- 3 Mayıs 2015
- 13.222
- 48.472
- Konu Sahibi Bana Diyor Nau Nau
Çok iyi geldi mesajınız. Cidden bazen ben mi abartıyorum diyorumKızımda da vardı. Hem ses korkusu hem de saç yıkatmamam iki buçuk yaşından üç buçuk yaşına kadar sürdüm kendimiz aştık. Şöyleki anlayışlı olduk ses olayında. Dışarda hep kucağımızdaydınya da el eleydik bebek arabasına bile binmedim bizden mesafe oluyor diye. Ama hepsine anlayış gösterdik. Evde çok rahat ettirdik kendine göre yemek sandalyesi k. İşte lavaboda merdiven. Tuvalette basamak. Odasında herşey kendi boyunda. Vs. Ses olayı arada hala oluyor ama elini tutuyorum bekliyoruz . Çok az kaldı yani. 3 ay oldu kreşe başladı o da iyi geldi.
Saç olayı normalde banyoya bayılan bir çocuktu. Bir kez gözüne şu geldi blgaliba. 7 ay falan girmedi. Ona da baya ağırdan aldık. Havuza gidiyoruz sık sık. Kendi boyunda havuz var seviyor baya. Onda bile hemen aşmadı. En son ikna oldu şu şapkalar var ya yüzüne su gelmeyen. Onunla aştı. Konuşup nedenini sorabilirsiniz. Güvende tütün geçer zamanla .
Mesela bir kez ne oldu iki yaş civarı. Tuvaletini diyordu normalde. Eşim tuvalete g8türdüğünde iyi oturtamadı klozete galiba ıslanmıd pantolon. Bir hafta tuvalrtini tuttu . Birinci gün gece bahçeye tuvaletini yapmaya ikna edebildim. Diğer günler tüm kıyafetleri çıkıp tuvalete gitmeye ikna oldu..beşinci gün oyun oynarken altına kaçırdı. Onda bı normalleşti mı ne oldu anlamadım öylece geçti. Hep tabi bişey olmaz ki ıslanırsa değiştiririz vs dedim. Yani oluyor böyle şeyler. Siz çok kaygılanmışsınız çocuk da kaygılı zaten olay terapi vs derken iyice büyümüş. Sadece çocuk psikoloğuna gitmek yeterdi belki de.