- 3 Ağustos 2012
- 5.187
- 15.051
- Konu Sahibi Bana Diyor Nau Nau
- #61
Ankara, merkez falan deyince dedim aynı yollardan mı geçmişiz ama değilmişİstanbul'dayım louder sen?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ankara, merkez falan deyince dedim aynı yollardan mı geçmişiz ama değilmişİstanbul'dayım louder sen?
Benim de kızım banyodan nefret ederdi. Her banyo sürecimiz işkence gibiydi. Suyla çok güzel oynardi fakat saçını yıkama sırası gelince kıyamet kopardı. Bu süreci eline bir havlu verip gözüne bastirtip sıkıca kapamasini söyledim . Sonra beni anladikca yukarı bakmasini söyledim aynı anda böylece yüzüne hiç su gelmemis olduğunu görünce sakinledi. Bir gün ben ne zaman tek banyo yapıcam diye sordu , bende ne zaman gözüme kaçtı kulağıma kaçtığı sorun etmezsen ozaman demiştim Şimdi 12 yaşında tabi. Fakat dediğiniz gibi yaşıtlarından hep önde oldu. Konuşması öğrenme hızı Zekasida Maşallahımız vardı okul hayatında hiç zorlanmadım herşeyi çabuk kapan bir çocuk oldu .O kadar çok banyodan nefret eden çocuk yorumu okudum kş. Bazen diyorum ki keşke hiç kurcalamasaydım çocuğu. Ama benim işim bu. İster istemez gözlemliyorum teşhis koyuyorum
benzer bir durumu 22 aylık kızımda yaşıyorum. sesli oyuncaklara tepki gösteriyor, ani araba seslerini sevmiyor. her sese karşı da değil hassasiyeti. oyuncak konuşursa, şarkı arası yada içinde konuşma tarzında bir bölüm varsa ı ıh ı ıhhh diye kapattırıyor. bizim konuşma, algılama ve iletişim aktanlarından ileri gibi ancak motor beceriler geri. yürümekten bile kaygılandığı içim yürümüyor daha ( aslında prematüre olduğu için 19 ay ile uyumlu) yazdıklarınız yol gösterdi biraz.Merhabalar,
Aşırı kararsız kaldığım bir konuyu danışacağım sizlere.
Oğlum 3 yaşında 1 yıl önce saçını yıkatmak istememeye başladı. Ve seslerden aşırı korkuyordu.
İki farklı çocuk gelişimi uzmanında test yaptırdık.
Sonuç: Zeka seviyesi yaşından 2 yaş büyük. Ama motor yaşı yaşıyla aynı. Bu sebeple düşündüklerini motor olarak yapamıyor. Bu da onda kaygı oluşturmuş.
Bir de saç ses için duyu bütünleme alsın denildi.
Ben de çocuk gelişimi bölümünde doktorum (PhD)
Öneri üzerine birine gittik. Duyu bütünleme terapisti. Uzun uzun değerlendirdi. 3 ayda çözerim o kadar ufak şeyler ki dedi. Ama yerş bize aşırı uzaktı. Yakında yinr çok ünlü ve sahibinin gerçekten işinin ehli olan bir yere başladık.
Kadın fizyoterapist. Duyu bütünleme terapisi veriyor. Ama bize şunu dedi. Bu çocuğun asıl derdi kaygı. Bir süre sonra psikolog ile de kaygı çalışsın dedi aynı kurumda. İkisini birden ödeyemedik (kadının ücreti yüksek çünkü oranın sahibi ve eğitmeni). Kurum bünyesinde başka bir fizyoterapist ile duyu bütünleme ve psikolog ile kaygı çalışmaya başladı.
5 aydır gidiyoruz. Hala saç yıkatmıyor. Dün de kahve içmeye gittik. Barista kahve makinesine bastığı an çıldırdı sesten. Korktu. Arkadaşın aynı yaş oğlu var. Onun umrunda bile olmadı. Aşırı üzgünüm.
Oğlum artık kuruma gitmek istemiyor. En yeni ilginç oyuncaklarla bile kandıramıyoruz. Zaten ilerleme de olmadı. Yani kaygısı azaldı. Ama sesten korkma ve saç yıkatmama devam. Eşim bırakalım diyor.
Üniversitedeki psikolog hocayla konuştum bölümdeki. Oraya götürmeyin, eğer çocuk o kadar oyun oynanan yere gitmek istemiyorsa sonradan bir problem vardır dedi. Çünkü bu çocuk en baştan güle oynaya gidiyordu dedi. Sen anaokulu öğretmenisin sen evde etkinlik yap motor becerilerini destekle. Motor beceriler zihin ysşjnı hakaladığında kaygısı azalır zaten. Eylülde okula başlayacak. Okulda da yaşıtlarıyla bir süre ver çocuğa. Düzelmezse eylül sonu görüşelim dedi.
Çok kararsızım.
Motor yaşı geri değil ama zeka yaşından geri. Bu kaygıya sebep oluyor. O da takıntıya sebep oluyor. Okb gibi düşünmeyin ama şöyle örnek vereyim. Bir kere tünelden geçerken anons sesi duydu ve o günden beri ne zaman tünele girsek ses gelecek mi diye soruyor.
