sahiden artık imkansız mı?

Ayri eve cikarken kira vermek yerine 1+1de olsa ev almak icin adim atsaniz daha iyi olur gibi. Bir sure sonra odeyeceginiz kredi, potansiyel kiranizin altinda kalacak, gelirinizde arttigi icin kredinin toplam giderler içindeki payı azalacaktir. Eger araba almak istiyorsaniz hic kullanmasaniz bile mtv, vize vs birsuru masrafi olacak. Eger gezerim, kullanirim diyorsaniz araba alin paraniz altin olarak duracagina araba olarak durur kaybiniz olmaz.

ona baktım elbette ama imkansız, en küçük evler 250'den başlıyor.
teşekkür ederim en azından haklı bir istek olduğunu başkalarından da duymaya ihtiyacım var sanırım.
Kiraya çıksan 2500 seneye 3000 hadi ev sahibi zam yapamadı ama kiralar seneden seneye artacağı için evden çıkarılma şansın yüksek
Fakat 100bini peşinat verip iyi kötü bir ev alsan 3.500 versen dahi bu rakam 10 yıl boyunca sabit kalacak yani 5 sene sonra kiralar 4500 oldu diyelimki sen hala 3500 veriyor olacaksın
Maaşında azda olsa zamlanıyor olacak mesela
Bizim neslimizde kafasını kullanan sayısı azdı
Aslında bundan 10 sene önce neler neler yapılabiliyormuş
Günümüz gençleride enflasyona kafa takıyor artık onlarıda hayat endişesi sarmış durumda
Allah çocuklarımızı korur inşallah

Aslında kiracı değil ev sahibi uğraşmak zorunda kalırdı, öyle kolayca çıkaramıyorlar evden sözleşme varsa, sizinkiler gerginlik istememiş ama çevremde gördüğüm şöyle de bir gerçek var. Taşınmak öyle pahalı ve yorucu ki kşraya zam yapmayı tercihbedşyor insanlar. Çünkü neredeyse 1 yıllık kira taşınma, depozito, emlakçı ve aboneliklere gidiyor.
Ayrıca konu sahibi de ne kadar erken çıkarsa her koşulda o kadar karda çünkü en az 2 yıl sözleşme dahilinde zam olacak

Tek başına eve çık. Ailenin yanında da kalsan çok fazla bir birikim yapamayacaksın ama tek başına yaşarsan en azından kendine ait bir hayatın olur.
Erkekler açısından da 29 yaşında bir kadının ailesiyle yaşamasına daha farklı gözle bakılır, yalnız yaşaması farklı. Yalnız yaşaman seni daha yetişkin, sorumluluk sahibi ve özgür kılar. İlişkilerin, seçeneklerin de değişir.
Çok malın mülkün olması gerekmiyor. Çalışan, ekonomik özgürlüğü olan bir kadın olman çok büyük avantaj. Bunun yanında kendi evin de olursa bir üst levela geçmiş olursun.

Eski konularını biliyorum maaile yaşadığınız zamandaki sıkıntıları, ayrı eve çıkma hikayeni hep hatırlıyorum.
Anne babanı takma herkes başının çaresine baksın demeyi isterdim ama yarın bir gün bi hastalıkları olsa, elden ayaktan düşseler tek kız evlat olarak sen de biliyorsun bakımları sende olacak, ondan bu içten içe sıkılmaların.
Bari bi emeklilikleri olsaydı, hadi annen yeni başladı diyelim iş hayatına peki babanın nasıl olmaz ya insanın siniri bozuluyor gerçekten.
İnsanın evinde huzurlu oturması gerekıyor. Zaten ekonomiydi, aşk hayatıydı derken kendi sıkıntın sana yeter bir de istemediğin kişiyle aynı evde yaşaman en başta kendine haksızlık.
Eğer gelirse ayrı eve çık derim.

Aileniz size ev, araba, mal veya mülk bırakmak zorunda değil ki siz nasıl kabul edersiniz..? Ben şahsen kabul edemem, utanırım ki bunu da yaşıyorum zaten

Sizi tanımadığım için bu öneriye ne dersiniz bilemiyorum ama sizin durumunuzda en mantıklısı ev arkadaşı bence. Tüm masraflar bölüneceği için yaşam kaliteniz artar. Yalnız da hissetmezsiniz kendinizi. Ağırlaşan hayat şartları nedeniyle ev arkadaşı arayan çok sayıda genç beyaz yakalı var. Tabii bu biraz şans meselesi. Ben çok şanslıydım ev arkadaşlarından yana. Çoğuyla hala görüşürüz.

Aileniz size ev, araba, mal veya mülk bırakmak zorunda değil ki siz nasıl kabul edersiniz..? Ben şahsen kabul edemem, utanırım ki bunu da yaşıyorum zaten
bırakmak zorunda değil tabii, bunlar sorumlulukla alakalı şeyler.
ben de şu anda kafama göre birini bulup evlenmek için evlenip doğurmak için doğururum, ne var ki.
anne olasım geldi derim takmam kimseyi, yaparım çocuğu. ama bu çocuğa ne verebilirim? gönlünce yaşayabilir mi? mesele sadece mal mülk değil. ben o kadar çok basit şeyden mahrum kaldım ki bari dünya malı bi faydaları dokunaydı diyorum. ana baba olmak sorumluluk gerektiren konular. başta kendi ailem bu konuda sorumsuz davranınca her anlamda tepem atıyor. bu konuya girmeyeceğim, bayağı derin. maddi durumları anlatmak için mülk kısmını yazmam gerekiyordu.

