sevgilimin inadından iptal olan nişan ve bırakamadığım kardeşim

umutsuzinsan

Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2015
159
82
arkadaşlar merhaba,32 yaşındayım. iyi bir işim var. yaklaşık 1 aydır içinden çıkamadığım bir durumu paylaşmak isterim. belki farklı bir bakış açısı edinirim sayenizde. 6 aydır tanıştığım sevgilimle evlenmeye karar verdik. aileme açtım konuyu sevindiler. nişandan önce aileler tanışsın diye bize geldiler. sonra (1 ay kadar sonra biz gittik ) olanlar burdan sonra başladı zaten. babam nişandan 2-3 gün önce isteme için davet etti örneğin çarşamba gelin dedi. ctesi de nişan olsun evde. biz de öncesinde sevgilimle ctesi nişan isteme bir arada olsun die konuşmuştuk. babam gayet mantıklı bir talepte bulundu ailesi de olur dedi. bu arada ben zihinsel engelli kardeşimle 15 yıldır yalnız yaşıyorum. annemi kaybettim çok küçükken. babam tekrar evlendi. eşi ile anlaşamadığımız için de kardeşimi yanıma alıp ayrı yaşamaya başladım. bu hikayeyi nişanlıma anlatmıştım. meğer kendisi içten içe babama kızıp kin tutmuş. bana yapılan haksızlık ( babam tarafından ) zoruna gitmiş. ve istemeye gelecekleri günden 2 gün önce sorun çıkarmaya başladı. bu zamana kadar seni yalnız bırakan destek olmayan baban bizim adımıza tarihe karar veremez , onun dediği şekilde olmayacak dedi. ortalık karıştı ve ben bu durumu babama anlatmak zorunda kaldım nişan iptal oldu. bunu yaptıktan sonra çok çok pişman oldu ailesi geldi vs. birkaç gün görüşmedik ancak sonrasında ben pişmanlığını anlayıp tekrar görüşmeye başladım. çok kötü günler geçirdim. babam gözünde bu ilişki güvenilirliğini yitirdi sürekli emin misin soruları gelmeye başladı ve ben kararsız kalınca da psikiyatra götürmeye karar verdiler beni. babamın son söylediği ise iyi düşün bu adamla ömür geçirebilecekmisin ? benim için senin verdiğin karar esastır ama benim inancım kalmadı bu evliliğe dedi

diğer yandan asıl sorun engelli olan kızkardeşim. benim evlenmem demek onun babamla ve dolayısı ile üvey anne ile kalması demek. ben bunu kesinlikle istemiyorum.zamanında o kadının bize yaptıklarını tekrar yapma ihtimali yüksek. sevgilim de haklı olarak bizimle yaşamasını istemiyor. babam ve sevgilim bu konuda beni anlamaktan çok uzaklar. ancak ben kızkardeşimi o kadının evine gönderdiğimde zaten mutlu olamayacağım. burada tıkandık...

şuanda karar vermem gereken konular için sizden fikir rica ediyorum. psikolog psikiyatriste de gidiyorum ancak çaresiz kaldım.

1- bu adamla evlenmeli miyim ? gelecekte mutsuz olma ihtimalim var mı ( babama olan tavrı yüzünden )
2- kızkardeşimin durumu ile ilgili olarak tavrım ne olmalı ? babam da sevgilim de babamla kalması gerektiğinde hemfikir ancak ben istemiyorum
3- kesinlikle hiçkimse ile evlenmemek bir çözüm mü ? hayatımı kardeşime adamak ? çünkü kolay kolay hiçbir erkek böyle bir sorumluluğu kabul etmeyecektir.
bu arada sevgilim ne olursa olsun benden vazgeçmeyeceğini beni çok sevdiğini vs söylüyor her fırsatta

fikirleriniz benim için çok çok önemli. desteklernizi rica ediyorum

Bence erkek arkadaşın babanı bahane etmiş kötü bir şey dememiş ki baban, biraz huysuz bir tip gibi geldi bana erkek arkadaşın, kardeşinle evlendikten sonra yine aynı evde kalmayı sen mi istemiyorsun eğer erkek arkadaşın senden asla vazgeçmeyecekse engelli birini de kabul edebilir

