- 27 Şubat 2022
- 173
- 224
-
- Konu Sahibi uzgun_kisi
Yok onlar problem neymiş diye bastırıyor şuan. Bana kızdıkları nokta neden daha önce üstüne gitmediğim oldu. O da benim cahilliğim zaten dediğim gibi.Kızın ailesi de garip. Problem neymiş diye merak eder? Yok onlar da kızı baskiliyor.
Doğru haklısınızBunu yaparsanız ve sözlünüz öğrenirse size yardım eden kişilerin başı derde girer yalnız. Kanun dışı tavsiyeleri dikkate almayın lütfen. Hakkınız yok kimseyi işinden etmeye soruşturma geçirtmeye. Sözlünüz şikayet etse, iznim onayım olmadan kişisel mahrem bilgilerime bakılmış deyip şikayetçi olsa ne yapacaksınız?
Yok ailem var ama çok küçük bir ailem var diyeyim, çok ayrıntı vermek istemiyorum. İleride bakıma muhtaç olma durumu vesaire olsa bana destek olacak arka çıkacak çok kimi kimsem yok.Zaten ailem yoj gibi yazmisti sanirim konu sahibi
Yani geçiştirmesi, son günlerde bana söyledikleri zaten bende de olayın üstünü kapatmaya çalışıyor algısı yarattı. Normalde birkaç hafta içinde tanışma-isteme planlamıştık, onları askıya aldım şuan. Buna da çok karşı çıktı başta dediğim gibi. “O ayrı bu ayrı, bilsen devam etmeyecek misin zaten” gibi veya en son “bişey olmadığını devam edeceksen ben sırtımı yaslayıp yaslayamayacağımı nereden bileceğim” gibi. Sonunda ertelemeyi kabul etti, doktora da gideceğini söyledi ama zaten bir süredir gideceğini söylüyor, bir aksiyon yokKesinlikle bilip de söylemiyorlar
Fotodan belli oluyorsa
Çocuk laf ebeliği yapıyorsa bilerek saklıyor
Keşke o da daha dürüst olsaydı böyle bir hastalık var ama doktora gidiyorum vs tabi şöyle riskler var vs anlatmalıydı
Ayrıl, yorulma, erteleyip duracak çünkü. Ya da 'sen bana güvenmiyorsun, suçluymuşum gibi davranıyorsun' diye manipüle ederek kendisi terkedecek. Evlenecek insanların birbirine karşı tavrı düz olmalı, laf oyunları yapmamalılar. Hatta doktora beraber gitmelisiniz ama bu adam bunların hiçbirini yapmayacak. Seni suçlu çıkararak ayrılacak. Damın önüne zaman koy, şu tarihe kadar ramdevularını alıp başlamazsan bu iş biter, içinde sor olan ilişkide ben yokum de. Çek restini. Kimseyi anası ona bakmak zorunda kalsın diye doğurmadı.Yani geçiştirmesi, son günlerde bana söyledikleri zaten bende de olayın üstünü kapatmaya çalışıyor algısı yarattı. Normalde birkaç hafta içinde tanışma-isteme planlamıştık, onları askıya aldım şuan. Buna da çok karşı çıktı başta dediğim gibi. “O ayrı bu ayrı, bilsen devam etmeyecek misin zaten” gibi veya en son “bişey olmadığını devam edeceksen ben sırtımı yaslayıp yaslayamayacağımı nereden bileceğim” gibi. Sonunda ertelemeyi kabul etti, doktora da gideceğini söyledi ama zaten bir süredir gideceğini söylüyor, bir aksiyon yok
önce doktor bakıp sonra hastaya bildirim mi geliyor emin değilimBence enabizi doktorlara kapalı olabilir, zaten defoult olarak kapalı oluyor ve eğer isterseniz yalnızca muayene eden hekim, sağlık bakanlığindaki tüm hekimler ya da hiçbiri şeklinde ayarlama yapabiliyorsunuz. Muhtemelen de kapalıdır nişanlınizin bilgileri doktor erişimlerine. Ayrıca hangi hekim bakiarsa bu bilgilere bildirim olarak geliyor hastaya haberiniz olsun.
Zaten enabızına bakmak gibi bir yola başvurmam durumunda o ilişkinin devam etmesi ne kadar sağlıklıdır. Buradaki en büyük sorun aslında bana karşı tam olarak açık olmadığını hissetmem. Yine diyorum açık olmamak değil de inanılmaz bir rahatlıktır belki, bu da büyük bir sıkıntı değil miBence enabizi doktorlara kapalı olabilir, zaten defoult olarak kapalı oluyor ve eğer isterseniz yalnızca muayene eden hekim, sağlık bakanlığindaki tüm hekimler ya da hiçbiri şeklinde ayarlama yapabiliyorsunuz. Muhtemelen de kapalıdır nişanlınizin bilgileri doktor erişimlerine. Ayrıca hangi hekim bakiarsa bu bilgilere bildirim olarak geliyor hastaya haberiniz olsun.
