sahiden artık imkansız mı?

gerçekten iyi niyetli olduğunuzu düşünseydim hepsini kalem kalem yazıp cevaplardım ama tam tersini düşündüğüm için (sebebi ilk yorumunuz ve ukala üslubunuz tabii ki) gerek duymuyorum, iyi forumlar.

İlla mal sahibi olayım diyorsaniz borca girip orta halli bir ev alıp kiraya verin en azından borcun bir.kismini kirası karşılar borç bitene kadar ailenizle yasayin. Ayrı eve çıkmak mantıklı değil şu zamanda.

Yeni evlenecekler de dahil herkese öneriyorum 1+1, 50 metrekare ev. Minimalist yaşamla hayat devam ettirilebilir (Ülkenin durumu ortada). Yaşadığınız şehre göre değişmekle birlikte eğer birikimimiz yarısını karşılıyorsa diğer yarısını kredi olarak çekebilirsiniz. Kira yerine krediyi ödersiniz.

Anneniz (üzgünüm ama) sizin iyi niyetli katkılarınızı suistimale meyilli. Kendi ayaklarınızın üzerinde durun.

Bence annenle durup biraz sabredersen bir ev sahibi olursun. Birkaç yıl sonra kolay ödemeye başlarsın. Benim maaşım 3000 di ben ev aldığımda. Eşimde 4000 alıyordu. 40 bin birikimimiz vardı. 50 bin istediler peşinat. 10 bin daha çıkarmamız o kadar zordu ki. O ay hiçbirşey almadan maaşlarımızı direk eve vermiştik Ev ödememiz 2800 dü. Kızım 1 yaşındaydı. benim maaş direk ev ödemesine gidiyordu. Şimdi benim maaşım 12 bin, eşimin ki 25 bin düşün artık gerisini. Birkaç aya evin borcu bitiyor. 10 yıllık kredi olmasına rağmen erken bitiyor. Bence ilk zamanlar çekilen çileye değiyor.

Aaa kesin ev al o zaman bekleme bile bence . Çünkü orda da kalmaz bu fiyatlar. 200 250 bine kiracılı muhitte çok iyi fiyat. Hangi şehirde bu? Bir de o 200 250 binlik evlerin kirası mı 2000 eğer öyleyse süper ötesi. 100 bin peşinatla da rahat rahat alırsın. Eski binalar mı ?

ya ben ne zaman bu siteye bi konu açsam düşüncelerim değişiyor, yemin ederim bak. gerçekten kk kadınları çok akıllı ve doğru yönlendiriyor. bu yüzdendir ki tıkandığım, acaba dediğim noktada burada konu açmam. bak ilk sayfalarda ev almak hayal falan derken biri geldi bi akıl verdi, başkası geldi başka bir akıl verdi derken ulan sahiden doğru yaa falan demeye başladım

aslında o evler geçen yaz başı ve yaz ortası hatta çok daha ucuzdu. yükseldi. aslında acil satmak isteyenler oluyor veya inşaat firmasından falan oluyor onlar bi tık daha uyguna verebiliyorlar. ki sadece sahibindendeki fiyatlara göre konuşuyorum, yüz yüze gelince pazarlık payı vardır belki de. evler eski falan değil, 0-5 yıllık binalar. ama çok ufaklar mesela, 50 metrekare falan 1+1. biraz daha kasarsak lüks eşyalı, dayalı döşeli, albenili daireler de var. aslında biz 200 bine falan ucuz diyoruz da ağlanacak haldeyiz. asla 200 bin etmez maksimum 100 bin olmalı o evler. anormal şişkinlik var emlak olayında yani. öğrenci muhiti, merkeze bi tık uzak, fiyatların sebebi bu bence. çok daha gözde yerlerde eski püskü binalar 900 binden falan başlıyor.

bana göre şöyle bir dezavantajı var ben öğrenci dolu bi binada yaşamak istemem. 1+1'de de yaşamak istemem. o yüzden diyelim ki aldım ve 2 sene sonra ayrı eve çıkmak istedim. ondaki kira geliriyle krediyi öder ben yine kendi cebimden verip kiraya çıkarım. ama ama ama bir mülk sahibi olmuş olurum iyi kötü.

