• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sorun bende mi, yoksa eşimde mi?

şans onların ki. hemen kendinde arama suçu, insanlar ikili ilişkiler de zaten hep karşı tarafı suçlama eğilimindedir. sen de kendini öyle görürsen, eşine karşı hatalı olanın sen olduğunu söylersen olmaz. vaktin var mı bilmiyorum ama kitaplar al, kitap okumayı sevmiyorsan beğendiğin dergiler al. film izle. kurs varsa onlara git. hem kuruntulara, evham yapmaya vaktin kalmaz, aklın dağılır hem de hayatın daha eğlenceli hale gelir. kendini en iyi sen tanırsın, eğer anlattığın sorunlarının hastalık derecesinde olduğunu düşünüyorsan psikolojik yardım da alabilirsin. bunu eşinin bilmesi gerekmez. bunu da nasıl anlarsın; eğer yaptığın evhamlar vs. gündelik hayatına veya ikili ilişkilerine bariz zarar verecek boyuttaysa evet o zaman yardım almak gerekir.

Çocuklar henüz küçük hasta olacaklar diye korkuyorum maum havalarda soğuk bu yüzden kolay kolay dışarıya çıkmamaya çalışıyorum. Psikolog yolu göründü sanırım. Mutlaka gitmeliyim.

Kitap tavsiyeniz var mı?
 
Doğru söylüyorsunuz aslında. Ama dediğim gibi benim hiçbir kastım yok. Eşimi çok ama çok seviyorum onun üzülmesini hiç istemiyorum. yaptıklarımın farkında değilim. Farkında olduklarım ise elimde değil.

Elinizde olmayanlarla ilgili de bence psikolojik destek almalısınız fikrimce..
 
Çocuklar henüz küçük hasta olacaklar diye korkuyorum maum havalarda soğuk bu yüzden kolay kolay dışarıya çıkmamaya çalışıyorum. Psikolog yolu göründü sanırım. Mutlaka gitmeliyim.

Kitap tavsiyeniz var mı?

Size bir kitap tavsiye edebilirim, hatta dilerseniz bu kitabı size yollayabilirim de.

Ailede Sevgi İletişimi - Vehbi Vakkasoğlu
 
Çocuklar henüz küçük hasta olacaklar diye korkuyorum maum havalarda soğuk bu yüzden kolay kolay dışarıya çıkmamaya çalışıyorum. Psikolog yolu göründü sanırım. Mutlaka gitmeliyim.

Kitap tavsiyeniz var mı?

insanlar psikolog deyince hemen delimiyim ben önyargısı ile yaklaşırlar olaya. aslında nası biyerimiz ağrıyınca doktora gidiyosak bazen sıkıntı yaşadığımızda kendimiz çözemediğimizde de gitmeliyiz doktora. ilk kez gidiyosanız tabi bi çekince olur; giden herkes de olmuştur. ama emin olun rahatlarsınız.
ben çok kitap okurum, hep kendi hoşuma giden kitapları; türü farketmez. belki ben okumayı sevdiğim içindir, okuyunca o süre boyunca geçiyor evhamlarım, düşünmüyorum fazla şey. sinirlenmiyorum. ama siz okumayı sevmiyosanız şart değil dediğim gibi, hoşlandığınız, sizi mutlu edecek herşeyi denemelisiniz bence.
 
Size bir kitap tavsiye edebilirim, hatta dilerseniz bu kitabı size yollayabilirim de.

Ailede Sevgi İletişimi - Vehbi Vakkasoğlu

Sefa Saygılı'nın 'evlilikte mutluluk sanatı' isimli kitabını okudum.

Zahmet etmeyin esteğfirulah, bahsi geçen kitabı ben buradan temin ederim.
 
Sorun sizde , kesinlikle esinizde degil ...
biraz rahat olun herseyi bukadar buyutmeye gerek yok...

eger kendiniz gibi biriyle evlenmis olsaydiniz coktan bosanmistiniz.
 
insanlar psikolog deyince hemen delimiyim ben önyargısı ile yaklaşırlar olaya. aslında nası biyerimiz ağrıyınca doktora gidiyosak bazen sıkıntı yaşadığımızda kendimiz çözemediğimizde de gitmeliyiz doktora. ilk kez gidiyosanız tabi bi çekince olur; giden herkes de olmuştur. ama emin olun rahatlarsınız.
ben çok kitap okurum, hep kendi hoşuma giden kitapları; türü farketmez. belki ben okumayı sevdiğim içindir, okuyunca o süre boyunca geçiyor evhamlarım, düşünmüyorum fazla şey. sinirlenmiyorum. ama siz okumayı sevmiyosanız şart değil dediğim gibi, hoşlandığınız, sizi mutlu edecek herşeyi denemelisiniz bence.

