sevgilimin inadından iptal olan nişan ve bırakamadığım kardeşim

babanız hatalı en başından sizlere kötü davranan biriyle nasıl evliliğini sürdürüyor hala, ikincisi erkek arkadaşınız ne hakla babanızı yargılıyor sanki bahane etmiş, üçüncüsü siz sanırım sorunlarınızı erkek arkadaşınıza anlatmışsınız bu iyi bir şey değil,babanızla ilgili sorunları anlattığınız için sanırım bundan sonrada erkek arkadaşınız bunu kullanıcak, o yüzden ailelerinizin olumsuz olaylarını eşlerinize anlatmayın, sadece yazınızdan fikir yürüterek erkek arkadaşınızın biraz zor biri olduğu yani sorun yaşarsınız gibi düşündüm, bence hemen karar vermeyin enine boyuna iyice düşünün, olan size ve kardeşinize oluyor işte, yani kardeşinizi üvey anne eline bırakmak istememekte haklısınız, aslında kardeşinize de bir oda yapsanız televizyonu vs olsa odada zaten siz bakıcaksınız tüm sorumluluk sizde yani erkek arkadaşınız kabul etmez mi,zor bir durum Allah yardımcınız olsun ya

allah kolaylık versin öncelikle .
Sizi kardeşiniz ile kabul edecek bir adam elbette ki bulursunuz .
Kardeş bu .atsan atılmaz satsan satılmaz .

Ya aslında engelliler için bakım evleri yok muki hiç kreş gibi ne bileyim sabah bıraksanız akşam alsanız ??
Haftasonları da bakıcı kadın çağırırsınız sizinle yaşar ama en azından daha rahat gezme tozmaya vaktiniz olmuş olur olmaz mı?

bir şey diyemiyorum.nişanlın kendince haklı.kolay değil.kız kardeşin babanda kalmalı

Bence 17 yaşında sizi engelli kardeşle başbaşa bırakıp kendi keyfi için evlenen bir adam sizin evlilik tarihinize falan karışacak hakka sahip değil. Evlenirken babanıza bile sormasanız haklısınız bence.

kaç yaşında adam bile hayatını kurmuş annenizin ölümünden sonra, siz de artık 32 yaşındasınız evlenmek de istemeniz doğal, çocuk da istemeniz, hayatınızı yaşamak da istemeniz doğal.
annem engelli, hasta bakımının ne olduğunu çok iyi biliyorum.
15 yıl gerçekten çok uzun bir süre.
siz de hayatınızı tamamen ona adamışsınız bu süre içinde.

"Bence" babanız artık taşın altına elini koysun. 2 çocuğunu da bu kadar mağdur etmeye hakkı yok. en azından maddi destek yapsın sizin oturacağınız muhitte bir ev tutulup kardeşinizin başına bakıcı bırakın, siz de göz kulak olmuş olursunuz kardeşinize sık sık.

Durumunuz gerçekten zormuş Allah yardımcınız olsun. Ama daha 6 aydır hayatınızda olan birisi babanızı bahane ederek size istemediğiniz bir şeyi yaptırmaya çalışıyor. Diyelim ki evlendiniz nişanlınız da kardeşinizi babanıza göndermeye ikna etti ama üvey anne zulmetmeye devam ediyor ve siz bunu görmezden gelemeyeceksiniz. Kardeşinizi evlendikten sonra yanıma alıcam deseniz eşiniz olacak adam kıyameti kopartır buna müsaade etmez bu açık ve net. Peki böyle bir durumda napacaksınız? Kardeşinizi şimdi kabul ettirmek ilerde senden boşanırım kardeşimi yanıma alırım demekten daha iyi bir çözüm gibi görünüyor. Ayrıca bu evlilik ve nişan konularını mümkün olduğunca erteleyin bence 6 ayda tanımış olmak yetmemiş gibi görünüyor.

Şimdi bide şöyle düşünelim;diyelimki sevgiliniz sizi sevdiği için kabul etti kardeşinizi oda üvey anneniz gibi kötü davranacak yeri gelecek evde yanlız kalacaklar belkide şiddet kullanacak başka ihtimallerde söz konusu olabilir ,görmediğimiz ,duymadığımız şeyler değil ,bu adamdan sana bi cacık olmaz canım,ama evlenmeden de olmaz başka bi kısmet çıkar karşınıza biraz daha zaman verin kendinize.

evet maalesef ben anlattım yaşadıklarımızı. o da içten içe kin tutmuş. yaklaşık 1 ay oldu bu olaylar olalı her gün her gece düşünüyorum ama çözüm bulamıyorum. kardeşime bir oda ve bir televizyon yeterli olacak aslında ama erkek arkadaşım tercih etmiyor bunu . zaten babam da kardeşimin benim eşimle aynı evde kalmasını sağlıklı bulmuyor. kimseyi hiçbirşeye ikna edemiyorum. sanki tek çözüm kesinlikle hiçkimse ile evlenmemem gibi duruyor.

