Yazdığım şeyden suçu kendinde ara dediğimi çıkarmanız pek bı güzel olmuşAllahaskina evin eşyalarını parçalayan, Dna testi isteyen , öfke kontrolü olmayan bir adamdan bahsediliyor! Süreci yanlış mi yönettiniz nedir? Kadin bu olayı affederse ilerde o ad cinayet işler! Affedilemez böyle bir adam. Kadınlar da hala suçu kendilerinde aramamalı! Pes!
Dna testi isteyen adam.karsisinda olayı yanlış yönetmemesini hissetmesine ne gerek var? Sizden Dna istese eşiniz ne hissedersiniz? Bu nile yeter.Yazdığım şeyden suçu kendinde ara dediğimi çıkarmanız pek bı güzel olmuşben ne kadar kararlı olursa o kadar iyi olacağını süreci kendisinin yanlış yonetmedigini iliklerine kadar hissetmesini onu bu konuda daha güçlü kılacağını anlatmaya çalıştım, boşanma süreci çok sancılı bir sürec ve siz bu süreçte kendinize ve evliliğinizi karşı ne kadar şeffaf iseniz o kadar iyi yonetiyorsunuz bahsettiğim bu , çünkü hanım Efendi'nin eşi çok uzakta yaşıyor ailesi hep erkek çocuklarının başarısı ile ovunmus , bu arkadaşımız her şeyi omuzlamis bu süreçte tekrar ünv okumuş bunu yazarken de acaba çocuğa haksızlık ediyor muyum diye sormuş, evliliğinden hep iki kişilik şeklinde bahsetmiş anlayacağınız kendini suçlama potansiyeli yüksek gibi hissettirdi bu da onu süreç içinde güçsüz kılacak diye düşündüm bu yüzden yapması gereken herşeyi iyice düşünüp sonra emin adımlar atmak
Böyle bir süreci sizde yasamissiniz hatta kendiniz yazmışsınız bir dönem kendimi sucladim diye , boşanmalar hep bir kırılma sonrası gerçekleşir öncesinde bir süreç , psikologum önce inkar sonra durumu kabul sonra kendinizi suclama sonra bir aydınlanma yaşarsınız ve bu size olumlu yada olumsuz kararlar aldırır demişti , çok haklıydı ama o aydınlanmada ne kadar net istek o kadar sorunsuz atlatıyoruz haksız miyimC cokmuzor Ben de öfke kontrolü olmayan bir adamla evliydim. Ne yapsan suç oluyor bu adamlara. Bir akşam iş çıkışı beni aldı yemeğe gidecektik arkadaşlara. Onun öncesinde pide yiyelim diye. Ben de pide yersem arkadaşlarda yiyemem dedim. Neyse girdik bir pişesiye adam kendime sipariş verdi afra tafra bana. Ben de bir parça alayım olayım büyümesin dedim bir parça alıyordum ki elime vurdu bırak diye. Insanlar bize bakıyor tam bir rezillik. Birkaç gün sonra özür diler hep böyleydi. Çünkü bu adamlar hasta.
Bir sabahta kahvaltı edeceğiz. Domatesleri doğradım. Onun istediği şekilde dogranmamis diye yine bağırmazlar hakaretler...
Bir akşam iş çıkışı beni almaya geldi. Sağanak yağmur vardı. Ters tarafta beklemişim diye hakaretler bağırmalar.
Kombi de ariza çıksa suçlu ben oluyordum. Yere su dökülse dikkatsizsin diye azarlamalar. Balkonu yaptırıyordu usta küçük bir hafta yapmış sonrası suç yine ben de. Ustayla konuşan o ayarlayan o ama gerizekalı beni aucluyordu. Arabanın kapısını hızlı kapattın diyerek yine azarlamalar.
Uzun uzun yazdım çünkü bu adamlar hasta. Inan değişmez. Ben kendimi suçlamaya başlamıştım o dönemler. Tetikte yaşıyordum yemin ederim. Hata yapmayım olay çıkmasın diye yaşıyordum. Çok gözyaşı döktüm çok zor günlerdi. Sonra huzur yoksa nefes alınmıyormuş anladım. Boşandım. Çok şükür kurtuldum. Şimdi hayatında biri var kadın çok üzgün çünkü aynı şeyleri o yaşıyor. Hayatlarına kim girerse girsin o adamlar değişmeyecek. Umarım kurtulursun. Ve Dna istemedi bile yeterli boşanma sebebi başlı başına.
