sevgilimin inadından iptal olan nişan ve bırakamadığım kardeşim

Bu gibi durumlarda "babam dedi ki" demek yerine "babamla konuşunca şöyle de olabilir dedi ve bana daha mantikli geldi ben de boyle istiyorum sana da uygun mu?" Diye yaklasim olmali.

Babam dedi ki annem dedi ki olaylari ters tepiyor .

Kardeş konusuna da bir şey diyemedim.. Zor bir durum..

Hiç bir kadın erkeğin engelli kardesine bakmayacağına göre nişanlının istememeside gayet normal,
babanın hanıma bakması şart
bu durumu kabullenmem gerek yoksa bekar kalman gerekecek

maddi olarak bunu karşılayabilirim elbette ama bu kez de babam yanaşmıyor bu çözüme. hasta biri bakıcıya emanet edilmez diye. ama eşinin yapacakları daha kötü olacak eminim bundan
Babanız nasıl biri bilmiyorum. İyi bir insan olabilir. Ama bunca senedir sizin kardeşinizle yaşamanıza göz yummuş ve bir nevi sizi yalnız bırakan bir insan artık hayatınız hakkında karar veremez gibi geliyor. Nişanlınız bir noktaya kadar haklı. Sorumsuz babalar tepki görür. Yine diyorum bu süre zarfında babanız ne kadar yanınızdaydı. Yardım etti mi. Varlığını, babalığını hissettirdi mi bilmiyoruz. Günahını almak istemem. Ama sizi yalnız bıraktıysa bu zamana kadar, artık ona ihtiyacınız kalmadı. O şöyle istiyor, bu şöyle istiyorları kafadan atın. İçinize dönün, "siz" ne istiyorsunuz ona karar verin ve kararınızı bildirin bence.

Erkek arkadaşın haklı.
Kardeşine de ortada baban da sağken ömrün boyunca sen bakamazsın.

Merhamet duygusu olmayan biriyle evlenmeyi düşünmezdim Kardeşimi seçerdim kesinlikle söylediğiniz seçeneklere bakıldığında sizin yanınızda durması daha iyi olur senelerdir siz bakıyorsunuz aklınız hep orada kalacak ve kardeşiniz mutsuz olacak sizden ayrılmak istemeyecektir ne kadar sevaba girecek nişanlınızın haberi yok bence sizi kabullendiyse herşeyiyle kabullenmeli bir insan

Bilemedim canım iyi düşün sonra başın ağrımasın,elbette baba sağlıklı bi ortam kurmalı ama bunu zaten yapamamış siz bakmışsınız çok yersiz bi inat yani.

Babana tam olarak sizi yalnız bıraktığı için bu hareketi gerçekletiren ve bu kadar ortalığı karıştıran bir kişinin yardıma ihtiyaç duyan kardeşi istememesi bana ters geldi açıkçası .

Erkek arkadaşın kendini ve gerçek düşüncelerini senden saklamış bence. Baban ve yaşadıklarınızı anlattığında çok hislenip , babana kin besleme noktasına gelebiliyorsa ; kardeşinle paylaşımlarınız ve senin için kardeşinin bir nevi evladın gibi olduğunu da anlaması gerekmiyor mu ?

Rahmetli bir teyzemizin hayatından sana küçük bir örnek vereyim. Teyzemiz 20 li yaşlarda evlenmiş , küçükte bir kardeşi doğmuş evlendiği sıralar. Bir kazada anne ve babası rahmetli olmuş teyzemizin. Teyzemiz öz kardeşini evlat edinmiş ve kendi oğluna abla olmuş kardeşi. Bundan 50-60 sene önce olmuş bir olay bu. Yıllarca herkes 2 evladı olduğunu bildi. Bir sohbet sırasında annesini genç yaşta kaybettiğini anlatırken söylemişti. Eşi ne tek kötü söz söylemiş ne kendi evladından ayırmış baldızını. Ona baba olmuş.

Erkek arkadaşından bir cacık olacağını düşünmüyorum açıkçası. Çok şanslıymışsınız ki kısa zamanda asıl düşüncesini öğrenmişsiniz.

Sizi olduğunuz gibi sevecek , kardeşinizi kendine kardeş sayacak hayırlı insanlarla karşılaşmanız dileklerimle.

