Sizce Nasıl Davranmalıyım?

Bulacağını zannetmiyorum, akıl hastanesine bile gitmişti. Yani sandığın kasar normal biri değil. Neyse ya, benim içim rahat. Eden bulsun..

İntiharlardan, hastanelerden döndü umarım şimdi yeni nişanıyla evliliğinde mutlu olur. Hastaneye gitmek problem değil yani, biri dışarıda diye de normal kabul edecek değilim. Eden bulmaz, herkes ne ekerse onu biçer.

Burdan bakınca normal gözükenlerde var, durmadan yorum atmak için boş konuşanlar. Onları da ben görmezden geliyorum. Bil istedim

Eşiniz sizi dövmüş, siz görümcenin lafıyla dövdüğünü iddia ediyorsunuz.

Bir insan başkasının lafıyla birini dövüyorsa şöyledir kısmına hiç girmeyeceğim, bir insan başkasının lafıyla birini dövmez çünkü.

Şiddet göstermek kısmını geçelim, size şiddet uygulayabilecek biri olması bile zihniyet olarak iğrenç biri olduğunu gösteriyor. Bu kısmı nasıl es geçebiliyorsunuz acaba?

Görümcenin kına tepsisi olayına veya erik tabağına gelene kadar, madem haksızlık konusunda hassassınız, bundan büyük haksızlık mı olur?

Adam sizi dövmüş. Siz de basbayağı hiçbir şey yapmadan affetmişsiniz. Bu adam sizi bir daha neden dövmesin? Belli ki şiddet yanlısı işte.

Böyle radikal kararlar ile iğrenç eylemler affediliyor, sonra alakasız eften püften konular memleket meselesi oluyor.

Görümcenizi boşverin, hastaysa daha çok boşverin, eşinizden de boşanın.

Eşimi de bu hale getiren o ruh hastası. Şiddetin hiç bir mazereti yoktur, ve ben susup oturmadım. Elbet annemlere gittim, arkamdan geldi yalvardı.. Ve son bir şans olarak eve döndüm. Affetmedim yani. Ama görümcemi de aynı şekilde affetmiyorum.. Eşim bana şiddet uyguladıysa görümcemde bana psikolojik baskı/şiddet uyguladı. Eşim kendini düzeltti, görümcem hasta hareketlerine devam etti. Eşime de bir şans verme hakkım olduğunu düşünüyorum, her ne kadar bana vurduysa bende ona vurdum. Onun kadar bende suçluyum bu davranışından. Bilmem anlatabildim mi?

Ne anlatmak istediğinize göre değişir bu. Ben evliliğinden vazgeçemediği için sinirini görümcesinden çıkaran bir kadın anladım bu yazdıklarınızdan. Görümcenizi haksız bulduğumu da vurgulayayım.

Sizin ona vurmanız ile onun size vurması benzer olabilir ancak aynı şey değildir. (Bunun kadın-erkek eşitliği ile alakasını soracak olana da cevap vereyim, ''orantısız şiddet''.) Bir erkeğin bir kadına vurması çok daha radikal bir durumdur ve zihniyet göstergesidir.

Eşinizi bu hale falan getiremez görümceniz. Bütün konularınızı okudum tek sorununuz da bu değil. Eşiniz gerçekten size değer vermediğini çok net bir şekilde göstermiş ve sorunlarınız çözülmemiş 1 ay önceki konunuza göre.

Kendinizi kandırmanız mümkün yalnız bunun objektif bakabilen biri için mümkün olmadığını unutmayın.

Esinizin hatalarina sebep aramaktan vazgecin daha mutlu olursunuz
Esiniz siddet yanlisi ise bunu gorumceniz yuzunden yapmiyor kendi rezilliginden acizliginden yapiyor
Baskasinin etkisi altinda kalan koca kocalik yapamaz

Haklı olabilirsiniz, size saygım var. Dediğim gibi artık oluruna bırakıp, son şans verdim. Artık Âllah'a kalmış.. Ama yorumlarınız için teşekkür ederim

İyi bari duzelir inaallah. Yani bir omur gececek neticede bu insanlarla. Hır gur gitmezdi zaten. Her evde boyle krizler olabilir. Kınamiyorum sizi. İnsanoglu her seyi yasiyor. Onemli olan duzeltip bazi seyleri yola devam edebilmek. Hepimizin hayati boyle inisli cikisli. Sorunlu. İnsaniz dunyada yasiyoruz olacakta. Onemli olan bunlardan ders cikartabilmek. Ortamin yatismasina sevindim.

Bulacağını zannetmiyorum, akıl hastanesine bile gitmişti. Yani sandığın kasar normal biri değil. Neyse ya, benim içim rahat. Eden bulsun..

Birinin normal yada anormal olmasına nasıl karar veriyorsunuz ?
Akıl hastanesi diyerek nasıl da küçümsemişsiniz...
Hadi diyelim ki "akıl hastanesine" gidecek kadar "anormal" , sırf bu sebepten ona daha toleranslı davranmanız gerekmez miydi ?