Anladım. Teşekkür ederim. :49:
 
Hic cekemedim bosadim onu... Allah esinize sabor versin bende yay burcuyum biran once psikologa gidin... Ben eski esimi ikna edememistim psikolog icin lutfen gidin....
 
Hic cekemedim bosadim onu... Allah esinize sabor versin bende yay burcuyum biran once psikologa gidin... Ben eski esimi ikna edememistim psikolog icin lutfen gidin....


Eşim birkaç kere boşanma meselesini yeniden dillendirmişti. Şu yavrucuklar olmasa çoktan bitmişti dedi. :43:
 
Eşim birkaç kere boşanma meselesini yeniden dillendirmişti. Şu yavrucuklar olmasa çoktan bitmişti dedi. :43:

Empati kurun lutfen kendinizi esinizin yerine koyun kim problemli biriyle omrunu gecirmek ister?
İkinizede yazik etme ve cocuklara ve askiniza...
Biran once psikologa git ... Bu davranislarin burcunun getirdigi olumsuz ozellikler bunu sadece bi uzmanla asman lazim..
Esinin yay burcu olmasi cok guzel inan bu adamla hayati doludolu yasaman gerekirken bosbosuna kendine dert ediniyosun :)
 
Bana göre eşim çoğu noktada yanlış yapıyor diye düşündüğüm için kendimi onun yerine koymam epey zor olur. Mesela kendisi kalitecidir ama ben israfçı olduğum için kaliteclik ile israfı birbirine karıştırdığımı söyler duru bana. Market alışverişinde aynı işi gören iki marka var diyelim. Biri cif diğeri farklı bir marka. Bir ara onun kavgasını ettik. Eşim elinde ismini hatırlamadığım bir ürünle geldi ''bak yavrum dedi (genelde yavrum der, aşkım cicim bana biraz hafif kalıyor arada bir söylenir ama yavrum kelimesi daha anlamlı sevdiğini sahiplendiğini ifade eder der) bu cif buda diğer marka bende biliyorum iyisi olmalı, ama diğer ürün ambalajı olsun duruşu olsun kalitesiz birşey değilki, al dene br kere beğenmezsen bir daha alma dedi. Ben ise almadım, ama kendime göre açıklamalarım var hep oldu. Bilmeiğim diğer ürüner başımı ağrıtıyor iyi temizlemediğini düşünüyorum. Pahalı ürünü alırken kötü bir düşüncem yok. Ben istermiyim eşimin daha fazla parasının gitmesini.

Uzun lafın kısası eşimde bana göre fazla rahat. Mesela çocuk düşer ben panik olur bağırırım, o ise bakar bişeyi yok der, bırak kendi kalksın öğrensin der. Hiç yerinden kımıldamaz. Yada çocuklar problem yaptığında kızar bağırdığı olur. Oğlum kova burcu, hemen kırılır am çocukça tabi. Bende anne yüreği hemen alırım onu kollarıma. Burada da eşimle aramızda tartşma başlar. Bak her seferinde aynı şeyi yapıyorsun der. Bırak şu çocuğu yavrum, ben ona ders vermeye çalışıyor birşeyler öğretmeye çalışıyorum, ama sen duygusal davranıp hem gelişimini engelliyor hemde bana düşman olmasına sebep oluyorsun' der.

Benim annemde hep pahali ürünler alirdi, daha kalitelidir diye. Bende asil öyle yapiyordum sonra esim alisverise gittigimizde ayni sizin esiniz gibi tatli dille baska ürünleri öneriyordu ve bende aynen öyle yaptim. Simdi ise baze ürünler markali fakat birçok ürün markasiz.

