- 13 Aralık 2013
- 689
- 442
- 133
- Konu Sahibi insanbirbulmaca
Bence de abartıyorsunuz. Kadın sadece sizin evliliğinize imreniyor. Olay bundan ibaret. Günahını almayın kadının
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
sen tavır koyarsan yaklaşamaz bile yanına..görüşmek istemiyorum ama kendisi geliyor gelme mi diyeyim.
Uzun zamandır sozde en yakın arkadasımla ilgili rahatsız oldugum seyler var. kimseye acamadıgım için buraya uye olup sizlere danısmaya karar verdim.
biz kasaba gibi bir yerde otururuyoruz pek gelişmemiş ve nufusu cok az olan bir yer. bahsettıgım arkadas ile eslerimiz aynı kurumda memur. evlerimizde yakın. eslerden dolayı cok sık gorusuruz ve bır yıldır tanısıyoruz.son bır aya kadar hersey guzeldı ama son zamanlarda beni rahatsız eden endişelendiren sozlerı oldu. bu yuzden artık onunla hiç gorusmek yuzunu dahı gormek istemiyorum. ama bastan oyle olmayınca sonradan mesafe koymak cok zormus. canı cok sıkılıyor ve bır tek ben varım gorustugu. ne zaman canı sıkılsa tak bize geliyor. sımdi rahatsız oldugum seylerı madde madde yazayım haklı mıyım yoksa abartıyor muyum siz bana soyleyın.
-arkadasın esı cok sert agresif sinirli uluorta heryerde esine bagırıp çagıran biri. ailesine gondermez yılda bı kere zorla giderler. para vermez. birsey istese almaz. bunun gibi bir cok şeyden hep dertli. ben de onun dertli oldugu şeeylerin hiçbiri yok şükür. ister istemez o da farkedıyo bunu. ve bana gecenlerde siz hiç kavga etmiyo musunuz diye sordu. bu birincisi.
-o bana esıyle tartısmasını anlatıyo.bende o uzulmesin diye benim esimde oyle yapıyo bazen diyorum. o da yok senın kı oyle değil. senin eşin şöyle böyle diyor. ve ben sinir oluyorum.
-esim biz nisanlıyken su an ki yere atanmıstı. bu hanımefendı durduk yere bana dedi ki. esin ilk geldiğinde ben bekar sanmıstım. kızkardeşime düşünmüşüm sonra eşime söyledim o da nişanlı olduğunu söyledi diyor. yaa bana bunu niye söylüyorsun ki ne yapmaya calışıyor anlamıyorum .
-ve asıl son noktayı koyduran söze geldik. ikimiz bi arkadaşa oturmaya gitmiştik. diğer 3. arkadaş biseylerden bahsetti.komsunun kızı esıne nasılsın dıye sormus buna sormamıs. cok sinir olmuş. bende haklısın orda ilk sana sormalıydı dedim. ne kadınlar var milletin kocasına göz dikiyo dedim. ki o zamanlar bu arkadastan böyle suphelenmıyodum. o konunun üstüne bu kıskanç arkadaş: ben olsam ben de düşünürüm . mesela benim eşim bana çok bağırıyo. başka arkadaşımın eşinin ona iyi davrandığını görsem eşi ne kadar iyi davranıyor derim dedi. bizim severek evlendiğimizi biliyor. ben hiç aşık olmadım keşke başımdan bi aşk gecseydi imkansız bi aşk yaşasaydım nasıl olurdu falan diyor.
bunları düşünmekten kafam şişti artık. nasıl davranayım bu kadına nasıl mesafe koyayım ya da nasıl bi cevap vereyim bilmiyorum. bana bi akıl verin. 3 haftalık hamileyim midem falan bulanmıyor ama ona çok rahatsız olduğum imajını mı versem midem bulanıyo falan mı desem. amacı ne, ne yapmaya çalışıyor. yorumlarınızı bekliyorum.
Kadının ne düşündüğünü tam olarak bilemeyiz patavtsız mı eşinize ilgisi mi var yoksa sadece kıskanmak imerenmek mi.... ama tedbir almak en güzeli ,zaten islamda sınırlar vardır . Az görüşmeye dikkat edin. Siz eşinizle onlara gitseniz bile ayrı odada oturmak istediğinizi hamileliğinizden dolayı rahat oturamadığıızı vs gibi bahaneler sunun yani eşinizle birarada bulunmasını engelleyin. Birde eşinizle ilişkinizi anlatmayın küçük büyük farketmez. Sohbetlerinizi elinizden geldiğince kısa kesin...,
bunlar gibi önlemler alabilirsiniz çünkü ne olaylar duyuyoruz Allah korusun tedbiri elden bırakmamak lazım. Yanlış anlaması var iftirası var şusu var busu var ...
