Eşim ve aileler

Eşim bu evde yardım etmeme konusu olana kadar ailemin evine gidip kalıyordu bu olaydan sonra beni götürünce yemek yiyip akşama eve geri dönüyor
Ben sandim hic gitmedi ailenizin evine. Ara tatilde ailenizin yanina gidin izin vermemesi diye birsey olamaz. Artik es ailesiyle gorusmeyide kesin.

Koca adamin utanması gerekirken maddi beklenti beklerken bir de kusmesi ne demek. Kimse kimseye ev almak yardım etmek zorunda değil. Burda tavizi sanırım siz verdiniz hiç demediniz mi benim ailem Zorunda mı sana vermeye sen alacaksn kendin tabi diye.

Bu ev muhabbeti ben doğum yaptıktan 3 gün sonra oldu. Ben bir yandan lohusayım bir yandan eşim sürekli ev alacağım yardım etsinler söyle yardım etmediler zor durumda kalacağız diye beni o ara iyice mahvetti. Tabi ki bende sizin tabir ettiğiniz gibi sus pus değildim. Yeri geldi düzgün anlattım yeri geldi tartıştım. Kimse sana yardım etmek zorunda değil ben bile dedim. Yani daha neler dedim ama şimdi uzun uzun yazmayacağım. Kısacası anlamadı. Ben bilerek uzattığını bildiğim için sinirimden ağladım. Tabi ne anladı ne başka bir şey farketti. Gitmeyeceğim istemediğim bir yere. Kendisi istediği yere gidebilir. Bundan sonra da eskisi gibi sakin sakin insana laf anlatmaya çalışır gibi yapmayacağım. Anlamıyor sakinlikten iyilikten

Yerinizde olsam artik altdan almam. Sizi böyle sindirmeye calismaya devam etse durumu ailenize de söylemeye cekinmeyin, ona da bunu aynen söyleyin. Yiyiyorsa babanizin karsisina gecip bir laf etsin. Lohusa kadinin basina dikilmek böyle donsuz heriflere daha kolay geliyor.

Koca adamin utanması gerekirken maddi beklenti beklerken bir de kusmesi ne demek. Kimse kimseye ev almak yardım etmek zorunda değil. Burda tavizi sanırım siz verdiniz hiç demediniz mi benim ailem Zorunda mı sana vermeye sen alacaksn kendin tabi diye.
Hep söyledim. Kimse sana ev almak zorunda değil hatta biz de ev almak zorunda değiliz dedim. O annemlere laf ettikçe ben ya düzgün bir şekilde yada artık son raddeye geldiysem tartışarak kızdım her seferinde. Utanmaz demeye bile getirdim ama gel gör ki anlamıyor

Yerinizde olsam artik altdan almam. Sizi böyle sindirmeye calismaya devam etse durumu ailenize de söylemeye cekinmeyin, ona da bunu aynen söyleyin. Yiyiyorsa babanizin karsisina gecip bir laf etsin. Lohusa kadinin basina dikilmek böyle donsuz heriflere daha kolay geliyor.
Babama tabi ki söyleyemez. Babam biraz sert mizaçlı biri. Gücü bana yetiriyor o da beni psikolojik olarak yıpratıyor. Elimden tek bir şey geliyor o da onun ailesine gitmek istemiyorum ve gitmeyeceğim. Aileme laf ettiğinde her seferinde kavga etmek beni de yordu onu yormadı hala

Babama tabi ki söyleyemez. Babam biraz sert mizaçlı biri. Gücü bana yetiriyor o da beni psikolojik olarak yıpratıyor. Elimden tek bir şey geliyor o da onun ailesine gitmek istemiyorum ve gitmeyeceğim. Aileme laf ettiğinde her seferinde kavga etmek beni de yordu onu yormadı hala

Laf ettirmeyin. Sert cikisin. Dedigim gibi baktiniz terbiyesizlige devam ediyor babaniza söyleyin ve ailenizi arkaniza alin. Normalde aileleri karistirmaya sicak bakmak ama bu herifin size kendi yetersiz kaldigi icin size siddet uygulamasina (ve bu psikolojik siddet) da göz yummam.

Babaniza soyleyin bencede. Normalde bende aileleri karsitirma taraftari degilim ama zaten aile burdaki konu esiniz yeterince duygusal siddet uygulamis babaniz bu duruma bir dur demeli.

Hep söyledim. Kimse sana ev almak zorunda değil hatta biz de ev almak zorunda değiliz dedim. O annemlere laf ettikçe ben ya düzgün bir şekilde yada artık son raddeye geldiysem tartışarak kızdım her seferinde. Utanmaz demeye bile getirdim ama gel gör ki anlamıyor
Böyle devam ederse sizi kaybedeceğini inşallah hisseder yoksa hep bir huzursuzluk yaşarsınız.

