Sinema Günlüğümüz

23 Kasım – 23 Aralık 2010

Sinema Günlüğü Katılımcısı - İzlediği Film Sayısı

1. guvastanema ......7......
  2. Revolucion ........6......
  3. PrensesPeri .......1.......
  4. atlantis .............8.......
  5. deren1907 ................
  6. MKT ................1.......
  7. Liv ..................2........

Leon çok sevdiğim bi film, Angel-A'nın yönetmeni Luc Besson olunca çok merak etmiştim. Fakat umduğum gibi değildi. Siyah beyaz atmosferiyle filme bağlıyor, akıp gidiyor ama o kadar. Filmin ilk 10 dakikasında bir derdi varmış gibi gelse de sonrasında bacak şov izlemişim gibi hissettim açıkçası. Bi de filmde mantık hataları olunca da sevemiyorum. Fazla düşünmiyim, önümden güzel kareler akıp geçsin diye izlenebilir. 10/5

guvastanema 7

Son düzenleme:
Dead Man Walking

hmmm merak ettim, sırada benny's video ve inception var, sonrasında izliycem.

Son düzenleme:
Haneke filmografisini mi takip ediyorsun? Benny's Video da ilginç bir filmdi, Funny Games'e göre epeyce durağan:)

Haneke filmografisini mi takip ediyorsun? Benny's Video da ilginç bir filmdi, Funny Games'e göre epeyce durağan:)

aslında hep bunu yapmak istemişimdir, bi yönetmenin bütün filmlerini sırayla izlemek ama kolay kolay bulamadığımdan doğru düzgün yapamadım:KK43: yorumlardan okuduğum kadarıyla öyleymiş, ben severim durağan filmi sorun değil:)

günaydın kızlar :KK16: bende dün akşam ajan salt ı izledim.aksiyon filmi ve konusu biraz karmaşık sürekli öle mi böle mi düşünürken buluyorsunuz kendinizi..tempo hiç düşmüyor o yönden güzel ve filmin bitişi devamının geleceğini gösteriyor..puan 10/7

PrensesPeri:2

1. guvastanema ......7......
  2. Revolucion .........6......
  3. PrensesPeri ........2.......
  4. atlantis .............8.......
  6. MKT .................1.......
  7. Liv ...................2........

Son düzenleme:
Jules et Jim

François Truffaut'in yönettiği 1962 Fransa yapımı dram. Truffaut beğendğim bir yönetmen, özellikle de "400 Darbe" filminde ana karakterin ruh halini açıklama başarısı karakterlerin iç dünyalarını derinlemesine ele aldığı izlenimini uyandırmıştı lakin bu film bende hiçbir iz bırakmadı, ne merak, ne heyecan duydum, karakterlerin eylemlerine mantıklı açıklamalar getiremedim. Kısaca özetlemek gerekirse; histerik bir ruh halinden mütevellit dengesiz davranışlar sergileyen kadın karakterin hayatına giren erkekleri anlatan bir film.

5/10

Atlantis: 9

atlantis izlediğin filmler çok ilginç..1962 yapımı bir filmi izlemek şimdiye kadar hiç aklıma gelmedi işin açıgı :44: seni merakla takip ediyorum fikir edinmiş oluyorum :KK70:

atlantis izlediğin filmler çok ilginç..1962 yapımı bir filmi izlemek şimdiye kadar hiç aklıma gelmedi işin açıgı :44: seni merakla takip ediyorum fikir edinmiş oluyorum :KK70:

Bugün klişeleşmiş konuların, sahnelerin çıkış noktasını görmek keyifli oluyor PrensesPeri, bir süredir klasikleri takip ediyorum ve maalesef izledikçe son dönem filmlerinden bize özgün görünen nadir yapımların dahi yıllar öncesine dayanan bir geçmişi olduğunu öğreniyorum=))

Aynı yönetmenin "Les Quatre Cents Coups "( 400 Darbe) adında bir filmi vardır, sinema tarihinin çocuk psikolojisini anlatmaktaki en başarılı filmi addedilir hatta öneririm, şayet sen de birgün klasiklere meyledersen:)

Son düzenleme:
Bugün klişeleşmiş konuların, sahnelerin çıkış noktasını görmek keyifli oluyor PrensesPeri, bir süredir klasikleri takip ediyorum ve maalesef izledikçe son dönem filmlerinden bize özgün görünen nadir yapımların dahi yıllar öncesine dayanan bir geçmişi olduğunu öğreniyorum=))

