Kiracılık hakkında

Mikasa Ackerman

Vazgeçtim
Kayıtlı Üye
27 Mart 2023
242
429
30
Selamlar umarım konuyu doğru yere açmışımdır basit de olsa üzüldüğümüz bir konu oldu bizim için.

Bir buçuk yıldır oturduğum evi kiralarken "İleride çocuğum oturacak çık der misiniz" diye sorduğumda "Hepsinin evi var şu evlenince de şu eve çıkacak seni çıkarmayacağız" diyen ev sahibi oğlum oturacak çıksın diye bugün haber göndermiş. Altı ay da süre vermiş sağ olsun var olsun.

Kiramı düzenli ödüyorum beni çıkarıp daha yüksek kiraya vermek istiyor olabilir. Asılacak raflar takılabilecek klima varken eve zarar vermemek için asmadım takmadım. Ailemde herkes yetişkin zarar gürültü şikayet edilecek bir şey de yok. Fazlaca evleri olmasına ve bana burayı artık kiraya vereceğim demesine rağmen bir de aşağılar gibi önce annemi evine bir bahaneyle evine çağırıp sonra kızına söyle çıksın demesi gücümüze gitti. Burada ifade edemedim ama bana anlattığında annemi aşağıladığını anladım. Annem hassas biridir yemek yiyemedi üzüntüden. Herkes çıkarma hakkı yok diyor ama bir de size sormak istiyorum. Kirada başka evleri varken beni bu sebeple çıkarma hakkına sahip midir? Evin konumu işime yürüme mesafesinde bu nedenle tekrar taşınmak istemiyorum.

Hayır hayır ucuza oturmuyorum. Geçen sene ilçenin en yüksek fiyatlı eviydi okuluma yakın diye tercih ettim. Sözleşmenin üzerinde de zam yaptım kendileri bana bilgi vermedi hak geçsin istemedim. Hak ettiği fiyatta ev ama daha yüksek istiyor olabilir gibi geliyor bize. Öğrenmek istediğim yasal olarak çıkarma hakkı var mı sonuçta kirada başka evleri olduğu halde çıkmamı istiyor
Ucuza oturuyosunuz demek istemedim. Mesela benim kiracimda ederinden girmisti eve ama piyasa o kadar kötü ki 1 yillik kiracinin kirasi piyasanin cok altinda kaliyor malesef... ama her sene kiraci degistiremeyecegimize gore bunun sonu yok... baska evleri varsa , kirayi aksatmiyorsaniz yapin yuzde 65 yasal orani banka uzerinden odeyin açiklamaya mutlaka " kira" yazin hic bir sey yapamaz...

Bunu mahkemeyle sizin oturduğunuz eve ihtiyaç olduklarını kanıtlamak zorundalar, yasalara göre noterden ihbar da çekse kendi ağzıyla çık da dese bu bir kesinlik içermez, mahkemeye verecek sonucu mahkeme söyleyecek o ilçelerdeki evleri göz önünde bulundurarak, mahkemeye verilmeden çıkarsanız daha sonra onlar eve oturmazsa hiçbir hak talep edemezsiniz
Teşekkürler ne ihbarın geçersiz olduğunu ne de mahkeme kararından sonra oturmazlarsa şikayet etme hakkımın olmadığını bilmiyordum

Kendimde ev sahibiyim ama bu kadar aç gözlü,zalim ev sahiplerini görünce inanamıyorum,evet şartlar zor ,hayat pahalı ama fazla istemek,zor durumda bırakmak çok vicdansızca.Kirayi elden mi veriyorsunuz?? Düzenli verdiğinizi kanıtlamak zorunda kalabilirsiniz ,sakin olun bir uzmana danışın haklarınızı iyice öğrenin ,Bir açık bulup sizi çıkarabilirler araştırın.....
Evin hak ettiğinden fazlasını dahi veriyor olabilirim. Iban yoluyla düzenli olarak ödüyor hangi ayın kirasıysa yazıyorum. Çevreme sordum bununla ilgili avukat tanıdığı olan var mı diye ama bu konu için avukat olmaz gibi bir cevap verdiler bulamadım

Aşağılama konusuna girmiyorum kimsenin kimseyi aşağılama hakkı yok. Ne münasebet diyip ağzının payını vermek lazım. Ama eve girerken çocuğum gelecek diye bizi çıkarma pazarlığı yapmak çok mantıksız. O günkü şartlarla yarınki şartlar bir olmayabilir.
Demek istediğim eğer bir kaç sene içerisinde bu sebeple çıkaracaksınız biz girmeyelimdi. Gerçekten de düzenimin bozulmasındansa başka bir eve bakardım. Ev sahiplerinin bu bahaneyi sık sık kullandıklarını duymuştum. Bunun pazarlığını yapmam gerekiyordu çünkü hak etmediği halde ilçenin en pahalı kiralık dairesiydi. Şuan yeni ev yaptırdılar ve boşta iki daireleri var ihtiyaçları da yok emin olun.

Baska evleri olup olmamasini bosverin.
Kira sozlesmesi yaptiysaniz 12 sene cikaramaz. Tabii tahliye taahudu imzalamadiysaniz.

