• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saçlarım çok beyazladı çok üzülüyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhabalar ben 27 yaşındayım. 8 aylık evliyim. Evlenmeden önce okul dönemleri streslerim vardı. Bi bölüm kazanmak, dersleri geçmek, atanmak vs vs. Okul dönemlerin yoğun ve stresli geçmişti. Buna rağmen saçlarımda hiç beyaz yoktu belki 1-2 tane.
Ama evlendiğimden beri bir anda saçlarımda çok fazla beyaz çıktı. Bi anda 15 tel beyaz saç...
Saydın mı diyeceksiniz evet saydım :KK43:
Eşimle aramızda bir problem yok çok şükür ama onun canını sıkan bişey olursa tabi ki benimde canım sıkılıyor.
Ben güneydoğu anadolu bölgesinde memurum. Evlendikten sonra eş durumu ile benim çalıştığım şehre geldi ve bir süre adapte olamadı. Bazı şeyleri çok fazla kafasına taktı. Bu bana da yansıdı. Buradaki her sıkıntısından ben kendimi suçlu hissettim eş durumu ile geldiği için.. Bunu kafama çok takmıştım. Şuan bunu aştı çok şükür ilk geldiği zamana göre adapte oldu.

Sonuç olarak şuan bir sıkıntımız yok ama beyazlar yanıma kar kaldı. Yaşıma göre normal mi saçımdaki beyazlar?
Her ay dibinden kesiyorum görmemek için ve her kestiğimde yeni bir tanesi ile karşılaşıyorum.

Bu mu dert diyebilirsiniz ama kafama taktım bu durumu. Okuduğunuz için teşekkür ederim
Saçlarım 15 yaşımdan beri beyaz. Küme küme. 29 yaşımdayım. Röfle kullanıyorum. Genetik. Saç renginize uygun boyayla o bölgeyi boyayabilirsiniz.

32 yaşında ,8 aylık bebekle eşim işten haksız yere kovulup, biz karı koca tam 1.5 yıl işsiz kalınca benimkinin yarısı beyazladı. 33 yaşındayım şu an. Sürekli boyuyorum. Boyadığımda 23 boyamadığımda 53 gibi duruyorum

37 yaşındayım. saçımın yarısı beyaz. Ben senin taktığın bu durumu lisede iken takıyodum. artık her ay boyuyorum. yapacak bişey yok. Hatta kaşlarımda bile başlamış. çoğalınca onları da boyayacağım.

28 yaşındayım bir anda 3-4 tane.
sonra neyse keyfi boyadım ve yine beyazlarr beyazlar
kardeşimde 26 yaşında beyazladı. genetikde var dertde var.

Merhabalar ben 27 yaşındayım. 8 aylık evliyim. Evlenmeden önce okul dönemleri streslerim vardı. Bi bölüm kazanmak, dersleri geçmek, atanmak vs vs. Okul dönemlerin yoğun ve stresli geçmişti. Buna rağmen saçlarımda hiç beyaz yoktu belki 1-2 tane.
Ama evlendiğimden beri bir anda saçlarımda çok fazla beyaz çıktı. Bi anda 15 tel beyaz saç...
Eşimle aramızda bir problem yok çok şükür ama onun canını sıkan bişey olursa tabi ki benimde canım sıkılıyor.
Ben güneydoğu anadolu bölgesinde memurum. Evlendikten sonra eş durumu ile benim çalıştığım şehre geldi ve bir süre adapte olamadı. Bazı şeyleri çok fazla kafasına taktı. Bu bana da yansıdı. Buradaki her sıkıntısından ben kendimi suçlu hissettim eş durumu ile geldiği için.. Bunu kafama çok takmıştım. Şuan bunu aştı çok şükür ilk geldiği zamana göre adapte oldu.

Sonuç olarak şuan bir sıkıntımız yok ama beyazlar yanıma kar kaldı. Yaşıma göre normal mi saçımdaki beyazlar?
Her ay dibinden kesiyorum görmemek için ve her kestiğimde yeni bir tanesi ile karşılaşıyorum.