O sizin dediginiz basagrilar tamamen piskolojik. Siz bastan o ürünlere karsi cephe aldiginiz için, güvenmediginiz için, kullandiginizda zaten begenmiyorsunuz. Ve ondan dolayi basagrilarin ve sayre olur. Zaten çogu ürünler ayni, yada ayni fabrikada geliyor. Cogu zaman sadece ambelaji için yada markasi için ödüyorsunuz. Aynisi mesela o dogum kontrol haplari içinde geçerli. Milyonlarca kisi dogum kontrol hapi kullaniyor, yani gerçekten kötü birsey degilki. Ayrica her hapin yan etkileri olur, bu normaldir.

Ayrica çoçuktur bu, düserde, bazende yaramazlik yaptiginda kizman gerekte. Cocuklara karsi hem esin hem sen hemfikir olup ayni taviri sergilemeniz gerek. O konuda esiniz çok hakli. Böyle yaparsaniz esiniz sizie "iyi polis" esinizide "kötü polis" olarak görürler.

Yani anliyacaginiz, bu bütün takintilariniz için acilen bir piskologa gitmeniz gerek, hem kendi piskolojik sagliginiz için, hem evliliginiz için. Ertelemeyin bu durumu, hemen bügün randevu alin ve esiniz ile beraber gidin. Bu problemler asilmayacak kadar büyük problemler degilki. Biraz tedavi ile positiv düsünce ile evliliginiz kurtarilabilir. Gerçekten böyle mevzulardan dolayi bosanirsaniz adiniza üzülürüm.
 
Ortada büyük bir sorun göremedim ben.
Sanırım çalışmıyorsunuz?
Tüm gün evde çocuklarla vakit geçirince acısını eşinizden çıkarıyorsunuz gibi geldi bana.

Durumunuz biraz psikolojik...
Bir terapi almayı deneyin.
Genel bir yılgınlık var sanki üstünüzde...
 
Son düzenleme:
Ayrıca o çocuklar olayında anlattıklarınız vs eşinizin ne kadar iyi bir insan ,
ne kadar bilinçli bir baba olduğunun göstergesi
(kızıp bağırması için değil, sizin o an olaya müdahale etmenizle ilgili)

Benim eşim de Yay burcu.
Yay burcu erkeği candır can :)
Eşinizin kıymetini bilip kendinize çekidüzen vermelisiniz...
 
Şimdi burda herkes (sen de dahil) her ne kadar eşini haklı görseler de,onun mükemmel bir eş olduğunu sorunların sen kaynaklı olduğunu yazsalarda ben aynı fikirde değilim.Senin böyle hissetmene sebep,biraz eşin.Senin yazdıklarından anladığım kadarıyla,eşin fazla müdaheleci,her konuda,her olayda bir fikri ve hareketi olan,kendini mükemmel gören herşeyi en iyi bilen ve buna da seni inandırdığı için kendinde suçluluk psikolojisi oluşturmuşsun,konuyu yazarken bile eşini hep övücü kendini yerici cümleler kurmuşsun.

Bak dünyanın en iyi insanıyla da evlensen 20 yaş evlilik için çok erken olmaması gereken yaştır.Diğer evliler dışarıdan ne kadar mutlu görünürlerse görünsünler insanın erken yüklendiği sorumluluklardan ruhu yaşlanır.Bu yaşta ev,eş 2 çocuk.Bir de aldığın cife kadar burnunu sokan bi koca.O rahat sakin,soğukkanlı olabilir.Sen de duygusal,kontrollü,detaycı birisin.Bu senin yapı özelliğin.Psikolojik sorunun değil ki !! Sen çocuklarına kötü mü davranıyorsun,evde kırıp döküyor musun ki,psikolojik destek alacaksın.Sadece biraz kendinle ilgilen.Kafanı dağıtacak uğraşlar,sana birşeyler katacak arkadaşlıklar,keyif verecek şeyler edin.Sinemaya gidin,tatile çıkın,bir etkinliğe katıl,kitap oku,hiçbirşey yapamıyorsan bir hobiyle uğraş,nakış yap.Elişiyle uğraşmak bile kafa dağıtır.

