İnan’ın zorluyorum kendimi ,haklısınız 2. Evlilik bir de uzun zaman sonra ,yapılınca insan baya bir zorlanıyor muş ,baştan erkekler biraz fazlaca abartıyor kendini , işte kafada o şekilde canlanıyor veya ona adapte ediyoruz, kendimizi ,iş gerçeğe dönünce ,destek yok aşırı ilgi var ,hep şımartılacaklar sanki çocuk gibi, peki ben nolacağım benim sıkıntılarım ,düşüncelerim yok mu ,bu durumlarda insan destek olunmasını bekliyor ,suçlayıcı laf sokucu sözler duyunca ,hepten bunalıyor insan ,ben de elimden geldiğince, gayret göstercem ,umarım düzelir her şey ,sağolunAnladığım kadarıyla eşinle büyük sorunların yok sen yeni bi ülkeye yeni bi hayata ve düzene evliliğe adapte olamamış benimseyememişsiniz bende sizin yaşınıza yakın evlendim 2.evlilikler ilk evlilikten zor oluyor bide uzun yıllar bekar kalınca tekrar bi erkekle aynı evde aynı hayatı paylaşmak zormuş gibi geliyor sizi çok iyi anlıyorum.. Yanlız artık bu düşüncelerden sıyrılıp eşinize ve evinize adapte olsanız birbirinizi tanıyıp bulunduğunuz ortamıda kabullenmeye çalışıp artık burası benim yuvam evim eşim derseniz ve eşinizin istediği doğrultuda hareket etseniz yani ona ısınıp etrafı gittiğiniz yeri keşfetmeye çalışsanız hayat daha kolay olur sizde mutlu olmaya başlarsınız bunlar çok zor şeyler değil deneyin bişey kaybetmezsiniz...
Evet Zaten patlama noktasına geliyorum ,zaman zaman ,sabrediyorum ,kadın da kapris olur da erkekte olması gerçekten çok farklı bir durum ,şımartılmak istenen bir çocuk gibi davranıyor ,o şekilde yapmayınca laf sokmak ,tripçok sinir bozucu ya trip atıyorsa kavga çıkarıp üste çık alttan aldıkça üstüne gelecek gibi bi tip sanki.
Çok güzel ifade etmişsiniz,sağolun evet ben de farkındayım çoğu şeyin ,sadece eşimin iş saati vs pek zaman geçiremiyoruz ,beraberken de iletişim kuramıyoruz ,sürekli bir monotonluk var hayatımız da ,işten gelince film izlemekten başka bir paylaşım yok ,bu durum bana hiç keyif vermiyor ,ilk zamanlar daha çok konuşuyordum bu durumları ,sonra dediklerimden farklı anlamlar çıkarıp konuları bambaşka yerlere sürüklüyordu , şu an susmayı daha çok tercih ediyorum ,aslında birazda o itti beni buna ,sadece, kocacım ,aşkım ,seni seviyorum demek sürekli gün içinde mesaj çekmekten, ibaret sanıyor bazı şeyleri ,şimdilerde artık laf sokmaya başladı ,trip atıyor ,iyice bunaltıyor beni ,aslında toparlamak ,istiyorum ,fakat eşim tarafından anlaşıldığımı düşünmüyorum ,inşallah toparlarız ,çok teşekkür ederim güzel temenniniz için
Yazmamistim zatenAynı konu değildi ,sadece benzer şeyler yAzdım .yazılanları önemsiyorum ,sadece aşamıyorum bazı şeyleri ,eşimin bana karşı tutumu suçlayıcı oluyor destek olmak yerine ,tekrar Başka konuyla alakalı fikir alma ihtiyacı duydum ,belkide farklı yorumlar almak istiyorum ,başka kişilerden ,eskiden yorum yapanlar yazmasın madem
Çok güzel şeyler yazmışsınız ,gerçekten çok sevindim ,yarın dan itibaren yazcam ,liste halinde çok faydalı olacağını düşünüyorum.vakit ayırıp fikir verdiğiniz için yol gösterdiğiniz için ayrıca teşekkür ederim,umarım herşey gönlünüzce olsunArkadaşım sadece şunu bilmeni isterim, bu hayatta şikayet ettiğimiz çoğu şey aslında çözümü kendi elimizde olan şeyler. Mesela monotonlaştı diyorsun monotonluktan kurtarmak aslında senin elinde. Ben seni buralardaki çoğu insandan şanslı görüyorum çünkü karşında çabalamaya hazır (en azından görünüşte) bir adam var. Gel o da vazgeçmeden bir şeyler yapmaya çalış. Çünkü insan bi zaman sonra ne kadar severse sevsin içinde bir şeyler değişiyor ve vazgeçiyor. Mutluluğunu kendi elinin tersiyle itme.