evet aslında biraz bahane oldu. nişan öncesi kardeşim ile ilgili konu netleşmediğinden sanırım korktu. kardeşim evlendikten sonra bizimle kalsa tabi ki benim için iyi bir çözüm ancak babam da sevgilim de yanaşmıyor bu çözüme. çok çaresiz kaldım gerçekten. artık ne sevgilime güvenebiliyorum tam anlamı ile ne de babama. ne yapacağımı şaşırdım

takıldıgım şey babanız hakkında şimdiden söz sahibi olması..
evlendiginizde babanızın size gelmesi dahi sorun olacak emin ol..
banbaa saygısı kesinlikle yok ki evlendiginde bu bukadar kapalı olmayacak ..
kardeşine gelince üzüldüm.
yalnız evlenirsen arada bir alırsın yanına dönüşümlü olarak ..
ama bence bu çocuktan baban için çok çekersin sana söyleyim.

dönüşümlü olarak almak da çözüm gibi gelmiyor bana aslında. 15 yıldır ben binbir emek verdim kardeşime ben baktım. şimdiden sonra o eski kötü günlere dönsün istemiyorum kardeşimin de psikolojisi iyice bozulacak. ama nasıl bir çözüm olur onu da bilmiyorum. erkek arkadaşım bunca yıldır babamın kardeşimle nasıl ilgilenmediğini anlayamıyor o yüzden tepkili

Çok zor bi durum cidden, yaşayan en iyi bilir .
Erkek arkadaşın bakmakla yükümlü değil haklı kendince. Ailene emanet etmek durumundasn. Sık sık kontrol edersin.gider gelirsin. Arada yanına alırsn. Hiç evlenmemeyi seçmek de doğru değil bence. Bu duygudan mahrum kalma . Allah yardımcın olsun. Bu durumda en mantıklı kararı sen verebilirsin. Yaşayan sensin.

İyi de üvey anne iyi biri değilmiş onların eline bırakmak daha kötü ben olsam kardeşimi bırakamazdım

Babanızda hatalı insan engelli kizina bakamiyorsa bunun neresi babalik? Uvey annenize sozunu gecirebilirdi. Karisi, kizlarindan daha mi onemli? Niye bir kizinin bütün yukunu diger kizina yukluyor boyle bir mantik olabilir mi? Sizinde kendi ailenizi kurmaya evlenmeye cocuk sahibi olmaya hakkiniz var. Yillarca bakmissiniz kardesinize siz olmasaniz kardesiniz ne halde olurdu kim bilir! Nisanlinizin babaniza tavirli olmasina hak verdim. Fakat kizkardesinizin ilerde sizle yasama ihtimalinden cekiniyor olabilir.

erkek arkadaşınız aileniz hakkına fazla ön yargılı geldi bana.
şimdiden onlarla ilgili yorumlar yapabiliyorsa ileride kim bilir neler söyler.

Valla ben erkek arkadaşınızın tepkisini haklı buldum

Bu zamana kadar size baba olmayan adamın kız istenmesi aşamasında mı aklı başına gelmiş

Siz karar vermişsiniz birlikte ve babanızın tek sözü ike karar değişmiş erkek arkadaşınız da hayatınıza bu kadar müdahil olmaması gerektiğini söylemeye çalışmış dolduğuçin de biraz sert çıkmış

Kardeşini ise bilemedim

Engel derecesi ne konuşuyor yiyor tuvalete gidiyor mu

Sizleri tanıyor mu

Bu kadar yıldan sonra yeni düzen zor erkek arkadaşınız niye kabul etmiyor bu ilişkiye başlarken kardeşimizi bilmiyor muydu

Ben onun konumunda olsam önce düşünür yapamayacaksam da sizin de düzenimizi bozmazdım

Acaba ona da birileri bir şey mi dedi

evet nişanlım tam olarak bu kısmına takıldı. bunca yıldır nasıl sana bırakır bu sorumluluğu die. ama bu zamana kadar ben hiç kardeşimi vermeye yanaşmadığım için o da önemsemedi demek. şimdi evlilik gündeme gelince karıştı ortalık. açıkçası korkuyorum hem evliliğimde mutsuz olmaktan ( nişanlımın bu garip tavırları , yakıp yıkmaları ) hem de kardeşimin benim evlenmem yüzünden mutsuz olmasından

Herkes haklı sanki. Yanınızda engelli görümceniz kalacak olsa sizde istemezsiniz. Kardeşinizi kendinizden başka kimseye emanet edemezsiniz. Ne desem bilemedim. Ama sevgiliniz dürüst değil orası kesin. Babanızı bahane etmek yerine açık gönüllülükle sorun kardeşin demeliydi.

