- 27 Şubat 2022
- 173
- 224
-
- Konu Sahibi uzgun_kisi
Yok skolyoz değil, farklı anomaliler var dediğim gibi doğuştan olmayan sonradan gelişenSkolyoz mu?
Evet kesinlikle aynı fikirdeyim, bundan dolayı yıkılmış durumdayım. Bırakmak istemiyorum onu ama bilmek istiyorum. O yüzden erken evet dediğimi düşünüyorum ve inanılmaz üzgünüm, suçlu hissediyorum. Bahsettiğim rahatsızlıklar dediğim gibi basit değil, tedavisi yok ve çok ağır. Ben evet demeden önce doktorlara danışmalıydım. Kendisinden önceden de çok rica ettim, gideriz dedi erteledi hep, fazla endişe duyduğumu söyledi. Suç hata hepsi yine bende. Bu noktaya kalmaması gerekirdi. O kadar kötü hissediyorum ki zaten derin bir depresyondayım, hatta kendime zarar vermeyi dahi düşündüm. Durum çok ağır, her türlüsü çok ağır gitmek de kalmak da ve tamamen benim suçumHer turlu durumu kabul edip teklife evet dedikten sonra hastaligi var diye kendinizi geri cekmek sozlunuzde cok buyuk travmalar yatatabilir empati kurun. Ben cok uzulurdum.
Evet MS tarzı. Doktora gitmeyi geciktiriyor. Durum ne olursa olsun evlenmeyecek misin sonra gitsek ne değişecek diyor. Aslında ben bir yıldır gitmek istiyorum ama çok fazla endişe ettiğimi söyledi bana hep. Teklife evet dedikten sonra doktorlara danışmak benim en büyük hatam oldu ve şuan inanılmaz suçluluk hissediyorum.. Fakat zordu paylaşmak da, gizliliğine özen göstermek istedim birlikte çözelim istedim.. bilemiyorumMS hastalığı tarzı bir şey mi? Zamanla vücut fonksiyonlarını yitirmesine sebep olacak bir rahatsızlık mı?
O halde sizi seviyorsa gitsin tedavi olsun. Bunun gizlenecek saklanacak yanı yok. Kim olsa bile bile lades demez.
Bu aklıma geldi evet, ama nasıl sorulur nasıl konuşulur o kadar zor ki..Annesiyle konussaniz?
Evlenmeye mecbur değilsiniz. Ama o tedavi olmaya mecbur. Baştan önlem alındığında hastalık oldukça gerileyebiliyor.Evet MS tarzı. Doktora gitmeyi geciktiriyor. Durum ne olursa olsun evlenmeyecek misin sonra gitsek ne değişecek diyor. Aslında ben bir yıldır gitmek istiyorum ama çok fazla endişe ettiğimi söyledi bana hep. Teklife evet dedikten sonra doktorlara danışmak benim en büyük hatam oldu ve şuan inanılmaz suçluluk hissediyorum.. Fakat zordu paylaşmak da, gizliliğine özen göstermek istedim birlikte çözelim istedim.. bilemiyorum
Tatli dille alakasiz bir sekilde girin konuya. Ben biraz evhamli biriyim de aklima takildi gibi baslayin. Boyle boyle belirtiler var buyuk ihtimal onemsiz birseydir ama onun icin istiyordum herseyi guzel olsun hep saglikli olsun, aklima takildi diyin. Eger boyle birsey varsa birlikte hemen asariz gibi cumleler kurun. Hani sizin oglunuz hasta bende onceden bileyim de yoluma bakayim gibi dusunmesin kadin. Annedir en azindan aklina duser irdeler diye dusunuyorum.Bu aklıma geldi evet, ama nasıl sorulur nasıl konuşulur o kadar zor ki..
Yüzde kas problemleri, atrofi pitoz, alt bacak atrofisi denge kayıpları. Dediğim gibi net şeyler aslında, nöromusküler rahatsızlık belirtileri ve bakılması gerek şeklinde yönlendirdi doktor tanıdıklarım.. benim de korkum buydune gibi anomaliler var? Net şekilde konuşun bi uzmana görünsün. Siz de evet demiş olabilirsiniz ama önceliğiniz şu an bu konu olmalı.
Önceliğinizi bu konuya verin. Baştan kabul etmekle hata etmiş olsanız da neymiş ne değilmiş mutlaka öğrenin. Sevgiliniz bunların farkında değil mi ki gitmiyor doktora ? Sorumsuzluk bu resmen.Yüzde kas problemleri, atrofi pitoz, alt bacak atrofisi denge kayıpları. Dediğim gibi net şeyler aslında, nöromusküler rahatsızlık belirtileri ve bakılması gerek şeklinde yönlendirdi doktor tanıdıklarım.. benim de korkum buydu
Geciktiriyor.. ben kötü düşünmek istemiyorum ama dediğim gibi ailede sektörden insanlar var (annesi). Görüştüğüm doktor arkadaş “bilmemelerine imkan yok, çok bariz, sektörde biri varsa hele ki” dedi. Bu kadarını da düşünmek istemiyorum ama çok mu safım.. bilmiyorum. Geciktiriyor olması da ayrıca rahatsız ediciÖnceliğinizi bu konuya verin. Baştan kabul etmekle hata etmiş olsanız da neymiş ne değilmiş mutlaka öğrenin. Sevgiliniz bunların farkında değil mi ki gitmiyor doktora ? Sorumsuzluk bu resmen.
Cok buyuk bir sinav bu. Tedavisi yoksa en azindan yan etkilerini hafifletici tedavilere yonelmeli sozlunuz de yan gelip yatmak da cok sacma ertelemek bosvermek de. O kadar da bencillik yapmasin. Ileride esiniz olacak bakim ihtiyacini siz gidereceksiniz neden hastaligi 10'a yukseltmektense 4 5 gibi bi seviyede tutmasin ki? (Tabii mumkunse) Ikna edin kesinlikle yanasmiyorsa ciddi bir konusma yapin. Vicdaninizi rahatlatin en azindan.Evet kesinlikle aynı fikirdeyim, bundan dolayı yıkılmış durumdayım. Bırakmak istemiyorum onu ama bilmek istiyorum. O yüzden erken evet dediğimi düşünüyorum ve inanılmaz üzgünüm, suçlu hissediyorum. Bahsettiğim rahatsızlıklar dediğim gibi basit değil, tedavisi yok ve çok ağır. Ben evet demeden önce doktorlara danışmalıydım. Kendisinden önceden de çok rica ettim, gideriz dedi erteledi hep, fazla endişe duyduğumu söyledi. Suç hata hepsi yine bende. Bu noktaya kalmaması gerekirdi. O kadar kötü hissediyorum ki zaten derin bir depresyondayım, hatta kendime zarar vermeyi dahi düşündüm. Durum çok ağır, her türlüsü çok ağır gitmek de kalmak da ve tamamen benim suçum
Nereye kadar geciktirebilir? Siz açıkça konuşun ya uzmana görünürüz ya da benden bu kadar diye.Geciktiriyor.. ben kötü düşünmek istemiyorum ama dediğim gibi ailede sektörden insanlar var (annesi). Görüştüğüm doktor arkadaş “bilmemelerine imkan yok, çok bariz, sektörde biri varsa hele ki” dedi. Bu kadarını da düşünmek istemiyorum ama çok mu safım.. bilmiyorum. Geciktiriyor olması da ayrıca rahatsız edici
hatta kendime zarar vermeyi dahi düşündüm. Durum çok ağır, her türlüsü çok ağır gitmek de kalmak da ve tamamen benim suçum