• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilimin suriyeli olması ve yaşadığımız sorunlar..🙁

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba hanımlar,
Sevgilimle ilgili burada konu açmıştım. Kısaca özet geçmem gerekirse sevgilimin Suriyeli olduğunu öğrendim. Benden çekindiği için uzun süre saklamış. Annem sevgilimi tanıyor ve seviyordu ama ona henüz Suriyeli olduğunu söylemedim. Bunu aileme dediğim anda tepkilerinin ne olacağını az çok kestirebiliyorum ve korkuyorum
Konuma gelecek olursak bunu bana kendisi söyledikten sonra onunla uzunca konuştum. Bana Suriye'deki hayatından bahsetti oradaki hayatında fotoğraflarını gösterdi vs. Ben yalanına çok kızmama rağmen içimden aslında ona da hak veriyorum.:KK43:
Kendisi suriyeli diyince aklınızda beliren tiplerden değil. Üniversite mezunu. Giyimi kuşamı hareketleri konuşması tam bir Türk gibi. Kibar beyefendi iyi kalpli biri gerçekten.

Yanında gerçekten mutlu hissettiğim birini buldum diyordum, ilişkimiz çok güzel gidiyordu fakat bunu( suriyeli olduğunu) bana söyledikten sonra bazı huzursuzluklar yaşamaya başladık. Ben sürekli aileme nasıl söyleyeceğimi düşünüyorum ve ona bundan bahsediyorum. Sanırım o da alınıyor.:KK43:Önceden buluştuğumuzda, telefonla konuştuğumuzda çok güzel vakit geçirirdik. Şimdiyse ben dönüp dolaştırıp konuyu oraya getiriyorum (ailem sizden nefret ediyor nasıl diyeceğim vs).. Sürekli bu konuları düşünüyorum... Sadece ailem değil herkes için düşünüyorum acaba suriyeli birini sevdiğimi (ilerde evlenirsek) suriyeli biriyle evlendiğimi duyan insanlar benim hakkımda ne düşünecek sosyal medyada yorumları okudukça kendimi çok kötü hissediyorum insanlar ben hainmişim gibi mi hissedecek:KK43:

Geçen sevgilimle yaşadığım olayı anlatayım: Yolda birlikte yürüyoruz. Beş on tane çocuk (Hiçbiri suriyeli değil hepsi Türk) birbiriyle kavga etmeye başladı birbirlerine küfür ediyorlar . Çocuklar on on beş yaşlarında. Oradaki bir kadın işte Suriyeliler burda yaşarsa olacağı bu diyerek onlara belalar okuyor. Biz de oradan geçiyoruz. Sevgilimim bunları duyduktan sonraki yüz ifadesini görmeniz lazım morali çok bozuldu. Ben de demek ki herkes böyle düşünüyor diye çok üzülüyorum.
Onunla olduğum sürece bunları yaşayacağım. Ondan ayrılsam da sevdiğim adamı terketmenin pişmanlığını yaşayacağım.. Ben ne yapacağım :KK43:
Vatanından neden kaçmış ? Neden vatanı için savaşmamış? Vatanından vazgeçen bir adamı sevmem . Vatansız kalmayı göze alan yarın benide ortada bırakır. İsteyen bana duyar kasabilir hiç umrumda değil

e yani Suriyeli olunca ne oluyor ben anlamadım?
Alman olsa sorun olmayacaktı eminimm, ya da Rus..?
Ayrıca Suriyelilerin kimisi arap kimisi rum kimisi kürttür...
Misal ben Türkiyede yaşayan bi Çerkezim...
Ülke niye sorun olsun ki...
Yorumları okudunuz mu..? Neler dediklerine bir bakın..İşte çok kafaya takıyorum..

nekadar irkci bir millet olmusuz. turkiye de yasamiyorum, sonunuz hayir olsun. ozellikle kendi tavirlariniz yuzunden sonunuc cokta ic acici gorunmuyor. avrupadaki irkciligi kat be kat gecmis bicogunuz (uzerine alinmak isteyen alinsin, konu sahibesi dahil).
Gel Türkiye'de yasa ve öyle yorum yap lütfen:) gel ne olur surilerle bir ömür geçirme şansını yakala♥️ burada olmayana hava hoş anasını satayım... Keşke bana da hava hoş olsa:)

Ne güzel, size ve eşinize saygı duyuyorum. Ama yaşama hakkı olan, bu hak için kendilerine sunulan "Buyrun bizim ülkemize gelin" teklifini değerlendiren mültecilere de saygı duyuyorum. Eşinizin iki arkadaşı için çok üzgünüm, ama onların şehit olmalarının mesuliyetlerini, ülkelerinden "yaşayabilmek" için kaçmak durumunda kalan insanların üzerine yükleyemeyiz. Bu savaşı onlar çıkarmadı. Devletlerin savaş politikalarını sonuna kadar eleştirebilirsiniz, hükümetimizin Suriyelilerle ilgili tutumunu sonuna kadar yerebilirsiniz; inanın ben de sizi desteklerim. Ama gelip bir milleti kültüründen saç teline kadar her şeyiyle aşağılayıp nefret söylemlerinde bulunulmasına sessiz kalamam.
O zaman onlar da bu ülkenin verdiklerine nankörlük etmeyecek.