Evliliğini yıpratacak bir sorun,boşanmayı gerektirecek bir durum göremiyorum.Sadece biraz gevşemeye rahatlamaya ihtiyacın var.Omuzlarındaki yükün biraz hafifletilmesi lazım.Çocuk terbiyesi,eşinin yaptığı gibi,azarlayarak,kızarak olmaz.Çocuk sevgiden anlar.Sevgiyle büyür.Yanlışı olduğu zaman ona dokunarak sarılarak okşayarak yanlışını anlatabilirsin.Bir yaramazlık yaptığında ona bağırıp çağırarak değil,sevdiği bir oyuncaktan,oyundan kısa bir süreliğine mahrum ederek cezalandırabilirsin.Sen annesin,şımart,sarıl ne olacak ki? Yok böyle davranırsam şımarır,yok şöyle yaparsam şımarır.Şımarsın evladın ya.Şımarttığın gibi,cezalandıracağın zamanı da bilirsin.



 
aynı eşimde sizin gibi her seyi büyüten bir olay olduğu zaman sadece kendi başına gelmiş gibi davranan.Her seye sinirlenen iş stresini eve yansıtan biri.Bende çalışıyorum stresli bir ortamda ancak tasımıyorum ewime.Cidden yoruyor bazen.Şahsen bazen ben teselli vermekten cok sıkılıorum:41:
 
Evet sürekli böyle. Bende nedense sorunun eşimde olduğumu düşünüyorum. Bana göre o çok rahat. Ee benide azarlıyor. Sonradan pişman oluyor ama beni bu hale sen getiriyorsun diye açıklama da illa yapıyor.

bence kendine bi ugraş bul yani öesela işe gir yada spora git yada kurslara. başka şeylerle ugraşırsan başka kişilele tanışırsan kendini dışarıdan izleye bilir yanlışları görebilir ve önlem alabilirsin ama diğer türlü hem kendini hem eşini üzersin eline bişey geçmez. neden böyle diyorum. aynı olayları bende yaşadım bende yağptım şuan kurtuldum ama inan buna herzaman yardımcı olmak ta isterim sana çünkü seni cok iyi anlıyorum
 
Şimdi burda herkes (sen de dahil) her ne kadar eşini haklı görseler de,onun mükemmel bir eş olduğunu sorunların sen kaynaklı olduğunu yazsalarda ben aynı fikirde değilim.Senin böyle hissetmene sebep,biraz eşin.Senin yazdıklarından anladığım kadarıyla,eşin fazla müdaheleci,her konuda,her olayda bir fikri ve hareketi olan,kendini mükemmel gören herşeyi en iyi bilen ve buna da seni inandırdığı için kendinde suçluluk psikolojisi oluşturmuşsun,konuyu yazarken bile eşini hep övücü kendini yerici cümleler kurmuşsun.

Bak dünyanın en iyi insanıyla da evlensen 20 yaş evlilik için çok erken olmaması gereken yaştır.Diğer evliler dışarıdan ne kadar mutlu görünürlerse görünsünler insanın erken yüklendiği sorumluluklardan ruhu yaşlanır.Bu yaşta ev,eş 2 çocuk.Bir de aldığın cife kadar burnunu sokan bi koca.O rahat sakin,soğukkanlı olabilir.Sen de duygusal,kontrollü,detaycı birisin.Bu senin yapı özelliğin.Psikolojik sorunun değil ki !! Sen çocuklarına kötü mü davranıyorsun,evde kırıp döküyor musun ki,psikolojik destek alacaksın.Sadece biraz kendinle ilgilen.Kafanı dağıtacak uğraşlar,sana birşeyler katacak arkadaşlıklar,keyif verecek şeyler edin.Sinemaya gidin,tatile çıkın,bir etkinliğe katıl,kitap oku,hiçbirşey yapamıyorsan bir hobiyle uğraş,nakış yap.Elişiyle uğraşmak bile kafa dağıtır.

Evliliğini yıpratacak bir sorun,boşanmayı gerektirecek bir durum göremiyorum.Sadece biraz gevşemeye rahatlamaya ihtiyacın var.Omuzlarındaki yükün biraz hafifletilmesi lazım.Çocuk terbiyesi,eşinin yaptığı gibi,azarlayarak,kızarak olmaz.Çocuk sevgiden anlar.Sevgiyle büyür.Yanlışı olduğu zaman ona dokunarak sarılarak okşayarak yanlışını anlatabilirsin.Bir yaramazlık yaptığında ona bağırıp çağırarak değil,sevdiği bir oyuncaktan,oyundan kısa bir süreliğine mahrum ederek cezalandırabilirsin.Sen annesin,şımart,sarıl ne olacak ki? Yok böyle davranırsam şımarır,yok şöyle yaparsam şımarır.Şımarsın evladın ya.Şımarttığın gibi,cezalandıracağın zamanı da bilirsin.




