Kiracılık hakkında

Mikasa Ackerman

Vazgeçtim
Kayıtlı Üye
27 Mart 2023
242
429
30
Selamlar umarım konuyu doğru yere açmışımdır basit de olsa üzüldüğümüz bir konu oldu bizim için.

Bir buçuk yıldır oturduğum evi kiralarken "İleride çocuğum oturacak çık der misiniz" diye sorduğumda "Hepsinin evi var şu evlenince de şu eve çıkacak seni çıkarmayacağız" diyen ev sahibi oğlum oturacak çıksın diye bugün haber göndermiş. Altı ay da süre vermiş sağ olsun var olsun.

Kiramı düzenli ödüyorum beni çıkarıp daha yüksek kiraya vermek istiyor olabilir. Asılacak raflar takılabilecek klima varken eve zarar vermemek için asmadım takmadım. Ailemde herkes yetişkin zarar gürültü şikayet edilecek bir şey de yok. Fazlaca evleri olmasına ve bana burayı artık kiraya vereceğim demesine rağmen bir de aşağılar gibi önce annemi evine bir bahaneyle evine çağırıp sonra kızına söyle çıksın demesi gücümüze gitti. Burada ifade edemedim ama bana anlattığında annemi aşağıladığını anladım. Annem hassas biridir yemek yiyemedi üzüntüden. Herkes çıkarma hakkı yok diyor ama bir de size sormak istiyorum. Kirada başka evleri varken beni bu sebeple çıkarma hakkına sahip midir? Evin konumu işime yürüme mesafesinde bu nedenle tekrar taşınmak istemiyorum.

Nasıl kiraya veriyorsun 12 sene çıkamıyorsun?! Artık tek bir kişi yok "çıkma garantili tahahütname" imzalamadan evine sokmayan. %80 emlakçıya veriyorlar zaten o da mecbur imzalatıyor. yoksa tutma diyorlar ki öyle ev yok bulamazsın. Komisyonda cabası her eve!
Taahhütname imzaladığımı hatırlamıyorum ama emlakçıdan tuttuğumuz için imzalatmış olabilir. İmzaladıysam eğer süreç nasıl işliyor biliyor musunuz? Yarın çık mı diyorlar?

5 senede üç ev değiştirdim, taşınalı iki haftayı biraz geçti ama kafamda hep ya ev sahibi çıkarırsa senaryoları dolaşıyor. Mobilyalarım haşat oldu, halılar perdeler zaten hiçbir eve uyum sağlamıyor. Bir sokak öteye taşındım ama 100000 liradan fazla masraf ettim. Maddi boyutu bir yana, psikolojik olarakta çok yıprandım bu süreçte.
Emlakçıya ve depozitoya verdiğim paraya acıyorum. Buraya göre eşya aldım bunlar nasıl sökülüp götürülecek zarar görmeden aynı şekilde kurabilecekler mi sanmıyorum. Şimdi taşınsam eşyaya gelen zarar hariç elli bin zararım olacak. Dediğinizi anlıyorum çok üzücü

Emlakçıya ve depozitoya verdiğim paraya acıyorum. Buraya göre eşya aldım bunlar nasıl sökülüp götürülecek zarar görmeden aynı şekilde kurabilecekler mi sanmıyorum. Şimdi taşınsam eşyaya gelen zarar hariç elli bin zararım olacak. Dediğinizi anlıyorum çok üzücü
Çıkacaksınızda hakkınızı alıp cikin, taşınma masrafı ve eşyaların masrafını ödesin, sonrada ne hali varsa görsün. Diğer türlü cikmayin bence de, yasal haklarınızı sonuna kadar kullanın.

Taahhütname imzaladığımı hatırlamıyorum ama emlakçıdan tuttuğumuz için imzalatmış olabilir. İmzaladıysam eğer süreç nasıl işliyor biliyor musunuz? Yarın çık mı diyorlar?
Evet yarın çık dese çıkmak zorundasın imzalı resmi kağıt olduğu için. Hiç bir hak talep edemiyorsun. Emlakçı mutlaka imzalatmıştır siz sormayınca gerek duymaz söylemeye :)

Evet yarın çık dese çıkmak zorundasın imzalı resmi kağıt olduğu için. Hiç bir hak talep edemiyorsun. Emlakçı mutlaka imzalatmıştır siz sormayınca gerek duymaz söylemeye :)

Ne alaka ya hu?
Onun bile bin tane yolu var, sözleşme ile aynı gün imzalanmayacak, aile konutu ise karı koca imzalayacak gibi. Hukukçular detayını bilir. İmzaladın çık diye bir şey söz konusu olabilir mi yani?