Kendin eline boş bi kağıt al (mecazen demiyorum gerçekten al) ve bi tarafına tek başına yaparken eskiden mutlu olduğun yada yaparsan mutlu olabileceğin şeyleri yaz diğer tarafına bu evlilikte rahatsız olduğun değişmesini istediğin şeyleri yaz. Kendinde veya kocanda düzeninizde neler değişirse daha mutlu olabilirsiniz bunları yaz.(eşinin isteklerini de göz önüne alarak tabii adil olmalısın)
Sonra ilk yazdığın listeden yapabileceklerini seç ara ara listene göz at yalnızken onları yap kitap okumak dil öğrenmek bebek örmek imkanın varsa dışarıda gezmek yürüyüş değişik hobiler kuaförde bakım.. bunları yalnızken yap ki kendini motive edebilesin. Sen robot değilsin kendi modunu yükseltecek seni iyi hissettirecek şeylere ihtiyacın var.
Evliliğin hakkındaki listede de al karşına seninle ilgili değiştirebileceğin her şeyi değiştirmeye başla mesela bi günde hemen olmasa da yavaş yavaş. Eşine de onun değiştirebileceği şeyleri tek tek ara ara söyle güzellikle. Beklentilerini yada seni kıran davranışları. En rahatsızlık duyduğundan başlayarak ama teker teker söylemelisin ki aman ne çok şey istedin olmayasın. Zaten değiştireceğini düşünüyorum çünkü senin çabanı da hissedecektir.
Bütün mesajlarını okuyamadım ama bu işin altından kalkabilecek olgunlukta olduğunu sadece ufak çaplı bir depresyon geçirdiğini düşünüyorum
Haklısınız zor bir süreç ve zaman istiyor ,emek istiyor ,çabalamadan mutluluk ta gelmiyor sanırım çok sağolun yorumunuz içinEvlilik zaten cok zor bisey. Bi kere ciftlerin birbirlerini degerlendirmesi icin bence mutlaka bir 4 mevsim gecmesi sartsu an bu kadar erken karar vermektense esinizle durustce yasadiklarinzi konusun once ortak bir cozum yolu bulun.