Her koşulda iki kişinin de hayatını etkileyecek bir konuda gevşek davranmak, bir şeyleri saklamak ya da ertelemek büyük sıkıntı. Sizin içinizi ferahlatacak bir hareket yapmazsa kesinlikle ayrılın.Zaten enabızına bakmak gibi bir yola başvurmam durumunda o ilişkinin devam etmesi ne kadar sağlıklıdır. Buradaki en büyük sorun aslında bana karşı tam olarak açık olmadığını hissetmem. Yine diyorum açık olmamak değil de inanılmaz bir rahatlıktır belki, bu da büyük bir sıkıntı değil mi
Evet kararım o yönde. Takip etmeyi veya zorlamayı da bıraktım. Zaten tüm tanışma isteme vesaire süreçleri askıya aldık. Bundan sonra bir adım atmak isterse atar, istemezse atmaz ben yoruldum takip etmekten, benim sorumluluğum olmamalı bu. Belli bir süre içinde hala adım atmıyorsa da yoluma bakmam en doğrusu olacak. Çok acı çekiyordum (hala çekiyorum) fakat biraz mantıklı bakabilmeye başladım..Her koşulda iki kişinin de hayatını etkileyecek bir konuda gevşek davranmak, bir şeyleri saklamak ya da ertelemek büyük sıkıntı. Sizin içinizi ferahlatacak bir hareket yapmazsa kesinlikle ayrılın.
Çok iyi düşünün MS hastalığı baya ağır bir hastalık,2 tanıdığım var ve biri tekerlekli sandalye kullanıyo artık, diğerininde ilk tanıdığımda denge problemi vardı ama şu an dahada ağırlaştı yürüyemiyecek durumda...Allah tüm hastalara şifa versinEvet kararım o yönde. Takip etmeyi veya zorlamayı da bıraktım. Zaten tüm tanışma isteme vesaire süreçleri askıya aldık. Bundan sonra bir adım atmak isterse atar, istemezse atmaz ben yoruldum takip etmekten, benim sorumluluğum olmamalı bu. Belli bir süre içinde hala adım atmıyorsa da yoluma bakmam en doğrusu olacak. Çok acı çekiyordum (hala çekiyorum) fakat biraz mantıklı bakabilmeye başladım..
Ayağındaki rahatsizlik pev olabilir mi. Benim eşimde de vardı ve ben başından beri biliyordum. Hatta her hamileliğimde doktorlara belirttik cocukta da olabilir diye.Biraz zorladım ailen küçükken götürmemiş midir neden gitmediniz merak etmedin mi gibisinden. Bilmediğini küçükken çok hatırlamadığını söyledi ama küçükken ayak durumu için özel ayakkabı yapıldığından bahsetti. Yüzdeki durum için de göz doktorunun çocukluktan beri takip ettiğini o zamanlar sorunlu bir durum görse yönlendirirdi diye düşündüğünü söyledi. Benim kafama takılan şu. Özel ayakkabı yapılması kadar farklı bariz bir durum var. Böyleyse doktora gitmemiş olmaları imkansız. İnsan hiç sorgulamaz mı nedendir diye. Belki diyecekler doğuştan bir farklılık, olabilir. İnsan hiç mi arkasını araştırmaz. Yada direk doğuştan farklı bir durum olmayan anatomik farklılıklarsa bunlar, bana bunu şuan neden net biçimde söyleyemiyor? Diyebilir ki ben biliyorum hep böyleydi (bunu hep diyor), doğuştan anatomik işte biz baktırdık şöyle böyle. Bunu söyleyebilir insan yani, ben de o zaman zorlamazdım..
Bence isteyin. Kafanızda soru işaretleri olduğunu, yanında evlilik bilgilerinden sağlığa herşeye bakacaginizi söyleyin. O da yanınızda dursun açın bakın.Doğru bir hareket olmadığını düşünmüştüm ama dün bugün son yaşadıklarımdan sonra mantıklı gelmeye başladı maalesef. En büyük sıkıntı tabi tc numarasını bilmiyor olmam
Evet olabilir fakat öyleyse çocuklukta tedavi edilmiş. Böyle olsa bana direk söyleyebilirdi, bunda bişey yok, çözümü olmayan bir durum değil, ben bunu asla sorun etmezdim. Dediğim gibi sadece ayakta da değil problem, o yüzden bilmiyorumAyağındaki rahatsizlik pev olabilir mi. Benim eşimde de vardı ve ben başından beri biliyordum. Hatta her hamileliğimde doktorlara belirttik cocukta da olabilir diye.
Siz dürüstlük abidesi olarak o doğru değil, bu etik değil derken adam sizi resmen kandırıp, manipüle edip bedava bakıcı olmanızı sağlama yolunda emin adımlarla ilerliyor.Doğru bir hareket olmadığını düşünmüştüm ama dün bugün son yaşadıklarımdan sonra mantıklı gelmeye başladı maalesef. En büyük sıkıntı tabi tc numarasını bilmiyor olmam
Daha önce üzerinde durmadınız diye hayatını mı mahvedeksiniz? Buna aileniz de razı mı yani?Yok onlar problem neymiş diye bastırıyor şuan. Bana kızdıkları nokta neden daha önce üstüne gitmediğim oldu. O da benim cahilliğim zaten dediğim gibi.
Doktora götürürseniz geçmiş kayıtlardan defalarca gittikleri, hastalığın ileri bir seyirde olduğunu göreceksiniz, o yüzden kolay ikna olmayacaklar buna. Kandırılıyorsunuz açın gözünüzü.Haklısınız. Olması gereken bu ve çok zor bi durum değil aslında, hastane evinin karşısında (tam olarak yolun diğer tarafında, büyük bir hastane var). Gitmek baya kolay, bu iş yapılmadan da nişan vs istememek en büyük hakkım sanırım. İnsan işin içinde çok boğuluyor duygusal olunca. O yüzden sizlerin yorumları iyi geliyor, cesaret alıyorum. Yapmam gereken şeyi biliyorum aslında, geri adım atmayacağım.