Sürekli soğuk kadınsın diyen koca

Angela

Corpse Bride
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2019
1.459
1.539
63
44
Arkadaşlar eski konularımdan kısaca değinmek istiyorum.6 aydır evliyim geçen sene bir ortak arkadaş ,vasıtasıyla tanıştık eşimle ,sekiz senedir bekardım ,2. Evliliğim ,aslında acele ettiğimi ve birşeylerden kaçmak için evlendiğimi biliyorum .aşk evliliği değil bizimkisi ,yaşanan onca kötü olaylardan sonra insanın erkeklere olan düşüncesi değişiyor ,çocuk tedavisi olayım işte bir yuvam olsun ,yaş kırka yaklaşınca ,insanda yalnız kalma korkusu oluyor .işimi eşyalarımı her şeyimi bıraktım sattım ,sıfırdan bir hayat başka ülke ,birden evlilik psikolojisi ,hepsi üst üste geldi ,beraber aynı evde yaşamak farklı ,nişanlıyken konuşulanlar la bir olmuyormuş maalesef, 3 aydır yurtdışına geldim beraberiz ,fakat geldiğimden beri burayı hiç sevemedim ,depresyona girdim ,eşim gözümde eskisi gibi değil ,cinsellikte soğudum ,gelgitler var kafamda, istediğim evlilik bu değildi ,ister istemez eşim surat asmamdan tavırlarımdan anlıyor ,son bir haftadır bana ,sürekli soğuksun ,böyle bir kadın istemedim ben diyor ,sebep sürekli mesaj yazmıyormuşum ona ,cilve vs yapmıyormuşum ,zaten hayatım boyunca çok cilveli bir kadın olamadım ,son zamanlarda çok üstüme geliyor bana laf sokuyor ,zaman gösterecek seni hala çözemedim ,kafam rahat değil vs gibi şeyler söylüyor, ben gerçekten kendimi hiç iyi hissetmiyorum ve onunda bana laf sokmaları ,tripleri beni oldukça geriyor ,sinirlerim kaldırmıyor patlamak istiyorum ,zor tutuyorum kendimi ,boşanmayı düşünüyorum,sadece düzenimi bozdum ,ve çok yeni evliyiz tekrar boşanmak ,yeniden hayat kurmak çok zor olacak, benim için ,bilmiyorum ama tıkandım bunaldım ,düşünmekten kafayı yemek üzereyim,boşansam bir türlü ,boşanmasam bir türlü ama bu şekilde nereye kadar devam edecek bilemiyorum ,sizce napmalıyım ?dürüstçe boşanmak istediğimi söylemelimiyim sonrası nolacak korkularım var ,boşanmasam toparlabilecekmiyiz ?eşim iyi biri fakat çok alıngan sürekli ilgi bekleyen ,tripli bir adam ,bende aşık olduğum sevgilime bile cilveli aşırı ilgili değildim yapım bu ,zorla içimden gelmeyen ilgiyi nasıl göstercem ?​

Hangi Ülkedesiniz öncelikle bunu sormak istiyorum

Evliligin ilk zamanları , alisma evreleri bilirsin. Bu tarz seyler olabilir. Beklentilerini azaltmasi lazim tabi esinin. Ben boyleyim diyebilirsin.

Esinle bence imkaniniz ve zamaniniz varsa gezin . Turlara katilin. Beraber film izleyin , oyun oynayin . Tavla aklima gelen .
Moralin bozuk , suratin aaiksa enerjin onada gecebilir. Komik videolar vs izle bu psikolojiden cikmaya calis. Elinde olanlara sukret

Biraz zaman tani bakalim degisir belki her sey.

Evet gerçekten evliliğe alışma süreci üstüne bir de ülke değiştirmek tamamen psikolojim alt üst oldu ,ister istemez eşime yansıyor ,fakat oda sürekli beni suçlar şekilde soğuksun vs deyince iyice bunalıyorum ,yani beni anlamıyor aşırı ilgi bekliyor ,8 senedir bekardım böyle aşırı ilgi ,aşırı cinsellik beklentileri beni o kadar zorluyorki anlatamam ,inşallah toparlarız ,ama pek iyi bir gidiş yok

Sizi hatırladım. Benzer bir konuyu açmıştınız geçtiğimiz günlerde.
İlk evliliğinizden sonra yanlızlığa alışmış olabilir misiniz? 2. Evliliğinizde aşk,sevgi,tutku da yok anladığım kadarıyla üstelik evinizi barkınızı kapatıp gitmişsiniz yabancı bir ülkeye. Bocalamanız normal ama böyle devam etmemesi sizin elinizde

Adamada yazık yani ilgi görmek onun da hakkı,bir süre ayırın odaları evleri neyse bi deneyin daha iyiyse ikjiniz içinde öyle devam edersiniz.
Ama bu ilgisizlik huyundan vazgeçmeli değişmelisiniz yoksa gene başa dönecek gene karşı tarafı üzeceksiniz.