Yaşadığınız şehirde fiyatlar nasıl bilemiyorum ama tokiler, belediye destekli evler gibi projelere bakıp peşinat artı uygun fiyatlı taksitle 2+1 ev alabilirsiniz.
Yeni düzen kurmak için bence elinizdeki miktar çok güzel.

hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama mesela izmirde 1+1 daireler 2000-2500 bandında gidiyor. ilçeden ilçeye de değişir. hani 0 eşya alıp ama çok pahalı olmayacak şekilde indirimlerdi 0 satan spotçulardı gayet bir daire düzülebilir tek kişi için

Bence kendinize 1+1-1+0 olsun ev alın derim kirada oturmak nereye kadar tabiki imkanınız varsa.

ona baktım elbette ama imkansız, en küçük evler 250'den başlıyor.
teşekkür ederim en azından haklı bir istek olduğunu başkalarından da duymaya ihtiyacım var sanırım.
Kendi evinizi almanızı tavsiye ederim araştırın 2+1 1+1 ne bulursanız bütçenize uygun ev alın konut kredisi çekersiniz şuan bence oranlar çok yüksek değil. Ama kendiniz yapacağınız en iyi şeylerden birisi bu olur. Böyle böyle sonunuz olmayacak bir evlilik olmasın kaçışı sakın ola evlenmekte aramayın. Evlenmek aklınıza bile gelmesin ev bulun hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama Ankara'da iseniz size yardım ederim ev bulmada

Tekrar okumanızı rica ediyorum

Ben gayet iyi okudum, hatta konu sahibi de bana uzun uzun cevap yazdı yorumumdan dolayı
yani burada konuma zerre faydası olmayan şeyleri sırf polemik çıksın diye yazmış, başka bişey değil. başka biri de hesap soruyor vay sen evine neyin katkısını yapıyorsun diye. asalak değiliz allaha şükür, benim zamanında ailemin borcunu harcını ödemişliğim de var detay verecek olsam sayfalarca çıkar ama kimseyi de sıkmaya hakkım yok diye düşünüyorum. ben sahiden buraya konu açtığım zaman kafam netleşiyor bu ister böyle maddi bi konu olsun ister aşk meşk olsun, farketmez. bakın mesela bir sürü fikir çıktı, fikirlerin de çoğu kendi evimi almam yönünde. yani gerekirse zorlan ama kendine bi ev uydur diyor insanlar. verecek akıl yoksa konuyu başka tarafa çekmenin bir anlamı yok. ben de başkalarının konularına bakıp faydalı olmayacaksam sabote etmek yerine sadece okuyup geçiyorum. kimseden ilgi dilenmeye gerek yok hele ki böyle bir ortamda...

çok teşekkürler çok incesiniz :) ankara'da değilim maalesef.

ya ben gerçekten evlenme fikrine çok düşkün bir insan değilim. karşı da değilim ama evlenmek için evlenmek, toplum baskısı için evlenmek veya başka bir etki altına girip evlenmek doğru gelmiyor. kaldı ki ailemde başarısız evlilikler var. açıkçası ben de o mutlu, huzurlu aile tablosunu çocukluğumda yaşamadığım için şu an özenemiyorum da evliliğe. ha ruh eşini bulana, birbiriyle çok uyumlu çiftlere ya da güzel giden uzun ilişkilere imreniyorum tabii ama herkesin de şansı, kaderi, hayatı başka. bugüne kadar benim karşıma evet ya ben bu kişiyle sahiden ömrümü geçirmek isterim diyebileceğim biri çıkmadı, çıkar gibi olanlarla da ilişkim yürümedi ve sonuç olarak bekarım. kafaya takılan şeyin tam tersi olduğunu da biliyorum o yüzden o işler gerçekten nasip işi, üstüne düşüp kendimi yormama gerek yok su akar yolunu bulur. ben birçok konuda böyleyimdir. hayat yani bu, hiç beklemediğim anda biri çıkar karşıma, bazen de aramama rağmen bulamam. bu işler böyle :)

O sabotajcı tayfadan muzdarip çok insan var. Sayıları da çok fazla hangisine karşı dikkatli olması gerektiğini bilemiyor insan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…