1- Bence bu adam yaramaz. Trip atan adamlara katlanamıyorum ben. Az olgun olun yaw. Azıcık toparlayıcı olun, sorun çözücü olun. koskoca adamlar neden daha çok sorun yaratıyorsunuz?

2- Kendinizin de bir hayatınız olduğunu unutmayın. Nereye kadar kardeşinize adayacaksınız hayatınızı? Bir sınırı var mı? Yok. Sokağa atmıyorsunuz ki, bence babanızda kalabilir.

3- Sevmeye, sevilmeye ihtiyacımız var. Evlenmemek çözüm değil. Sizin de evlenip anne olmaya hakkınız var.

Ama bu adamı biraz daha tanıyın. Nişanlılık döneminizi daha uzun tutun. Hemen evlenmeyin. Benim içimde pek iyi hisler oluşmadı adam hakkında.

en başta konuştuk erkek arkadaşımla. birgün yol ayrımına gelirsek kardeşimi seçeceğimi söylemiştim. zihinsel engelli. kendi başına yaşayamaz birinin yanında olması gerek sürekli. erkek arkadaşım babama vermem konusunda ısrarlı ve bu durum beni çıkmaza sokuyor

ben büyük ihtimalle kardeşimi seçerdim.

Erkek arkadaşımda haklı olarak bizimle yaşamasını istemiyor demişsin. Ama ben haklı bir erkek arkadaşım göremedim. Sonuçta senle yaşadığını bile bile evlenmek istemiş seninle. Ve kardeşinden bahsediyoruz başka bir seçenek yoksa yanında durması gereken tabiki sensin. He sen evlenince babamda kalır bizde kalmaz dediysen taa en başından durum ozaman farklı elbette.
Ben olsam kardeşimi bırakmazdım..
Bir arkadaşım var 1bucuk yıl oldu evlendiği 11 yaşındada kardeşi var. Sağlıklı bir çocuk ama kimsesi olmadığı için arkadaşım ve eşiyle yaşıyor. Ve herkes halinden öyle memnun ki..
Yani kardeşinizi bırakmanız gerekmediği gibi hiç evlenmeden kardeşinize hayatınızı adamanızda gerekmiyor.
Dilerim sizin içinde , kardeşiniz içinde doğru kararı verirsiniz hakkınızda hayırlısı..

Emin olun sizi kardesinizle kabul edecek biri çıkar karşınıza..Benmde annem engelli ama çalışıyor. Babamla ayrildiklarinda eşim direkt annen kardeşlerin bizimle yaşayabilir dedi. Kız kardeşimin görüştüğü kişide aynısını teklif etmiş..yani kardesinizle yaşamanız babanız vs nisandan birkaç gün önce sorun olmasi manidar. .bişeyler bahane gibi sanki. .hayırlısı deyip biraz zamana bırakın acele etmeyin resmi adımlar icin

erkek arkadaşım için babamda kalması kesin çözüm. ama benim rahat ve mutlu olmayacağımı anlayamıyor sanırım. neden kendini feda edesin ki diyor. son çare sen ne istersen kabulüm dedi ama bu kadar olaydan sonra ailem de emn değilken ben de endişeliyim açıkcası

Kardeşindir canındır ciğerindir ama evladın sorumluluğu anne babadadır.32 yaşındasın 15 yıldır yalnız yaşıyorum diyorsun.32-15= 17 yaşında annesi olmayan küçük bir kızı,zihinsel engelli kardeşiyle yalnız bırakan babaya nişanlının tepkisini çok fazla görmüyorum.Herkes babana,senin baktığın pencereden bakmaz.Baban kendini size adamış mı.

Değil nişanlın,dünyadaki hiçbir erkeğe böyle büyük bir sorumluluğu yükleyemezsin.Bugüne kadar elinden geleni yapmışsın.Bundan sonra,baban 15 yıldır yapmadığını yapmalı ve bir evladının hayatını kurması için diğer evladıyla ilgili sorumluluklarını yerine getirmeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…