Fakat cikaramamasi bir yana, yerden goge kadar da yasal hakkiniz olsa, adamin kendi evi. Bu gercek degismez. Eger sizi evinde istemiyorsa hic zorlamaya gerek yok. 6 ay tasinmak icin az bir sure de degil. Soyle dusunun, siz yasal haklarinizi kullansaniz, o sizi cikarmaya calissa avukata verse falan filan. Huzurla oturabilecek misiniz? Belli ki cikarmayi kafasina koymus, ne kendinize cektirin ne ev sahibine cektirin.
Hayır taahhüt imzalamadık. Dediğinizi haksızlık olarak görüyorum. Gerçek bir sebebi olmadan sizi de seviyorduk aslında diyerek bizi çıkarmaya çalışmaları doğru değil. En başında söyleselerdi ona göre hareket ederdim.

Biz kirayı her 6 ayda bir zamlamamıza rağmen bizimki de oğlu evlenecek diye bir hikaye uydurdu. Birkaç ayda bir arayıp rahatsız etti. Gururlu insanlar olarak da o evde oturmak bizim zorumuza gitti daha fazla para verip başka eve geçtik. Bu ev sahibiniyle de hiç pazarlık etmek istemedim, habire bizi rahatsız edicekseniz istemediğiniz fiyattan vermeyin bize dedim. Dandik eve 30 bin veriyoruz şimdi de işsiz kaldım. Salak patronuma da güvenip kredi çekmiştim:) kısmet. Her olasılığı değerlendirin. Bana göre ne kadar kalma hakkınız varsa yasal olarak kullanın
Başınıza gelen için üzüldüm inşaallah yakın zamanda güzel bir işe girersiniz. Rahatsız edici bir durum ama şuanlık çıkmayı düşünmüyorum. Evde uzun süre kalacağım diye buraya göre eşya aldım ancak yaza taşınacak kadar para birikir

cikacaksan da eline kagit vermeden cikma. daha bu haftalarda kkda bir kadin vardi ev sahibi ben oturucam diye cikarmisti sonra evi satiliga çıkarttıgini ogrenmisti. "hic bir sey yapamazsin, seni kagitla çıkartsaydi elinde evrak olsaydi" dedi bilenler.
sen ciksan yeni kiraci oturur elinde belge yok bisey yok evinden çıktığınla kalırsın
Evet bana da yazıldı bunu kesinlikle dinleyeceğim teşekkürler

Teşekkürler ne ihbarın geçersiz olduğunu ne de mahkeme kararından sonra oturmazlarsa şikayet etme hakkımın olmadığını bilmiyordum
Mahkemeye verirse avukata vekalet verin, baya zaman kazanırsınız, dediğim gibi mahkemesiz noterden kağıda inanıp çıkan çok var sonra tazminat isteme hakkınız olmaz bunu yaparsanız

İyice oyuncak olduk milletin evinde Allah herkese kendi 4 duvarını nasip etsin.
5 senede üç ev değiştirdim, taşınalı iki haftayı biraz geçti ama kafamda hep ya ev sahibi çıkarırsa senaryoları dolaşıyor. Mobilyalarım haşat oldu, halılar perdeler zaten hiçbir eve uyum sağlamıyor. Bir sokak öteye taşındım ama 100000 liradan fazla masraf ettim. Maddi boyutu bir yana, psikolojik olarakta çok yıprandım bu süreçte.

Insanlarin kendi evi sonucta kira odediniz diye kafaniza göre cikmamazlik edemezsiniz.
Adam 6 ay süre de vermis birden gelip haftaya bosaltin dememis onu yapamaz zaten.
Ama milletin para işlerini siz bilemezsiniz.
1 sene sonra çık diyecek olan evini kiraya vermeyecek o zaman. Türkiye bir hukuk devleti ve kira hukukun şartları belli.
Kira hukukuna göre de çıkaramaz. Kimse kafasına göre kiracıyı çıkaramaz.
Yorumunuz baştan aşağı geçersiz yani. Hem hukuk nezdinde hem vicdan nezdinde

Biz kirayı her 6 ayda bir zamlamamıza rağmen bizimki de oğlu evlenecek diye bir hikaye uydurdu. Birkaç ayda bir arayıp rahatsız etti. Gururlu insanlar olarak da o evde oturmak bizim zorumuza gitti daha fazla para verip başka eve geçtik. Bu ev sahibiniyle de hiç pazarlık etmek istemedim, habire bizi rahatsız edicekseniz istemediğiniz fiyattan vermeyin bize dedim. Dandik eve 30 bin veriyoruz şimdi de işsiz kaldım. Salak patronuma da güvenip kredi çekmiştim:) kısmet. Her olasılığı değerlendirin. Bana göre ne kadar kalma hakkınız varsa yasal olarak kullanın
Kiraniz 30 bin mi gerçekten

Türkiye'de ev sahibi olmak da zor, kiracı da.
Evi kiraya veriyorsun 12 sene çıkaramıyorsun.
Ev tutuyorsun oğlum gelecek diyor .
Kiraciyken çok başıma geldi.
Hepsinde de çıktık.
Tabi kiralar bu halde değildi, taşınmak daha kolay oluyordu.
Nasıl kiraya veriyorsun 12 sene çıkamıyorsun?! Artık tek bir kişi yok "çıkma garantili tahahütname" imzalamadan evine sokmayan. %80 emlakçıya veriyorlar zaten o da mecbur imzalatıyor. yoksa tutma diyorlar ki öyle ev yok bulamazsın. Komisyonda cabası her eve!

X