Benim bir arkadasım da bir kargo şirketinin müşteri hizmetlerinde çalışıyor evden çalışıyor o da. Konuşulduğunda saatleri vs ayarlanabiliyor diye biliyorum. Onu düşünebilirsin. Ama bence en mantıklısı ders vermek senin için. Parası daha iyi çünkü
Rahmetli babandan da para alabilirsin. 2 kuzenim alıyor benim. Ya asgari ücret kadar ya da asgari ücretin yarısı kadarını alıyorlar yanılmıyorsam. Arkadaşım 2 bin alıyor demişsin ama muhtemelen başka kardeşi, annesi falan vardır. Başka kardeş vs varsa bölüyor parayı çünkü. Annen de evliymiş o da alamaz. Sen hiç almasan gene 5-6 alırsın muhtemelen. Nafaka da bağlat kendine. Cocuğun var hiç gurur yapma. İstersen hiç dokunma ona. Cocuğa diye harca ya da biriktir. Ama o onun babası. Masraflarını karşılamak zorunda. Keza senin de öyle… evlilik birliği içinde alınan bir ev, araba falan varsa eşinin üstüne de olsa yarısı hukuken senin oluyor. Kendin için istemesen de bebeğin için almak zorundasın. Düğündeki takılarını isteyebilirsin. Alabildiğin kadarını al. Cocuk için al. Hem nerede yaşıyorsun bebeğin cinsiyeti ne ? Kaç bebekli kadın var burada. Özellikle yenidoğan dönemin kıyafetleri falan tertemiz oluyor. Al insanlardan hiç gocunma. Bebeğin yediği helal giydiği haramdır derler. Çok kısa süre kullanılıyor hemen küçülüyorlar çünkü. İlla alamayacak durumda olması gerekmiyor bu konuda da yani. Yeni tertemiz kıyafetler. Ben de birinden alıyorum. Biri de benden alıyor. Ondan bir başkası alıyor… ihtiyacımız mı var aslında, yok. Ama hazır alınmış tertemiz kullanılmış kıyafetler. Niye tekrar kullanılmasın yani ? Hepimiz hala yenilerini de alıyoruz mesela. Ama gelenleri de kullanıyoruz yani yıpranmamışsa, temizse neden kullanılmasın ? Bunu da yapabilirsin enazından bir masrafın düşer. Bebek kıyafetleri isterse 5 bebek büyüsün o kıyafetle. 1 sene bile kullanılmamış, temiz kıyafetler oluyor nihayetinde. Onu da yap derim
Belediyelerden de yardıma başvurabilirsin. Fatura yardımı, erzak yardımı, para yardımı alabilirsin. E devlet üzerinden yapılıyor diye biliyorum. Gidipte ayaktan da yapılabiliyor. Bir gelirin, üstüne bir malın vs yok. Ufak bebeğin var vermeleri lazım sana
Hiç gurur yapma kuzum. O adamdan da alabildiğini al. Devletten de alabildiğini al. Bunda kötü bir şey yok. Yanlış bir şey yok. Bebeğinin hakkını aramaktan sakın cekinme