sevgilimin inadından iptal olan nişan ve bırakamadığım kardeşim

Peki kardeşin kalamaz diyormu bizde.

Peki kardeşin kalamaz diyormu bizde.
istemediğini söylüyor ama eğer bu işin sonunda ben senden ayrılmak zorunda kalacaksam tamam kalsın diyor . içine sinmeyecek bir durum olacakmış . bu noktada da babana normal davranmamı bekleme benden diyor. eğer eşine söz geçirip kızına güvenle bakamıyorsa babalık yapmasın falan

Burada erkek arkadasin kardesini istemiyor hakli .kardesini istemedigi icin sitem etmis caktirmadan ama hersey ortada.baska biri olsa o da istemeyecek canim cunki biyerlere gitmek isteyeceksiniz tatil balayi vs.yaninizdami gotureceksiniz? Evlilik eve tikinma degil illaki gezip tozacaksiniz o zamn kardesine kim bakicak.baban emeklimi yada hala calisiomu eger calismiosa kardesini vericen en azindan babanin yaninda biseyyapamaz.evlenemem falan deme evlenmen coluk cocuk sahibi olman lazim sonucta saglikli bir bireysin seninde hakkin.eger uvey annene hicbirsekilde guvenemiosan yakin biyerde ev tutun hicolmazsa aksamlari gormeye gidersin.canim allah yardimcin olsun burdan konusmak kolay ama seninde hayatini duzene sokup yuva kurman lazim.erkek arkadasina kizma sen olaya duygusal taraftan bakiosun biraz onun tarafindan bakarsan hak verirsin.bence o seni gercekten sevdigi icin sitem edior.yarin bigun bebegin olunca ikisinede bakmak agir olur senin icin .o yuzden kendinide dusun. hic evlenmeyipte yalnizmi yasayacan hayatin boyunca biseylerden feragat etmen lazim

seçim yapmak zorunda kalmak çok acı. kardeşimden nasıl vazgeçerim. evet babam emekli ama kardeşimin önünde de siper olamaz eşine karşı. daha önce yaptığı şeyler var kadının. şiddet vs. güvenemiyorum

bırakamayacağım zaten. bunca zaman bunca zorluk çekerek bırakmadım , bundan sonra da bırakmayacağım
Benzer duruma annemle karşı karşıya kaldım.Parkinson hastasıydı,bakıma muhtaçdı.Direk yan çizmek yerine evlenmek için muhatap olan çoğunlukla olmuyordu.Kendini bilen bir kaç kişi var tabii.3 kardeşler nöbetleşe bakarız diyende oldu.Sonrası nasip tabii

Zorunluluktan değil, sizi sevdiği için seve seve bakacaksa, yardımcı olacaksa razı olsun.
Bu durumda sizde kalırsa babanızla çok rahat görüşemeyeceksiniz, sürekli babanıza laf söyleyecek. Haklı tarafı çok ama babanızın yapamadığını gönülden yapacak mı. Sürekli babanıza laf sokup evliliği yıpratacakmı.

Şunu da ekleyeyim.
Buradaki bayanlar genelde karşıdır böyle şeylere helede eşinin yakınıysa kalan.
Bu yüzden eşinizi de anlıyorum.

allah herkese kolaylık versin. çok zor gerçekten. siz nasıl çözdünüz sorunu ? evlendiniz mi ?

Sen içinden tüm bu düşünceleri çıkarıp, bir umut yola çıkarsan, Rabbim senin de karşına seni her yönden tamamlayacak olanı çıkaracaktır.. Hayatın bir imtihan olduğunu sakın unutma.. Yine söylüyorum engelli diye değil, kardeşin diye bırakma.. Yazdıklarından da anlaşılıyor sevgilin aynı durumda olsaydı sen seve seve onun kardeşine de bakardın, anne ve babasına da.. Sorun burada işte.. Bu bir yürek meselesi.. Ve senin tek yapman gereken beklemek.. Sen bu kararında net ve emin olursan, karşına çıkan insanlarda seni böyle kabul edecektir. Kardeşini kendinde bir kusur olarak görme sakın.. Kimbilir, belkide o senin cennete açılan kapının anahtarıdır.. Öyle olmasa bile ne çıkar... Bir seçeneğin daha var, kafanda tüm hayatını gözden geçirip, sevgilinin karşısına net bir şekilde çıkıp tatlı bir dille duygularını anlatmak.. Kardeşim olmadan asla demek.. Tabi böyle düşünebiliyorsan..

sevgilin seni seviyosa ve bırakmıcaksa eger kardeşinide sevmek zorunda sende onu bırakmam de. bakalım kimin sevgisi baskın çıkıyo. can bu atılırmı. el oğlu dolu sokaklar ama kardeş bi daha gelmez

kardeşiniz bu olayları algılayabildiğine göre bakım derecesi nedir acaba,çok özel değilse?17 yaşınızdan beri siz bakıyorsunuz kardeşinize..bu saatten sonra 6 aydır gelen adam için vazgeçemezdim ben olsam.üstelik de gideceği yer yüksek ihtimal huzursuz olacağı bir ev..hatta eziyet göreceği belki de..
ayrıca kardeşinizle beraber yaşamayı kabul edecek adma gibi adam da vardır şu hayatta ,ömrünüzü neden akrdeşinize feda etmiş olasınız ki? ayrıca da ömrümü illa biri için feda edeceksem elina dmaı için değil kerdeşim için olmasını tercih ederim.
bir de işin şu kısmı var,evlenmemiş olmak hayatın harcandığı heba olduğu demek de değildir:)

eğer çok özel değilse kardeşinizin engeli nedir ve kaç yaşında?