İnşallah konuyu açmadan problemi çözersiniz. Herkesin yaşam biçimi görüşü farklıdır ama bazı olmuşlar olacaklarda ortadadır...kendimden örnek vereyim bende ... Evlenmeden önce, eşimle sevgiliyken benim çok erkek arkadaşım vardı, liseden üni.den ,çok samimi değildik arkadaşlarla ama severdim onlarda severdi beni sık sık görüşürdük eşim bundan rahatsız olduğunu hatta bazılarından aşırı derecede rahatsız olduğunu söylemişti. Sürekli arkadaşım ama şöyle böyle diyordum ama olmuyordu anlaşamıyorduk. Ben sınır koyuyordum eşim yeterli bulmuyordu. Tartışmalar tartışmalar . Bir gün oturduk ciddi ciddi konuştuk ve ben arkaşlarım yüzünden eşimi kaybetmek istemediğim için baya bir mesafe koydum, ayda yılda, bayramda seyranda ,karşılaştığımızda ,işimiz düşüntüğünde görüşüyoruz o kadar. Şu an eşimle yeni ortak arkadaşlarımız var ( onlarda evli ) , birlikte oturduğumuz yerlerde konştuğumuz konulara dikkat ediyor, genelde ayrı odalarda oturuyoruz. Bende eşimde gayet rahatız. İyi ki eşimi anlayıp dinlemişim diyorum. Konuşmak duyguları paylaşmak çok önemli . Kıskançlık değill bu tamamen rahat hissetme, korumak,önlem almak . diye düşünüyorum :) :)Ah arkadaşım ah, öyle güzel yazmışsın ki... O sınırları keşke herkes düşünse uygulasa. Benim eşimin arkadaşlarında o sınır hiç yoktur. Görür görmez kadınlı-erkekli sarılıp öperler. Kimseyi yargılamıyorum ama ben çok rahatsız oluyorum. Önceden samimilermiş falan filan ama artık bu adam evli, hayır diğer kalanlarda evli tamamda, ben rahatsız oluyorum. Yakında bende bununla ilgili bir konu açıcam :)
İnşallah konuyu açmadan problemi çözersiniz. Herkesin yaşam biçimi görüşü farklıdır ama bazı olmuşlar olacaklarda ortadadır...kendimden örnek vereyim bende ... Evlenmeden önce, eşimle sevgiliyken benim çok erkek arkadaşım vardı, liseden üni.den ,çok samimi değildik arkadaşlarla ama severdim onlarda severdi beni sık sık görüşürdük eşim bundan rahatsız olduğunu hatta bazılarından aşırı derecede rahatsız olduğunu söylemişti. Sürekli arkadaşım ama şöyle böyle diyordum ama olmuyordu anlaşamıyorduk. Ben sınır koyuyordum eşim yeterli bulmuyordu. Tartışmalar tartışmalar . Bir gün oturduk ciddi ciddi konuştuk ve ben arkaşlarım yüzünden eşimi kaybetmek istemediğim için baya bir mesafe koydum, ayda yılda, bayramda seyranda ,karşılaştığımızda ,işimiz düşüntüğünde görüşüyoruz o kadar. Şu an eşimle yeni ortak arkadaşlarımız var ( onlarda evli ) , birlikte oturduğumuz yerlerde konştuğumuz konulara dikkat ediyor, genelde ayrı odalarda oturuyoruz. Bende eşimde gayet rahatız. İyi ki eşimi anlayıp dinlemişim diyorum. Konuşmak duyguları paylaşmak çok önemli . Kıskançlık değill bu tamamen rahat hissetme, korumak,önlem almak . diye düşünüyorum :) :)
bu kadın kafayı kırmış sizden de eşinizden de uzak tutun..Uzun zamandır sozde en yakın arkadasımla ilgili rahatsız oldugum seyler var. kimseye acamadıgım için buraya uye olup sizlere danısmaya karar verdim.
biz kasaba gibi bir yerde otururuyoruz pek gelişmemiş ve nufusu cok az olan bir yer. bahsettıgım arkadas ile eslerimiz aynı kurumda memur. evlerimizde yakın. eslerden dolayı cok sık gorusuruz ve bır yıldır tanısıyoruz.son bır aya kadar hersey guzeldı ama son zamanlarda beni rahatsız eden endişelendiren sozlerı oldu. bu yuzden artık onunla hiç gorusmek yuzunu dahı gormek istemiyorum. ama bastan oyle olmayınca sonradan mesafe koymak cok zormus. canı cok sıkılıyor ve bır tek ben varım gorustugu. ne zaman canı sıkılsa tak bize geliyor. sımdi rahatsız oldugum seylerı madde madde yazayım haklı mıyım yoksa abartıyor muyum siz bana soyleyın.
-arkadasın esı cok sert agresif sinirli uluorta heryerde esine bagırıp çagıran biri. ailesine gondermez yılda bı kere zorla giderler. para vermez. birsey istese almaz. bunun gibi bir cok şeyden hep dertli. ben de onun dertli oldugu şeeylerin hiçbiri yok şükür. ister istemez o da farkedıyo bunu. ve bana gecenlerde siz hiç kavga etmiyo musunuz diye sordu. bu birincisi.
