Kardeşini asla bırakma! Ne olursa olsun bırakma.. Engelli diye değil, KARDEŞİN diye bırakma.. Sözüm ona bir el oğlu için asla yapma.. Al karşına konuş gerekirse.. Anlat içinden geçenleri.. Baban sana ne kadar haksızlık etmiş olursa olsun, hatta babandan nefret bile ediyor olsan dahi babanın gölgesini arkandan ayırma.. Sevgilin belki iyi biridir. Onun hakkında yorum yapamam.. Ama şimdiden babanın sözlerine zıt fikirler ortaya koyması hiç doğru değil.. Zira bu adam iki gün sonra babanın yaptıklarını senin başına kakıp, seni babandan da fazla incitebilir..
Seni gerçekten seven insan her yönünle bütünleyip sevebilendir. Eğer onda bu kocaman yüreği göremiyorsan evlenme.. Evlilik güzel olduğu kadar zor bunu sakın aklından çıkarma.. Bir de kardeşin.. Kelimeler boğazımda düğümleniyor.. Kim bilir o nasıl üzülüyordur onu bırakacağın için.. İçten içe belki sana belli etmeden.. Kim ne derse desin, eğer senin yerinde olsaydım beni kardeşim ile bir bütün olarak kabul edemeyecek bir adamla asla hayatımı birleştirmezdim.. Empati yapmaya çalışıyorum olmuyor.. Eşimin bir kardeşi olsaydı bakmak zorunda olduğu, emin ol ben ondan önce koşardım.. Ve rabbime binlerce şükür, eşimin de aynısını yapacağından eminim..
Kısaca demek istediğim, bekle.. Rabbim seni bütünüyle seven koca yürekli adamı karşına çıkarıncaya kadar bekle.. Ve kardeşine daha önce hiç sarılmadığın kadar sıkıca bir sarıl.. Huzuru yüreğinde hissedeceksin..