- 3 Kasım 2015
- 424
- 689
-
- Konu Sahibi uzgun_kisi
Hastalığını sizden gizliyor olabilir miGeciktiriyor.. ben kötü düşünmek istemiyorum ama dediğim gibi ailede sektörden insanlar var (annesi). Görüştüğüm doktor arkadaş “bilmemelerine imkan yok, çok bariz, sektörde biri varsa hele ki” dedi. Bu kadarını da düşünmek istemiyorum ama çok mu safım.. bilmiyorum. Geciktiriyor olması da ayrıca rahatsız edici
Allah şifa versin o konu ayrı tabi ki canı gönülden iyileşmesini diliyorum ama bu adam tam şark kurnazı. Hastalığını biliyor canım ve ciddi Bi durum ki kabul etmeyeceğini düşünüyor. Manipüle etmesine izin verme. Öyle kolay değil ömür boyu bakıma muhtaç birine hayatını harcamak. Nereye kadar ilerleyebilecek Bi hastalık öğrenmeden resmi Bi adım atma.Konuştum kendisiyle. Nişan/düğün işlerinden önce bilmek istediğimi bu konuda geri adım atamayacağımı belirttim. O da bana şöyle bir argümanda bulundu. Eğer şimdi doktora gidersek ve her şey olumlu ilerlerse, her şartta onla olmak isteyip istemeyeceğimi asla bilemeyecekmiş. Ben gideyim doktora ama sonucu sana sonra söyleyeyim gibi bir şey dedi hatta, çok saçma ve kabul edemeyeceğimi söyledim. Dedim madem ki senin de böyle bir hassasiyetin var otur düşün. Düşünecekmiş şimdi.. ben geri adım atmıyorum :)
Konuştum kendisiyle. Nişan/düğün işlerinden önce bilmek istediğimi bu konuda geri adım atamayacağımı belirttim. O da bana şöyle bir argümanda bulundu. Eğer şimdi doktora gidersek ve her şey olumlu ilerlerse, her şartta onla olmak isteyip istemeyeceğimi asla bilemeyecekmiş. Ben gideyim doktora ama sonucu sana sonra söyleyeyim gibi bir şey dedi hatta, çok saçma ve kabul edemeyeceğimi söyledim. Dedim madem ki senin de böyle bir hassasiyetin var otur düşün. Düşünecekmiş şimdi.. ben geri adım atmıyorum :)
Daha önce verdiğiniz cevaplarda kendisiyle empati kurup onu anlamaya çalıştığınızı yazmışsınız bir kaç kez.Ancak o sizle asla empati kurmuyor, tamamen kendini düşünüyor.Konuştum kendisiyle. Nişan/düğün işlerinden önce bilmek istediğimi bu konuda geri adım atamayacağımı belirttim. O da bana şöyle bir argümanda bulundu. Eğer şimdi doktora gidersek ve her şey olumlu ilerlerse, her şartta onla olmak isteyip istemeyeceğimi asla bilemeyecekmiş. Ben gideyim doktora ama sonucu sana sonra söyleyeyim gibi bir şey dedi hatta, çok saçma ve kabul edemeyeceğimi söyledim. Dedim madem ki senin de böyle bir hassasiyetin var otur düşün. Düşünecekmiş şimdi.. ben geri adım atmıyorum :)
Bir iki güne düşer, sıkıştırmışsınız. Seni kaybetmekten korktum o yüzden söyleyemedim diye klasik palavrasını sıkar. İlişkimiz sevgimiz güçlü seni çok seviyorum senin de desteğinle bunu atlatırım der... Kendini ve geleceğini düşünen birinin yapacağı tüm bencillikleri de yapar.Konuştum kendisiyle. Nişan/düğün işlerinden önce bilmek istediğimi bu konuda geri adım atamayacağımı belirttim. O da bana şöyle bir argümanda bulundu. Eğer şimdi doktora gidersek ve her şey olumlu ilerlerse, her şartta onla olmak isteyip istemeyeceğimi asla bilemeyecekmiş. Ben gideyim doktora ama sonucu sana sonra söyleyeyim gibi bir şey dedi hatta, çok saçma ve kabul edemeyeceğimi söyledim. Dedim madem ki senin de böyle bir hassasiyetin var otur düşün. Düşünecekmiş şimdi.. ben geri adım atmıyorum :)
