Sözlümle Çıkmazdayız

Bu aklıma geldi evet, ama nasıl sorulur nasıl konuşulur o kadar zor ki..

Annesiyle konuşun. Fotoğrafı gören doktor tanıdıklarım nörolojik rahatsızlığı olduğunu söyledi deyin. Olabilecek en kötü ihtimalli hastalığı söyleyin. Bu hastalığa mı sahip acaba diye ters köşe yapın. Size gerçekleri açıklaması daha olası olur.

Alanınız sebebiyle bilginiz olabileceği için size sormak istedim deyin. Sizi garipseyeceğini sanmıyorum.

Söyleyin e nabzını açıp göstersin size.
İnsanı sakak yerine koymasın.
Böylesine de üzülmeyin, doktora gittiyse sizden gizliyor kötü niyetli. Gitmediyse kendisini düşünmeyen sizi hiç düşünmez

Neden senin suçun? Hastalığını büyük ihtimal biliyordur senin dışardan farkettiğini yıllardır o ve ailesi anlamaz mı? Bile bile gizlemiş. Belki tedavisi yok belki de oluyor tedavi ancak bu kadar işe yarıyor. Evlenmek zorunda falan değilsin ilişkiye başladın diye. Ciddi ve hayatınızı etkileyecek Bi rahatsızlıksa başka Bi sebep gösterip ayrıl bence. Senin de bi tane hayatın var onu böyle geçirmek zorunda değilsin. Karşı taraf bilmiyor sonradan bu hastalık çıkmış olsa böyle acımasız düşünmezdim ama bilmemelerine imkan yok anlattığın kadarıyla.

Bence karşı tarafın yaptığı büyük bencillik. Büyük konuşmak istemiyorum, sonuçta başımıza gelmeden, onun içinde nekadar zor bir durum olduğunu bilemeyiz, bizimde yarın ne olacağımızı belli değil ama bukadar semptom varken umursamamak ve birinin hayatını yakmayıda göze almak bana göre bencillik

moleküler biyoloğum, 18. senemi çalışıyorum.

etrafım moleküler biyolog ve biyolog dolu
hani sadece okulda okumuş ama (biyoloji bazı okullarsa yerlerd sürünen bir bölüm, son yıllarda hele fen fak atama puan durumları yüzünden çok beş beleş okuyanları var öyle hiç alakasız birisi olsa mesela), hiç çalışmamış birisi olsa belki..ya da bitki tohum vs çalışan birisi olsa o da hadi zorluyorum ama neyse.

onun dışında bunu bilmeyecek biyolog yok
evet ALS mi DMD mi tabii ki biz tanı koyamayız
zaten nörologlar da tanı koyana kadar seneler geçebiliyor bazen spektrumu geniş bi dolu hastalık var
yani iddia etmiyorum ki biz nörolojik tüm hastalıklar da biliriz ederiz....

ve evet parkinsonda yürüme nasıl aksar dura dura mı yürür sendeler mi hangi aşamasında kas hakimiyeti ne kadardır -bunu bilmez (moleküler)biyologlar.
ya da MS hastalığının ileri formunda büyük kas grubu yitimleri ne kadar, ince motor yitimi ne kadar sürede olur biz süre filan bilmeyiz.

eyvallah
ama labroatuvarda hastanede ve gelişimsel biyolojide çalışmış her biyolog ve moleküler biyolog
gerek doğuştan gerekse zamanla çıkan gelişimsel/nörolojik bozuklukları genel olarak bilir. biyoloğu geçtim kör olmayan kas gücü kaybını, dengesizliği, atrofiyi görür yani...

hele bu kadının etrafı doktor dolu
hadi bu anneymiş konduramadı desek etraflarında 1 tane doktor dememiş mi ?

bu imkansız yani
ya yalan söylüyorlar -ki bence öyle bu çocuğu illa doktor görmüştür bence. hatta epey doktor görmüştür çünkü tanı için bir sürü testi tahlili istemişlerdir.
ya da psikopat derecede anormal bir aile ile karşı karşıyasın konu sahibi
daha normal bir seçenek yok yani...

biçok üyenin yazdığı gibi ben de teşhisi olup sizden sakladığını düşünüyorum. tıp alanında olmaya gerek yok, eğitimli biraz kalem tutmuş her aile cocugunun durumunun doktorluk olduğunu anlar. tedavisi olmayan bi hastalıksa size söylemiyor bence sözlünüz. kötü hissetmenize gerek yok, evlilik uzun bi maraton ve daha henüz 30 yaşında kendisi. hani 2. 3. evlilik olur da bundan sonrası birbirinin kötü gun arkadaşlığı derim. durumunuz öyle değil. kendinizi düşünmeniz normal, ve gelecekteki cocugunuzu da düşünerek hareket etmeniz lazım. kötü bir şans olmuş maalesef sizinki.