-o bana esıyle tartısmasını anlatıyo.bende o uzulmesin diye benim esimde oyle yapıyo bazen diyorum. o da yok senın kı oyle değil. senin eşin şöyle böyle diyor. ve ben sinir oluyorum.
-esim biz nisanlıyken su an ki yere atanmıstı. bu hanımefendı durduk yere bana dedi ki. esin ilk geldiğinde ben bekar sanmıstım. kızkardeşime düşünmüşüm sonra eşime söyledim o da nişanlı olduğunu söyledi diyor. yaa bana bunu niye söylüyorsun ki ne yapmaya calışıyor anlamıyorum .
-ve asıl son noktayı koyduran söze geldik. ikimiz bi arkadaşa oturmaya gitmiştik. diğer 3. arkadaş biseylerden bahsetti.komsunun kızı esıne nasılsın dıye sormus buna sormamıs. cok sinir olmuş. bende haklısın orda ilk sana sormalıydı dedim. ne kadınlar var milletin kocasına göz dikiyo dedim. ki o zamanlar bu arkadastan böyle suphelenmıyodum. o konunun üstüne bu kıskanç arkadaş: ben olsam ben de düşünürüm . mesela benim eşim bana çok bağırıyo. başka arkadaşımın eşinin ona iyi davrandığını görsem eşi ne kadar iyi davranıyor derim dedi. bizim severek evlendiğimizi biliyor. ben hiç aşık olmadım keşke başımdan bi aşk gecseydi imkansız bi aşk yaşasaydım nasıl olurdu falan diyor.
bunları düşünmekten kafam şişti artık. nasıl davranayım bu kadına nasıl mesafe koyayım ya da nasıl bi cevap vereyim bilmiyorum. bana bi akıl verin. 3 haftalık hamileyim midem falan bulanmıyor ama ona çok rahatsız olduğum imajını mı versem midem bulanıyo falan mı desem. amacı ne, ne yapmaya çalışıyor. yorumlarınızı bekliyorum.
Ooo baya baya baya samimice tavrılar sergileyen arkadaşlar...mış.. neyseki eşin anlayışlı davranmış . Çok güzel böyle konuşup çözmek . Aynen devam :) ağzınızın tadı bozulmasın inşallah hep böyle mutlu giderÇok güzel düşünmüşsünüz. Herkesin yaşantısına saygım vardır. Ama ben de yaşantımı nasıl istiyorsam öyle sürdürürüm. Eşim de sizin gibi düşündü, arkadaşları yüzünden beni kaybetmek istemedi ve araya mesafe koydu. Bekarken eşim onlara yemek yaparmış ne zaman bir araya gelsek eşime gayet laubali bir şekilde bize ne zaman yemek yapacaksın hadi ama falan diyorlar (Ki ben tüm arkadaşlarını evimizde yemekli ağırladık hayırlı olsuna geldiklerinde), ve bir çoğuna daha çaya gitmişliğim bile yok. Bende haliyle rahatsız oluyorum. Buna asla müsade etmeyeceğimi söyledim eşime. Eski arkadaşı olabilirler ama bu adam artık evli, beni yok sayar gibi davranmalar falan... Bir keresinde, evli olan bir bayan arkadaş yine evli olan başka bir erkek arkadaşa masaj yaptırdı, boynu tutulmuşta.Olabilir yaptırabilir ancak benim yaşam tarzıma ters. Birde o grubun içinde, nişanlısıyla ayrılıp nişanlısının en samimi arkadaşıyla evlenen bir çift var. Hani bunlar kardeş gibiydi hani samimi olsalar ne olacaktı. Yani hepsi sarılsın öpüşsün birbiriyle ama benim kocama dokunmasınlar ya :) Mesele benim eşime gelince, o kendini uzak tutuyor ama yinede sarılıyorlar. Bir daha böyle bir ortam olursa bayan arkadaşları rahatsızlığımdan dolayı uyaracağımı söyledim, eşimde o arkadaşlarıyla arasına mesafe koydu. Diğer arkadaşlarıyla rahatça görüşüyoruz :)
Ooo baya baya baya samimice tavrılar sergileyen arkadaşlar...mış.. neyseki eşin anlayışlı davranmış . Çok güzel böyle konuşup çözmek . Aynen devam :) ağzınızın tadı bozulmasın inşallah hep böyle mutlu gider
arkadaşın biraz cahil kendini geliştirmemiş anlıycan ama kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum bence sen bu kızdan hoşlanmadığın için yaptıkları söyledikleri batar olmuş sana :)Uzun zamandır sozde en yakın arkadasımla ilgili rahatsız oldugum seyler var. kimseye acamadıgım için buraya uye olup sizlere danısmaya karar verdim.