Durum ne olursa olsun evlenmeyecek misin tarzı bir yaklaşım hatalı ki belliki evlenmeyeceksiniz. Evet sözden dönmek kötü lakin o da size tedavisi elinde olan veya kontrol altına alınabilecek bir rahatsızlığı varken bu kadar boşvermişlik yapmamalı. Evlilik olayını biraz askıya almış gibisiniz, ben doğru buldum. Teklif almış olmanın heyecanı ile evet demişsiniz sizi anlıyorum. Suçluluk hissedecek bir durum göremedim ben pek, herkes hayatının akıbetini öğrenmek ister.Evet MS tarzı. Doktora gitmeyi geciktiriyor. Durum ne olursa olsun evlenmeyecek misin sonra gitsek ne değişecek diyor. Aslında ben bir yıldır gitmek istiyorum ama çok fazla endişe ettiğimi söyledi bana hep. Teklife evet dedikten sonra doktorlara danışmak benim en büyük hatam oldu ve şuan inanılmaz suçluluk hissediyorum.. Fakat zordu paylaşmak da, gizliliğine özen göstermek istedim birlikte çözelim istedim.. bilemiyorum
Kesinlikle manipülasyon var. Linçlenme ihtimalimi bile bile fikrimi söyleyeceğim çünkü karşılaşmışlığım var kendi çevremden, bu tarz kişiler veya aileler kendilerine kalıcı bir bakıcı arayışında olabiliyor. Nişanlınız böyle demiyorum lakin bir ihtimal dahilinde. Tedavi olmanın yollarını arayacağına bu tarz bir yaklaşım çok toksik. Heleki genetik aktarımı olan hastalarda hangi kafaya hizmet böyle rahat davranılıyor inanılır gibi değil.Bir iki güne düşer, sıkıştırmışsınız. Seni kaybetmekten korktum o yüzden söyleyemedim diye klasik palavrasını sıkar. İlişkimiz sevgimiz güçlü seni çok seviyorum senin de desteğinle bunu atlatırım der... Kendini ve geleceğini düşünen birinin yapacağı tüm bencillikleri de yapar.
Bence doktor randevu muayene falan hiç beklemeyin sonucu. Adam o noktada bile sizi suçluyor. Bu aşamadan sonra bilemezmiş gerçekten her durumda onunla mısınız değil misiniz. Burada bile manipülasyon yapıyor, son çare belki buradan yürür vazgeçiririm diyor.
Uzgun_kisi, sözlünüzün her lafı davranışı şüpheli mide bulandırıyor. Seven insan kendinden önce sevdiğini düşünür. Doktora falan gitme ne istersen onu yap deyin ayrılın bu adamdan.
Biliyor, çok net. Doktora gidersem her şartta benimle olup olmayacağını bilemem cümlesi çok açık bir cümle.Konuştum kendisiyle. Nişan/düğün işlerinden önce bilmek istediğimi bu konuda geri adım atamayacağımı belirttim. O da bana şöyle bir argümanda bulundu. Eğer şimdi doktora gidersek ve her şey olumlu ilerlerse, her şartta onla olmak isteyip istemeyeceğimi asla bilemeyecekmiş. Ben gideyim doktora ama sonucu sana sonra söyleyeyim gibi bir şey dedi hatta, çok saçma ve kabul edemeyeceğimi söyledim. Dedim madem ki senin de böyle bir hassasiyetin var otur düşün. Düşünecekmiş şimdi.. ben geri adım atmıyorum :)
Yok artık:) tüm “biliyor ama saklıyor” yorumlarını doğrular nitelikte bir yaklaşımı olmuş sözlünüzün.Konuştum kendisiyle. Nişan/düğün işlerinden önce bilmek istediğimi bu konuda geri adım atamayacağımı belirttim. O da bana şöyle bir argümanda bulundu. Eğer şimdi doktora gidersek ve her şey olumlu ilerlerse, her şartta onla olmak isteyip istemeyeceğimi asla bilemeyecekmiş. Ben gideyim doktora ama sonucu sana sonra söyleyeyim gibi bir şey dedi hatta, çok saçma ve kabul edemeyeceğimi söyledim. Dedim madem ki senin de böyle bir hassasiyetin var otur düşün. Düşünecekmiş şimdi.. ben geri adım atmıyorum :)