Baska bir ülkeden mulk almayi dusundun mü

Oyy sonuna kadar okuyamadım. Bir araba ev alamamış aileniz diyorsunuz ama siz o birikimi aile evinde kira vermeyerek başka giderleriniz olmayarak yaptınız. Onların böyle bir şansı olmamış demek ki.

Aileniz size bir birikim vermek zorunda değil, bunun dışındaki kaygilarinizda haklısınız. Ben olsam 1+1 ev alırım kredi çekip, üstüne de yapabiliyorsam kendi evimde yaşarım, olmuyorsa da sağlam bir sözleşme yaparak (gerektiğinde çıkmasını teyit eden)kiraya veririm ,olabildigince ailemle mutlu bir şekilde yaşamaya çalışırım. Sonucta evlilikleri yurumemis ,bosanmislar ,muhtemelen psikolojik olarak falan travmatik bir yaşantıları da oldu.Hicbir sey olmasa bile hicbir ebeveynin belli bir yaşa gelmiş çocuğuna maddi bir seyler vermek zorunda olduğunu düşünmüyorum, yaparsa tabiki ballı kaymak olur ama yapmak zorunda değil, ayni şeyi torun bakma konusunda da düşünüyorum. Sonucta sizde elinizdeki birikimi annenizin yanında yaşadığınız icin yapmışsınız yoksa yapamazdınız .Su an ev almak belli bir geliri olan kişiler dışında herkes için cok zor.Tek yolu var ciddi bir borca girip bir şeylerden feragat etmek.Araba seçeneğini hic söylemiyorum, sizin durumunuzda bir yatırım değil sadece giderinizi arttırır.Su an aracı olanlar bile daha az kullanma derdinde.Vergisi ,sigortası, tamiratı, benzini ,bitmez de bitmez.

Mal mülk bırakanlar sorumluluk sahibi mi oluyormuş? Onlar sizi sadece belli bir yaşa getirmekten sorumlu..!

Oyy sonuna kadar okuyamadım. Bir araba ev alamamış aileniz diyorsunuz ama siz o birikimi aile evinde kira vermeyerek başka giderleriniz olmayarak yaptınız. Onların böyle bir şansı olmamış demek ki.
yani sırf konuşmak için konuşunca böyle saçmalıyorsunuz işte.
ben eve katkı yaptığımı ve diğer kişisel giderlerim olduğunu anlatmıştım.
bilmeden konuşmayı ne çok seviyorsunuz ya.
muhatap olmayacağım sizinle, iyi forumlar.

Mal mülk bırakanlar sorumluluk sahibi mi oluyormuş? Onlar sizi sadece belli bir yaşa getirmekten sorumlu..!
sırf polemik çıkarıp beni banlatmak için yazıyorsun ama ben buna izin vermem.
sana daha fazla cevap yok, iyi forumlar.

Mune abla, konumuza belirli üyelerin cevap yazmasını engelleme özelliği vardı, özellik kaldırıldı mı acaba? veya başka bir yere mi taşındı, yardımcı olabilir misin?

zorunda değiller ama ben çoğu şeyden mahrum bırakıldım, bu konuya girsem asla çıkamam :) giremeyeceğim için anlaşılabilmem imkansız yani şu an bu sitede.
bu yüzden onlara çok öfkeliyim.
bana göre ana babanın evlatlarına faydası dokunmalı, bu bazen bir mülk olur bazen iyi bir eğitim aldırmak, bazen de güzel bir çocukluk yaşatmak. örnekler çoğaltılabilir.
arada sorar annem bana, ne zaman evleneceksin, çocuğun olmayacak mı senin diye.
verecek hiçbir şeyim yoksa neden çocuk yapayım? diye cevap veririm. bana göre ana baba olmak aşırı büyük bir sorumluluk, mesela benim çocuğum hiçbir şey için keşke dememeli, bu benim düşüncem. ama düşünceme katılan insan sayısı pek azdır malum çocuk rızkıyla gelir diyen bir milletiz :)

Şu an için mantıklı olan biraz daha para biriktirmek için annenizin yanında kalmanız. Doğalgaz, elektrik, gıda, su, evin ekstra ihtiyaçları, kira vs derken elinizdeki birikimden harcamaya başlarsınız. Ayrıca alıntıladığım şu yorum çok mantıklı bir araştırın. Annenize de dışarıdan prim ödeyerek emekli olması yönünde teşviklerde bulunun.

Mune abla, konumuza belirli üyelerin cevap yazmasını engelleme özelliği vardı, özellik kaldırıldı mı acaba? veya başka bir yere mi taşındı, yardımcı olabilir misin?
Ben hiç öyle özellik duymadım.
1 artı 1 ev alıp kiraya verseniz. Kira kredinin yarısını karşılar belki. 2 seneye de evinize geçersiniz. Ödediğiniz kredi 2 sene sonra zorlamaz o kadar diye düşünüyorum. Üniversite öğrencilerine verirseniz mezun olur giderler zaten. Çıkarma sorununuz da olmaz o zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…