Sabrımın sonuna geldim

konu sahibi siz yerden göge kadar haklısınz ve örf adet bilmeyende onlar
daha insanlara büyüklere saygıyı ögrenmemiş denyo eşin kusura bakma ama
sizi seven ailenize saygı gösterir öncelikle
birde sunu belirtmeden gecmeyecegm
siz temiz bir ailenin kızısınz belli
sizi nerden buldu su allahın.....görgüsüzleri
hele esinize bir sinir oldum benim anneme öyle trip yapacak ben alnını karıslarım
kadın orda yazık kahvaltı hazırlıyor beyfendi inip anasına yemeye iniyor aptal adam
ulan orda esinin kocaman annesi var pislik

Aileniz durumu düzeltmek için herşeyi yapmış ortada bi hata yokken ama kocanız ve ailesi bence yaşananı bahane etmişler. Ayrıca onlarda neticede kına sahibi asıl davet etmek ayıp bence ne o misafir gibi.. Ailenizin evine dönmeniz iyi olmuş. Bence ya artık eşiniz çeki düzen versin kendine yada siz kendinize yeni bi yol çizin...

kusura bakmayın cok sinirlendim eşinize ve uyuz anasına
lütfen ama lütfen o eve dönme senin anneni saymayan seni hiç saymaz
başta nasıl davranırsan öyle gidir gurur onur meselesi yap ve asla taviz verme
sen sanırım bu kadar eşin trip yapabildiğine göre hep alttan almıssın
sakın haaa ezdirme sakınnn koca bulunur aile bulunmaz
nasıl davranması gerektiğini ögret ona ve sunu düşün böyle saygısız bir eşe cocuk yapmak istermiydin
asla degilmi düşüncesi bile kötü onlara sıra diz hayatlarının dersini ver
örf adet trip atmak neymiş görsünler
yemişim onların yok davet etmediniz görgüsüzler

ömrümdede kız tarafının kınaya erkek tarafını davet ettiğini bunlarda duydum
onlar kız alıyor onların el pence sizin kız tarafının etrafında fırr dönmesi lazımdı aslında

Ne kadar kindar eşin suç yok bişey yok kayinvaliden gelseydi düğün sahibiydi altin felan koyarlar avucuna gelinin gelseydi madem öyle anasinin babasinin ağzina bakiyosa uzaktada olsa yakindada olsa herseye burunlarını sokacaklardir bu kadar uzatmanin alemi benin esimde annemle küs konuşmuyolar hic yok yere erkeklerin fitratimi bu yoksa bizim basimizdami var tek bilemedim kadin yapsa kaç kişi birden üstüne geliniyo şuanki tavrini takin sabret bakalim bi yuvanin bozulmasini asla istemem ama boylede çekilcek gibi degil bacim sen o adamla bi ömür geçirecen ve siz canim cicim aylarindayken olaylar hatsafada hersey bastan belli oluyo insallah hakkinda hayirlisi olur

Eşiniz öyle veya böyle yuvasına sahip çıkıp ailesiyle görüşmüyomuş. Sizde düğünde yapılanları bırakın bi kenara önünüze bakın. Benim durumumu görüyosunuz. Sabır taşıyo bi noktadan snra. Tabi arada sırada aba altından sopa göstermekte lazım.
Kayinvalide hatalı ama esinde daha çok suç var.Sekiz ay boyunca bikmamislar mi kına muhabbetinden.
Şimdi analı ogullu oturup kinalansinlar...Vereceğin kadar taviz vermişsin kendini ezdirme
Bıkmamışlar bıkmamışlar bıkmamışlar. Eşîm olgun biri olsaydı bunların hiç birini yaşamıycaktık biz zaten.

Yerinde olsam eşim annemin babamın elini ayağını öpecek duruma gelene dek suratına bakmazdım. Terbiyesiz ana oğul. Sabrın sonu selamettir canım sık dişini, sakın taviz verme, canlarına oku. Kesinlikle haklısın, asla bir şey için özür dileme, sürt burnunu sürtebildiğin kadar.

ömrümdede kız tarafının kınaya erkek tarafını davet ettiğini bunlarda duydum
onlar kız alıyor onların el pence sizin kız tarafının etrafında fırr dönmesi lazımdı aslında
Kız tarafı erkek tarafı rollerini değiştik biz bizim ilişkide. Kız tarafı onlarmış gibi nazlanıp durdular.

Eşiniz annenizle neden konuşmuyo?

Benim özür dileyecek bişeyim yokki bu noktadan snra. Haksızlığa uğrayan benim, ezilen benim, kırılan benim. Rabbim sonumuzu hayır etsin. Belkide ameliyatım tüm bunların su yüzüne çıkmasına vesile olmuştur.

Ah be kardeşim cok üzüldum sana
Nasıl insanların içine düşmüşün
Nasıl bir kinmiş bu 8 ayda bitmemis
Kınada kimse kimseyi cagırmaz kina yakılacagı zaman millet toplanmaya başlar gelinin etrafına bi taraflarından adet uydurmasınlar terbiyesizler.
Saat 10 da gelip bide trip mi attılar madem bu kadar görgulüler o saatte gelinmiceginide bilselerdi bi zahmet.
Evine gelen misafire heleki esinin annesine saygısizlık etmek bu adetlerin neresinde yer alıyo
Egerki konusma fırsatın olursa o kv ne bütün icindekileri dök
Eger söylemezsen içinde kalır
Şimdi oglunun yuvasını dagıttıgı icin her yerine kına yakıversin

Ömrümde bi kere kinam olacak diyerek, evliligin en guzel zamanlarindan olmasi gereken ilk aylari eşinin burnundan getiren, bunu dile getirdiğin halde anlamayan birine ne denir ki? Esas sen onun annesine tavir almaliydin, kucucuk seyleri sorun edip her seyi boyle gerdigi icin.. Ama alttan almissin, belki de daha iyi olmus, pisman olacagin bisey yok Allah'a sukur..
Olmadik gerekçeler sunarak ailene saygisizlik yapamaz, yok sayamaz, yok sayip sonra kendi ailesine muthis bi saygi bekleyemez.. Dahasi senin hicbi sey yok gibi onu mutlu etmeni bekleyemez.. Herkes haddini bilecek..
Cocuk olmamasi avantaj.. Iyi dusunmeni oneririm..