daha once soylemistim yine soyluyorum ayrilin.sebebi ise sizsiniz cunku siz suriyeli birini istemiyosunuz ve aileniz kabul etse dahi iciniz rahatlamayacak.bosuna karsidakini uzmeyin siz onun icin mucadele edecek yada kimseyi umursamayacaj kadar sevgi beslemiyorsunuz

Gel Türkiye'de yasa ve öyle yorum yap lütfen:) gel ne olur surilerle bir ömür geçirme şansını yakala♥ burada olmayana hava hoş anasını satayım... Keşke bana da hava hoş olsa:)
kimsin sen abuk subuk konusuyosun? gelde burda yasaymis. YOGHYAW. sen yasiyosun iste baksana, layigini bulmus gibisin ustelik yasadigin hayatta, kalitenden belli.

hic cevap yazma bosuna bana, laf yetistirecek degilim. ayrica kibliyorum seni.

Sevgili Kalimeeero, ben Türk Kızılayı'nın Unesco ile beraber tamamen Suriyeliler için başlattığı Toplum Merkezleri projelerinde çok uzun süre sadece Suriyeliler üzerine çalıştım. Bana bir şeyler okumamı önermeden önce belki bunu bilmek istersiniz. :)

Ben de proje gereği çalışmıştım Suriyeli çocuklarla.
Evlerine ziyarete gitmiştik.
Misafirperver buldum kendilerini ama şartları kötüydü.

O dönem 2 aylık 200 TL alıyorlardı, açıkçası evdeki 1 kutu portakal suyunu önümüze çıkarınca içmeye utandım.
Giderken gizlice yiyecek-içecek bir şeyler bırakmıştık onlar görmeden.
Doğum-kontrol yöntemi kesinlikle öğretilmeli, bu darlıkta fakirlikte bu kadar çok çocuk sahibi olmak mantıklı değil.
Aslında bana sorarsanız topluma uyum sürecinden geçmeleri gerekirdi, Avrupadaki gibi.
Ancak ben herhangi bir saygısızlık veya suçlarıyla karşılaşmadım.

Var mıdır?
Mutlaka, ama göze batan, diğer etnik gruplardan fazla olacak şekilde görmedim ben.
Biraz da medyayı sorgulamak lazım.
Onlar para yiyip yatıyor vs gibi kulaktan duyma bilgiler yerine veri lazım.
Kendim BBC ve Türkiyede yaşayarak gördüğüm şeyleri karşılaştırınca medyanın bazı şeyleri nasıl lanse ettiğini görebiliyorum.

kimsin sen abuk subuk konusuyosun? gelde burda yasaymis. YOGHYAW. sen yasiyosun iste baksana, layigini bulmus gibisin ustelik yasadigin hayatta, kalitenden belli.

Layigimi ever savunduğun ama içinde yaşamadığın surilerle buldum:) uzaktan vatansevere bak hele. Yaşamadığı bir ülke hakkında yorum da yapıyormuş hele hele hele hele:) gel burda yasa demem bile zoruna gitti tırt vatanseverin hahhhhhha

nekadar irkci bir millet olmusuz. turkiye de yasamiyorum, sonunuz hayir olsun. ozellikle kendi tavirlariniz yuzunden sonunuc cokta ic acici gorunmuyor. avrupadaki irkciligi kat be kat gecmis bicogunuz (uzerine alinmak isteyen alinsin, konu sahibesi dahil).
suriyelileri ırkçılığından hiçbir şekilde ülkesine kabul etmeyen bir avrupa ülkesinde yaşıyorsan seni ülkemize davet ediyorum bende gel de gör ,uçak biletin benden öyle üç beş günlüğüne değil ama

elaide boşver, gel Ağustos Anneleri grubumuza dönelim. :confused:

Biz ülkece kendi milletimize bakamıyoruz gerçekten bakamıyoruz, dışarıdan her şey harika gözüküyor ama birde gelip ortamın içinde yaşamak gerekiyor. Her Suriyeli her Türkü fakir etti, ediyor, edecek...
Evet savaş vardı geldiler barındılar, korundular vs bitti gitmeleri lazım gitsinler.

Vatanından neden kaçmış ? Neden vatanı için savaşmamış? Vatanından vazgeçen bir adamı sevmem . Vatansız kalmayı göze alan yarın benide ortada bırakır. İsteyen bana duyar kasabilir hiç umrumda değil
bulunduğu bölge abluka altına alınmış. İçeriye gıda silah vs hiçbir şekilde uzun süre sokulmamış. Günlerce şehir uçakla bombalanmış. Özellikle hastaneler ve gıda malzemeleri satılan yerler. Çok kişi ölmüş. Ablukada gevşeme olunca sınıra yakın bir bölgede oldukları için güvenli bölgeye kaçıp çatışmaların durmasını beklemişler. Bu arada sevgilimin bir abisi esed ordusunda komutanmış. Bu görevleri yapmak istemediğinden silah bırakmış

suriyelileri ırkçılığından hiçbir şekilde ülkesine kabul etmeyen bir avrupa ülkesinde yaşıyorsan seni ülkemize davet ediyorum bende gel de gör ,uçak biletin benden öyle üç beş günlüğüne değil ama
Çağırma hahha attığı gribi gör ben de gel dedim diye😂😂😂 uzaktan uzaktan seviyorlar yorum yapıyorlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back