- 12 Kasım 2009
- 5.750
- 4.806
-
- Konu Sahibi denizlililili
Eşiniz öyle veya böyle yuvasına sahip çıkıp ailesiyle görüşmüyomuş. Sizde düğünde yapılanları bırakın bi kenara önünüze bakın. Benim durumumu görüyosunuz. Sabır taşıyo bi noktadan snra. Tabi arada sırada aba altından sopa göstermekte lazım.Sayenizde esime cok eziyet ettigimi anladim 6 yillik evliyim 6 yildir her kavgada annen sunu yapti bunu yapti altinlarimi caldi soylendim durdum.demek hataliymisim...umarim mutlu olursunuz ama huylu huyundan vazgecmiyor malesef esim ailesiyle gorusmuyor bi takim nedenlerle ona ragmen bende unutup kapatamiyorum yapilan bazi seyleri ki sizin aileniz cok anlayisli davranmis ben olsam geri donmezdim kapris bi yere kadar cekiliyor cunku
Bıkmamışlar bıkmamışlar bıkmamışlar. Eşîm olgun biri olsaydı bunların hiç birini yaşamıycaktık biz zaten.Kayinvalide hatalı ama esinde daha çok suç var.Sekiz ay boyunca bikmamislar mi kına muhabbetinden.
Şimdi analı ogullu oturup kinalansinlar...Vereceğin kadar taviz vermişsin kendini ezdirme
Kız tarafı erkek tarafı rollerini değiştik biz bizim ilişkide. Kız tarafı onlarmış gibi nazlanıp durdular.ömrümdede kız tarafının kınaya erkek tarafını davet ettiğini bunlarda duydum
onlar kız alıyor onların el pence sizin kız tarafının etrafında fırr dönmesi lazımdı aslında
Eşiniz annenizle neden konuşmuyo?Ne kadar kindar eşin suç yok bişey yok kayinvaliden gelseydi düğün sahibiydi altin felan koyarlar avucuna gelinin gelseydi madem öyle anasinin babasinin ağzina bakiyosa uzaktada olsa yakindada olsa herseye burunlarını sokacaklardir bu kadar uzatmanin alemi benin esimde annemle küs konuşmuyolar hic yok yere erkeklerin fitratimi bu yoksa bizim basimizdami var tek bilemedim kadin yapsa kaç kişi birden üstüne geliniyo şuanki tavrini takin sabret bakalim bi yuvanin bozulmasini asla istemem ama boylede çekilcek gibi degil bacim sen o adamla bi ömür geçirecen ve siz canim cicim aylarindayken olaylar hatsafada hersey bastan belli oluyo insallah hakkinda hayirlisi olur
Benim özür dileyecek bişeyim yokki bu noktadan snra. Haksızlığa uğrayan benim, ezilen benim, kırılan benim. Rabbim sonumuzu hayır etsin. Belkide ameliyatım tüm bunların su yüzüne çıkmasına vesile olmuştur.Yerinde olsam eşim annemin babamın elini ayağını öpecek duruma gelene dek suratına bakmazdım. Terbiyesiz ana oğul. Sabrın sonu selamettir canım sık dişini, sakın taviz verme, canlarına oku. Kesinlikle haklısın, asla bir şey için özür dileme, sürt burnunu sürtebildiğin kadar.
Ömrümde bi kere kinam olacak diyerek, evliligin en guzel zamanlarindan olmasi gereken ilk aylari eşinin burnundan getiren, bunu dile getirdiğin halde anlamayan birine ne denir ki? Esas sen onun annesine tavir almaliydin, kucucuk seyleri sorun edip her seyi boyle gerdigi icin.. Ama alttan almissin, belki de daha iyi olmus, pisman olacagin bisey yok Allah'a sukur..Merhaba hanımlar..
Nereden başlıycağımı bilmiyorum. 8 aylık evliyim. 6 senelik beraberliğin sonunda oturduk nikah masasına. Flört döneminde herşey gayet iyiydi.. Nişan döneminde ufak ufak başladı sıkıntılar. Düğün tarihi yaklaştıkça, eşya seçimi vb konulardan gerginlikler yaşadık. Kayınpederim çok paragöz bir adamdır. Odaya küçük gelen bir halının, bir büyük boyunu getirticeğimiz zaman fiyat farkı çıktı diye bir yığın laf söyleyen bir adam. Kayınvalidemse küçük şeyleri problem eden, uzatan, büyüten biri.. Eşimse maalesef annesinin ve babasının gazına gelen, haklıyı haksızlığı ayırt edicek olgunluğa ulaşmamış biri..