Benzer şeyleri yaşamışsınız ,gerçekten evliliğin ilk zamanları tanıma ,alışma süreci çalkantılı geçiyor ,emek vermek lazım ,sabahtan beri küs bana iyice bunaldı bana sarmaya başladı ,akşam gelince konuşmayı düşünüyorum bakalım inşallah toparlarız,çok sağolun yorumunuz için herşey gönlünüzce olsunEvliliklerin ilk zamanlari bunlarin olmasi normal. Ben de yasadigim sehri birakip daha kucuk bir sehre tasindim esimden dolayi. O ilk bir yil yasadigim bunalimi stresi mutsuzlugu hayal kirikligini anlatamam. Zaten ilk aylar surekli bosanmayi dusunuyordum. Her sey batiyordu. Hemen her gece agliyordum. Ustelik ben esime asik evlendim. Ayrica ulke degil sadece sehir degistirmistim. Sonra hamile kalinca toparlanmaya basladim. Birbirimize alismaya birlikte yasama kulturunu oturtmaya basladik. Yani demem o ki yasadiklarin cok normal. Ancak kendini esine kapatma. Onunla en samimi halinle konus. Yasadigin uyum sorununu mutsuzlugunu anlat. Ondan destek bekledigini mutlu olmak icin evlendigini ancak bir anda bu kadar fazla.degisimin seni cok yiprattigini acikca ve samimi sekilde anlat. Eminim.seni anlayacaktir☺
Aslında sevdim kişilik olarak zaten tipmiş öyle şeylere asla takılmadım,ilk evliliğim baya sıkıntılı geçmişti 8 sene evlenmeyi aklımdan bile geçiremedim ,aşk konusuna gelince o yok olması da çok zor çünkü çok kötü şeyler yaşadım ikili ilişkiler de kalbim katılaştı aşk anlamın da ,yani bir daha boşansam sanırım evlenemem de o hale geldim ,o yüzden iyi bir adam olduğu için mücadele edicembaşka ülkeye alışma konusu zor olabilir haklısınız ama monotonluk herkesin hayatında var. hiçkimse hergün gezmiyo eğlenmiyor. kitap okumak, film seyretmek arada dışarı çıkmak yılda bir tatil. bu monotonluğu sorun olmaktan çıkaracak, sıradan bir hayat yaşarken bile size yaşama sevinci verecek olan şey eşinize karşı hissettiğiniz aşk ve tutkudur. ne yaparsan yap aşk ile yap derler ya. siz eşinizi sevmiyorsunuz evlenmiş olmak için evlenmişsiniz. oyle olunca da herşeyi size batıyor tahammülünüz azalıyor yoksa eşiniz normal gibi anlattıklarınıza göre. sevmediğiniz biriyle çok farklı aktiviteler de yapsanız gezseniz tozsanız da yine mutlu olunmaz. sevmeye çalışın dicem de oyle kolay değil o işler. Allah kolaylık versin.
Onun size destek olmasi lazim güzelce konuşun aşarsiniz inşallahHaklısınız kolay olmuyor ,sadece eşimden destek istiyorum ama o sürekli eleştirmekten başka bir şey bilmiyor ,savaşmak istiyorum ama tek başına çok zor bakalım hayırlısı
Sabahtan beri küs ,gelince konuşcam güzelce inşallah sağolunOnun size destek olmasi lazim güzelce konuşun aşarsiniz inşallah
Aynen umarım çok mutlu olursunuzSabahtan beri küs ,gelince konuşcam güzelce inşallah sağolun
Ne demek, işinize yarasın da,elinden geldiğince herkes burda birbirine yardım etmeye çalışıyor bu açıdan seviyorum burayıÇok güzel şeyler yazmışsınız ,gerçekten çok sevindim ,yarın dan itibaren yazcam ,liste halinde çok faydalı olacağını düşünüyorum.vakit ayırıp fikir verdiğiniz için yol gösterdiğiniz için ayrıca teşekkür ederim,umarım herşey gönlünüzce olsun
Aslın da normalde çok sakinim,kolay kolay sinirlenmem ,ama sinirlendimmi çok kötü ,dikkat edicem listeye ,tavsiye için teşekkürler valla baya güldürdünüz beniNe demek, işinize yarasın da,elinden geldiğince herkes burda birbirine yardım etmeye çalışıyor bu açıdan seviyorum burayı
arada benim uyguladığım bir yöntem bu liste yöntemi
Aman sizi de uyarayım ben bir kere bir hınçla sevmediğim huylarını yazmıştım sevgilimin, sonra o kağıdı nasılsa kaybettim ama neler yazdım neler o sinirleortaya çıktığı an artık bi sevgilim olmayacak kadar hakaret dolu şeyler hatırlıyorum siz siz olun sinirle yazmayın, yazdığınıza da sahip çıkın
Valla bunu hatırladıkça bi gerim gerim geriliyorum, inşallah ben tek başımayken çıkar meydanaAslın da normalde çok sakinim,kolay kolay sinirlenmem ,ama sinirlendimmi çok kötü ,dikkat edicem listeye ,tavsiye için teşekkürler valla baya güldürdünüz beniİyi geldi sağolun
İnşallah ben de kendimi toplamaya çalışcam ,bir de onunla güzel bir şekilde konuşmam gerekli ,sağolun inşallah toparlarım kendimiBence hemen boşanmayı düşünmeyin. Altı yıldır yalnız yaşayan ve tekrar evlenmeyi düşünen birisi olarak çok iyi anlıyorum sizi. Zaten zor iki kişi aynı evde yaşamaya çalışmak siz birde ülke değiştirmişsiniz. Eşinize bunu tatlı dille anlatmaya çalışsanız. Belki çok zor gelir yapması ama Güler yüzle anlatınca anlayacaktır sizi. Bulunduğunuz şehri gezin beraber bişeyler yapın. İnşallah ruh haliniz olumlu yönde değişir.
