sevgilimin inadından iptal olan nişan ve bırakamadığım kardeşim

mutlu olamayacağım tabi ki. olması gereken babamda kalması diyebilsem zaten sorun yok

mutlu olamayacağım tabi ki. olması gereken babamda kalması diyebilsem zaten sorun yok

eğer maddi durumunuz yerindeyse aynı apartmandan bir ev tutabilirsiniz.. babanızın da desteği ile.. bu ne derece mümkün bilemiyorum..

Açıkcası şu durumda orta yol yok gibi görünüyor üzgünüm... eğer siz bırakırsanız hem mutsuz olacaksınız hem eşinize karşı sitem duyacaksınız , eğer bırakmaz eşiniz kabul ederse bu sefer o size sürekli mutsuz oldugu baskısı yapacaktır ve evlilik sizin için zor gececektir..

Mesele sadece evlenmek evlenmemek meselesi değil ki. 17 yaşından beri kardeşinizle siz çocuğunuzmuş gibi ilgileniyorsunuz. Yıllardır iş ev arası bir yaşam sürmüş, akşamları o yalnız kalmasın diye apar topar eve gelmiş, onu bırakıp bir tatile bile çıkamamış olmalısınız, babanız siZe destek olmadığı için. Bence kendi hayatınızı harcamayı bırakmazsanız ileride pişman olursunuz.

Evlenseniz de evlenmeseniz de babanızı size bakıcı için maddi destek sunmaya ikna etmeniz lazım. Açıkçası belki kötü muamele görür başkasıyla diyip kardeşinizi zaten yanında kötü muamele gördüğü bir kadına baktırmak 'çocuğu için endişeli baba' davranışı değil maddi açıdan endişeli bir davranış.

Kardeşiniz çok muhtaç değilmiş sizinle kalması da sıkıntı değil gibi uzaktan bakınca

Evde yalnız kalabiliyormuş size ayak bağı olmaz Evlenince gerekirse ev işlerine yardımcı bulur zamanınızı da eş ve kardeşe harcarsınız

Ayrıca bu aşamaya gelinceye kadar birbirinize zaman ayırıp götüşebildiğinşze göre çok engel değil gibi

Rahatsızlık veriyor mu onu bunu sormamız bilmiyorum ama kardeşiniz cinsellik vs anlayabilir konunda mı okuma yazma vs bilir mi

Evde siz bir odada iken o öbüründe tv seyreder mi

Şunun için bunları soruyorum evleneceksiniz sonra çocuk diyeceksiniz bir kaç yıl sonra çocuk olunca da o özel hayat kısıtlanıyor

Çocuğa göre yat kalk gez toz halini alıyor sizinki biraz erken doğmuş çocuk gibi olur o kadar

Siz baştan net olun burada bırakamam dediğiniz gibi sevgilinize de deyin siz kendinizden emin olun kardeşiniz de oradan oraya gezecek bir nesne değil

Aklı başında ihtiyaçlarını da kısmen giderken birisi kimse onu da üzmesin düzeninden etmesin

Yarın grip olsa vicdan azabı çekecek gibisiniz o nedenle sakinde bekleyin ve sevgilinize anlatın

olmazsa da kendi bilir daha dünyada kimler var kimler

evet o da var tabi. zaten maddi olarak bana destek vermeyeceğinden eminim. ama en azından ısrarcı olmasa. konu dönüp dolaşıp sen kardeşini düşünme de bu adamdan sana koca olur mu onu düşün moduna girio

kesinlikle rahatsız etmiyor beni sorularınız. gayet aklı başında aslında herşeyi anlar cinsellik vs. ben gayet netim aslında bırakmayacağım konusunda ama erkek arkadaşım da ondan vazgeçmek istemediğimin farkında. eğer baban hayatta olmasaydı zaten mecburen biz bakacaktık diyor

Bide evleneceği erkeğin özürlü erkek kardeşiyle birlikte yaşamak istemeyen bir gelin konusu vardı.
Daha yeni.

evet o da var tabi. zaten maddi olarak bana destek vermeyeceğinden eminim. ama en azından ısrarcı olmasa. konu dönüp dolaşıp sen kardeşini düşünme de bu adamdan sana koca olur mu onu düşün moduna girio

Senden anneme ve şimdiki eşine koca olduğuna göre derdim galiba

O önce baba oldun sonra başkasının Kocalığını sorgulasın

kusura bakma ama kardeş bu ya hiç kimse için feda edilmez üstelik bu kadar savunmasız hasta bir kardeş üvey annenin yanında mutsuz olacağını bile bile ben bırakamazdım kardeşimi sevgiline gelince seni gerçekten sevmeyi bir yana bırak bi kere insanlıktan nasibini almamış zihinsel engelli bir insanı Allah rızası için bile yanına alır gül gibide bakarsın be onun içi rahat eder de sen hep vicdan azabıyla yaşarsın seni olduğun gibi kardeşinin durumuyla sevecek biri çıkacak karşına Allah yadımcın olsun ...

