Sinema Günlüğümüz

Fahrenheit 451'in konusu anlatayım hemen, kitapların yasak olduğu bir dönemde bütün kitaplar toplanıp yakılır. insanlar televizyonla ilaçlarla uyuşturulmuş aptallaştırılmış. Ve tabi kitapları saklamaya çalışan küçük bir azınlık.. Çareyi her bir insan bir kitap ezberleyip geleceğe aktarmakta bulur. Bir insan bir kitap.. Fahrenheit 451 de kağıdın yanma sıcaklığı imiş.

Son düzenleme:

evet sitede öle yazıyor ama fragman çok saçma :44: kitaptan başka herşeyi yakıyorlar :44:

Süpersin

Jules et Jim'i izlemesen de olur bence, gerçi aşk üçgeni temalı filmlerin öncülerindendir lakin benim çok ilgimi çekmedi yine de sinematografik açıdan değeri yadsınamaz. 400 Darbe 99 dakikaydı, genelde 1.5 - 2 saat izlediğim filmler, en son upuzun filmlerden Dogville'i izlemiştim(178 dk ) ziyadesiyle uzun gelmişti filmin konusu enteresan olmasına rağmen izledikten sonra aklımda kalan pek bir sahnesi de yok zaten yönetmeni Lars von Trier ki hiç sevmem

Ya ben bu filmi 3 sene önce izlemiştim ve hala aklımdan çıkmayan sahneleri var. Ve hatta epey bi sahne var. Hele de Europa'yı izlememek bence büyük bir kayıptır insan hayatında. Gözümü kırpmadan izlediğim ve bittikten sonra da kendime uzun süre gelemediğim bir film. Karanlıkta Dans'ı da çok sevmiştim. Hatta ne zaman canım sıkılsa, trendeki o müzikal sahneyi açıp izlerim, kendime gelirim. Yani Trier hastasıyım, çok alındım kırıldım bilesin:))
ve gerçeken niye sevmediğini merak ettim

Son düzenleme:
23 Kasım – 23 Aralık 2010

Sinema Günlüğü Katılımcısı - İzlediği Film Sayısı

1. guvastanema ......9......
  2. Revolucion .........6......
  3. PrensesPeri ........2.......
  4. atlantis .............9.......
  5. deren1907 ................
  6. MKT .................1.......
  7. Liv ...................2........

Dün Inception'ı izledim. Çok iyi bir konsantrasyonla izlenmesi gereken bilim-kurgu filmi. Rüyalar ve anlamları üzerine bi dönem kafayı takanlar için hele başyapıtları arasına girebilir. Sanırım Nolan'ın yaptığı bütün filmleri beğenicem ama Memento bende daha çok mu etki bırakmıştı, emin değilim. Inception'ı bi zaman sonra yeniden izlemek istiyorum:) 10/9

guvastanema 9

Son düzenleme:

Alınma kırılma ama Tüm Trier hastası arkadaşlarımın sitemlerini zaten dinliyorum yeterince Önyargısız izledim Trier'in Antichrist'ini arkadaşımın tavsiyesi ile ama gerçekten çok rahatsız etti ve bahsedilen, abartılan o derin felsefesini de yakalayamadım. Tek filmle yönetmeni değerlendirmek haksızlıktır diyip Dogvillede de şansımı denedim ki yine çok fazla keyif alamadım ve Trier'in bana hitap eden bir yönetmen olmadığına ikna oldum

Benim yönetmenim Bergman'dır. Kusursuz tekniği, felsefi alt *****leri, insanın varoluş sancısını irdeleyen filmleri ile, bu tür filmleri seviyorum daha çok ya da Tim Burton'ın masalsı dünyasını, Nolan'ın kendine özgü gizemli, kaotik anlatılarını, hatta izlemesi zor olsa da Bunuel'in sürreal filmlerini, Lynch'in karmaşık bilinçaltının ürünlerini... Sevdiğim ve beklediğim ayrıntıları Trier' de bulamadım diyeyim

