Sizce Nasıl Davranmalıyım?

OdunHatun

O bir odun'du, olsundu..
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2014
901
447
Selam yine ben,

Sizlere danışmadan birşey yapamaz oldum. Kızlar, görümcemle aramızda ki husumeti biliyorsunuz. Eski de olanları/yaptıklarını unutamıyorum.

Şimdi gelelim konuya..

Görümcem ikinci nişanını takıyor!
Evde olacak nişan..

Tanışmaya gelmişlerdi bundan 2 hafta önce fln. Gitmiştim ama sadece oturup hiç yardımda etmemiştim. O benim en güzel günlerimi burnumdan getirdi, yardım edip daha da güzelleştiremezdim gününü dimi? Herneyse.. Nişanı var yarin, ve ben nasıl davranacağımı, ne yapacağımı bilmiyorum. Yardım edin lütfen, akıl verin

Şimdiden teşekkürler kızcelerimm

SON DURUM:

Selam kızlar,
Şuan çok sinirliyim gözlerim yaşlı bunları yazıyorum sizlere.
Bugün kv'mlere gittik, eşimin amcası türkiyeden geldi hoşgeldin'e..
Yarin görümcemin sözü var, ve onun için kayınvalidemler akrabalar fln yemek yapıyorlardı. Bende kolay gelsin ditip hepsini öptükten sonra oturma odasına geçtim. Eşimle birlikte. Görümcemle küs olduğum için ve oda haliyle mutfakta olduğu için rahatsızlık vermesin açısından yanlarına gitmedim pek.. Eşim erik çıkarttı onu yedik ve kirli tabağı boşaltıp musluğun yanına koydum aslında huzum değildir yıkayıp yerine koyarım ama görümcem bulaşıkların başındaydı. Herneyse.. Arkamdan tavırlı bir "sağol!" Lafı geldi.. Bana değildir herhalde dedim amca geldi kapıyı açmaya gidiyordum.. Kv sus dedi görümceme oda banane ya hizmetcisimiyim ben onun dedi. Kafamdan kaynar sular indi. Sonuçta birbirimizi sevmeyiz ama hiç bu kadar olmamıştık. Herneyse akrabalar fln hepsi duydu tabii. Ben amcaya bi hoşgeldin diyemedim kapıda dondum kaldım. Eşim hadi kalkalım biz dedi amcayı öptük. Kalkıyorduk ki.. Kv kolumdan tuttu. Gel odaya girelim senle konuşalım bi dedi.. Yok dedim ağlayarak çıktım (huyumdır; ya karşımdakinin ağzının payını veririm (amcamın hatrına sustum; yada ağlarım) ) herneyse eşim arkamdan annesine ne oldu demiş annesi anlatmış. Eşimde o dua etsin misafirler var demiş. Ben aşağada hüngür hüngür ağlıyorum sinirlenince susamam en sevmediğim huy ama susamam herneyse eşim kv ve kp'i çağırdı.. Kv hak verdi kp kızını tuttu.. Öyle böyle derken arabaya bindik ben ağlıyorum hala susamadım, zoruma gitti. Zoruma gidenleri eşime söyliyorum; ben haksız olsaydım ben ağzıma geleni söyleseydim akrabalar içinde böyle sakin olmazdın diyorum.. Olay şiddetle biterdi aileler gelirdi. Ama kız kardeşine ne kadarda tolerans gösteriliyor. Eşim "gitmicez işte sözüne daha ne istiyorsun!" Diyor.. Ben "bunun için bide boşanacaktık değermiymiş?" Fln demeye kalmadı tamam gidicem şimdi onada şiddet uygulayacam dedi. Hayır sakın fln demeye kalmadı bu son gaz annesigile döndü. Yukarıya çıktı 5 dk geri indi.. Ne oldu ne olmadı bilmiyorum yukarda. Ordan annemlere geçicektik gitmedik eve geldik.. Evet tek suçum susamamak sinirliyken bana he sensin demesi gerekir susması gerekir susmuyor inatlaşıyor.. Küsüsüz şuan.. Yarin söze gitmiyoruz.

Uzaktan doldurmuş gibi dursada, istemezdim ben ne kadar öfkeyle sinirle "ben bu lafı deseydim üzerime yürürdün aileleri çağrırdın boşanırdık, ama kardeşinde gayet medeniydin" desem de beni alttan alıp "hıhı tmm" demesini beklerdim. O an ki sinirle insan herşeyi söyleyebiliyor. Bana burda kimse diyemez ki o lafı susup yutardım diye, karşında ki insan en ufak hatanı bulup bunu büyütüyorsa. Sizde hatasını anlasın diye aynısını yapardınız (yada bir çoğunuz.)