Maddi durumunuz iyiyse karşılıklı dairelerde oturarak kardeşine bakıcı tutamaz mısın. Baban da yardım etsin maddi anlamda.

yok olur mu hiç evlenmemek, sen dua et Allaha, zor durumdasın ve kardeşini düşünüyorsun,dua et bence Allaha bir çıkış yolu çıkarsın diye, iyi niyetinden dolayı rabbim geri çevirmez inan sadece

onu yapacağını sanmıyorum. onun şuan tek inadı babanın bakması. bizimle yaşasa sırtımda mı taşıyacağım sanki bana ne zararı olur diyor ama baban da sağlıklı bakılmasını sağlamalı diyor

Maddi durumunuz iyiyse karşılıklı dairelerde oturarak kardeşine bakıcı tutamaz mısın. Baban da yardım etsin maddi anlamda.
maddi olarak bunu karşılayabilirim elbette ama bu kez de babam yanaşmıyor bu çözüme. hasta biri bakıcıya emanet edilmez diye. ama eşinin yapacakları daha kötü olacak eminim bundan

Siz işteyken kardeşinize kim bakıyor şu anda?
Evde yalnız mı kalıyor?

Evlilik arefesinde ufak tefek sorunlar olur. Lakin nisanlinizin babaniza karsi kinli olmasina izin vermemenizi oneririm, cunku bu duygular evlendikten sonra dahada koruklenir. Nedense damatlarin kiz tarafina karsi genelde bi mesafesi hep vardir kulturumuzde.
Onun disinda babaniz unutur gider, cok problem yapmayin bu olayi.
Kardesiniz konusuna gelince, babanizin yanina yakisir sizin yaniniza degil. Uvey annenizden korumakta babaniza duser. Sizde devamli ilgilendiginiz surece, bence icinden cikilmayacak bir konu degil buda.

maddi olarak bunu karşılayabilirim elbette ama bu kez de babam yanaşmıyor bu çözüme. hasta biri bakıcıya emanet edilmez diye. ama eşinin yapacakları daha kötü olacak eminim bundan

bu çok saçma bir düşünce.
kendisi de evde bakacak olsa bu yaşa kadar bakardı.
size yakın olduktan sonra bakıcıyla yaşayabilirler. babanız da gelip gelip dursun o zaman yanlarında.

Tatlım öncelile nişanlın bu konuda alayışlı olması gerekiyodu.Ne olursa olsun, öz nişan merasiminde aile büyüklerinin lafı dinlenmeli. Zaten bundan sonra babanla can ciğer kuzu sarması olcak hali yokya. Ne olcak babanın istediği bi güne karar verilirse. Ben babanı haklı bulmuyorum tabiki de ama nişanlının yaptığı çok yanlış.

Bu arada engelli kardeşiniz evlendikten sonra sizinle kalmıcak. Anladığım kadarıyla da nişanlınız bunu istemiyo. Yazık değil mi o kardeşinize??? O nişanlınız dediğiniz adama kim oluyo da kardeşiniz hakkında bu kararı veriyo.Bence çok iyi düşünün bu şartlar altında evliliği....

çünkü kolay kolay hiçbir erkek böyle bir sorumluluğu kabul etmeyecektir.

5 aydır tanıdığınız kimsenin kolay kolay sorumluluğu kabul etmeyecek olması bir yana, sizin de bu kadar kısa süredir tanıdığınız biriyle evlenmeye cesaret etmeniz hiç mantıklı değil.

Adam geçmişten kendince çıkarım yapıp babanıza kin besliyor. Babanızla bir sorununuz varsa siz ve onun arasında, tamamen nefret ediyor olsanız zaten bu yaşa kadar kendi ayaklarının üzerinde duran biri olarak onu araya sokmazdınız konu evlilik bile olsa.

Evet, kardeşinize bakmak zorunda ve fedakar olmak zorunda değilsiniz ama bunu 5 aydır tanıdığınız birinin dile getirmesi de haddi değil. Bunu izin veren de sizsiniz kusura bakmayın, olay böyle anlatılan herkes babanızı haksız bulur doğal olarak. Ama kalkıp "kardeşime bunca yıldır ben bakıyorum, o hem kardeşim de hem çocuğum gibi, çözüm önerilerine; bakıcıya, yakın bir başka eve sıcak bakabilirim ama ondan asla ayrılmayı düşünmem." deseydiniz baştan, şunların hiç biri yaşanmayacaktı. Ben sizin yerinizde olsam bu kişiyle evlenmezdim, kardeşimi istemiyor diye değil, benim fedakarlığımı enayilik olduğunu gördüğünden, bunu da söyleyemeyip nişan gününü falan bahane ettiğinden.

Merak ettim annesi vefat etseydi bir kardeşi olsaydı ce üvey anne kötü davransaydı sevgiliniz kardeşini bırakırmıydı.
Bırakırdım derse zaten böyle vicdansız adamla evlenmeyin derim. Sizede vicdnı olmaz.
Bırakmam dersede sizden kardeşinizi bırakmanızı isteme gibi bir lüksü olmaz.
Üvey anne kötü olmasaydı belki haklı olabilirdi. Ama şu durumda bile bile sizinle evlenmek isterken kardeşini oraya ver dememeli.,

Hiç bir kadın erkeğin engelli kardesine bakmayacağına göre nişanlının istememeside gayet normal,
babanın hanıma bakması şart
bu durumu kabullenmem gerek yoksa bekar kalman gerekecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…