Çok aşık falan değilim. Tepki veriyorum tabi ki vermez olur muyum. Normal konuştum önce, sonra sert ve ağır konuştum. Daha ileri gittim gururun yok mu demeye kadar getirdim bir defasında. Anlamıyor hala aynı şeyi tekrarlayıp duruyor. O yüzden ben sinirden ağladım dün çünkü ne yapmam geriliyor ki beni anlasın sorusunun cevabını bulamadım. Bende kimseye gitmemekte karar kıldım. Annemlere giderim ama o aileme gitmedikçe bendende bir şey beklemesin
annenize gidin kesinlikle ara tatilde
dediğiniz gibi sizden de bişey beklemesin

Eşin bir eğitimci ama kendini eğitememis bir varlık. Yani böyle durumlarda verilecek tepki sizin önceliğinize göre değişir. Mesela benim ailem benim en kalın çizgimdir. Eğer eşim aynı şeyi yaparsa haddini bildirir boşarım. Yani bu çok net boşarım. Çünkü eşinizin bu davranışı çok çiğ ve iğrenç bir davranış.

Bana kocam anne babana gidemezsin diyecek ben de oturup ağlayacam öyle mi? O evi ona dar eder, çantamı da toplayıp öyle bir giderim ki bir daha zor görürü yüzümü. Bir de kayınvalideye kayınpedere hizmet ediyorsunuz. Valla bunalıyorum böyle okudukça.

Neden annesi arkadaşlarıyla buluşmasına izin vermeyen okul çocuğu gibi ağlıyorsunuz? Kocanız kim ki ailenizle görüşmenize engel olabilir? Hadsize bak ya.

Ailenizle görüşmek istememe sebebi saçma ötesi zaten. Ailen bana para ateşlemedi deyip küsmek çok üst düzey bir utanmazlık gerektiriyor. Sorsak erkek dediğin şöyle olur böyle olur diye gezen bi tiptir kesin.
Her şeye tamam dediğiniz için bu yüzsüzlüklerini hak sanmış.
Oturup sessizce ağlamaya devam ederseniz daha çok ağlatır bu adam sizi.

Kızlar eşimle bir konuda çok tartışıyoruz. Aileler. Eşim benim aileme, biz ev alırken bize yardım etmediler beni kendilerinden biri gibi görmediler diyerek gitmek istemiyor. Bende gideceksin diye zorlamıyorum. Aksine sen beni bırak al diyorum zaten kendisi öğretmen hafta içi çalışıyor çalışmasa bile gel kal demiyorum. Anlayışla karşılıyorum ki ne alaka yani aslında saçma bi neden sunuyor bana göre görüşmemek için. Bense onun anne babasıyla herhangi bir sıkıntım yok gidip geliyorum evlerimiz daha yakın onun ailesine sık sık da görüşüyoruz. Davet ediyorum ailesini onlar bize biz onlara gidiyoruz. Fakat ablasıyla pek uymuyor kafam. Eskişehir’de oturuyor ablası ve hamilelik dönemimde benim evimde hemde düşük tehlikem varken olmayacak olaylar yaratmıştı kısacası küs değilim ama gitmek istemiyorum evine. Bugün eşime ara tatilde annemlere gitmek istediğimi söyledim çünkü 2 ay oldu 1.30 saatlik yol ama hiç gitmedim özledim dedim. Ablamlara gideceğiz ara tatilde dedi. Ben gitmek istemiyorum dedim. Bak ben seni saçma bir neden olsa bile annemlere gelmemeni anlıyor zorlamıyorum hiçbir gidişimde kal demiyorum Kalmıyorsun da fakat beni zorlama dedim. Sen gelmeyeceğim mi diyorsun o zaman sende annene gidemezsin gitmeyeceksin dedi. Gideceğim onlar benim annem babam kardeşimin evi değil ki aileme gitmek istiyorum dedim. Eskişehire gideceğiz falan diye daha diretti bende dayanamadım ağladım. Gitmem dediğimde gitmeyeceğimi bildiği için sende gidemezsin diye söyledi. Ama o benim ailem kızlar annem babamın evi. Ağladım baya balkona çıktı ben sessizce ağladım gördü ama tepki vermedi odama geçtim. Sizce ne yapmalıyım
Eşiniz görüşmemek için kolay yolu bulmuş. Çok ayıp ediyor

Neden annesi arkadaşlarıyla buluşmasına izin vermeyen okul çocuğu gibi ağlıyorsunuz? Kocanız kim ki ailenizle görüşmenize engel olabilir? Hadsize bak ya.

Ailenizle görüşmek istememe sebebi saçma ötesi zaten. Ailen bana para ateşlemedi deyip küsmek çok üst düzey bir utanmazlık gerektiriyor. Sorsak erkek dediğin şöyle olur böyle olur diye gezen bi tiptir kesin.
Her şeye tamam dediğiniz için bu yüzsüzlüklerini hak sanmış.
Oturup sessizce ağlamaya devam ederseniz daha çok ağlatır bu adam sizi.
Ben her yolu denediğim ama hala anlamadığı biraz da emir ederek konuştuğu için zoruma gitti sinir olup ağladım. Bazen duygularımızı kontrol edemeyiz ya öyle oldu.

X