1) Bu adam haddini aşan laf etmiş, pişman da olsa ilerde yüzüne vurma olasılığı çok yüksek,
2) Bu noktada sevgiliniz haklı babanız üvey kadına (kusura bakma anne kelimesini üvey de olsa öylesi bir kadına konduramıyorum) bir ayar verip kardeşinizle ilgilenmek zorunda,
3) Evet böyle bir sorumluluk kolay kolay erkekler tarafından kabul edilmez ama üstüne basa basa yazıyorum KARDEŞİNİZİN BAKIMIYLA BABANIZ İLGİLENMEK ZORUNDA

babanız hayattayken de farkı olmamış ki zaten..2 çocuğunu ,birisi bakıma muhtaçken başka kadına gitmiş ve yaşadığı zulme sessiz kalıp ortak olmuş..babana bu kadar kin duyuyorsa sözlün,neden kardeşini ona bırakmak istiyor?
bu dediği yapmacık geldi kusura bakmayın..gerçkten vicdanlı bri adam olsaydı ,seve seve başımın üstünde yeri var derdi..

bırak baban biraz günah çıkarsın diyor :) şaka gibi dimi ? belki de iyi bakacak diyor ama bu deneme yanılma yapabileceğim bir konu değil . şuan ilişkimiz de böyle havada kaldı. ne devam edebiliyorum sağlıklı ne de bırakabiliyorum. ne olacak bilmiyorum

gündüz yoksunuz zaten evde,akşam da sakin olan bir kardeş neden kime dokunsun zararı olsun ki..gerçekten anlamakt güçlük çekyorum..

1.Babanızın yenıden evlenmesı doğru haklıdır da fakat çocuklarını hele ki kız evlatlarını yanına almaması nolursa olsun kendınız bıle gıtmek ıstersenız, bu duruma asla ızın vermemelıydı gerekırse sızı evlendırecek daha sonra kardesınızıde kabul edebılecek vıcdanlı bır hanfendıyle evlenmesı doğru olurdu zaten babanız ilk anlamda hatalı olan tek kişi.
2.ise nişanlınız babanıza karsı kızmakta haklı ben bıle açıkcası kınadım buradan fakat olaylara bu denlı mudahale etmesı yanlış sizi sevıyorsa desteklemelı her konuda nede olsa tum yasadıklarınıza yakından sahıt olan bırısı.
3.ise kardeşindir ve üvey anne elıne bırakman artık onun acı cekmesı ve mutsuz olması demek fakat, ne yazıkkı bu karsı tarafa zamanla batacaktır evlendınız dıyelım ama ıllakı batar sonucta esınızın hıcbırsyı olmuyor, yenı evlı olacaksınız ve oda özel anlar gecırmek ıster sızınle hıı nababılırsınız mesela arada babanızda,arada sızde kalabılır hem kardesınızde oyle daha mutlu olur çünkü oda içten içe sizi rahatsız ettıgını düşünecek .
4.ise eğer sevgılınız sızı gercekten sevıyorsa , herşeyınızle sevmelı dertlerınızıde sevmelı ve kendı derdı bılmelı ayrıca omur boyu hayatınızı kardesınıze adamanız sıze haksızlık değilmi ilerde bunun pişmanlığını yasarsınız o yuzden dedığım gıbı bır yol ızleyeceksınız ve nısanlınızda sızı sevıyorsa kabul edecek hoşcakalın.

aynen dediğiniz gibi ,bir insan emanet edceksiniz..babaya ceza veriri gibi bundan böyle o baksın denemez ki..
tekrar diyorum,bu kadar kin duyduğu adama kardeşi bırakma fikri ,mantıklı değil.başlarının çaresine baksınlar demek sadece..

aynen öle. bunca zaman sen baktın sıra onda. senin de mutlu olmak hakkın diyor. ama kardeşim babamdayken mutlu olamayacağımın da farkında değil sanırım. alışırım falan sanıyor

aynen öle. bunca zaman sen baktın sıra onda. senin de mutlu olmak hakkın diyor. ama kardeşim babamdayken mutlu olamayacağımın da farkında değil sanırım. alışırım falan sanıyor
peki siz bu adamı gerçekten seviyor musunuz,yoksa kardeşinizi bir nebze de olsa kabul ettiği için (şimdiye kadrki adamlarla konusu bile olmadığı dediğiniz için öyle yazdım) mi evlenmeyi düşünüyorsunuz?

artık bundan da emin değilim. yarni gerçek bir sevgi mi bu yoksa bu aşamaya kadar gelebildiğim için mi böyle hissediyorum emin değilim. nasıl emin olacağımı da bilmiyorum. bir köşeden çözmeye başlasam sorunu belki o noktada hayır doğru insan değil deyip bırakacağım ama içinden çıkılmaz bir hal aldı. sanki son şansımmış gibi geliyor bana. çok saçma biliyorum

Siz ne güzel bir ablasınız... Keşke sizin gibi bir ablam olsaydı. Rabbim herşeyi güzel gönlünüze göre versin inşallah çok mutlu olursunuz... Erkek arkadaşınız bana saygısız ve bencil geldi. Sizi her şekilde seviyorsa kardeşinizi kabul etmeli. Kabul etmeyebilir tabi o da en doğal hakkı ama o zaman yoluna bakması gerekiyor. Bence de size küçükken kötü davranan bir kadının yanına kendini savunamayacak haldeki kardeşinizi göndermeyin. Kardeşiniz için evlilikten vazgeçin demiyorum. Sadece Allah sizin gibi iyi bir insana aynen sizin gibi birini birgün nasip edeceğini düşünüyorum.

teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. umarım allah benim gibi biri ile karşılaştırır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…