Evet bende bu şekilde düşünüyorum eşim herşeyi çok biliyor. Fakat geçmiş 7 yıla baktığımızda benim şu anda öğrendiğim birçok şeyi alakalı alakasız bana eşim öğretmiştir. Bunda çekinecek bir durum yok ben gerçekten saftım hala da biraz safım. Eşim benim ilk günlerde halimi görüyor ve bana zamanla herşeyi öğreneceksin 30 lu yaşlara geldiğinde ideal bir eş olacaksın derdi. Üzerimde çok hakkı var. Gerçekten bunu belirtmem lazım hakkına girmem istemem Mazallah. Çocuklarıma karşı da öyle, oğlum mesela birşey sorsun, lazım olsun olmasın sonuna kadar anlatır o an ben birşey söylesem bile bi saniye der sorduğu soruyu tam anlamıyla açıklar. Meyvelerini de görmüyor değiliz. Çevremizdeki insanlar oğlumun çok akıllı olduğunu imrendiklerinden bahsederler.

Çocuklara bağırma meselesi ise, eşim daha önce çok açıklama ypmıştı bu konuda, bir anda sinirleniverdiğini elinde olmadığından bahsetmişti. Babasına çektiğini ama kötü bişey olduğunu söylüyordu. Çok bağrış çağrış değil aslında, çocuklar fazla etkilenmiyor hemen yanlarına gidip (özellikle oğlum, babacım seni çok seviyorum diyor)

Dünden beri burada okuduklarım bana epey kılavuz oldu. Psikolog araştırmalarına girdim bile arkadaşlar. Bu hafta içinde eşimle mutlaka gideceğim. Akşam kendisine de açtım meseleyi. Çok mutlu oldu. Benimde hatalarım vardır, beraber gidip önümüzdeki yılları neden daha güzel unutulmaz bir yılara çevirmeyelim gibi bir cümle telaffuz etti.
 
Son düzenleme:
Evet bende bu şekilde düşünüyorum eşim herşeyi çok biliyor. Fakat geçmiş 7 yıla baktığımızda benim şu anda öğrendiğim birçok şeyi alakalı alakasız bana eşim öğretmiştir. Bunda çekinecek bir durum yok ben gerçekten saftım hala da biraz safım. Eşim benim ilk günlerde halimi görüyor ve bana zamanla herşeyi öğreneceksin 30 lu yaşlara geldiğinde ideal bir eş olacaksın derdi. Üzerimde çok hakkı var. Gerçekten bunu belirtmem lazım hakkına girmem istemem Mazallah. Çocuklarıma karşı da öyle, oğlum mesela birşey sorsun, lazım olsun olmasın sonuna kadar anlatır o an ben birşey söylesem bile bi saniye der sorduğu soruyu tam anlamıyla açıklar. Meyvelerini de görmüyor değiliz. Çevremizdeki insanlar oğlumun çok akıllı olduğunu imrendiklerinden bahsederler.

Çocuklara bağırma meselesi ise, eşim daha önce çok açıklama ypmıştı bu konuda, bir anda sinirleniverdiğini elinde olmadığından bahsetmişti. Babasına çektiğini ama kötü bişey olduğunu söylüyordu. Çok bağrış çağrış değil aslında, çocuklar fazla etkilenmiyor hemen yanlarına gidip (özellikle oğlum, babacım seni çok seviyorum diyor)

Dünden beri burada okuduklarım bana epey kılavuz oldu. Psikolog araştırmalarına girdim bile arkadaşlar. Bu hafta içinde eşimle mutlaka gideceğim. Akşam kendisine de açtım meseleyi. Çok mutlu oldu. Benimde hatalarım vardır, beraber gidip önümüzdeki yılları neden daha güzel unutulmaz bir yılara çevirmeyelim gibi bir cümle telaffuz etti.

Coook güzel bir cümle!! Insallah piskolog destegi ile daha positiv olup, esin ile iletisimin daha düzelir ve böylece çok mutlu bir yuvaniz olur. :46:
 
Back