Herkes kendince hakli bana gore.
Kardesime ayri ev tutarim, bakiciyla yasar diyorsun da, kolay mi canim o isler? Aylik kazancin nedir? Kendi evinin yanisira, o tutacagin evin masrafina ve 7/24 kardesinle kalabilecek bakiciya veya bakicilara para yetistirebilecek misin? Biraz gercekci olmak lazim. Cok cok iyi kazanmiyorsan bu tur vaatlerde bulunma nisanlina.
Bana goer en dogrusu kardesine babanin bakmasi, veya en azindan babanin evinde bir bakicinin bakmasi. Kim olsa istemez evliliginde 3. bir insan, bunun engelle bir ilgisi yok.

yerinizde olsam beni kardeşimle birlikte seve seve kabul edecek, vicdanlı bir eş seçerdim. onca yıllık emeğinizi, sevginizi kendisiyle evlenmek için hiçe saymanızı bekleyen bir adamdan ne bekliyorsunuz?kardeşinizin iyi olacağını bilseydiniz babanıza bırakırdınız elbet, fakat öyle olmayacağını bile bile sizden ne hakla nasıl bir bencillikle bunu isteyebiliyor?

bakin sevgiliniz sizi dusunuyor ezdirmek istemiyor olabilir ama siz kardesinize seve seve bakiyorsunuz anladigim kadariyla.bu adam ogretmen edasiyla hayatiniza girip sizin ve babanizin ne yapip ne yapamayacagi konusunda direktif veremez.
sizin gonlunuz bu insanla evlenmekten yanaysa ve iki tarafida kirmak istemiyorsaniz kiz kardesinize donusumlu bakabilirsiniz..mesela 2 ay siz 1 ay babaniz gibi..kardesiniz size aliskin oldugu icin sizinle daha uzun vakit gecirmesi daha saglikli gibi..
yok illa kardesinizi kabul etmiyorsa sevgiliniz,zor ama yol verin..
siz bu yaptiginiz iyilikle insallah Allah katinda cok guzel mertebelere gelirsiniz ve hersey gonlunuzce olur dilerim..

Kardeşini asla bırakma! Ne olursa olsun bırakma.. Engelli diye değil, KARDEŞİN diye bırakma.. Sözüm ona bir el oğlu için asla yapma.. Al karşına konuş gerekirse.. Anlat içinden geçenleri.. Baban sana ne kadar haksızlık etmiş olursa olsun, hatta babandan nefret bile ediyor olsan dahi babanın gölgesini arkandan ayırma.. Sevgilin belki iyi biridir. Onun hakkında yorum yapamam.. Ama şimdiden babanın sözlerine zıt fikirler ortaya koyması hiç doğru değil.. Zira bu adam iki gün sonra babanın yaptıklarını senin başına kakıp, seni babandan da fazla incitebilir..
Seni gerçekten seven insan her yönünle bütünleyip sevebilendir. Eğer onda bu kocaman yüreği göremiyorsan evlenme.. Evlilik güzel olduğu kadar zor bunu sakın aklından çıkarma.. Bir de kardeşin.. Kelimeler boğazımda düğümleniyor.. Kim bilir o nasıl üzülüyordur onu bırakacağın için.. İçten içe belki sana belli etmeden.. Kim ne derse desin, eğer senin yerinde olsaydım beni kardeşim ile bir bütün olarak kabul edemeyecek bir adamla asla hayatımı birleştirmezdim.. Empati yapmaya çalışıyorum olmuyor.. Eşimin bir kardeşi olsaydı bakmak zorunda olduğu, emin ol ben ondan önce koşardım.. Ve rabbime binlerce şükür, eşimin de aynısını yapacağından eminim..
Kısaca demek istediğim, bekle.. Rabbim seni bütünüyle seven koca yürekli adamı karşına çıkarıncaya kadar bekle.. Ve kardeşine daha önce hiç sarılmadığın kadar sıkıca bir sarıl.. Huzuru yüreğinde hissedeceksin..

Bu adamla evlenirsen bayağı mutsuz olacaksın bariz bir şekilde belli oluyor

babanızla aranızda gecenler sizi ilgilendirir. babanızla görüşmek yada görüşmemek size kalmış bi olaydır. eşinizin karışması anlamsız. evet fikirlerini belirtebilir saygı çercevesinde. sonuçta siz görüşüyorsunuz babanızla. onunda saygı duyması gerekir..

Cok zor bi durum Allah yardmcnz olsn asaga tükürsem sakal yukari tükürsem biyik gibi olms

Erkek arkadaşınızla konuşun. Kardeşiniz sizinle kalsın. Böylece anlarsınız gerçekten sevip sevmediğini.İyi niyetli olup olmadığını. Babanıza içten içe kızıp kin tuttuysa kardeşinizi de bırakmayacaktır.
Babanızın yanında sorun olduysa kardeşiniz yüksek ihtimal yine olacaktır.

Bence de nişanlıdan çok asıl sorun baba!! Evlattan önce baba sorumludur.

Siz gencecik bir kadın olarak , gerekirse kardeşim için evlenem diyebiliyorsunuz, ama o , evladını istemeyen bir kadını kendine eş diye baştacı ediyor!

mesajınız gerçekten çok duygulandırdı beni. gerçekten durumumu hissettiğiniz çok belli. kardeşim elbette ki beni bırakma sakın diyor ama bir yandan da mutlu olmamı istiyor. bu zamana kadar beni bu şekilde isteyen yüreğini açan kimse çıkmadı karşıma. açıkçası bundan sonra da çıkmaz diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…