Sizce Nasıl Davranmalıyım?

kendini yeyip bitireceksin bu gidişle konu sahibi.. git bir doktora bu takıntından kurtul.. bu ne yahu, gören de savaş planları yapıyorsunuz sanır.. siz gitmeyin bence kız güzel bir gün geçirsin..
son konuyu oku canım,ortalığı karıştırdı

çok haklısın canım,üstelik aile kızlarına milletin içinde hırsız demesini bile göz ardı etmiş durumdaydı

Yaa bi de tutsaymis neler olurmuş acaba

Son konusunda haklı olan tek bi yani bile yok.sen evin gelini olarak pambik pirenses gibi oturacaksin o da yetmeyecek yediğin tabağı dahi yerine koymayacaksin sonrada ama ben haklıyim pis kaka görümce diye aglayacaksin.

Ben konu sahibinin sonunu hiç iyi görmüyorum çünkü niyet kötü. Görümce nin nisanından bahsederken bile 2.nisani ! Yazmış ünlemlerde ki subminal mesajı bulunuz

Zaten bu konudanda anlaşiliyor ki daha o eve gitmeden kendini şartlandirmiş yardim etmeyeceğim diye. O tabaği bilinçli olarak biraktiğini düşünüyorum. Konu sahibi huzursuzluk çikarmak istemiş ve başarili olmuş.

Pardonda eşin olmuş osmanlı tokatçısı. Bir sana bir kardeşine dayak atan adam dururken kin tutmak için görümceyi seçmişsin. Bu konularının neresinden tutsan elinde kalır. Eş normal değil, siz değilsiniz, görümceniz değil.

Akrep gibi kendi iğnenle kendini zehirlemeden önce bi dur sor kendine "ben napıyorum ya koca dediğim adam geleni geçeni indiriyor" diye. Allah normal bir sinir sistemi nasip eder umarım.

Kocada da problem var. Hangi manyak eşi/kardeşi/çocuğu vs. dertlenince 'Tamam ben gidip X'i de döveyim madem eşitlensin durum' der. Bir de gelip trip atıyor sonra mutlu musun diye. Ama size pek üzülmüyorum, hem eş seçimini kendiniz yapmışsınız, hem 'oh görümcem de dayak yesin' tadında mesajlarınızdan eşinizin bu kendi kendine takıntığı 'sülale zaptiyesi' hallerini onayladığınızı çıkartıyorum.

O kızcağıza ise çok üzüldüm, yazık nasıl bir abiyle büyümek zorunda kalmış, bir de bonus olarak siz hayatına girip kızın her türlü özel gününü mahvetmeye intikam yemini etmişsiniz. Azıcık aklı varsa eşinizle sizi ne düğününe ne nişanına çağırır ama oldu ki eşinizin ailesi zorla iki tarafa da baskı yaptı, illa gelin diye çağırdı, kesinlikle gitmeyin. Bir bahane uydurun tek eşinizi gönderin. Hatta yapabiliyorsanız onu da göndermeyin. İnanın her iki taraf içinde daha hayırlı olur. Siz gitmediğiniz için tatmin olursunuz. Kızın olaysız bir gün geçirme ihtimali artar. Ne güzel olur.

Bir sonraki kapatılan konunuza baktım şimdi konu sahibi.
Her konunuzda belirttiğim gibi iyi niyetli affedin, unutun vs demeyeceğim zira sizin gecmişi geride bırakıp yolunuza bakmaya niyetiniz yok.
Gitmişsiniz kayınvalidenize olay çıkartmışsınız yok yere, görümcenizin üzerine salmışsınız eşinizi ama o eşin öfkesi bumerang misali size döner ki dönmeye başlamış bile, konuşmuyorsunuz. Kardeşinin düğününe gitmeyecek belki ama emin olun, biraz zaman geçince sizin o kadar kafanıza kakacakki bunu, keşke gitseymiş diyeceksiniz.
Siz görümcenizden hırsınızı (hırslık birşey yok zaten, siz gereksiz uzatıyorsunuz) aldığınızı sanıyorsunuz belki, ben dayak yedim oda yesin kafasındasınız ama kendi kendinizi bitiryorsunuz. Bir silkelenin kendinize gelin, bu kafayla kıskanç uyumsuz, huzursuz gelin olmaktan bir tık öteye gidemezsiniz kimsenin gözünde.

