Sözlümle Çıkmazdayız

Ben ailesinin de kendisinin de hastalığı bildiğini ve gizlediğini düşünüyorum. Belki önceden dürüstçe söylemiştir kız arkadaşlarına olumsuz tepki alınca söylememeyi tercih etmiştir. Senin fark ettiğin şeyi kendi ve ailesi kesinlikle fark etmiştir. Tıp alanında çalışan annesi de götürmüştür doktora. Ben olsam ayrılırdım sanırım

Benim skolyozum ve ameliyat geçmişim var , tanıştığım insanlara direkt söylüyordum eşime de aynı şekilde. Bazı arkadaşlarım ise bunun yanlis olduğunu söylüyorlardi neymiş erkek iyce bağlansın vazgecemesin o zaman şöyle diye akıl veriyorlardı. Erkek arkadaşınız da bu kafada sizi kendisine tamamen bağlayınca söyleyecek keşke teklifi kabul etmeden önce netlestirseydiniz. Geç kalmış sayilmazsiniz kafanızda netleştirmek istediğinizi söyleyin

belki tani almis ve tedavi gorup size soylemiyor olabilir, daha evli degilsiniz, genetik bir problemse, bu buyuk bir sey. evlenmek zorunda degilsiniz. simdi fedakarlik olarak dusundugunuz seyler, ileride kendinize ve karsidaki kiseye ofke duymaniza sebep olur. istemiyorsaniz ayrilin. ayip degil gunah degil.

Benim dayımın kızı şizofren hastası ve eşi evlendikten sonra öğrendi.Ama ne kadar sonra bilmiyorum.Nerdeyse 20 yıl geçti ve yaz tatilinde yine doktora gideceksin gitmeyeceğim doye kavga edip boşanma noktasına geldiler.iyi düşünün

evet safsin, hayat seni cok uzer

Kendize fazla yükleniyorsunuz.
Evlilik teklifini kabul etmek demek her şeyin sonu değil istediğiniz zaman vazgeçme özgürlüğünüz var.
Ayrıca drama hiç gerek yok hastaligi olupta ihmal eden doktora gitmeyen insana benim tahammülüm de saygım da yok.

Bende gizlenildigini dusunuyorum.annesini arasaniz bi konussaniz.belki daha kilay itiraf eder.eger anneside yok bisey deyip sozlunuz annemi niye aradin bana guvenmiyormusun tarzina giriyorsa ipler gerilir ve kopar zaten.hafife alinacak seyler degil.belkide yillarla ilerleyecek bisey degil farkli bir anomali gecirilmis bir hemiplaji vs vs.her ne olursa bilmek hakkiniz.ona diyorum benimle gelmek istemiyor erteliyor bi sorun oldugunu biliyorum bana acikca anlatrmisiniz tarzinda net bi giris yapmanizi tavsiye ederim.ve burdan paylasirmisiniz gidisati.merak uyandirici.

Bahsettiğiniz hastalıkların düzelme ihtimali yoksa bile ilerlemesini engelleyecek bir tedavi ya da takibini yaptırması gerekir. Belki ailesinde genetik bile olabilir. Böyle bir sey varsa seffaf olmalı kesinlikle.

Şimdiden bu konuda size gizleyerek böyle zorluk çıkarıyorsa ileride daha kötüsünü yaşarsınız.

Yine tekrarlıyorum bahsettiğiniz semptomlar basit seyler değil. Onlar bir doktora kesinlikle gitmislerdir.

Hastalık nedeniyle değil ama böyle önemli bir konuda yalan söylüyorsa ayrılmalısınız. Siz kendinizi ona karşı sorumlu hissederken onunda size karşı hissetmesi gerekir.

Hasta oldugu icin degil ama tedavi olmadigi icin birakirdim. Bu ne bencillik.
Belki de doktora coktan gitti tedavisi yoktur senden gizliyordur. Bilemezsin saf olmayin bu kadar.
Ayrica ne demek her kosulda evlenicez zaten. Her kosulda evlenilmez canim. Kimsenin annesi degilsiniz, kendini dusunmeyeni siz hic dusunmeyin. Kaldiki ben sozlunuzun yalan soyledigini dusunuyorum. Yalan soylemiyorsa bile hala cok bencil. Kimsenin annesi degilsiniz,mecburda degilsiniz. Siz onu sevdiginiz icin ilerde yatalak olma ihtimaline bile evet demissiniz, paşam da bi zahmet doktora gitsin. Ayrica o aynisini size yapar miydi dusunun ona gore karar verin

Aslında sadece evlenmek de problem değil bu tür kas hastalıkları Soğucak çocuklarda görülme olasılığı çok yüksek. Asıl problem bu bana göre.
Nasil problem degil, nasil hayatinizdan vazgecebiliyorsunuz. O kadar yorum yapilmis gozunuzu acin lutfen. Tamm evlendikten sonra bizlerde eslerimizde hastalik gecirebilir ama ben doktora gitmicem ne demek. Sizin hayatinizi etkileyecegini bildigi halde doktora gitmeyen bencil adama evet diyorsunuz ki bende burdaki uyelerin cogu gibi yalan soyledigini dusunuyorum. Anlamiyorum nasil kendi hayatinizdan vazgecebilirsiniz bu bencillige ragmen hemde

Sadece ilk sayfayi okuyarak cevap veriyorum.
Teklifi kabul etmis ve daha sonrasında hastaligini arastirmaya karar vermis olabiliesiniz en nihayetinde bu insanla bir omur gecireceksiniz, basiniza neler gelecegini / gelebilecegini bilmek hakkiniz.