Bu mu dert diyebilirsiniz ama kafama taktım bu durumu. Okuduğunuz için teşekkür ederim

ben eşimle 14 yıldır tanışıyoruz, tanıştığımızda adam 21 yaşındaydı ve o zaman saçlarının yarıya yakını beyazdı..
kimine genetik, kimine stresten oluyor ama bir şekil olacak yani hepimizin başına gelecek..
benim 1-2 senedir var beyazlarım ve boyatmıyorum da hayatın bize getirdiklerini kabul etmeye çalışıyorum.
kadın olmanın güzelliği boyatadabilirsin..
çok da şaapma yani..

28 yaş saçın beyazlamaya başlaması için çok erken değil, çok beyazınız da yokmuş. Saç beyazlamasında en büyük pay genetik faktörlerin olsa da çevresel faktörler de etkili oluyor. B6, B12, biyotin, E vitamini, D vitamini eksikliği saç beyazlamasına neden olabilir. Stres, sigara kullanımı da öyle. İsterseniz kan değerlerimize baktırın. Rahatsız olduğunuzda saçlarınızı boyatabilirsiniz.

Benim 23 yaşımdan sonra beyaz saç çıkmaya başladı. Şuan 31 yaşındayım ve %40 saçlarıma aklar düştü. İlk başta bende konduramadiım ama sonra alıştim
. Boyaya karşı değilsen kapat gitsin. Ben tesettürlüyum yinede 2 aya 1 yapıyorum boyayı.
aynı ben

Boyatma alışkanlığın yoksa 15 tel için bence boyaya gerek yok. Çıktıkça dibinden makasla kes gitsin ama sakın kopartma o zaman artıyorlar. Bana kuaförüm kes demişti sakın koparma. Ben tabi dayanamayıp koparıyordum derken şimdi beyazların önünü alamıyorum.

Saraçoğlu nun önerdiği bir yağ vardı bunun için. Çörek otu yağı olabilir. Ben dökülmeler için kullanıyordum. Ama hiç Beyaz kalmadı saçımda

Geçen kuaför saçlarımı çok kısa kesti diye ağlarken, en yakın arkadaşımın kemoterapi sonrası saçlarını kaybetmesi geldi aklıma
Sonra dedim ki saç da neymiş ya uzar
Sizinki de boyanır geçer yani

Erkeğin de mızmızı hiç çekilmez yaa... Bir musibet bin nasihatten iyidir derler. Sizin ki de bu hesap olmuş. Saç beyazlaması o kadar çok dert değil, ama sürekli negatif, şikayet eden insan karşısındakinde hayat enerjisi bırakmaz.

Siz de bu vesile ile her dediğini ciddiye alıp, dinleyip, onu bu konuda yüreklendirmeyin bence. Bir risk aldıysa elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışacak, hepsi bu. Aç mısınız, açıkta mısınız sanki....

14 yasinda saclari beyazlamış biri olarak tek derdin beyaz saç olsun diyorum...

27 yaşındayım ve 16 yaşımdan beri saçlarım beyazlamaya başladı. Şuan halimi az çok tahmin ediyosundur sanırım :) daha 1,5 ay önce diplerini boyadım şuan 1 parmak kadar dipler bembeyaz ve beyazların olduğu yerleri boya tutmadığı için rengarenk geziyorum 🤣 yinede çok dert etmiyorum yaşınmışlıkların kanıtı deyip sevmeye çalışıyorum

Saç beni mi deniyor 😄Sevdim güzelmiş 😄
Oyle mi deniyor bilmem de kucukken bu durumla ilgili birinden sac beni dedigini(soyleyeni de hatirlamıyorum ona ragmen nasil begendiysem lafi) duymustum, aklimda kalmis. Bir yerde bir tutam gorunce oyle diyorum..🤣 sac beyazlamasi degilde bu bir tutamin beyaz olmasi kimine cok yakisiyor bence,

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back