Iki intiharda bulunan, ve ikinci intiharini ilk nisanlisi icin yapip 2 ay sonra baskasini bulup nisanlanan insana ben normal demem.. Siz de demezsiniz. Normal bir insan, sevdigi icin intihar eder (ki buda dogru birsey degildir) gidip intihardan sonra 2 ay gecmeden baskasini bulmaz. Kendini toparlar. Onu gectim.. Elaleme olmadik sizofrenik hikayeler anlatmaz. Ailesi bir dedigini iki etmiyor, hep bir nankörlük.. Yani kisacasi ben degil doktorlar bile bunu diyorsa, vardir bir bildikleri. Ayrica benim "hirsiz" demem alttan alindi mi ki? Ben onun yanlisini örtiyim. Benim ki ne kadar yanlissa onun ki de yanlis. Onun örtmedigi dahada abarttigi yanlisi, bende alevlendiririm ki yaptiginin yanlis oldugunu anlasin. Ben onun yüzünden zor günlerim yasadigim da o ilk nisanlisiyla fink fink geziyordu, umrunda miydi, Benim 15 günlük gelinken bosanma devresine geldigim?

Aynen, coğu şeyi yanlış yaparak öğreniyoruz. Yani eskisi kadar, kötü hissetmiyorum kendimi. Geçmişi yavaştan unutmaya başlıyorum sanki. Eşimin ailesini iyi tanıyarak, artık olacakları tahmin edebiliyorum.. Ona göre davranıyorum. Şuan ALLAHIMA şükürler olsun ki, herşey yolunda gidiyor. Sanki cicim aylarım şimdi başlıyor. Görümcem evlenip gittiğinde de huzura ereceğim, gibime geliyor. Şimdiden kv'm benimle planlar yapıyor, beraber misafirliklere türkiyelere gitmemiz için. Onun korkusundan, benimle bir yere gidemiyor kadıncağız... Çemkirecek diye. Dediğin gibi canım, olan oldu yolumuza devam ediyoruz. Çok teşekkür ederim yorumun için. :)

ben kına tepsısını bır gorumce bırde kendı kardesı tasımıs dıye sorunu buyute buyute herkeze evlılıgı zından edenede normal demem
sız dermısınız?

ben kına tepsısını bır gorumce bırde kendı kardesı tasımıs dıye sorunu buyute buyute herkeze evlılıgı zından edenede normal demem
sız dermısınız?

Başlıkta da yazdım, heryerde de belirttim. Ama illa da o komuya çekeceğim, diye diretenlere de ben artık normal demiyorum. Okuman yazman var ki bu konuyu okumuşsun, ama bunu hala anlamamışsın. Bu son olanların KINA TEPSİSİYLE ALAKASI YOK. Oldu mu canım? Anladın mı?

Oda benim huyumu biliyor. Susada bilirdi. Hadi beni geç, abisinin bu davranışını es geçmeyeceğini, biliyordu. Kasten yaptı, misafirlerin icinde kendi rezil oldu. Hatayi kendimde görmüyorum, açıkcası.
bence sız gercekten ıyı nıyetımle soyluyorum
Iyı bır ana babaya hatta bana gore garıban ezık, ve hatta hatta ıyı akrabalara denk gelmıssınız
sahsen bızde boyle bırsey olsa kı oldu, omru bıllah o gelın o aıleden dıslanır
asla kabul gormez ve yalnız kalır
yatın kalkında sukredın
ne kadar kocanız fena bırıysede kaynana ve kayınpeder bır o kadar ıyı

bılıyorum alakası olmadıgını
sız gorumcenızı bu kadar neden cekemıyorsunuz ben anlamadım cokmu guzel sızden? nedır yanı 2 kere kısmetı cıkmıs nısanlanmıs bunumu kıskanıyorsunuz ben anlamadım sahsen
o gorumce sızınde bır kardesınız sayılırdı sayılması gerekırdı normal sartlarda ama sız o kına tepsısı yuzunden ne kendınız mutlululugu buluyorsunuz nede ınsanlara bı rahat nefes aldırıyorsunuz
sızın yerınızde olsam esımle aılesı arasında bagları koparan degıl bırlestıren bırı olurdum
cok yanlıs yapıyrosunuz sızın aılenız sıze akıl vermıyormu bılemedım

Kp'e değil de kv'm hakkında dediklerinde haklısın. Ama şunu da unutma. 15 günlükken balayından gelir gelmez sorunlar yaşatan o kp'e o gelin birdaha suratına bakmazdı.. Demek ki ne iyi gelinmişim de hala iyi olmaya çalışıyorum kendisiyle. Afferim bana.. Ömründe hiç bu kadar sorun yaşamayan kin nedir bilmeyen, kavgadan huzursuzluktan kaçan'ı değiştirp aksine psikolojik baskı yapıp, görümce ve kp'e hala katlanıyor olabilmek sabır ister.. Olgunluk ister. Olaya bi burdan bak :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…