Burda kendimi ifade edebildiğim kadarıyla beni yargılıyorsunuz. O yüzden kötü yorumlara, karşılık vermeden es geçiyorum..
-

Selam.

Bütün yorumlarınızı okudum.. Beni yanlış anlayıp, bu yüzden beni kötülediğinizin farkında bile değilsiniz. O yüzden bütün kötü yorumları yok sayıyorum.

Beni bir kına tepsisi olayı için intikam alan kötü gelin sıfatına koyup her bir özel günümü bilinçli burnumdan getiren görümceyi yere göye sığdıramamışsınız. Tuhaf..

Belki de kendimi iyi ifade edemedim.

Anlattığım olayı saptırmışsınızda saptırmışsınız. Olayın KINA TEPSİSİYLE NE ALAKASI VAR?
Bir nefret sadece bir tepsiden kaynaklanmadığını bütün burdaki olgun insanlar anlaması lazım. Burda özelimi açıp sizlere anlatıyorsam, beni yargılayabilirsiniz ama saygı çerçevesinde ve doğru anlayarak, rica ediyorum..

Ben ogün tatsızlık olsun diye bilerek girmedim mutfağa. İkimiz aynı ortamda olunca ister istemez gerliyoruz. Küçük bir olay büyütülüyor yanlış anlaşılıyor. O yüzden eşimde gel sen yanımda otur boşver onlar yapsınlar desi kv'de aynı şekilde anlayışla karşıladılar. İstemedim, onun günüydü, onun için hazırlık yapılıyordu.. Bilerek girmeyip tatsızlık olsun gerilelim istemedim. (Sizin gözünüzde buda suç oldu)
Eriği ben istemedim eşim balkondan çıkardı, iki tane yedim. Eşimin isteği üzerine (buda size battı). Amca için geldiğimiz için o geldiğinde eve kalktım masayı toparladım ve eriğin tabağını mutfağa götürdüm oda ordayken boşalltım ve musluğun yanına yavaşca koydum, ki kapıyı açmaya gidiyim diye (buda size kötülerin kötüsü gelin oldu) orda o lafı yedim, sustum içeri geçtim.. (Ortalığı karıştırdım oldu) ben o lafın altında kalacak insan değildim, sırf onun günü neyse diyerek geçiştirdim ta ki kv yanıma gelerek gel konuşalım bi demesiyle göz yaşlarım aktı gitti.. (Buda sizin için kötü kalpli oldu)

Ya diyeceğim şu; benim bu son olayda hatam varsa, oda arabaya binerek sinirli konuşmamdan çıkan eşimin tepkisi.

Benim sinirlendiğim konu; ben eğer misafirlerin içinde aynısını bizim evde yapsaydım, orda tepkilerin âlasını görürdün. Misafir toleransı görmeyerek! Ama o yapınca neden tolerans gösteriliyor? (Haksızlığa gelemem, madem ben onun hakkında hiç birşey demeyip. Olay çıkarmıyorsam herkesin içinde oda aynı şekilde davranmalı. Bunun ama'sı yok.)

Yok kötü kalpliymişim, yok kötü gelinmişim.. Kapını. Önüne koyulmalıymışım.. Elbet burda anlayışlı ve saygı düzeyinde eleştiriler var, onlara saygım sonsuz. Hatasız kul yok, ama böyle eleştirmeye kimsenin hakkı yok. Haksız olsam emin olun ki kv'de kızının arkasında dururdu.. Amcası ona kızmazdı.. Abisi sinirlenmezdi.

Ve onun bana yaşattıkları sadece tepsiyle ibaret değil. Ben buraya üye olduğumda o olay sıcak sıcağına yaşanıldığı için yazdım. Bunun bide bana sevgiliyken nişanlıyken yaşattıkları var. Biri de işine gelmediğini geçiştiriyorsun demiş? Farzet ki öyle, sen için kendimi neden aklamak için çabalıyım bacım? Bilmiyorum annesigilde olanları, dövmemişte olabilir. Bil mi yo rum. Herşeyi anlatıyorum, öyle birşey olsa. Kendimin yaptıklarını burda yazmazdım dimi? Hani madem haklı çıkartmak kendimi amacım.. Bunuda yapmazdım.

Demem o ki, iyi niyetle okuyup yargılayacaksanız yargılayın ama istediğiniz gibi anlayıp yorum atmayın. Rica edicem..

Saygılarımla.

Son düzenleme:
O sana ne yaptıysa sende onu yap dicem de burnundan getirme boşver ya Allah'ından bulsun.
Otur bir köşede misafir gibi ohh.

bence kötülüğe kötülük etmek olmaz bence siz farkınızı gösterin onun yaptığını yapmayın derim gene de siz bilirsiniz

O sana ne yaptı bilmiyorum ama Allah'a havale et. Zaten ikinci nişanını takıyormuş yaptığın her kötülük bir gün sana döner.

