- 12 Temmuz 2006
- 55.541
- 213.124
- 52
- Konu Sahibi kediseverbiri
Anladım, anneannenize Allahtan rahmet, sizlere de sabır diliyorumÖncelikle herkesin sorduğu ve merak etmekte haklı olduğunuz birkaç konuya açıklık getirmek isterim, fazla ifşa olmamak adına ben de üstü kapalı bir biçimde derdimi anlatmak istedim nacizane ama borcun sebebini ve neden sadece benim destek vermek zorunda olduğumu öğrenmeniz bana detaylıca yardımcı olmanız için yararlı olabileceğini düşünüyorum.
1. Bundan 3-4 yıl önce ananeme rahim ağzı kanseri teşhisi konuldu, bu teşhis konulana kadar çok fazla doktor gezildi, gerek devlet gerekse özel'de. Ne yazık ki devlet ışın tedavileri için çok çok sonrasına gün verdiğinden ışın tedavileri özel olarak yapıldı, tedavilere para yetmeyince kredi çekildi, bir müddet daha ananemi yaşatabildik sonra vefat etti, kredi borcu kaldı haliyle... Bu borcun o dönem 300 bin üstü olduğunu düşünüyorum. Net rakamı bilmesem de. Birazı annem ve teyzem tarafından ödendi, en son ne kadar kaldı bilmiyorum. Ananem ve babam benim doğumumdan beri yani yaklaşık 30 yıl kadar küslerdi. Babam anneme, teyzeme ve dayıma şiddet uyguladığı için ananem de 30 yaşında dul kaldığı için gücü polislerle vs yetmiş ama babam polisler onu götürdüğü için bilenmiş ve bu kanser sürecinde babam anneme asla asla yardım etmedi ve cenazeye dahi katılmadı bu sebepten bu krediden haberi hiç olmadı.
2. Burada da konu açıp ilaç arayışına girmiştim, köpeğime amansız bir hastalık teşhisi konuldu ve bu hastalık kanser vb değil daha farklı bir şeydi ve sonucu vefattı ne yazık ki veteriner bir ilaç önerdi o da sadece Avrupa'da bulunuyordu ve Euro ile alabiliyorduk. Bu ilacı köpeğimin her ay alması gerekiyordu ve biz her ay yaklaşık 100 Euro kadar para harcamak zorunda kalıyorduk. Bu da o anın döviz kuruna göre min 2 bin maksimum 4 bine kadar çıkabiliyordu, bu ilacı bazen hayvansever vatandaşlarımız aldı bazen ben nakit para verip aldım, annem de kredi kartıysa köpeğimizin veteriner masraflarını karşıladı ya da bazen ne olur ne olmaz diye bir ayda 2 kutu birden aldı. Bu durumdan babamın yine haberi olmadı tabii ki yoksa bu kadar parayı verdiğimizi duysaydı bizi elekten geçirirdi.
Ayrıca bir kardeşim var ama okuyor özel okulda ve çalışmıyor kendisine babam para gönderiyor yani onun bir yararı yok şimdilik.
Benim sorma nedenim daha önce de annenizin borçlarıyla ilgili konularınız vardı, anneniz sürekli bir borç yapıyordu elektronik eşyalar vs bir de kardeşinizle sizin aranızdaki maddi dengeyi kuramadığını okumuştum bir yazınızda.
Rahmetli anneanneniz, köpeğiniz veya annenizin sağlığı için çekilen kredilere yardım edecekseniz elbette yardım etmelisiniz ama anneniz hesap kitap bilmezliğinden sürekli borç yapıyorsa, annenizin borçlarını üstlenmeniz ya da yardım etmeniz ona iyilik değil kötülük olur çünkü borç yapmaya devam eder, kaldı ki siz de kendiniz için birikim yapmalısınız artık, evlilik vs bir yana ileride elinize gelecek bir birikiminiz olması şart bence.
29 yaşındasınız ve hala kendiniz için keyfe keder harcama dahi yapamıyorsunuz, aklınızda devamlı bir anneden olan borç meselesi var, ki aile evinde yaşayıp suya sabuna dokunmuyor da değilsiniz daha önce de annenizin borçlarını kapatmak için destek olmuşsunuz, kendi maaşınızı doya doya harcama lüksünüz olmamış hiç.