Adam DNA istemiş ya ben size kadini haksız kilamaya çalışacak insanlar gibi konuşayım , sen kesin çok üstüne gittin adamın huyunu biliyorsun bir anda ağzından çıktı sonra canı o kadar acidiki çünkü seni çok seviyor ve senin canını bunun nasıl acittigini hissedip tekrar etti yoksa eşin bunu düşünecek son adam öyle olmazsa seni o memlekette bırakıp başka yerde çalışır mı? Böyle hissetse bu kadar rahat yaşayabilir mıydın bu adam sana nefes aldırır miydiDna testi isteyen adam.karsisinda olayı yanlış yönetmemesini hissetmesine ne gerek var? Sizden Dna istese eşiniz ne hissedersiniz? Bu nile yeter.
Yazdığınız şeyden siz ne yazdiginizi farkedeniyorsunuz galiba. Bu da pek bi enteresan olmus
Bide şu varAdam DNA istemiş ya ben size kadini haksız kilamaya çalışacak insanlar gibi konuşayım , sen kesin çok üstüne gittin adamın huyunu biliyorsun bir anda ağzından çıktı sonra canı o kadar acidiki çünkü seni çok seviyor ve senin canını bunun nasıl acittigini hissedip tekrar etti yoksa eşin bunu düşünecek son adam öyle olmazsa seni o memlekette bırakıp başka yerde çalışır mı? Böyle hissetse bu kadar rahat yaşayabilir mıydın bu adam sana nefes aldırır miydigibi konuşmalar hop bir kafa karisikligi en kötüye senaryo uydurmak isteyen uydurur dayağı bıle normalleştirebiliyoruz
O kadar güzel noktalara değinerek o kadar doğru şeyler yazmışsınız ki..Eşiniz beyniyle düşünüp ona göre konuşmasını bilecek. Sinirli olabilirsin ama nasıl pislik bir beyindir ki çocuk benden mi diyor? Hadi bi kere dedin, eve gelişinde yine aynı şeyi ima ediyor.
Hiçbirsey bulamamış bilmem ne tarihinde gelen arkadaşımla babası için suçluyor. Buna ancak kargalar güler.
Sinirle söyledim diyene şunu diyorum. Amirine diyor musun, iş arkadaşına bir büyüğüne diyor musun? Sinirlensen bile hakim oluyorsun kendine. Bir süzgecin var beyninde. Peki benle konuşurken neden o saygıyı göstermiyorsun?
Bir laf var ya kadınların çok anlatınca erkeklerin anlayacağını sanması ile, erkeklerin özür dileyince olayın kapanacağını sanması ölümüne kapışır.
Boşan diyemem ama sürünsün. Affetme kolay kolay. Kesinlikle değer verdiğini, eşşek gibi pişman olduğunu gör önce.
Bu arada, ailen çoktan ulaşmıştır ona.
Kızım 3,5yaşındaydı ben boşandığımda. Baxı zamanlar zor geçti. Baba-anne bir olana çok özenirdi. İçinde yara kalmış olabilir ama hem babası hem ben sevgiyle büyüttük. Şimdi 13 yaşında. Çok iyiyiz, anne kız. Baba kız da iyiler. Babasını hiç kötülemedim çünkü kötülesem bu bana döner birgün. Tek başıma baş gelemeyeceğim yerler olabilir, babasını sevip çekinirse destektir bu benim için.
Boşanmak hem çok güzel hem zor. İlk başta alışmak zor olabilir. Şunu tavsiye ederim. Beni sevsin babasına gitmesin diye şımartma çocuğunu. Bunu kullanır önünü alamazsın. Yumuşak karnın olduğunu gösterme. Çünkü birgün öfkesini senden çıkarmak ya da durumu kullanmak isteyebilir. Tabi yavrum babanda yaşamak isteyebilirsin. Valizini hazırlarken şunu unutma vb. vb vb. Evlat bile olsa prensipli hareket etmeni tavsiye ederim. Konunu okuyoruz. Yukarda kimse yorum yapmadı demişsin. İnan ilk buna bakıyorum mal kocası yine ne yapmış diye. Ve dik duruşundan, eyvallah etmeyişinden dolayı seni tebrik ediyorum.