Nolan'ın Following filmini izledin mi? Pek duyulmamış bir Nolan filmidir, yanılmıyorsam ilk uzun metraj filmi, çok az bir bütçe ile tanıdıklarını oynatarak çektiği, yine kurgusu sağlam bir film. Öneririm izlemediysen:)

izlemedim onu da indireyim bir ara:) Inception'da neye taktım biliyo musun, leonardo di caprio:78: gişe kaygısıyla tercih etmiş olabilir, iyi de oynamış aslında ama bence tanınmamış bir surat daha etkili olabilirdi. Benle ilgili bir sorun da olabilir, medyatik tiplerin filmlerini izlerken iki kat efor sarfediyorum filme adapte olmak için. Bi tek Johnny Depp'te böyle olmuyo

Bi de benim için Europa'yı izle, bi şans daha Trier'e

Tim Burton'ı ben de çok severim. David Lynch ilk sıralarımda yer almasa da severim. Bergman hakkında o kadar yazı okumama rağmen hala filmlerime giriş yapmamış olmam büyük kayıp.. En kısa zamanda..

Son düzenleme:
Biri Tim Burton mu dediiiiiiiiiiiiii
Biri Christopher Nolan mı dediiiiiiiiiiiii

uuuvv birileriyle zevklerimiz uyuşuyor sanırım
ikisinin de tüm filmlerini izlemişimidir çok severim

çok bilgilisiniz kızlar:)
sinemayı çok severim.
bende bakıcam bahsettiğiniz yönetmenlere ve filmlerine..

Ben burayı unutmuşummm

Av Mevsiminden geliyorum. Filmin ortalarından itibaren sonu anlaşılıyor ama olaylara değişik açıdan bakmanın dersini de veriyor... film güzel akıcı... keyifli... Şener Şen ve Cem yılmaz'ı izlemek bile yeterli... Abartıdan ,küfürden uzak düzgün bir proje çıkmış ortaya. Tavsiye ediyorum. Ben tekrar tekrar izleyebilirim bu filmi.

Biri Tim Burton mu dediiiiiiiiiiiiii
Biri Christopher Nolan mı dediiiiiiiiiiiii

uuuvv birileriyle zevklerimiz uyuşuyor sanırım
ikisinin de tüm filmlerini izlemişimidir çok severim

Bir Tim Burton, Nolan severler daha karşılaşmak ne güzelll

Duygu. C sen de katılmak istemez misin aramıza, belli ki sinemayla aran bayağı iyi:))

23 Kasım – 23 Aralık 2010

Sinema Günlüğü Katılımcısı - İzlediği Film Sayısı

1. guvastanema ......9......
  2. Revolucion .........6......
  3. PrensesPeri ........2.......
  4. atlantis .............9.......
  5. deren1907 .........1.......
  6. MKT .................1.......
  7. Liv ...................2........

hoşgeldin deren

Viridiana

Luis Bunuel'in 1961 yapımı, 16 yıl yasaklı kaldıktan sonra ancak İspanya'da gösterime girebilmiş, tabuların üzerine giden, güçlü bir hristiyanlık eleştirisini içeren filmi.

Filmin en etkileyici sahnesi "son yemeğe" göndermelerle dolu yemek sahnesidir, bu sahne için bile izlenmeye değer.

Atlantis: 10

Teşekkür ederim cnm . Herkese iyi haftalar diliyorum.

gerçekten çok merak ettim. hazır şu an vaktimde var hemen arıycam bu filmi.

Bir Tim Burton, Nolan severler daha karşılaşmak ne güzelll

Duygu. C sen de katılmak istemez misin aramıza, belli ki sinemayla aran bayağı iyi:))

Sinemayla aram iyidir, çok severim film izlemeyi.
Kitap okumak ve film izlemek hayatımın bir parçası aslında :)

İsterim tabii aranıza katılmayı neler yapıyorsunuz. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…