Sinema Günlüğümüz

arkadaşlar dün akşam tnt kanalında the hours-saatler'i izledim.
tabi virginia wolf ve kitaplarına aşina olmadığımdan başta çakamadım olayları
hatta bitene kadar öyle mal mal baktım.
bittikten sonra bi araştırdım.biseksüellik lezbiyenlik davaları falan varmış işin içinde.jeton sonradan düştü
bidaha izlemem lazım filmi:))
ama boşver daha izlenecek çok film var.
bundan alacağımı aldım
divalar döktürmüştü doğrusu

Son düzenleme:
bir de bundan önce dvd den bir film izlemiştim.
Kefaret-atonement keira knightley
film bende acayip derecede titanic etkisi yaptı
mideme yumruk yemiş gibi oldum
mutlaka izleyin
yorumlayın acayip bişey

Bende Acı Çikolata diye bir kitap vardı geçenlerde okudum.
Çok beğendim ve çok etkilendim. Filmini de çekmişler ve çok beğenilmiş. Onu buldum.
İzleyeceğim bugün yarın.

Filmin Orjinal Adı
Como Agua Para Chocolate (1992) Yapımı

atlantis net üzerinden izlediysen bu filmi nerden bulabileceğimi yazarmısın bana özelden bulamıyorum filmi nette. sadece orjinal diliyle bulabildim bir iki yerde.

Maalesef indirip izliyorum ben canım, nette bulabilmen pek mümkün değil eski filmleri. Bunuel genelde derdini sembollerle, göndermelerle anlatan bir yönetmen, bulabilirsen filmi umarım seversin=)) Bu arada Burjuvazinin Gizemli Çekiciliği (Le charme discret de la bourgeoisie) ni öneririm, Bunuel'in.

Eğer filmi indirme imkanın varsa Viridiana'nın altyazısı, altyazı sitelerinde mevcut ama orjinal dilinde netten bulduğun filme de o altyazının bir faydası olmaz.

Son düzenleme:
23 Kasım – 23 Aralık 2010

Sinema Günlüğü Katılımcısı - İzlediği Film Sayısı

1. guvastanema ......10......
  2. Revolucion .........6......
  3. PrensesPeri ........3.......
  4. atlantis .............10.......
  5. deren1907 .........1.......
  6. MKT .................1.......
  7. Liv ...................5........
  8. Duygu.C ............3.........
  9. Liza ..................2.........

hımmm dowland ı var yani o şekilde aratmamıştım bide onlara bakim. ismi bile beni çekmeye yetti sanırım bu yönetmeni sevicem sağol canım.

Yok uymaz diye düşünüyorum, yani indirdiğim filme o altyazıyı ekleyebiliyorum da online izlerken nasıl yapılır bilemiyorum:26:

Bu arada altyazıları da iyi değil tabi, bazı kısımların altyazısı yoktu, filmde uzun bir konuşma tek cümleyle çevrilmiş, varolan çeviri de ne kadar doğru onu da bilemiyorum

aa benide eklemişsiniz teşekkürler

ben daha çok online olarak veya dvd den izliyorum.
indirince sorun olabiliyor laptopumda.

sırada joe black filminin dvdsi var benim listemde:)

filmler biraz eskiyince daha çok seviyorum.
mesela turist'i izlemek istiyorum ama azıcık tozlansa daha güzel olur
nostaljik tadı oluyo o zaman...

hımmm dowland ı var yani o şekilde aratmamıştım bide onlara bakim. ismi bile beni çekmeye yetti sanırım bu yönetmeni sevicem sağol canım.

Birine Bunuel önerirken çok da tereddütte kalıyorum aslında Başta Bunuel filmleri anlamsız görüntülerden ya da kopuk anlatılardan ibaret görünebilir, ben de ilk izlediğimde bayağı şaşırmıştım, ki nette kolayca bulabileceğin 16 dakikalık sessiz filmi Endülüs Köpeği bir fikir oluşturması için izlenebilir, ama tarzına alışınca da vazgeçemiyorsun, alışma süreci biraz zorluyor sadece

Bu arada Bunuel, şair Lorca ve ressam Salvador Dali'nin gençlik döneminden bir kesiti anlatan ve Robert Pattinson nam-ı diğer Twilight'ın Edward'ının başrolde Dali rolünde oynadığı "Little Ashes" adında bir de film var. Bunuel'in Endülüs Köpeğinin arka planı da kısaca anlatılıyor o filmde ama baştan uyarmalıyım ki "Little Ashes" eşcinsellik teması üzerine kurulu - Salvador Dali ve Lorca arasındaki ilişki- ve kısmen de müstehcen bir filmdir, geçtiğimiz sinema günlerinde bu filmi önermiş, film seçilmiş ve olay olmuştu, hatta açıklığından da rahatsız olunmuştu şimdiden söyleyeyim Ama bu filmi izleyince kısmen de olsa üçlünün yaşamlarını şekillendiren olaylar hakkında bilgi edinilmiş oluyor.

selam verdim alan olmadı

Duyguuu alan olmaz mı aşkolsun, bu arada ben de orjinalini izliyorum sadece, zaten netten indirdiğim için dublajlı film bulma imkanım yok ama bulsam da tercih etmiyorum, o film sanki eksikmiş gibi geliyor. Gözleri yorma pahasına - küçücük bir ekrandan izlediğimden dolayı- yine de altyazıya devam

filmler biraz eskiyince daha çok seviyorum.
mesela turist'i izlemek istiyorum ama azıcık tozlansa daha güzel olur
nostaljik tadı oluyo o zaman...

Joe Black çok güzel bir filmdi=))

Turist vizyona girer girmez gideceğim bir film, aslında filmden ziyade uzun zamandır sinemada izlemediğim Johnny Depp'i tekrar izleyebilmek için gitmeyi düşünüyorum

Oyunculara göre film seçmesem de Johnny Depp söz konusu olunca durum farklı oluyor

ingilizce filmlerde bazen takılıyorum adam ne dedi ne saçma çevirmiş diye ama napalım o kadar derine girersek çıkamayız işin içinden

uyma sorunu da çözüyolar bi şekilde ama nası yapıyolar bilmiyorum, öğrenince yazarım. şimdilik şansıma uyum sorunu yaşamadım, öğrenme sürecimi erteleyip duruyorum bu yüzden

Ne bileyim daldınız görmediniz beni:)
Benim de küçükbir arişivim var 200 tane filmim var eski yapımları çok seviyorum, fırsat buldukça izliyorum film.
Çok eski filmleri internetten buluyorum bende :)
merhaba duygu........................................
Merhaba Liza teşekkür ederim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…