Sıkı Takipli Diyet Grubu 🌸

Canlarım dün günahım çoktu özellikle yazmadım :) 10 kg verdiğimde kendime ödül günü yapıcaktım yaptım :) ama biraz geç saate kaldı ve sanırım fazla kaçtı midem resmen bağırdı bana bugün arınma yapıcam. Sabah yumurta yedim öğlen dünden kalan çiğköfteyi yedim çünkü evde kızım ve ben yalnız kalıcaz bozulmasın dedim. Akşama da maydanoz limon zencefil ve suyu blenderdan geçirip içmeyi ve günü bitirmeyi planlıyorum. 3 gün akşam bu şekilde yapmayı düşünüyorum. İnsan 1.5 ay bile düzenli ve az bezlenince alışıyormuş resmen dün kendime eziyet ettim gibi hissediyorum.

Tabiki seve seve. Öncelikle ben sayısız kez diyete başlayıp bir süre sonra bozan biriydim. Ya bir hafta sürüyordu ya iki hafta, en fazla 1 aya yaklaştığım olmuştur. Bir süre sonra kendiliğinden bozuluyordu hatta diyet süreci boyunca ne kadar kendimi kisitladiysam yiyemedigim günlerin acısını cikarircasina daha fazla yiyordum, yani diyet girisimlerim bırakın kilo vermeyi bana negatif olarak dönüyordu. Sonrasinda kafamdaki diyet tanımının çok yanlış olduğunu keşfettim, neden surduremedigimi buldum. Bana göre diyet surdurulebilir olmaliydi, ceza gibi kısıtlayici olmamaliydi. O yüzden öncelikle kendime diyetteyim demeyi bıraktım öncelikle. Çünkü zihnimde diyet=kısıtlanmaydı. O yüzden sağlıklı besleniyorum moduna soktum kendimi. Doğruluğu belki tartışılır fakat benim hayatımda ilk kez adamakıllı kilo verebilmemin anahtarı her şeyden yiyebilmek oldu. Tatlı aşığı biriyim. Ve diyete girdim tatlı bana yasak düşüncesi bana iyi gelmiyordu bir süre sonra saldırmak istiyordum. Onun yerine şöyle yaptım normal diyet gibi beslensem de her canim istediginde tatlı da yedim başka diyette olmamasi gereken seyler de. Tek fark ölçümü bildim hunharca yemedim. Mesela bir dilim tatlinin yarisini yedim bıraktım. Önceden olsa aa tatlı yedim diyetim bozuldu der bırakırdım diyeti, ben kaldığım yerden devam ettim bozulmuş gibi düşünmedim. Öğlen tatlı yediysem akşamına hafif beslendim. İnanın bu süreçte ne tatlıyı kestim ne de başka bir şeyi. Tek yaptığım şey porsiyon kontrolü oldu. Hiçbir şey yasak olmadığı için aklım hep onlarda olmadigini gördüm hatta bazen canım istemedi gözümün onunde durduğu halde. Böyle böyle çok iyi kilo verdim. Benim surecimde yasaklar olmadığı için tıkanma durumu hic yaşamadım, sadece üst üste kacirdigim günler oluyordu tabii. ama olmamış gibi hiç yasanmamis gibi devam ediyordum ertesi günler ekstra hafif besleniyordum. Ekmeği en başından beri hiç cikartmadim hayatımdan çünkü ben ekmeksiz kahvaltı sevmiyorum midem bulaniyor. 1 ya da bazen 2 dillim tam buğday yedim hep, hala da yiyorum. Aksam yemeklerinde makarna pilav vs varsa ekmek yemiyorum. Ama yoksa bir ince dilim de akşam yiyorum. Bunlarin haricinde bol su içmek ve çok hareket etmemin de cok büyük katkısı oldu tabi bunları es gecemem. Hiçbir spor olmasa dahi en azından yürüyüşün şart olduğunu düşünüyorum. Hem kalori yakımına destek hem de kiloyu düzgün sarkmadan sıkılaşarak vermeyi sağlıyor. Benim sürecim böyleydi. Biraz uzun oldu ama belki birileri yararlanır dedim detaya girdim biraz. Benim şuan son 4 kilo. Yürüyüşlerime artık bir de ip atlama vs eklemek istiyorum çünkü en başta kilo vermek çok kolay ideale yaklaştıkça bir tık daha zorlasiyor. Hepimize kolaylıklar diliyorum