1.5 sene çok kısa bir süre.
bu süre zarfında ödediğin kira da kuş kadar kalmış olamaz. 1.5 sene önce evler gayet de pahalı kiralanıyordu
şu oturacak bu gelecek gibi gerekçeler sunamaz. fi tarihinde kaldı bu hikayeler.
aynı bölgede başka evi varsa ihtiyaç nedenli tahliye mahkeme bile senin lehine karar verir
bırak g.tü yiyorsa mahkemeye versin. kendisi zararlı çıkar.
1.5 senede insan çıkarmak olur mu yahu?
üstelik sen neden ev zarar görmesin diye klima gibi önemli bir ihtiyacı taktırmadın?
kiracıyız ev delinmesin diye klima taktırmayan insanların var olduğunu bu forumda öğrendim
taktırın klimanızı oturun arkadaşlar. ben de kiracıyım, çatır çatır taktırdım valla izmir sıcağında duvar delinmesin diye kavrulacak değilim eşek yüküyle kira ödediğim evde.
babanızın hayrına oturmuyorsunuz her ay kuruş kuruş ödüyorsunuz bedelini.
ne demek canım duvar delinmesin? insan yaşıyor bu evde
duvarı da delersiniz, istediğiniz gibi raf da takarsınız, istediğiniz renge de boyarsınız.
taşınırken deldiğiniz yerleri uyduruktan bi sıva ile kapatır geçersiniz zaten yeni kiracıya vermeden önce badana yaptıracak
ve çoğumuz girerken verdiğimiz depozitoları taşınırken geri alamıyoruz. ona saysınlar o delikleri.
ben senin yerinde olsam oturabildiğim kadar otururum böyle işgüzarlar bundan anlar çünkü.
evden taşınıp da işini kolaylaştırmayın bu art niyetli insanların.
ev kiralamak çocuk oyuncağı değil. evi kiraladığı taktirde o evin sadece mülkiyeti ev sahibinde oluyor, kullanım hakkı değil.
yasalarla düzenlenmiş bir sürü kuralı var bu işin. işine gelmeyen bu yasaları kabul etmeyen kiralamasın o zaman evini.
nasıl olsa bu ev benim tapusu bende istemiyorsam çıkacak diye bir dünya yok.
ev kiralarken bütün olumlu ve olumsuz sonuçları hesap ederek kiralamaları lazım.
kiracının yeri geldiğinde çok zor çıkacağını düşünerek kiralamak gerekiyor.

İmzalama tarihiyle kira sözleşmesinin tarihinin aynı olduğunu ispatlar öyle bir hak talep eder ki.

Ne alaka ya hu?
Onun bile bin tane yolu var, sözleşme ile aynı gün imzalanmayacak, aile konutu ise karı koca imzalayacak gibi. Hukukçular detayını bilir. İmzaladın çık diye bir şey söz konusu olabilir mi yani?
Defalarca taşınmış ve emlakçısız ev bulamayan biri olarak her seferinde sözleşmeyle imzalattılar. Detaylarını biliyoruz İstemedik imzalamak ve sonraya kalsın dedik. Hiç biri kabul etmiyor, evi tutmayın o zaman diyorlar. Hukuken de imzaladığın için boşaltma garantilerini baştan alıyorlar. Ülkede hukuk mu var? En haksız kazanç emlakçılarda her türlü kılıf uyduruluyor.