Çok teşekkür ederim yorumunuz çok değerli. Dediğim gibi atrofi ve yürüyüş bozukluğunu net görebiliyoruz, meslek olarak alakasız olsak da net göze batacak boyutta atrofi var bunun yanında pitozis zaten net, doğuştan olmadığı da biliniyor. Mutlaka dediğiniz gibi kendi konduramasa bile etrafından birileri en azından bir gidin baktırın demiştir. Bunun olmadığına yada bu kadar rahat olduklarına bu kadar yorumdan sonra ben de inanamıyorum artık maalesef

Biraz kötü şanslar peşimi bırakmıyor gibi ama bir şekilde toparlayacağım umarım.. Bir şekilde bu iş de pozitif bir duruma bağlanır mı sonunda diye içimde biraz umut vardı ama yavaş yavaş kabulleniyorum sanırım

Sizden sakladığını düşünüyorum. Bariz belli olan bir şeyi görmemeleri zor. Sırf bu yüzden bile ayrılırım ben yalan söylüyor saklıyor sizden
Evet, birkaç gün önceye kadar bu ihtimal asla aklımda yoktu mümkün değil diyordum. Şuan saklama ihtimalleri bile olması beni durumdan acayip derecede soğuttu güvensiz hissediyorum. Saklamıyorlarsa bile bu derece duyarsız olmak sıkıntılı bir durum

Kesinlikle öyle. Kendini bu kadar ihmal eden biri başkalarını asla düşünemez

Evet çok zor, yani böyle bir duruma bile bile girmek çok zor..

Sozlunuz adina üzüldüm benim bir akrabam kızı cok sevdi kız niye kanser hastasıydı kızı kabul etmediler ama ne oldu galiba kız iyleşti oglan kanser oldu ve vefat etti kimin ne olacağı belli degil ben basta evet demişsem hastalığı icin geri adim asla atmazdım

Ben daha üzgünüm emin olabilirsiniz. Ayrıca onu bırakmış değilim. Kanser gibi bir hastalıktan bahsetmiyoruz maalesef, kas hastalıklarının bilinen bir tedavisi yok ve insanı yıllarca bakıma mahkum bırakıyor, akli becerilerini dahi kaybetmelerine sebep oluyor bazı durumlarda. Bunların yanında çocuklarınızda görülme ihtimali de yüksek oluyor. Kanser çok zor olsa da umudu olan ve çocukları etkilemeyen bir rahatsızlık, maalesef kas hastalıkları öyle değil

Belki bildiği bir durum var da sizden gizliyor. Sonra gidelim demesi maalesef bana bu hissettiriyor.
Hastalık değil de bu insanın güvenini sorgulattırır.

Bizim ulkemizde late onset ataxia goruluyor, yazdiklariniz bunu dusundurdu bana. Ailede akraba evliligi var mi? Ya da ic anadoluda ayni-yakin koylerden evlilik yapilmis da olabilir.

Eger oyleyse genetik gecisli bir hastalik ve bilmeye hakkiniz var (biyoinformatik calisiyorum).

Adam tamam, gideriz diyip gitmiyor suçlu olmuyor da siz nasıl suçlu oluyorsunuz? Siz en başından beri yapmak istediğinizi sòyleyip durmuşsunuz, onun suçsuz olması için en başından hayır gitmicem, beni ya böyle kabul et ya da yollarımızı ayıralım demesi gerekiyordu. O tedaviden ya da rahatsızlığının netleşmesinden kaçıyorsa bunu sorumluluğunu siz almamalısınız. Doktora gidip, tedavi olmadan daha fazla bu ilişkinin ilerlemesini istemediğinizi söyleyip resti çekin gerisi ona kalmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…