Meyveli yulaf ile günü kapatıyorum yedikten sonra leslie ardından da p90x3 yapacağım bol su ve butlu çayı ile günüm bıtecek 5.günü bitirmiş oluyorum yarın da böyle kaçamaksız bi gun olsun

Eklentiler

• image.jpg
    80,4 KB · Görüntüleme: 25
Selamlar
Ben biraz diyeti gevşettim çünkü şu anki kilomdan memnunum, görünürde beni rahatsız eden bir şey kalmadı
Ama sağlıklı yaşamaya ve spora devam
0,5-1 kg arası daha vermek istiyorum 1 ay içinde yavaş yavaş ve orada sabitlenmek istiyorum

Bugün mısır unuyla 1 yumurta ve 1 bardak sütten krep yaptım
1 tanesini kızım 2 tanesini ben yedim peynir domates ve hindi füme ile

Öğlen granola süt ile geçiştirdim
Sonra 1 salatalık yedim

Akşam daha yemedim
Ama 5-6 parçadan oluşan çöp şiş yiyeceğim yanında salata, turşu suyu ve ramiz köftenin minik pidesinden ramiz köfteyi bilir misiniz sanırım çoğu yerde şubesi var artık. Asıl yeri manisa akhisar ilçesindedir. Memleketim oluyor benim de. bugün eşim oraya gidip köftelerinden ve pidelerinden aldı, memleket özlemimizi gidereceğiz

Iyi akşamlar kızlar bugün yediklerim
Sabah 1 haşlanmış yumurta 1dilim tb ekmeği biraz tulum peyniri zeytin domates salatalık
Ogle ve aksam gibi oldu 3 te yedim günü kapattım 3 4 kaşık kadar kısır yanında 2 kaşık yoğurtlu makarna salatası marul
Su 3 lt
Adım 11000 sabah yürüyüşume çıktım hareketli bir gündü benim için

Eklentiler

• 20230819_202611.jpg
    60,9 KB · Görüntüleme: 26
Gunaydin kizlar. Şimdi kahvaltı yapıyorum. 2 haşlanmış yumurta, İzmir tulumu, zeytin, biber, 1 dilim tam buğday ekmek. Kahvaltı sonrası koşmaya cikicam. Bizim burada koşu parkuru var. Verimli bir gün diliyorum

Gunaydin kizlar. Şimdi kahvaltı yapıyorum. 2 haşlanmış yumurta, İzmir tulumu, zeytin, biber, 1 dilim tam buğday ekmek. Kahvaltı sonrası koşmaya cikicam. Bizim burada koşu parkuru var. Verimli bir gün diliyorum
Günaydınn
Koşabiliyosan süperr
Ben de sabah çeyrek pide ile çeyrek simit
Yarım yağlı süzme peynir
Domates salatalık
2 dilim hindi füme
1 çay ile kahvaltımı yaptım

Ben akşamları kondisyon bisikleti ve ip atlama şeklinde yapıyorum sporumu
Koşabilsem isterdim ama uygun ortam da yok bi de koşamam yani

Aslında çoğunlukla yuruyorum ama biraz sporlarima değiştirme ekleme çıkarma yapıyorum şu sıralar. İp atlamak harikaaaa hepsine bedel. Aynı anda her yer çalışıyor
Ve çok da eğlenceli değil mi gunde kaç tane atliyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…