Evet şimdi suçlu her zaman ki gibi yine ben olacağımTam da sana yakışanı yaptın.
Cevap asla verme.
Manipüle edecek.
Seni suçlayacak konuyu baska yönlere cekecrk.
Asla sapma konundan.
Çok doğru tespitlerinizYazdığım şeyden suçu kendinde ara dediğimi çıkarmanız pek bı güzel olmuşben ne kadar kararlı olursa o kadar iyi olacağını süreci kendisinin yanlış yonetmedigini iliklerine kadar hissetmesini onu bu konuda daha güçlü kılacağını anlatmaya çalıştım, boşanma süreci çok sancılı bir sürec ve siz bu süreçte kendinize ve evliliğinizi karşı ne kadar şeffaf iseniz o kadar iyi yonetiyorsunuz bahsettiğim bu , çünkü hanım Efendi'nin eşi çok uzakta yaşıyor ailesi hep erkek çocuklarının başarısı ile ovunmus , bu arkadaşımız her şeyi omuzlamis bu süreçte tekrar ünv okumuş bunu yazarken de acaba çocuğa haksızlık ediyor muyum diye sormuş, evliliğinden hep iki kişilik şeklinde bahsetmiş anlayacağınız kendini suçlama potansiyeli yüksek gibi hissettirdi bu da onu süreç içinde güçsüz kılacak diye düşündüm bu yüzden yapması gereken herşeyi iyice düşünüp sonra emin adımlar atmak
Evet kendımden başka kimsem yokSizi çok iyi anlıyorum inanın ama lütfen şunu unutmayın nerden nereye geldiniz patlama noktanız ne oldu siz mi süreci yanlış yonettiniz o mu bu sureci kullanamadı ,aynı şeyi yine söyleyeceğim dava dilekçesini vermeden bir psikolog ile görüşün size kendinizi ve süreci anlamlandırma noktasında tahmin edemeyeceğiniz kadar iyi donutler verecek bir anda çok iyi anlamlandiracaksiniz olanı biteni daha şeffaf kararlar almanızı sağlayacak bu durumda , bunu boşanma affet şeklinde anlamayın sadece attığınız adımlardan ne kadar eminseniz süreç o kadar kolay olacak emin olmadığınız tek bir anda tokezliyeceksiniz, daha kötüsü anladığım kadarı ile o aşamada elinizi tutacak kimsede yok
Bakın söyle bişey varAdam DNA istemiş ya ben size kadini haksız kilamaya çalışacak insanlar gibi konuşayım , sen kesin çok üstüne gittin adamın huyunu biliyorsun bir anda ağzından çıktı sonra canı o kadar acidiki çünkü seni çok seviyor ve senin canını bunun nasıl acittigini hissedip tekrar etti yoksa eşin bunu düşünecek son adam öyle olmazsa seni o memlekette bırakıp başka yerde çalışır mı? Böyle hissetse bu kadar rahat yaşayabilir mıydın bu adam sana nefes aldırır miydigibi konuşmalar hop bir kafa karisikligi en kötüye senaryo uydurmak isteyen uydurur dayağı bıle normalleştirebiliyoruz
Aynı yoldan geçtik tek farkla eşim beni kendi memleketinde sindirmeye çalıştı ailesi beni hep suçlu psikolojisine soktu silkelendigimde arkamda dağ gibi babam durdu annem tüm hayatını ayaklarıma sürebileceğini göz yaşım için dünyayı yakabilecegini söylediÇok doğru tespitleriniz
Beni tanıyor musunuz acaba :) gerçekten şaşırdım
Süreci yönetememek olarak nitelendirmeyelim ama anladım demek istediğinizi
Evet hep güçsüz suçlu hissettirildim tepkim buna
Burada zincirlerimi kırmalıyım artık
Beni anlıyorsunuz siz de teşekkür ederim