Müstakbel eşin olarak ikimizin hayatını etkileyecek şeyi birde senle beraber kontrol etmek istiyorum diyin. Ama bellki birşeyler var. Yavaş yavaş kendinizi çekmenizi öneririm zira herşey netleşipte siz ayrılırsanız beddua eder kesiinlikle (tabiki haksız) ve siz ömür boyu yaşadığınız her olumsuzlugu bundan bilir kafanıza takarsınız. Kimseye hastabakıcı olmak zorunda değilsinizBiraz zorladım ailen küçükken götürmemiş midir neden gitmediniz merak etmedin mi gibisinden. Bilmediğini küçükken çok hatırlamadığını söyledi ama küçükken ayak durumu için özel ayakkabı yapıldığından bahsetti. Yüzdeki durum için de göz doktorunun çocukluktan beri takip ettiğini o zamanlar sorunlu bir durum görse yönlendirirdi diye düşündüğünü söyledi. Benim kafama takılan şu. Özel ayakkabı yapılması kadar farklı bariz bir durum var. Böyleyse doktora gitmemiş olmaları imkansız. İnsan hiç sorgulamaz mı nedendir diye. Belki diyecekler doğuştan bir farklılık, olabilir. İnsan hiç mi arkasını araştırmaz. Yada direk doğuştan farklı bir durum olmayan anatomik farklılıklarsa bunlar, bana bunu şuan neden net biçimde söyleyemiyor? Diyebilir ki ben biliyorum hep böyleydi (bunu hep diyor), doğuştan anatomik işte biz baktırdık şöyle böyle. Bunu söyleyebilir insan yani, ben de o zaman zorlamazdım..
En basitinden göz kapağı düşüklüğü için göz doktoru, miyastania gravis araştırılması için nörolojiye yönlendirme yapmıştır. Bu kişinin nöroloji takipli olmaması imkansız. Bakın siz üsteledikçe söylediği yalanları başka yalanlarla örtmeye çalışıyor.Biraz zorladım ailen küçükken götürmemiş midir neden gitmediniz merak etmedin mi gibisinden. Bilmediğini küçükken çok hatırlamadığını söyledi ama küçükken ayak durumu için özel ayakkabı yapıldığından bahsetti. Yüzdeki durum için de göz doktorunun çocukluktan beri takip ettiğini o zamanlar sorunlu bir durum görse yönlendirirdi diye düşündüğünü söyledi. Benim kafama takılan şu. Özel ayakkabı yapılması kadar farklı bariz bir durum var. Böyleyse doktora gitmemiş olmaları imkansız. İnsan hiç sorgulamaz mı nedendir diye. Belki diyecekler doğuştan bir farklılık, olabilir. İnsan hiç mi arkasını araştırmaz. Yada direk doğuştan farklı bir durum olmayan anatomik farklılıklarsa bunlar, bana bunu şuan neden net biçimde söyleyemiyor? Diyebilir ki ben biliyorum hep böyleydi (bunu hep diyor), doğuştan anatomik işte biz baktırdık şöyle böyle. Bunu söyleyebilir insan yani, ben de o zaman zorlamazdım..
Biraz zorladım ailen küçükken götürmemiş midir neden gitmediniz merak etmedin mi gibisinden. Bilmediğini küçükken çok hatırlamadığını söyledi ama küçükken ayak durumu için özel ayakkabı yapıldığından bahsetti. Yüzdeki durum için de göz doktorunun çocukluktan beri takip ettiğini o zamanlar sorunlu bir durum görse yönlendirirdi diye düşündüğünü söyledi. Benim kafama takılan şu. Özel ayakkabı yapılması kadar farklı bariz bir durum var. Böyleyse doktora gitmemiş olmaları imkansız. İnsan hiç sorgulamaz mı nedendir diye. Belki diyecekler doğuştan bir farklılık, olabilir. İnsan hiç mi arkasını araştırmaz. Yada direk doğuştan farklı bir durum olmayan anatomik farklılıklarsa bunlar, bana bunu şuan neden net biçimde söyleyemiyor? Diyebilir ki ben biliyorum hep böyleydi (bunu hep diyor), doğuştan anatomik işte biz baktırdık şöyle böyle. Bunu söyleyebilir insan yani, ben de o zaman zorlamazdım..