Bunlari onunla acik konusmaniz lazim. Sizin de beklediginiz hayat bu degildi ve bocaliyorsunuz. Hayatinizi iyilestirmek icin neler yabilabilir, beraber bir cozum arayin. Bir de sizi anlamaya calismak yerine hemen laf sokmasi cirkin. Bunun sizi kirdigini ve bu sekilde istedigi guler yuzlu ve cilveli esi elde edemeyecegini soyleyin. Simdi samimi bir sekilde konusmazsaniz bunlar birikir ve buyur.

Evet ilgi görmek hakkı da aşırı ilgi isteği var ,şu an bocalıyorum ,başka bir ülkede yaşamak, alışmak vs depresyona girdim ve beni anlamıyor sürekli laf sokuyor ,

Konuşmuyor ,sadece laf sokuyor ,bir şey söylesem kafasın da kurup , olayı başka yerlere taşıyor ,biraz ülkeye döneyim toparlayım diyorum ,insan sevdiğinin yanında sıkılırmı ,diyor beni suçluyor ,bu tavırları onu gözümde daha itici bir hale getiriyor ,gerçekten zor ,sağlıklı iletişim kuramıyoruz

Ya adami cekici bulmuyosun bence.cekici bulsan bisiler yapardin ne zamandir bu konulardan aciyorsun.kal demistim ilkinde ama madem duzeltecek maharetin yok vakit harcama bosan.
Hanımefendi, adamı çekici bulmakla alakası yok ,38 yaşından sonda gurbete çıkmak öyle kolay değilmiş ,ben de gelince anladım ,depresyona girdim ,ve o bana destek olacağına, aşırı ilgi bekliyor ,sürekli soğuksun diye eleştiriyor beni ,bu şekilde konuştukça ister istemez uzaklaşıyorum ,düzeltecek maharetin yokla ne ilgisi var ,

Evet haklısınız 8 sene yalnızlığa alıştım ,bu kadar zaman sonra evlilik bir arada yaşamak ve gurbet olayı beni çok etkiledi ,bazı Kadınlar beni suçluyor adamı çekici bulmuyorsun ,düzelmeye maharetin yok diye ,İnan’ın ben de kendimi zorluyorum ,fakat alışamıyorum ne bu ülkeye ne de evliliğe galiba bu şekilde giderse boşancam ,çünkü eşimin sadece ilgiden başka beklentisi yok ,benim halimi görmezden geliyor

Ben bu adamı pek seviyorum, anlamlandırdığım ne varsa bir daha anlatıp kafamı aynı anda netleştirerek karıştırmayı her zaman başarıyor:

Temizliğin dibine vurmuş 3 gündür temizlik yapıyorum, eşimi seviyorum ama beni bazen o kadar illet ediyor ki, ne iyiliği görünüyor gözüme ne vakti zamanındaki aşkı ve hatta o zaman aşık mıydım yoksa dostumdu, anlaşırdık diye mi evlendim onu da bilemiyorum.

Adam 2 gün camları sildi, jaluzileri yıkadı, halıları kaldırdı; orayla burayla uğraştı; ama öfkeliydim çünkü temizlik şirketini son ana kadar ayarlayacağını söyleyip beni bekletti, unuttu o da ayrı bir hikaye. Ben son hafta yaldır yaldır aradım ama geç kalmıştım herkes dolmuştu. "Ben hallettim say, sen o kısmı düşünme" dediği şeyleri unutacağını bile bile de inanıyorum. :)
Aman neyse ne diyordum, kahvesini yapıverdim teşekkür ettim; oturttum açtım bu videonun birazını izlettim.
Duygulandı odunum benim.

Başından başlayıp siz de bir izleyin, birlikte izleyin ya da, sevginizi beraber irdeleyin derim.