1.5 sene çok kısa bir süre.
bu süre zarfında ödediğin kira da kuş kadar kalmış olamaz. 1.5 sene önce evler gayet de pahalı kiralanıyordu
şu oturacak bu gelecek gibi gerekçeler sunamaz. fi tarihinde kaldı bu hikayeler.
aynı bölgede başka evi varsa ihtiyaç nedenli tahliye mahkeme bile senin lehine karar verir
bırak g.tü yiyorsa mahkemeye versin. kendisi zararlı çıkar.
1.5 senede insan çıkarmak olur mu yahu?
üstelik sen neden ev zarar görmesin diye klima gibi önemli bir ihtiyacı taktırmadın?
kiracıyız ev delinmesin diye klima taktırmayan insanların var olduğunu bu forumda öğrendim
taktırın klimanızı oturun arkadaşlar. ben de kiracıyım, çatır çatır taktırdım valla izmir sıcağında duvar delinmesin diye kavrulacak değilim eşek yüküyle kira ödediğim evde.
babanızın hayrına oturmuyorsunuz her ay kuruş kuruş ödüyorsunuz bedelini.
ne demek canım duvar delinmesin? insan yaşıyor bu evde
duvarı da delersiniz, istediğiniz gibi raf da takarsınız, istediğiniz renge de boyarsınız.
taşınırken deldiğiniz yerleri uyduruktan bi sıva ile kapatır geçersiniz zaten yeni kiracıya vermeden önce badana yaptıracak
ve çoğumuz girerken verdiğimiz depozitoları taşınırken geri alamıyoruz. ona saysınlar o delikleri.
ben senin yerinde olsam oturabildiğim kadar otururum böyle işgüzarlar bundan anlar çünkü.
evden taşınıp da işini kolaylaştırmayın bu art niyetli insanların.
ev kiralamak çocuk oyuncağı değil. evi kiraladığı taktirde o evin sadece mülkiyeti ev sahibinde oluyor, kullanım hakkı değil.
yasalarla düzenlenmiş bir sürü kuralı var bu işin. işine gelmeyen bu yasaları kabul etmeyen kiralamasın o zaman evini.
nasıl olsa bu ev benim tapusu bende istemiyorsam çıkacak diye bir dünya yok.
ev kiralarken bütün olumlu ve olumsuz sonuçları hesap ederek kiralamaları lazım.
kiracının yeri geldiğinde çok zor çıkacağını düşünerek kiralamak gerekiyor.
Biz komşu zulmünden çok maddi manevi yıpranarak taşındık. Aylarca ev aradık sonunda bir tane uygun bulabildik emlakçıdan. Tüm detayları konuştuk. Tayinimize 2.5, 3 sene var, en az bu kadar oturmak istiyoruz dedik. "- İstediğiniz kadar oturun ev sonuna kadar kiralık!" dediler. İnşaat temizliğini biz yaptırdık. Çok emek verdim eziyet çektim. 1 sene doldu "çık" dediler. Evi satılığa çıkardık, ortakları var anlaşamadık dediler. Yeni kirada çok yüksek zamda yapmıştık sözleşme kağıtlarını imzalayıp vereceklerdi güya. Birkaç aya kalmadan böyle yaptılar. Sürekli eve görücü gönderdiler, fiyat belirleyen bilmem ne kişisi gelip durdu. Evde eşim yalnızken olmaz dedi eşim. "-eşiniz evden 5 dk çıksın dışarda beklesin biz eve bakalım, ne olacak!?" dediler. yeni evi alan kişi yatırımcı olursa bu sayede bizi belki oturtmaya devam edebilirmiş!!! Evi zırt pırt göstermeyiz dedik diye neler yaşadık. Sonunda haberlerdeki olaylar gibi olmasından korktuğumdan, gidelim dedim eşime. Hakkımı ahirette alacağım. çıkarken "Dünyanın binbir türlü hali var napalım herşey olabilir" cevabını ahirette görecekler.

Ne kadar maddi manevi yıprandığımızı bilemezsiniz. Tayin çıkınca mecburi tekrar taşın. Her evde dünya komisyon verdim ve masraf yaptım. Evlerini kolaylık olsun diye emlakçıya veren ev sahipleri de komisyon vermeli. Hepsini kiracıya y0klemek zülum! haksız kazanç!

Bilmedigim icin soruyorum yanlış anlamayın o paraya kendine ev alsa kredisini ödemez miydi sanki
Yani 53 bin lira bir evin kredisi olur muydu
Bizim buralarda da iyi bir sitede 4+1 ev 30-35 bin tl. Aidatı felan 40 bin. kredi Allah kimseye almayı nasip etmesin. Evler 5,6 milyon nasıl ödensin.

Bende ev sahibiyim, yorumları okuyunca şok oluyorum. Bu ay kira artışım vardı, geçen ay mesaj çektim rahatsızlık vermemek için olması gerekenden daha az bir miktar da artış istedim, kendisine de uygun olur mu diye sordum. 3 seneye yaklaştı aynı sitede yaşıyoruz, karşılaşırsak selamlaşırız, hal hatır sorarız falan. Küçümsemek ne demek, mal sahibi olmuş ama insanlığını aldırmış!

X