- 10 Mayıs 2014
- 3.081
- 3.140
- 33
Ay evet ya :)Kendine ödül kahvaltısı mı :)
Tabiki seve seve. Öncelikle ben sayısız kez diyete başlayıp bir süre sonra bozan biriydim. Ya bir hafta sürüyordu ya iki hafta, en fazla 1 aya yaklaştığım olmuştur. Bir süre sonra kendiliğinden bozuluyordu hatta diyet süreci boyunca ne kadar kendimi kisitladiysam yiyemedigim günlerin acısını cikarircasina daha fazla yiyordum, yani diyet girisimlerim bırakın kilo vermeyi bana negatif olarak dönüyordu. Sonrasinda kafamdaki diyet tanımının çok yanlış olduğunu keşfettim, neden surduremedigimi buldum. Bana göre diyet surdurulebilir olmaliydi, ceza gibi kısıtlayici olmamaliydi. O yüzden öncelikle kendime diyetteyim demeyi bıraktım öncelikle. Çünkü zihnimde diyet=kısıtlanmaydı. O yüzden sağlıklı besleniyorum moduna soktum kendimi. Doğruluğu belki tartışılır fakat benim hayatımda ilk kez adamakıllı kilo verebilmemin anahtarı her şeyden yiyebilmek oldu. Tatlı aşığı biriyim. Ve diyete girdim tatlı bana yasak düşüncesi bana iyi gelmiyordu bir süre sonra saldırmak istiyordum. Onun yerine şöyle yaptım normal diyet gibi beslensem de her canim istediginde tatlı da yedim başka diyette olmamasi gereken seyler de. Tek fark ölçümü bildim hunharca yemedim. Mesela bir dilim tatlinin yarisini yedim bıraktım. Önceden olsa aa tatlı yedim diyetim bozuldu der bırakırdım diyeti, ben kaldığım yerden devam ettim bozulmuş gibi düşünmedim. Öğlen tatlı yediysem akşamına hafif beslendim. İnanın bu süreçte ne tatlıyı kestim ne de başka bir şeyi. Tek yaptığım şey porsiyon kontrolü oldu. Hiçbir şey yasak olmadığı için aklım hep onlarda olmadigini gördüm hatta bazen canım istemedi gözümün onunde durduğu halde. Böyle böyle çok iyi kilo verdim. Benim surecimde yasaklar olmadığı için tıkanma durumu hic yaşamadım, sadece üst üste kacirdigim günler oluyordu tabii. ama olmamış gibi hiç yasanmamis gibi devam ediyordum ertesi günler ekstra hafif besleniyordum. Ekmeği en başından beri hiç cikartmadim hayatımdan çünkü ben ekmeksiz kahvaltı sevmiyorum midem bulaniyor. 1 ya da bazen 2 dillim tam buğday yedim hep, hala da yiyorum. Aksam yemeklerinde makarna pilav vs varsa ekmek yemiyorum. Ama yoksa bir ince dilim de akşam yiyorum. Bunlarin haricinde bol su içmek ve çok hareket etmemin de cok büyük katkısı oldu tabi bunları es gecemem. Hiçbir spor olmasa dahi en azından yürüyüşün şart olduğunu düşünüyorum. Hem kalori yakımına destek hem de kiloyu düzgün sarkmadan sıkılaşarak vermeyi sağlıyor. Benim sürecim böyleydi. Biraz uzun oldu ama belki birileri yararlanır dedim detaya girdim biraz. Benim şuan son 4 kilo. Yürüyüşlerime artık bir de ip atlama vs eklemek istiyorum çünkü en başta kilo vermek çok kolay ideale yaklaştıkça bir tık daha zorlasiyor. Hepimize kolaylıklar diliyorumHosgeldin gruba.
Guzel bir yol katetmissin, bazi mesajlarinda bahsetmissin zaten ama 73 ten 59 a iniş sureni,neler yaptigini,tikandigin zamanlari vs detaylandirirsan herkes okuyacaktir.
Cunku ben de 60 a yaklasinca hemen bozup yine almaya basliyorum.
Kofteyi bilmiyorum ama sizin memleketin yaprağı bir muthisssAsıl yeri manisa akhisar ilçesindedir. Memleketim oluyor benim de.
GünaydınnGunaydin kizlar. Şimdi kahvaltı yapıyorum. 2 haşlanmış yumurta, İzmir tulumu, zeytin, biber, 1 dilim tam buğday ekmek. Kahvaltı sonrası koşmaya cikicam. Bizim burada koşu parkuru var. Verimli bir gün diliyorum
Aslında çoğunlukla yuruyorum ama biraz sporlarima değiştirme ekleme çıkarma yapıyorum şu sıralar. İp atlamak harikaaaa hepsine bedel. Aynı anda her yer çalışıyorGünaydınn
Koşabiliyosan süperr
Ben de sabah çeyrek pide ile çeyrek simit
Yarım yağlı süzme peynir
Domates salatalık
2 dilim hindi füme
1 çay ile kahvaltımı yaptım
Ben akşamları kondisyon bisikleti ve ip atlama şeklinde yapıyorum sporumu
Koşabilsem isterdim ama uygun ortam da yok bi de koşamam yani