Kurumdaki şu büyük bilgili olan eğitmen demişti ki getirmeseniz de ilkokula kadar geçerdi veya geçmezdi. Geçmezse ilkokulda zaten gelirdiniz. Biz de çocuk neden 4-5 yıl kaygıyla yaşasın küçük yaşta halledelim demiştik. Ama hallolmuyor. Kurumda mı sorun bilmiyorum
Çocuğu o terapistten o terapiste sürüklemek istemediğim için o kurumu bırakıp başka kuruma başlama seçeneğim yok. Her seferinde süreç başa dönüyor çünkü.
Siz napardınız? Sitede yüzme var. Orada yüzme kurusna verip kaba motoru destekleyelim. Evde de ben makarnayı ipe dizme gibi etkinlik ile ince motoru destekleyeyim. Eylül sonu yine değerlendirelim diyorum ama hata mı ediyorum?
Güncelleme: Herkes banyoya odaklanmış ama asıl sorunum ses hassasiyeti. Evde çok yüksek sesli rock vs dinlemek istiyor. Ama kahvecide öğütücü sesi duyduğunda araba kornaya bastığında yani dışarıdan uyarıcı geldiğinde kucağımıza tırmanıyor. Aşıro korkuyor
denverda bilişsel diye bir bölüm yok ki hocam. Dil, kişisel-sosyal, ince kaba motor var. Bu bölümlerde ileri olması da hassasiyetiyle doğrudan ilişkilendirilemez. Hassasiyetlerinin zeka ile ilgili olduğu yorumu zaten tamamen yanlış olmuş.Size tekrar yazmak istedim kendimi hatalı ifade etmişim. 2 farklo uzman denver yaptı. İkisinde de bilişsel dil vb özellikleri kendi yaş seviyesinden yukarıda çıkarken motor becerileri tam ayıyla uyumlu çıktı. Arada 1-2 ay yok. 26 aylıkken bize 5 yaşın bilmesi gerekenleri vs biliyor dendi. Hatta bir uzman artık bilgi yüklemeyi bırakın motor çalışın diye uyardı.
2 çocuk gelişimi uzmanı
2 psikolog
1 fizyoterapist
1 ergoterapist
Hepsinin ortak yorumu bu aradaki uçurumun kaygıya sebep olması.
Bu arada hepsine ilk kez gidiyormuş gibi yaptım. Birbirlerinden haberleri olmadı.
@derin sularda hocam bu yorumu görmeniz için etiketliyorum
Yani hocam ofis arkadaşım çocuk psikoloğu (üniversite de çalışıyorum), güvendiğim eğitim kalitesini bildiğim ayrı ayrı çocuk psikologları, çocuk gelişimi uzmanları, oyun terapistleri, duyu bütünleme uzmanı daha nerelere gitmedim kidenverda bilişsel diye bir bölüm yok ki hocam. Dil, kişisel-sosyal, ince kaba motor var. Bu bölümlerde ileri olması da hassasiyetiyle doğrudan ilişkilendirilemez. Hassasiyetlerinin zeka ile ilgili olduğu yorumu zaten tamamen yanlış olmuş.
Merhaba. Yorumları okurken aynı sorunu yaşadığımız için yazmak istedim. Siz ne zamandır götürüyorsunuz ve ne kadar sürede etkisini aldınız ergoterapiden. Bizde başlayacağız. O kadar bilgi karmaşası var ki psikiyatri doktorları ergoterapiye sıcak bakmıyor. Kimi doktor anne kaygısı ve ekran varsa dehb benzeri olabilir diyor. İnanın ergoterapiye çok ikna olmuştum ama farklı bilgiler var boşa zaman kaybetmek de istemiyorum. Ama başka şansım da yok. Oyun grubuna gidiyor ve oğlum en uyumsuz çocuk.Ben 2.5 yaşından beri oğluma duyu bütünleme terapisi alıyorum. Aynı anda okula da başladı. Farklı şikayetlerle benzer değil. Dürtüsellik ve dehb benzeri davranışlar vardı. Okuldan çok şiddetli şikayetler aldık.
3 yaş itibariyle haftada 2 güne çıktık ve inanılmaz güzel sonuçlar almaya başladık. Eylülde yine haftada bire düşebilir dediler.
Şu an okuldan da sanki sihirli değnek değdirdiler çocuğa gibi bir şey dedi öğretmeni. Yani demek istediğim şu ki ergoterapi bence çok faydalı. Birebir etkisini yaşadım.
Bizim destek aldığımız kurumun sahibi de fizyoterapist ama terapi veren kişi ergoterapi mezunu.
Ve oğlum terapistine bayılıyor. Evde de sürekli ismini sayıklıyor sanırım bu önemli.
Hangi şehirdesiniz imkanlar nasıl bilmiyorum ama başka yer bulmaya çalışın.
Ben de maddi manevi zorlanıyorum şu an haftada 2 gün götürürken ama kardeşimde de dehb vardı elimden geleni yapayım diye katlanıyorum.