Siz boşanın valla evlilik size göre değil. Herkes asgari insan ilişkisi sürdürme yeteneğine sahip değil. Olmazsa tekrar denersiniz, belki bu sefer başka biriyle daha mutlu olursunuz.

Eşinizin yine gözünüz yaşlı görünce bi tane de susmanız için patlatmamasına şaşırdım, daha önce yapmadığı şey değil, nasıl olsa affedip duruyorsunuz, ha bir tane eksik ha bir tane fazla farketmezdi. Şiddet yüzünden değil de görümce yüzünden boşanma noktasına gelince günlük olaylar oluyor tabi bunlar sizin için.

pambik premmses dedin de aklıma limoncu geldi ama ban yedi geçen gün

Yorumlara goz gezdirdim de tum bu nefretiniz kina tepsisini tutmaya heveslendi diye mi? Tamam kardesiniz tutsun istemissiniz ve sonuc olarak zaten o tutmus. Bu kin neden ya?
İsteme gununde gitmissiniz is yapmadan sadece oturmussunuz. Nisan hazirligi yapilirken yine gitmis oturmussunuz dahasi bulasik cikartmissiniz. Evinizde yiyemediniz mi eriginizi? Ben olsam cok daha farkli tepkiler verirdim.. Hele bide esinizi doldurup misafir dolu evde nisan hazirligi yapan kizi mi dövdürdünüz. Yahu inanamiyorum ya. Omru boyunca unutamaz insan bunu ya..
Sahi bu kadar kotu bi insanken kocan seni neden boşamiyo hala?

Olan oldu artık, geçmişi değiştiremezsin, insanları da değiştiremezsin, o yüzden kendine yeni bir sayfa aç canım.

Edit: Dünkü diğer konuyu kaçırmışım! Yok artık bir erik tabağı için bu kadar tatava çıkarmaya ne gerek var. Sen alenen meydan savaşına çevirmişsin ortalığı.Kardeşi kardeşe kırdırıyorsun olacak iş değil.

Son düzenleme:
yok yav aklım almıyor bu konuyu
abim bana el kaldıracak babama kalmaz anam zaten gerekeni yapar
o gelin mi
değil sözü nişanı daha o evin kapısını bile göremez
konu sahibi farkında değil ama kendisi de o yolda gidiyor
sonra görümcem yüzünden boşadı kocam diye konu açar
ama kendi haset kalbi yüzünden koyacaklar kapının önüne
haberi yok

kardesinin nişanina gitmiyor adam daha ne yapsin. her seyi en ince ayrintisina kadar anlatiyosun da esinin kayinvalidene gittigi kismi neden "iste gitti ne oldu bilmiyorm" diyerek gecistiriyorsun? hata sende kardesim. ayrica esin neden gitmiyor nisana kardesi ya kardesi.

Eger bu yazdiklarimi okuyorsan bian once gorumcenle konus.konusmak gibi bir yetenegimiz var bunu kullan...yoksa hicbizaman mutlu olamazssin.kalbimde biraz iyilik varsa bunu buyut...

O gorumcen gercekten senin dik baslikigigin ve kinciligin yuzunden bu halde.haksiz olan sensin...
Hayat kina tepsisindrn ibaret degil..takilacak cok daha buyuk sorunlarin olabilirdi..insallah duzelirsin.herkesin yeni bi sayfa acma hakki var bu hayatta ..donulmez hatalarin icine girme

Ben suan sok icindeyim.

Benim yarin sozum olacak gelin icerde erik yiyecek (orda sana annemlerin yanina git istersen cok ayip oluyo demeyen kocayada ne abi ne evat derim) bide kabıni yikamadan oraya birakacak haa. sonra zavalli gorumce laf edince suclu.

Senin gibi insanlar yuzunden katil olunuyor vallaha allah senin kocana ve kv ne peygamber sabri versin. Gerci benim hic birsey soylememe gerek yok suan kocandan dayak yiyen gorumcen gozyaslari icinde sana beddualar ediyordur...

Selam.