Bende onu düşünüyorum. Sevgi anlayışlarımız çok farklı. Çok afedersiniz köpeğin hatrı yoksa sahibinin hatrı vardır diye bi laf varya. Beni gerçekten seven benim hatrım için saygı gösterirdi, benim hatrım için dayanırdı (ki dayanılacak bi durumda yok, ameliyattan dolayı gelmiş annem benim için, bana bakmaya)
aynen herşeyi bahane ettiler. Kusur aradılar küsmek için. Gözünün üstünde kaşın var diyceklerdi kına muhabeti olmasaydı sanırım. Geçinmek isteyen insan bi yolunu bulur geçinirdi, geçinmek istemeyende bi bahane bulurdu. Bunun en güzel örneğiyim maalesef.

Çok geçmiş olsun. Kına gecesi gelinin gecesidir, damat bey ve ailesinin değil öncelikle bunu bi kabullenmeleri lazım. Oğullarına prenses gibi davranmaları onun gecesi olduğunu göstermez. Benzer şeyleri yaşadım çok iyi anlıyorum. Ayrıca ameliyat olmuş bi insana ilgi göstermeyip bi de ilgi beklemek nedir ya? Yazık annene ne kadar mahçup olmuştur sizin evinizde kocan gidince.
Ayrıca evden kovmak nedir ya? Terbiyesiz adam. Senin yerinde olsam daha onlarla muhattap olmam. Ne zaman anası babası kendisi gelir ailenle anlaşır ve sizinkileri ikna eder o zaman dönerdim. Çünkü bu cahiller sen dönünce sana zulme devam edecekler, besbelli.
Kına gecesi konusu da konuşulur onlar gelince. Kimsenin içinde bişey kalmaz herkes rahatlar.
Her beraber gelip almazlarsa seni katiyyen dönme. Asla dönme.

Zaten bu tipler, üzerlerine düşen hic bi vazifeyi yapmayip, kendi ayaklarina paspas olunmasını bekler, ustune bi de memnun olmayup
Zaten bu tipler uzerlerine dusen hic bi vazifeyi/adeti/görenegi yerine getirmeyip, kendilerine karsi paspas olunmasini beklerler.. Ustune de memnun olmayi birak, tripten tribe girerler.. Allah kiymet bilen, vicdanlı insanlarla karsilastirsin.. Hem uzuldum hem gerildim şu konuya..

Gorgusuz ve nankorler cunku.. Ne yapsan da yaranamadigin tipler vardir ya, hah bunlar tam o cinsten iste.. Dedigin gibi, hic bi sorun olmasa da (ki bence zaten yokmus bi sorun) bi sey uyduracaklarmis.. Bazi insanlar huzursuzluktan, kavgadan beslenir, takintilidir ve hep kusur arar, bulamazsa uydurur.. Bi de bence en tehlikeli insan modeli; cahil ve iftiraci insanlar.. Mis gibi yuvalardan çıkıp yılan ciyanlarin arasina dusmek cok zor.. Rabbim tez zamanda bi ferahlik versin sana ve ailene..

İnan herkese biz haklıyız pozları veriyoladır. Ben eve dönmeden önceki akşam arkadaşım geçmiş olsun ziyarete geldi bana. Kesinlikle kıskanmak anlamında değil rabbim muhabetlerini arttırsın inşallah. Annesi ve kayınvalidesiyle beraber gelmişler. Nasıl imrendim onlara. Kayınvaliden nasıl diye sordular, bilmiyorum dedim uğramadı yanıma

Bende bunu yapmayı düşünüyorum, kendim konuşmuycam artık. Beni aştı bu konu. Ya efendi gibi gelirler özür dilerler anlaşmaya çalışırlar ailemle yada inceldiği yerden kopar. Çok ümitlide değilim açıkcası, gelip hatalarını anlayıp konuşacak olgunlukta insanlar değil hiç biri. Zaten o olgunluk olsaydı 8 aydır uzatıp durmazlardı.

Gecmiş olsun diyeyim oncelikle, çünkü ailenin evine dönüp bulunduğun hastalıklı ortamdan kurtulmussun. Bir insan 7 sinde neyse 70inde de odur .değişim nadir görülen bir mucizedir .en güzel zamanlarini çöpe atan ,ailene saygısızlık eden bir adamı hayatında tutmamalisin. Kına gecesi hadisesini şoklar içinde okudum benim kına gecem de dahil hiçbir kına gecesinde erkek tarafının özel muameleyle kınaya davet edildiğini hiç görmedim . Aksine ,erkek tarafı kız evi naz evi diyip ,kız tarafının etrafında dört döner .davet de neymiş ? Komşu gibi icerlenmis bu duruma ,haksız bir şekilde .
Çok büyük hakaret yasadiklarin ,terbiyesizliğin daniskası! Sana tavsiyem ,çocuk olmadan ,çok da başın agirmadan bu evliliği sonlandırman .yoksa sürekli gelecek güzel günleri beklerken, bugünlerini ziyan edeceksin .

Amiin canım hepimize inşallah. Bunlar tamda tarif ettiğin türde insanlarmış maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…