Sence davranışlarım nasıl olmalı, küsüz konuşmuyoruz. Bugun de amcası geldi eşimin türkiyeden ona hoş geldin'e gidecegiz.. Herkes yardıma gelmiş yarin için ama ben öyle oturup kalkıcam sonrada..

Farklılığımı ortaya koymayı düşünüyorum da, ne anlar ki o. Birşey yapmadı sustu oh der geçer kenara.

onun anlaması önemli degil ki sizin nasıl bir insan oldugunuz önemli siz kaliteli bir insan olun ki belki karşıdaki utanmaz sıkılmaz ama siz en azından kendinize saygınızı yitirmemiş olurtsunuz

Benim kpderim hem düğüne yardım etmedi, takı olarak hiçbir şey takmadı ayrıca bütün düğün boyunca somurttu. Hatta bir ara sandalyesini pistten tam ters istikamete çevirdi. ilk evleneceğimizi açıkladığında tayin için evleneceksen evlenme demiş.
Kapalı olmadığım için de çok ön yargı ile yaklaştı. Bense her seferin de baba diyerek iyi niyet gösterdim. Her zaman elimden geleni yaptım. Şimdi çayımı bile doldurur sabah kahvaltıda. Sohbet ederiz.

Kısacası bu kadar kin sana zarar. Yanlışlar olabilir ama bunu sürdürmek hepsinden yanlış. Sen iyi ol ki utansın. Utanmaz deme, insanlar neler yaşayıp üstünü örtebiliyorlar. Bir tepsi yüzünden tüm ömrünü, evliliğini mi mahvedeceksin?

geçmişte zor şeyler yaşamışsın ama olmuş geçmiş çok takılı kalmışsınız geçmişe... git el gibi sonra kaşk dön karışma hiç bişeyine ... alllaha havale et , ilahi adalet yerini bulur

nisana biraz gec gidin. acaba gelmeyecek mi stresi yasasin kuaforde isiniz uzasin tam evden cikacakken mideniz bozulsun falan. gittiginizde de hic birsey yokmus gibi eglenmenize bakin.

Ne güzel.. İyilik yerini bulmuş. İyilikten anlamayanlarda var.. Onlara ne yapsan yaranamazsın, yine kötüsündür yine kötüsündür.
Umarım bende de iyilik yerini bulur da kinim bir nebzede olsa diner. Çok teşekkür ederim yorumunuz için

nisana biraz gec gidin. acaba gelmeyecek mi stresi yasasin kuaforde isiniz uzasin tam evden cikacakken mideniz bozulsun falan. gittiginizde de hic birsey yokmus gibi eglenmenize bakin.

Yok bide kuaföre mi gidiyim kız :) ayrıca istesemde kapalı almanyada kuaförler.. Ben oyalanmaya kalksam eşim "hadi hadi en son biz kaldık" diyip durur. Yoksa iyi fikir aslında :)

Herkese hak ettigi gibi davranilmali sen aman tadimiz kacmasin aman buyukluk bende kalsin dedikce insanlar hep salak yada enayi yerine koyuyo iyilikten maraz doguyo sana nasil ne yapildiysa aynisini yap fakat tek ince nokta yuz goz olma ve esine mumkun oldukca az yansit

Yok bide kuaföre mi gidiyim kız :) ayrıca istesemde kapalı almanyada kuaförler.. Ben oyalanmaya kalksam eşim "hadi hadi en son biz kaldık" diyip durur. Yoksa iyi fikir aslında :)

eveet, yaptir cok ta guzel giyin o bicim de makyaj yap. gup guzel ol kiskansin seni :) ne fenayim ayol. ne varsa iyilikte var kendini sinir edersin yapma. arkadas cok hakli.

eveet, yaptir cok ta guzel giyin o bicim de makyaj yap. gup guzel ol kiskansin seni :) ne fenayim ayol. ne varsa iyilikte var kendini sinir edersin yapma. arkadas cok hakli.

Kızlar şimdi bu konuşmalardan çıkardığım.. Gidicem (bana kalsa gitmem ama eşimin ağzına ilerisi için laf vermek istemiyorum, benim diyecek lafım olsun onun olmasın) ama yinede misafir gibi gidip surat asmicam giyinip süslenicem güp güzelinden.. Ama tavrımıda saklamicam, çünkü iyilikten maraz geliyor.

Aynen böyle olmam gerek demi yarin? yoksa düzelmesi gereken noktalar varmı?

Bence güzel fikir öyle gidip somurtmakla da vakit geçmez ama tavrınızı belirtmeniz de lazım

yapcak bişe yok o ettiginden utansın. sende misafir gibi git gel...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…