- Konu Sahibi nesrin6868
-
Merhaba arkadaşlar biz geçen sene eşimle farklı şehirlerdeydik arada tatillerde birleşince bebek çalışmaları yapıyorduk ama olmuyordu.acaba yumurtlamayı mı tutturamıyoruz dedim ve gitti gidiyordan ovulasyon testi aldım iki üç ay kadar da ovulasyon testi çift gösterince eşimin yanına gittim yumurtlama dönemininde birliktelik oldu ama ben yine hamile kalamadım . Amaaa yaz tatilinde adet bitiminden 4-5 gün sonra beraberlik oldu bir veya iki defa hatırlamıyorum onu tam ve ben hamile kalmışım başka birliktelik olmadı çünkü ailemi ziyarete gittim.O ay kesinlikle hamile kalabileceğim aklımın ucundan geçmedi çünkü yumurtlama dönemi adet bitiminden 12 gün sonra başlıyor diye düşündüm hep.ben daha adetime on gün kadar varken bir kanama geçirdim çok az geliyordu ama iki gün üst üste geldi ve vajinal bölgede acayip bir kasılma oldu bir şeyler batıyormuş gibi.ben de acaba kist felan mı var diye doktora gittim.O doktor bana gebelik var mı diye sordu ben de bu ay beklemiyorum dedim.doktor bana gebelik testi ve bir takım testler yaptı ve yarın gel alttan rahmin içine su vererek bir sorun mu var bakalım dedi özel bir hastaneydi ben 300 tl bayıldım ve sabah gittim alt bölgeden su vererek rahmin içine baktı ve her şey normal öğleden sonra gel yaptığımız testlerin sonuçlarını bana getir dedi ve test sonuçlarını doktora götürdüm beta hcg değerim 200 çıktı çok normal bir şekilde tebrikler hamileymişsin dedi. ben tabi şok oldum eeeee dedim nolacak şimdi onca işlem uyguladınız oraya bir şey olmaz dedi veeeeeeeeee oldu o gün kanamam acayip arttı ve düştü. yani velhasılı kelam şunu diyeceğim tabiki yumurtlama dönemlerinize dikkat edin tabi ama çok da takmayın .ADETİN HEMEN ARKASINDAN DA HAMİLE KALINABİLİNİYORMUŞ BEN ŞAHSEN YAŞADIM.AMA HÜSRANLA BİTTİ.doktor da zaten yumurtlama dönemine denk gelmediği için hamile kalma ihtimali, yok diye düşünmüş.ayrıca özel hastanelere de çok güvenmeyin sırf para almak için beni bu duruma düşürdüler. onca hesap kitap yapıyoruz ama hiç hesaplamadığımız bir anda hamile kalabiliyoruz o yüzden nolur dikkat edin benim yaptığım hatayı yapmayın. ayrıca bizde adet bitimi iki güne bir bebek çalışmaları yapıyoruz şubat ayına hayırlısıyla yüzü gülenlerden olurum
canım inş istediğin sonucu alırsın,bizede moral olursun:))
hemen yaz olur mu?biz üç aydır deniyoruz..bu süreçte en son regl tarihin 6 gün değişti, ovuyaslonu hesaplayamıyorum o yüzden regl bitti biteli gün aşırı ilişkiye giriyoruz..30 dak kalkmıyorum sonrada sağa doğru ayaklarımı karnıma çekip uzanıyorum bşir müddet...işe yara mı ki??
Günaydın arkadaşlar :)
Ben de ocakta ara verdim ve şubatı bekliyorum. Umarım hayırlısıyla bu ay müjdeli haber alırız hepimiz..
7 şubat eğer bir değişiklik olmazsa:)
çok eskileri okuyamadım belki yazmışsındır ama senin ne zaman?
Selam kızlar sabahtan giremedim dünden beri inanılmaz bir baş ağrım var hala da geçmedi..bi bakayım dedim ne var ne yok diye..yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz..umarım burası hepinize uğurlu gelir ve şubat ayında mutlu haberi alırsınız..
ya sol yumurtalıgım nasıl agrıyo yumurtlamammın 14 günü kasıklarımdada agrı var
Yumurtlama döneminizi tespit edin
Kadınların en fazla doğurgan oldukları döneme ait şöyle küçük formüller söz konusu: Adetin başladığı gün "1. Gün" olarak kabul ediliyor ve 28 günde bir adet gören kadında yumurtlama 13.- 15. gün arasında gerçekleşiyor, işte bu dönem en fazla doğurgan olunan zaman. Ancak kadınların tümü bu dönemde yu-murtlamıyor. Bazıları biraz daha önce veya sonra yumurtlayabiliyor. Bazıları da hiç yumurtlamıyor.
Unutulmaması gereken nokta şu! Yumurtlama problemleri olmasına rağmen kadınlar adet görebiliyor ve yumurtlama gücü aydan aya değişebiliyor. Yumurtlamanın olup olmadığı ultrason ya da kan testleriyle belirlenebiliyor.
Erkek spermi cinsel ilişkiden sonra yaklaşık 48-72 saat kadın vücudunda canlı olarak kalabiliyor, işte kadının en doğurgan olduğu bu zamanda, spermin de orada olması gerekiyor, bir de yeterli sperm bulunabilmesi için her gün yerine gün aşırı cinsel ilişkiye girilmesi.
Çünkü fazla sayıda cinsel ilişkide bulunmak erkeğin menisindeki sperm sayısını azaltıyor.
Yumurtlamanın gerçekleştiği nasıl anlaşılır?
Göğüslerde hassasiyet, karın bölgesi ve kasıklarda ağrı, rahatsızlık hissi, vajinal akıntıların ve vajinada ıslaklığın artması gibi şikayetler yumurtlamanın gerçekleştiğinin belirgin işaretleridir. Ayrıca eczanelerde satılan ovülasyon belirleme testleri ile de yumurtlamanın gerçekleşip gerçekleşmediği belirlenebilir.
,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?