Tabiki de tek suçlu o sizin yerinizde ben olsam aynı şeyi yaparım tekmeyi vurur hayatımda şimdiye kadar olmayan adamı defeder kızımla mutlu mesut yaşamaya devam ederdim, bu benim peki siz bu önemli süreçte ne hissediyorsunuz güçlu musunuz ? Kaldırabilecek misiniz ağlarken göz yaşınızı silecek kimse yokken kendiniz silebilecek misiniz , size bir çok iftira atma potansiyele sahipken buna göğüs gerebilecek misiniz oBakın söyle bişey var
Bazı sözler asla söylenmemeli çünkü söylendiği andan itibaren artk yüz yüze bakacak hali kalmaz insanların
Eğer böyle bir şüphesi varsa bana sorabilirdi veya bilemiyorum parası var dedektif tutsaydı ne bileyim takip etseydi ama yüzde yüz emin olmadan bana defalarca onunla bununla düşüp kalktın diyemez çocuk kimden diyemez
Artk bana bu evliliğe geri dönüş yolu bırakmadı ki
Boşanan ben görünüyorum evet ama beni buna mecbur bırakan o
Neden kimse asıl suçluyu görmüyor
Üç tanr yakın arkadaşlarım var birisi de eşinden ayrıldı onun da çocuğu var ama mutluyum diyor o kız daTabiki de tek suçlu o sizin yerinizde ben olsam aynı şeyi yaparım tekmeyi vurur hayatımda şimdiye kadar olmayan adamı defeder kızımla mutlu mesut yaşamaya devam ederdim, bu benim peki siz bu önemli süreçte ne hissediyorsunuz güçlu musunuz ? Kaldırabilecek misiniz ağlarken göz yaşınızı silecek kimse yokken kendiniz silebilecek misiniz , size bir çok iftira atma potansiyele sahipken buna göğüs gerebilecek misiniz o
Eşiniz gercekten tuhaf bi adammerhaba
Eşim gece 3 te mesaj atmış
Çok ağır konuştum , bana yakışmadı
Kusura bakma yazmış
Sağolsun kusura bakma diyor
Ne desem acaba
Ne olacak canım alt tarafı çocuğuma p..ç bana da o…spu yaftalaması yaptın , lafı olmaz aramızda !!!
Yani cevap bile vermeyeceğim
Tuhaf değil, aslında çok bilindik bir karakter. İş ciddiye binince geri adım atıyor kendince. Onun fikrince konu sahibi bu özrü kabahatinden büyük olan mesajı, konu sahibi özür olarak alıp konuyu kapatacaktı. Kendince lütuf gösteriyor adam.Eşiniz gercekten tuhaf bi adam
Adli tıp 'tan doktor ayarladin sahte rapor hazırlattın bile der bu deliAvukat ne diyecek çok merak ediyorum
DNA testi yaptıracak mısın
Yaptırma bence onun içinde hep bir merak kurt olarak kalsın , ne büyük eziyet bu şüphe ile yaşamak ama tabi onun bu şüphesi kzı ile ilişkisini de zedeler
Olan yavruya olur gibi…
Onun eşime iftira attım deyip utanacağını da sanmıyorum DNA yaptırsan bile
Bence geri dönüş yapmıyor. Adamın bir planı var , adam gidici. Çocuk benim değil diyen adam boşandıktan sonra o çocuğu görmeyecek zaten , onun yolunu yapıyor. Bekar bekar gt gezdirecek ama neyse ki çok akıllı olmadığından pahalıya patlayacak ona.Tuhaf değil, aslında çok bilindik bir karakter. İş ciddiye binince geri adım atıyor kendince. Onun fikrince konu sahibi bu özrü kabahatinden büyük olan mesajı, konu sahibi özür olarak alıp konuyu kapatacaktı. Kendince lütuf gösteriyor adam.
Ama eşinin namusuna dil uzatıp, öz evladına p*ç muamelesi ettiğini çok hafife alıyor. Buradan geri dönüş olmaz çoğumuzun kitabında.
Ay ben salağım galiba Katip. Bu erkeklerin aklından geçeni anlamıyorum mu ne?Bence geri dönüş yapmıyor. Adamın bir planı var , adam gidici. Çocuk benim değil diyen adam boşandıktan sonra o çocuğu görmeyecek zaten , onun yolunu yapıyor. Bekar bekar gt gezdirecek ama neyse ki çok akıllı olmadığından pahalıya patlayacak ona.