Doktor ısrarınızdan vazgeçmeyin, bu açıklamalar yeterli değil.Biraz zorladım ailen küçükken götürmemiş midir neden gitmediniz merak etmedin mi gibisinden. Bilmediğini küçükken çok hatırlamadığını söyledi ama küçükken ayak durumu için özel ayakkabı yapıldığından bahsetti. Yüzdeki durum için de göz doktorunun çocukluktan beri takip ettiğini o zamanlar sorunlu bir durum görse yönlendirirdi diye düşündüğünü söyledi. Benim kafama takılan şu. Özel ayakkabı yapılması kadar farklı bariz bir durum var. Böyleyse doktora gitmemiş olmaları imkansız. İnsan hiç sorgulamaz mı nedendir diye. Belki diyecekler doğuştan bir farklılık, olabilir. İnsan hiç mi arkasını araştırmaz. Yada direk doğuştan farklı bir durum olmayan anatomik farklılıklarsa bunlar, bana bunu şuan neden net biçimde söyleyemiyor? Diyebilir ki ben biliyorum hep böyleydi (bunu hep diyor), doğuştan anatomik işte biz baktırdık şöyle böyle. Bunu söyleyebilir insan yani, ben de o zaman zorlamazdım..
Linç minç yok endişe etmeyin , hepimiz aynı şeyi söylüyoruz. Bir insanın engelli veya kronik hastalığı olması onu evlenilmeyecek biri yapmaz. Baştan söyleyecek, bende şu şu hastalıklar var diyecek. Gizleyip saklamak, insanı aptal yerine koymaya çalışmak, yuttururum bir şekilde demek... Seven biri bunu nasıl yapar? Benim çocuğum olsa asla müsade etmem, açık ve dürüst bir şekilde konuşacaksın durumunu söyleyeceksin, o kız da bir ailenin evladı kimseyi üzmeye hakkın yok derim. Millet tıp mensubu olduğu, her şeyi bildiği halde 3 maymunu oynuyor.Kesinlikle manipülasyon var. Linçlenme ihtimalimi bile bile fikrimi söyleyeceğim çünkü karşılaşmışlığım var kendi çevremden, bu tarz kişiler veya aileler kendilerine kalıcı bir bakıcı arayışında olabiliyor. Nişanlınız böyle demiyorum lakin bir ihtimal dahilinde. Tedavi olmanın yollarını arayacağına bu tarz bir yaklaşım çok toksik. Heleki genetik aktarımı olan hastalarda hangi kafaya hizmet böyle rahat davranılıyor inanılır gibi değil.
Evet tek göz kapağı düşüklüğü sonradan olmuş bir şey olduğunda dediğiniz gibi en basitinden mg olup olmadığının anlaşılması için bir test yapılması gerekiyor. Basit bir buz testi, kan tahlili belki emg, o kadar. İnsan bir telaşlanır ayrıca, Allah korusun tümör bile sebep olabilir böyle bişeye. Direk bırakılır mı, ki dediğim gibi tek semptom bu değil. Özel ayakkabılar yaptıran bir aile nasıl hiç nöroloğa götürmüş olmazEn basitinden göz kapağı düşüklüğü için göz doktoru, miyastania gravis araştırılması için nörolojiye yönlendirme yapmıştır. Bu kişinin nöroloji takipli olmaması imkansız. Bakın siz üsteledikçe söylediği yalanları başka yalanlarla örtmeye çalışıyor.
Hastalığı ilerliyor ya da ileri zamanlarda daha ilerleyecek belkide bunu sizden saklıyorlar.
Bu durumda ayrılırsanız hakkına girmis olurum diye düşünmeyin. Sizin onu düşündüğünüz kadar o sizi düşünmüyor. O sizin hakkınızı düşünmüyor. Yalan üzerine bir yuva kurmayın.