1.yabancı ülkeye gitmeniz 2.sebepte yeterince sevmeden evlenmenin sizi bu duruma sokmusArkadaşlar eski konularımdan kısaca değinmek istiyorum.6 aydır evliyim geçen sene bir ortak arkadaş ,vasıtasıyla tanıştık eşimle ,sekiz senedir bekardım ,2. Evliliğim ,aslında acele ettiğimi ve birşeylerden kaçmak için evlendiğimi biliyorum .aşk evliliği değil bizimkisi ,yaşanan onca kötü olaylardan sonra insanın erkeklere olan düşüncesi değişiyor ,çocuk tedavisi olayım işte bir yuvam olsun ,yaş kırka yaklaşınca ,insanda yalnız kalma korkusu oluyor .işimi eşyalarımı her şeyimi bıraktım sattım ,sıfırdan bir hayat başka ülke ,birden evlilik psikolojisi ,hepsi üst üste geldi ,beraber aynı evde yaşamak farklı ,nişanlıyken konuşulanlar la bir olmuyormuş maalesef, 3 aydır yurtdışına geldim beraberiz ,fakat geldiğimden beri burayı hiç sevemedim ,depresyona girdim ,eşim gözümde eskisi gibi değil ,cinsellikte soğudum ,gelgitler var kafamda, istediğim evlilik bu değildi ,ister istemez eşim surat asmamdan tavırlarımdan anlıyor ,son bir haftadır bana ,sürekli soğuksun ,böyle bir kadın istemedim ben diyor ,sebep sürekli mesaj yazmıyormuşum ona ,cilve vs yapmıyormuşum ,zaten hayatım boyunca çok cilveli bir kadın olamadım ,son zamanlarda çok üstüme geliyor bana laf sokuyor ,zaman gösterecek seni hala çözemedim ,kafam rahat değil vs gibi şeyler söylüyor, ben gerçekten kendimi hiç iyi hissetmiyorum ve onunda bana laf sokmaları ,tripleri beni oldukça geriyor ,sinirlerim kaldırmıyor patlamak istiyorum ,zor tutuyorum kendimi ,boşanmayı düşünüyorum,sadece düzenimi bozdum ,ve çok yeni evliyiz tekrar boşanmak ,yeniden hayat kurmak çok zor olacak, benim için ,bilmiyorum ama tıkandım bunaldım ,düşünmekten kafayı yemek üzereyim,boşansam bir türlü ,boşanmasam bir türlü ama bu şekilde nereye kadar devam edecek bilemiyorum ,sizce napmalıyım ?dürüstçe boşanmak istediğimi söylemelimiyim sonrası nolacak korkularım var ,boşanmasam toparlabilecekmiyiz ?eşim iyi biri fakat çok alıngan sürekli ilgi bekleyen ,tripli bir adam ,bende aşık olduğum sevgilime bile cilveli aşırı ilgili değildim yapım bu ,zorla içimden gelmeyen ilgiyi nasıl göstercem ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?