Merhaba. Yorumları okurken aynı sorunu yaşadığımız için yazmak istedim. Siz ne zamandır götürüyorsunuz ve ne kadar sürede etkisini aldınız ergoterapiden. Bizde başlayacağız. O kadar bilgi karmaşası var ki psikiyatri doktorları ergoterapiye sıcak bakmıyor. Kimi doktor anne kaygısı ve ekran varsa dehb benzeri olabilir diyor. İnanın ergoterapiye çok ikna olmuştum ama farklı bilgiler var boşa zaman kaybetmek de istemiyorum. Ama başka şansım da yok. Oyun grubuna gidiyor ve oğlum en uyumsuz çocuk.
Benim oğlum da 3 yaş 3 aylık. Biz daha oyun grubuna yeni başlayabildik bulunduğumuz ilçede pek seçenek yoktu. Oyun oynamayan, çok hızlı hareket eden bir çocuk olduğunun farkındaydım. Eşim kabul etmesede bir sorun olduğunu seziyordum ama oyun grubuna gelince çok daha net anladım. Oyunlara katılmıyor , oyunları bozuyor çok hızlı hareket edip sabredemediği için falan. Biz haftada bir kez başlayacağız inşallah faydası olur.Merhaba oğlum 3 yaş 3 aylık tam.
Şubat ayında başladık 2.5 yaşında iken.
Hala devam ediyor.
Şubat haziran arası haftada 1 gün gitti.
Hazirandan beri 2 gün devam ediyor.
Ben 1 yaşından beri oyun gruplarına götürüyorum. Hep uyumsuzdu. Hep en hareketliydi. Bebekliği de kolikti. Memede bile durmuyordu. Mama sandalyesinde oturmuyordu. hep beni yoran bir çocuk oldu açıkçası.
Dehb teşhisini psikiyatri koyar elbette ama götürmedim henüz götürmeyi de pek düşünmüyorum ya. Okul çağında götürebilirim.
Kendi doktoruna sordum o da iyi bir Prof o bana böyle önerdi açıkçası.
ben ergoterapiyi haftada 2 güne çıkardıktan sonra özellikle çok güzel dönüşler aldım oğlumdan. Dürtüsel davranışları azaldı.
Çarpma düşme merdiven çıkamama (aceleden) gibi şeyler vardı onlar geçti. Arkadaşlarına vuruyordu sürekli panikle dikkatlerini çekmek için gibi. Şu an o davranış kalktı.
Ben de bazı psikiyatristleri takip ediyorum sosyal medyada muayene ettirmeden götürmeyin diyorlar ama ben çok memnunum o yüzden şu an kulak arkası ediyorum.
Terapi aldığımız kişiler de çok profesyonel.
Kreşten de çok olumlu şeyler söylüyorlar. O yüzden devam edeceğiz. Önümüzdeki ay haftada 1e düşeceğiz tekrar.
Bu arada bizde ekran çok kısıtlı hafta sonu günde 30 dk gibi. Hafta içi hiç yok. 2 yaş öncesi hiç izletmedim.
Benim oğlum da 3 yaş 3 aylık. Biz daha oyun grubuna yeni başlayabildik bulunduğumuz ilçede pek seçenek yoktu. Oyun oynamayan, çok hızlı hareket eden bir çocuk olduğunun farkındaydım. Eşim kabul etmesede bir sorun olduğunu seziyordum ama oyun grubuna gelince çok daha net anladım. Oyunlara katılmıyor , oyunları bozuyor çok hızlı hareket edip sabredemediği için falan. Biz haftada bir kez başlayacağız inşallah faydası olur.
Kreşe falan gitse ekranı bende açmam belki hiç ama bütün gün zaman hiç geçmiyor bazen hiç iş yaptırmıyor ve mecbur kalıyorum. Tamamen nasıl keseceğim bilmiyorum 3 gündür açmıyorum ama havalar güzel oyun grubuna geliyoruz ve parka çıkıyoruz bir şekilde vakit geçiyor. Ama havalar soğuyunca ne yapacağız bilmiyorum.
Neden böyle yazdınız anlamadım. ? Böyle bir duam olduğunu nereden çıkardınız?Bizim çocuklarımız zeki olsun, yaşından ileri olsun diye dua ederken. Neye dua ettiğine dikkat etmek gerekiyormuş.
Evet tv belli 2 kanal var onları açıyorum. Telefon da çok mecburı dışarıda kalırsak veriyorum sevimli dostlar falan. İnanın tek başına bakmama rağmen çok kısıtlıyorum ama bazen tükeniyorum kendime ayırabildiğim hiç zamanım yok.Evet ekransız zor gerçekten ben çalıştığım için evde sürekli bakıcı ablamız vardı kuralımız netti ekran konusunda ama ben hafta sonları esnetiyordum. Sürekli evde olsam ben de açardım muhtemelen. Tv mi izliyor? Eline tablet telefon vermeyin en azından.
Neden böyle yazdınız anlamadım. ? Böyle bir duam olduğunu nereden çıkardınız?