Aynı yönetmenin "Les Quatre Cents Coups "( 400 Darbe) adında bir filmi vardır, sinema tarihinin çocuk psikolojisini anlatmaktaki en başarılı filmi addedilir hatta öneririm, şayet sen de birgün klasiklere meyledersen:)

senin sayende bende meyledeceğim sanırım :KK9: şimdi düşününce nasıl izleyeceğim dedim..evde internet yok ve nasıl indiripte izleyebilirim onu düşünmeye başladım :44: izlemeden hoşlanıp hoşlanmayacagımı bilemem bu önerdiğinle başlayabilirim ama nasıl az kafa yorayım :KK28:

Bu tür başlıkların en keyifli yanı yeni filmler keşfetmek, biz sinema günlerinde de çok farklı türde filmler izlemiştik:)) Sen dvd den mi izliyorsun? Ben hepsini indirip izlediğim için sorun yaşamıyorum ama eğer satın alıyorsan filmleri bulmakta güçlük çekebilirsin.:KK50:

Bu tür başlıkların en keyifli yanı yeni filmler keşfetmek, biz sinema günlerinde de çok farklı türde filmler izlemiştik:)) Sen dvd den mi izliyorsun? Ben hepsini indirip izlediğim için sorun yaşamıyorum ama eğer satın alıyorsan filmleri bulmakta güçlük çekebilirsin.:KK50:

evet canım satın alıyorum..onda da hep yeniler oluyor zaten..bu filmleri sanıyorum ki bulamam cd cilerde:44: sana zahmet olmazsa özelden bana indirdiğin sitenin adını atarmısın ben bir uğraşayım :KK70: bende çok sevdim bu konuları. çalışmaya başlayınca kk da çok zaman geçirince konuları yeni yeni keşfediyorum :KK66:

1. guvastanema ......8......
  2. Revolucion .........6......
  3. PrensesPeri ........2.......
  4. atlantis .............9.......
  6. MKT .................1.......
  7. Liv ...................2........

Benny's Video'yu izledim. 92 yılında çekilmiş Haneke filmi. Durağan ama sarsıcı bir film. Şiddete yönelmiş bir ergenin cinayeti, ailesinin örtbas edişi üzerine kurulu bir film. Tam bir teğet kurulamaz ama güncel karşılığı münevver karabulut cinayeti denilebilir heralde. Bir filmde sürekli gelişen olaylar zinciri, neden-sonuç ilişkisi arıyorsanız muhtemelen beğenmezsiniz. Ama sinema tarihinin önemli yönetmenlerinden Haneke'yi tanımak istiyorsanız Benny's Video ve Funny Games'i görmek gerekiyo sanırım.
10/8

guvastanema 8

Son düzenleme:
evet canım satın alıyorum..onda da hep yeniler oluyor zaten..bu filmleri sanıyorum ki bulamam cd cilerde:44: sana zahmet olmazsa özelden bana indirdiğin sitenin adını atarmısın ben bir uğraşayım :KK70: bende çok sevdim bu konuları. çalışmaya başlayınca kk da çok zaman geçirince konuları yeni yeni keşfediyorum :KK66:

Sokak aralarında satılan yerlerde çoğunlukla güncel, popüler filmler olduğu için iyi filmlere ulaşmak zor ama beşiktaş ve kadıköyde eski filmleri de bulabileceğin birkaç yer var. umarım iki yerden birine yakınsındır

400 Darbe'yi de ekledim listeye:))) Truffaut'un fahrenheit 451'ini izlemiştim, her insanın bir kitap olması düşüncesi, ütopik ve güzeldi. Kitabı filminden daha iyi deniliyodu ama nasip olmadı okumak.

Son düzenleme:
Ben de hemen Fahrenheit 451'i ekledim listeye, o kadar adını duyduğum bir yapım nasıl ilgimi çekmemiş ki daha önce=)))

bir tane sinema sitem var atlantis senin filmlerin fragmanına baktım ordan..Jules et Jim izledm şimdi 1 kadın bir kaç erkek film onlarla başlıyor onlarla bitiyor :KK52: Fahrenheit 451 e baktım bol ateşli bir film..Les Quatre Cents Coups de izledim onu sevecek gibiyim.geriye dogru gidip diğer filmleri bulup onlarında fragmanlarını izlemeyi düşünüyorum ön bilgim olur en azından :KK62:

X