Saçlarım çok beyazladı çok üzülüyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Can sıkıcı olduğunu biliyorum benimde evlendikten sonra birden beyazlarım belirdi ki 21 yaşındaydım bebek süreci yıprattı, çoğaldı. Saymadım ama artık önlerde gözle görülen beyazlarım var yaş 25 boyatamadım da hamilelik emzirme vs derken. Açıkçası pek takmıyorum çözümü olan şeyler ama insan sanki yaşlanıyor gibi hissediyor görünce mutsuz oluyor. Amaan boyatırız sağlığımız yerinde olsun da

milyonlarca saçın içinde 15 tel çok değil ki
Herkeste var o kadar beyaz
Kafaya çok takmayın
Bir de sabah aç karna sarımsak yeyince beyaz saçı azaltıyormuş diye duymuştum.
Denemeye değer

Demekki evlilik yıpratıyor kadınları

Her iste bi hayr varms iste..sacinizn beyazi sayesinde eşiniz biraz toparlnir en azndan şikayet etmeyi birakir belki

Bir sey sormak istiyorum: boyle yasamak zor degil mi? Ozellikle hayatini duzene oturtmus 27 yasindaki biri icin bu kadar basit bir seye bu kadar tepki gostermek sizi yormuyor mu?
basit değil işte
İnsan kabullenemiyor.
Ya da bazı insanlar kabullenemiyor.
Konu sahibi de onlardan biri sanırım.
İnsan bir anda ilk beyazını görünce yaşlanıyorum psikolojisine giriyor.

Çözümü basit bir şeyi dert etmeye lüzum yok; boyar-boyatırsınız kapanır gider.
Liseden beri saçlarımda beyazlarım var ve kaç tel olduklarını sayamayacağım kadar fazlalar; babamın ortaokulda başlamış beyazlamaya, yani kalıtımsal. Hiç de kafaya taktığım bir şey olmadı bu.

basit değil işte
İnsan kabullenemiyor.
Evet yaşlanıyorum psikolojisine girdim. Evlendikten sonra beyazlamaya başlaması ekstra üzdü. Daha önümüzde uzun yollar var...

1 yıl öne bir iki beyaz vardı mayısta babamı kayb ettim stresten daha da arttı.30 yaşındayım şu an bu yaşıma kadar hiç boyatmamıştım doğal halini seviyordum.beni de üzüyor bu beyazlar,göz etrafımdaki kırışıklar.daha da yaşlanacağımı bilmek mesela..

basit değil işte
İnsan kabullenemiyor.
İnsan belli bir yasa geldigi zaman her canlinin dogacagini, yaslanip olecegini ogreniyor hanimefendi. 27 yasinda bir kadin, saclarimda 15 tel beyazim var diye dertlenmez ki bu kadar. Yani sanki insanlarin saci 60 yasinda beyazlamaya basliyor ya da hic beyazlamiyor da, aman Allahim bu ne? Diye dusunup konu acmis gibi

Benim saçlarımda çok erken beyazlar çıkmaya başlamıştı 20li yaşların başında bu tamamen genetik. Hiç kafama takmadım boyamaya başladım. Şu an 32 yaşında ve hamileyim 6 ay oldu saçımı boyamayalı resmen diplerden hiç renkli saç çıkmıyor diplerim bembeyaz dedim yıllardır boyamaktan hiç bu kadar olduğunu fark etmemişim. Hiç takılacak bir durum değil bence. Artık ünlüler bile bırakıyor doğal haline . İsterseniz boyayın yada sadece beyaz saçlara uygulanan boyalardan alın.

Saç beyaxlamasi genetik 28 yaş 15 tel normal bence benim 18 de yarışı beyazdı

hassastır kaldıramaz.
27 yaş yaşlanmak için çok erken diye düşünmüştür.
Size göre basit olabilir ama ona göre basit bir dert değildir.

hassastır kaldıramaz.
27 yaş yaşlanmak için çok erken diye düşünmüştür.
Size göre basit olabilir ama ona göre basit bir dert değildir.
Tamam ama bu sekilde dusunmek, bu kadar basit seyleri dert ederek yasamak zor oluyordur diyorum ben de. Yapmasin, bu dert edilecek bir sey degil demek istiyorum

Bir sey sormak istiyorum: boyle yasamak zor degil mi? Ozellikle hayatini duzene oturtmus 27 yasindaki biri icin bu kadar basit bir seye bu kadar tepki gostermek sizi yormuyor mu?
Valla ben de cok kafama takıyorum beyaz saç konusunu. Herkesin kriterlerine göre dert sahibi olmadığımız icin özür dileriz. La havle vela kuvvete

Her canlının yaşlanıp öleceğini bilmekle bunu yaşayıp tecrübe etmek aynı şey mi?

Bir anda beyazladı ve bu haline alışamadım, üzüldüm.

Bu bir süreç, bugün ilk kez görmedim ki saçımdaki beyazları.
aman Allahim bu ne? Diye dusunup konu acmis gibi
Yorumlarınızı başka konulara saklayın lütfen. İyi günler..

basit değil işte
İnsan kabullenemiyor.
19 yaşındayım saçımı yaklaşık 7-8 senedir boyatıyorum çünkü siyah saçım yok. Bu durumda 12 yaşında falan yaşlanıyorum diye tribe girmem gerekirdi.

Konu sahibi bu arada öyle düşündüğünüz gibi üzüntünün payı çok fazla yok saç beyazlamasında. Genetik faktörler gibi şeyler daha etkili. Benimkisi çok uç bir örnek, bu kadar erken yaşta bembeyaz olan başka birini görmedim ama sizinkisi de öyle üzüleceğiniz bir durum değil.

Saç boyamak da saçları daha fazla beyaz yapmaz, üstlerde öyle bir şey okudum sanırım. Benim gerçekten dert yaptığım bir konu değil, başka büyük bir hastalık olmasın. Bu tarz şeyler kafaya takmaya değmez inanın.

Bence bu durum stresten öte genetik. 43 yaşındayım. Yağla balla bu yıllara gelmedik. Stres bizde eksik olmaz çok şükür:) Ama benim kafamda öyle aman aman beyaz saç yok. Belli belirsiz. Annem babamda öyleydi.
V Vera00 Muhtemelen beyazlarınız yeni başladığı için kendinize konduramıyorsunuz. Zamanla kabullenir, diğer insanlar ne çözüm üretiyorsa sizde o çözümü yapmaya alışırsınız. Veya gözünüz alışır, dikkate bile almazsınız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…