tabi ki benzer durumla ben karşılaşsaydım bu konu bile olmazdı. seve seve bakardım. bugüne kadar kimse ile evlilik bile konuşamadık bu sebeple. kardeşimi duyan direk uzaklaştı benden. ilk kez bu konuda ısrarcı biri var. ama bu durum da beni zor durumda bırakıyor.sevgilimle net bir şekilde konuştum. ama o benim fikrimin değişmesi gerektiğini, kardeşime artık biraz da babamın bakması gerektiğini savunuyor. orta yol bulamadık. biliyorum ki bizimle kalsın dese de sonradan hep sorun olacak. şuan beni kaybetmemek için evet der en fazla

eski sevgili, eski nişanlı, eski eş olur da eski kardeş olmaz. Ben senin yerinde olsam kardeşimi bile isteye üvey anne eline vermezdim. Nişanlın çok dürüst gelmedi bana. Babana kinlenecek kadar seni önemsediyse kardeşini de önemsemesi gerekirdi. Allah büyüktür, hayatın ne getireceğini bilemeyiz bence biraz daha bekle bakalım

ben çalıştığım için kardeşim bütün gün evde yalnız. tv izliyor, akşamdan hazırladığım yemeği kendisi yiyor. sadece akşamları yanındayım ben. derecesi bu. aslında 6 aydır gelen adam için vazgeçmek değil konu. sanki hayatta onunla birlikte beni kabul edecek kimse olmayacak ve bekar devam edeceğim hayatıma gibi geliyor. acaba bunu yapabilecek miyim kısmı takıldığım yer

canım bak seven insan her şeyiyle her şekilde kabul eder. tüm yorumları okumasam da ilk 3 sayfayı okudum gerçekten üzüldüm adına çok zor bir durum. Allahım bi an önce çözüme kavuştursun seni. 1. si babana hala saygı duymana karışmasına izin vermene şaşırdım öyle baba olmaz. onu saf dışı bırak bir kere hiç bir şeye karışmasın. ne babalık etti ki evliliğinde söz sahibi olsun. bu konuda sevgilinin tepkisi normal fakat ! kardeşini istememesi üvey annenin ellerine bırakması ve daha önce babanın da yaşadıklarınıza göz yumması burada sinirden ne diyeceğimi bilemiyorum. işim güzel diyorsun büyük ihtimalle kardeşinin bakıcısı da vardır. sevgilinin de durumu iyidir muhtemelen. 1 oda fazla tutarsınız evi kardeşinizin size asla zararı olmaz. o kızı o eve mahkum edemezsiniz. evlenmeden de olmaz. bunları sevgiline söyle kabul ederse seviyordur yok kabul etmezse başkası çıkar karşına. kardeşinden vaz geçme

Anladim canim cok zor bir durum gercekten.babanizda keske sizin gibi dusunseymis zamaninda evlenmeden önce evlenecegim insan cocuguma bakarmi vicdanlimi diye.evlilik olsun diye evlilik yapmis sanirim.kardesin sonradan engelli olmadi heralde o da senin gibi dusunseydi zamsninda simdi sen cikmazda olmaz mutlu birsekilde evlilik hazirligi yapardin.allah kolaylik versin canim.vicdanin nasil rahat edecekse öyle davran kardesinin yükü hürmetine bütun sıkintilarin gider ins hersey kolayca hallolur

35 yaşında. zihinsel engelli ama herşieyi konuşup anlayabilen hislerini söyleyebilen biri.

anladım.. peki babanız kardeşinizi aldığında ve kardeşiniz de sitemsiz bir şekilde oraya gittiğinde siz mutlu olabilecek misiniz?
yoksa hep yarım kalacak hep sitem edecek misiniz eşinize yoksa olması gereken buydu diyerek devam edebilecek misiniz?

o zaman yatalaka değil,fiziksel bakıma muhtaç değil..üstelik konuları algılayıp paylaşabilyorsunuz..bu durum kabul edilmeyecek bir durum değil.evlendikten sonra bu sefer vicdanınız susmaycak,kardeşinizin o evde yaşayacaklarınız /yaşadıkalrını sineye çekemeyeceksiniz..17 yaşındayken çekmemişsiniz şimdi mi çekeceksiniz?
eve alsanız kocanız diyecek ben bu şartla evlenbdim diye...
bence nişan meselesinin bozulmasının bir hayrı var..bir işaret bence bu..kardeşiniz bir yük değil bence,o yüzden beni bu şekilde kabul edecek diye düşnmeyin..siz böyle görürseniz karşınızdaki de böyle görür..
bekar kalmak kötü birşey değil,huzursuz olduğunuz ,mutlu olmadığınız bir evliliktense bekar olmak çok daha iyi değil mi?
geleceğe de umutla bakın ayrıca,sizin gibi yürekli kadınları anlayabielcek erkekler de var bu hayatta..ve karşınıza d açıkacaktır bana göre..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…