Son düzenleme:
Kendinizi güzelce ifade etseniz ve zaman verseniz olur gibi. Alışma evresi bir yıl kadar sürmüştü benim evliliğimde. Aşık olduğum on yıldır beraber olduğum adamla hem de.

Kendinizin de problemlerinizin olduğunun farkındasınız aslında... psikologa gitmek kafanızı dağıtacak şeyler bulmak boşanmaktan daha mantıkşı bence adamcağız ilgi bekliyorsa sizi seviyor demek ki burada neler okuyoruz lütfen sosyal gruplara vs katılım adapte olmaya bakın .. bir akrabam siden çok daha ileri yaşta evlilik yaptı Hollanda’ya gitti orada ilk sizin gibi sıkılıyordu dil kursuna yzıldı arkadaş edindi vs kendiniz çabalamazsanız kimse yardım edemez eşiniz için değil kendiniz için bi şeyler yapın lütfen

Bence boşanma ikinci evliliğin bir üçüncüde aynı şeyler olur alışması tanıması zaman alır kolay değil bence kendine zaman tani eşine de söyle ülkeye alışamadım biraz zaman ver bana de cok cok sıkılırsan memlekete gel tatil yap zamanla oturur evliliğin ilk bir yili zaten alışma süreci oluyor ve sıkıntılı geçiyor çoğu kişide sana özgü birşey değil hemen yelkenleri indirme sonuç ta bu adamı sen seçtin evlendin bir karar verdin en azından kendine onada şans ver kestirip atma öyle hemen

Haklısınız içten gelir ilgi sevgi. Ama inanın ben eşinize de hak veriyorum, yaklığı ilgi alakayı cilveyi seven bi insanım ben, aşk işlerinde soğukluk mesela beni mutlu etmez daha asabi olurum normalde hoşgöreceğim şeyler batmaya başlar bazen durduk yere kavga çıkarırım istemediğim şeyler çıkabilir ağzımdan vs vs ve inanın hiçbiri isteyerek olmuyor. Eşinizin gözünden anlayın diye yazıyorum. İlgi kadınlar için ihtiyaç, erkeklere de aynı şekilde. Sonuçta büyük bi aşk ortada olmasa da adam sizi severek isteyerek evlenmiş belliki bunları da istiyor. Ve eş kategorisinde olduğu için de bir noktada isteklerinde haklı.

Daha yeni evlisiniz böyle boşanmayı falan düşünmeden ısınmaya çalışsanız. Belki onunla aranızdaki buzları eritseniz beraber daha eğlenceli vakit geçirseniz duygusal anlamda birbirinizi mutlu etseniz siz de hayattan keyif almaya başlayacaksınız. (Birazcık keyif alamıyormuşsunuz gibi bi izlenim uyandırdı yazdıklarınız) sevmek sevilmek çok güzel şeyler kendinize “evet belki tam kafamdaki evlilik bu değildi ama artık değiştiremeyeceğim bir gerçek var ki evlendim. Şimdi şu anki şartlarda kendimi nasıl mutlu edebileceğime bakmalıyım çünkü zamanı geri alamam” diyin. Hem belki sadece bi depresyon geçiriyorsunuz karamsarsınız bu halleriniz geçince istediğiniz bi evlilik olduğunu göreceksiniz bu da büyük bi ihtimal

İnşallah mutlu olursunuz

Bence mücadele etmeden bu kadar çabuk pes etmeyin. Bu kadar basit bir sebepten boşanmayın bence. Öncelikle gittiğiniz ülkeyi , yaşadığınız şehri bi gezin. Geçmişinizi yıkmış da oraya gelmiş gibi değil turist gibi gezin. Sevecek yönlerini bulun.Sonra muhakkak dil öğrenin. Eşinizin beklediği ilginin çok olduğunu düşünmüyorum. Tatlı sözler güzel bi yemek yetecektir. Birlikte vakit geçirmeye çalışın bol bol.o insan sizin yabancınız değil eşiniz artık hayatınıza dahil. Onu ne kadar 3. tekil şahıs olarak görürseniz o kadar birlikte hareket etmeniz kısıtlanır. Artık seçtiğiniz hayat o. Gerçekten o hayata ve o adama bir şans tanımalı ve onları içseleştirmelisiniz. Yoksa bitirirseniz kafanızda kocaman bir acaba kalır. Kalmaması için mücadele etmeniz lazım.

Evet
Tek başına izledim, gerçekten çok güzel ,ifade etmiş .eşimlede akşam izlicem sağolun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…