Bütün yorumlarınızı okudum.. Beni yanlış anlayıp, bu yüzden beni kötülediğinizin farkında bile değilsiniz. O yüzden bütün kötü yorumları yok sayıyorum.

Beni bir kına tepsisi olayı için intikam alan kötü gelin sıfatına koyup her bir özel günümü bilinçli burnumdan getiren görümceyi yere göye sığdıramamışsınız. Tuhaf..

Belki de kendimi iyi ifade edemedim.

Anlattığım olayı saptırmışsınızda saptırmışsınız. Olayın KINA TEPSİSİYLE NE ALAKASI VAR?

Bir nefret sadece bir tepsiden kaynaklanmadığını bütün burdaki olgun insanlar anlaması lazım. Burda özelimi açıp sizlere anlatıyorsam, beni yargılayabilirsiniz ama saygı çerçevesinde ve doğru anlayarak, rica ediyorum..

Ben ogün tatsızlık olsun diye bilerek girmedim mutfağa. İkimiz aynı ortamda olunca ister istemez gerliyoruz. Küçük bir olay büyütülüyor yanlış anlaşılıyor. O yüzden eşimde gel sen yanımda otur boşver onlar yapsınlar desi kv'de aynı şekilde anlayışla karşıladılar. İstemedim, onun günüydü, onun için hazırlık yapılıyordu.. Bilerek girmeyip tatsızlık olsun gerilelim istemedim. (Sizin gözünüzde buda suç oldu)
Eriği ben istemedim eşim balkondan çıkardı, iki tane yedim. Eşimin isteği üzerine (buda size battı). Amca için geldiğimiz için o geldiğinde eve kalktım masayı toparladım ve eriğin tabağını mutfağa götürdüm oda ordayken boşalltım ve musluğun yanına yavaşca koydum, ki kapıyı açmaya gidiyim diye (buda size kötülerin kötüsü gelin oldu) orda o lafı yedim, sustum içeri geçtim.. (Ortalığı karıştırdım oldu) ben o lafın altında kalacak insan değildim, sırf onun günü neyse diyerek geçiştirdim ta ki kv yanıma gelerek gel konuşalım bi demesiyle göz yaşlarım aktı gitti.. (Buda sizin için kötü kalpli oldu)

Ya diyeceğim şu; benim bu son olayda hatam varsa, oda arabaya binerek sinirli konuşmamdan çıkan eşimin tepkisi.

Benim sinirlendiğim konu; ben eğer misafirlerin içinde aynısını bizim evde yapsaydım, orda tepkilerin âlasını görürdün. Misafir toleransı görmeyerek! Ama o yapınca neden tolerans gösteriliyor? (Haksızlığa gelemem, madem ben onun hakkında hiç birşey demeyip. Olay çıkarmıyorsam herkesin içinde oda aynı şekilde davranmalı. Bunun ama'sı yok.)

Yok kötü kalpliymişim, yok kötü gelinmişim.. Kapını. Önüne koyulmalıymışım.. Elbet burda anlayışlı ve saygı düzeyinde eleştiriler var, onlara saygım sonsuz. Hatasız kul yok, ama böyle eleştirmeye kimsenin hakkı yok. Haksız olsam emin olun ki kv'de kızının arkasında dururdu.. Amcası ona kızmazdı.. Abisi sinirlenmezdi.

Ve onun bana yaşattıkları sadece tepsiyle ibaret değil. Ben buraya üye olduğumda o olay sıcak sıcağına yaşanıldığı için yazdım. Bunun bide bana sevgiliyken nişanlıyken yaşattıkları var. Biri de işine gelmediğini geçiştiriyorsun demiş? Farzet ki öyle, sen için kendimi neden aklamak için çabalıyım bacım? Bilmiyorum annesigilde olanları, dövmemişte olabilir. Bil mi yo rum. Herşeyi anlatıyorum, öyle birşey olsa. Kendimin yaptıklarını burda yazmazdım dimi? Hani madem haklı çıkartmak kendimi amacım.. Bunuda yapmazdım.

Demem o ki, iyi niyetle okuyup yargılayacaksanız yargılayın ama istediğiniz gibi anlayıp yorum atmayın. Rica edicem..

Saygılarımla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…