Ama sozlunuzle guzelce konustuktan sonra tedavisine odaklanmayip geciktiriyorsa, yani belki de cok duzelebilecek birseyi geri tepiyorsa, belki tamamen iyilesme umudunu reddediyorsa ben orada bi dururum. Kendini korumayan, kurtarmaya cabalamayan, bu konuda amiyane tabirle tembellik eden biriyle hayatimi birlestirme meselesini ertelerim. Sizi hasta biriyle evlenmeye mecbur ediyor, bu cok anlamsiz bir romantizm. Hulya Kocyigit filmi mi yahu bu?

Bakin ileri boyutta kanser olur, cok gec teshistir falan o zaman doktora gitmiyorum, ne bileyim kalan omrumde hastanelerde surunmek istemiyorumu anlayabilirim. Ama tibbi destek alip hayat kalitesini artirarak normal bireyler gibi yasanabilen rahatsizliklarda tedavi reddini anlayamıyorum.

Şimdi aklıma ilk gelen şey şu oldu, aslında herkes durumun farkında ama sizden gizliyorlar. E nabızına ulaşma şansınız olsa oradan bakardınız hastalık geçmişine. Bu kadar bariz dediğiniz şeyleri farketmemeleri imkansız olduğuna göre hastalığın bir tedavisi yok ve sizden saklamaya çalışıyorlar gibi geliyor. Zaten bu tarz durumlarda tedaviler hastanın yaşam kalitesini artırmaya yönelik oluyor. Kaçınılmaz son 5 yıl sonra değil de 15 yıl sonra gelsin diye mesela. Bahsettiğiniz tarzda hastalıkla mücadele eden iki tanıdığım var, ikisi de hastalığın ilerlemesini yavaşlatmaktan öteye gidemedi. Semptomların etkilerini azaltmaya çalışıyorlar işte.

Kendisi de gayet farkında, doktora da çoktan gitmiştir teşhisi de vardır ama sen kaçma diye söylemiyordur evladım
Konuyu ilk okudum aklıma bu geldi. Yorumlara bir bakim dedim allımdan geçeni harfiyen yazmışsınız.
Konu sahibi sevgili de ailesi de hastalığı biliyor ama sizden gizliyorlar. O yüzden sizle doktora gitmiyor ortaya çıkmasın iyice diye.
Evliliği iyi düşünün. Dürüst olmadıklarını düşünüyorum

aile bal gibi de biliyor neyin ne olduğunu, sözlün de seni geçiştiriyor
sen ise olayı fazla dramatize ediyorsun, değil evlenme teklifini kabul etmek
evlendikten sonra bile bu kahrı çekmek zorunda değilsin, boşanırsın yani boşanmak dünyanın sonu değil
ama tabii bunun kararını şimdiden vermen daha mantıklı olur en azından boşa evlenme masrafı yapılmasın
her halükarda ayrılırsın bence miden bulanmış çünkü bi kere takınılan tavır karşısında

Böyle bir rahatsızlığım olsa, karşımdaki kişiye durum ne olursa olsun benimle evlenmeyecek misin demezdim, diyemezdim. Bunun yerine onu tüm ihtimallere karşı uyarıp, kendisine nelerle karşılaşacağı konusunda kırmızı ışıklı uyarılar verirdim. Hatta ben evlilikten kaçabilirdim.bu hastalıktan bağımsız olarak sevgilinizin düşüncesini tehlikeli şekilde bencil buldum. Siz bir de bu açıdan bakın, kendinizi yok yere üzmeyin. Devam edip etmemeye hastalıktan bağımsız, karşınızdaki kişiyi diğer tüm yönleriyle değerlendirdikten sonra karar verin ve kendinize haksızlık etmeyin derim.

Yorumların tamamını okudum şimdi. Büyük çoğunluk da benim gibi düşünüyor. Hastalığı biliyor ve gizliyorlar.
Evet dediniz diye evlenmek zorunda değilsiniz. Hele ki gizliyorlarsa bu size yapılan çok büyük bir haksızlık.
Kendinizi düşünün doktora gitmeden evlenmeyeceğinizi açıkça söyleyin. Sizle doktora gitmezse ayrılın.

Konuştum kendisiyle. Nişan/düğün işlerinden önce bilmek istediğimi bu konuda geri adım atamayacağımı belirttim. O da bana şöyle bir argümanda bulundu. Eğer şimdi doktora gidersek ve her şey olumlu ilerlerse, her şartta onla olmak isteyip istemeyeceğimi asla bilemeyecekmiş. Ben gideyim doktora ama sonucu sana sonra söyleyeyim gibi bir şey dedi hatta, çok saçma ve kabul edemeyeceğimi söyledim. Dedim madem ki senin de böyle bir hassasiyetin var otur düşün. Düşünecekmiş şimdi.. ben geri adım atmıyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…