Çok fazla uzatmak istemiyorum. Sıkıntılı geçen düğün öncesi süreçten snra düğün günü geldi çattı. Eşimin ailesi il merkezinde, ailem ise merkeze 45 dk mesafede ilçede yaşıyor. Kına gecesinde erkek tarafı saat 21.45e geliyorken geldi. Haliyle geç kalındı ve herkes gerilmeye başladı. Onlar gelmeden bizde çıkamadık salona.. Neyse.. Ben zaten o gün sarhoş gibiydim, heyecandan stresten ne yaptığımı hatırlamıyorum bile, eğlenmeye baktım, hopladım, zıpladım her gelin gibi kına gecemin tadını çıkardım. Taki gecenin sonuna kadar.
Gece sonunda kayınvalidem fotoğraf çekilmek istemedi, "yarın çekiliriz" falan gibi geçiştirdi.. Bense "anne bu kına gecesi hatırası hadi çekilelim lütfen" diyerek ikna etmeye çalıştım onu.. Olanlardan haberim yok tabii..
Eve döndüğümde ve eşimde evine vardığında eşimden "akşamki rezalet için tşkler" gibi bi msj aldım.. Anlam veremedim önce, ertesi gün anlayabildim ancak.. Meğer kına yakılacağı vakit bizim taraftan kimse erkek tarafını kınaya çağırmamış. Kasıtlı yapılan hiç bir şey yok inanın. Herkes telaşlı zaten kimse erkek tarafını kınaya kaldırmayı düşünememiş. Gerçi çağırmaya, davet etmeye gerek bile yoktu çnkü kayınvalidemde düğün sahibi nihayetinde.. Onunda oğlunun kına gecesi, yalnızca benim değil..
Kına gecesinde yaşanan bu aksilik düğünede aksetti.. Düğünden snra yaşadığımız tüm kavgaların sebebi de bu aksilik oldu..
Balayı boyunca herşey süperken biz ne zaman eve döndük (kayınvalidemlerle altlı üstlü oturuyoruz) işte ozaman başladı tartışmalar. Eşim kına yakılırken onun tarafı çağırılmadı diye düşman kesildi aileme. Senin annen şunu yaptı, senin teyzen bunu yaptı falan diye tartıştık hep. "Kasıtlı yapılan bi durum yok, telaştan yaşanmış bişi keşke annen davet bekliyceğine misafirleri kaldırsaymış" diye anlatmaya çalışsamda anlamadı.. "Telafisi yok o gecenin, benim hayatımda 1 kere olacak bişeyi mahvettiler" deyip durdu. "Benim hayatımda da 1 kere yaşanacak bişey ve bugünlerimiz en güzel günlerimiz, evliliğimizin ilk günleri, bugünlerinde telafisi yok" desemde anlatamadım..
Normalde el öpmeye gidilir ya evlendikten snra anne babaya.. Biz gidemedikhep bi bahane, yüzlerini görmek istemiyorum gibi acımasız cümleler.. 20 gün sonra bayram dolayısıyla gittik ailemin evine.. Annem babam eşimle konuştu gittiğimizde "biz artık bi aile olduk oğlum, özür dileriz kırdıysak ama kasıtlı bişey yapmadık" diye.. Anlamadı, anlamadı, anlamadı.. Tamam deyip geçti eşim.. Annemin ve babamın tlflarını açmamaya başladı.. Ailem çağırdıkça hep bi bahane buldu.. 2 ay snra kayınvalidem ameliyat oldu annem hastaneye koştu geldi ziyaretine.. Snra eve çıkınca babamla ayrı geldiler geçmiş olsuna, anneannemle ayrı geldiler.. Tatsızlığı uzatmayalım, aramız düzelsin diye adım attılar hep..
Ablamla aynı şehirde yaşıyoruz, ablam bekar. Annem ne zaman bulunduğumuz şehre gelse hep ablamın evine geldi, benim evime gelemedi.. Bense ancak akşam oturmasına yada haftasonuysa kahvaltıya gidebildim.
Geçen hafta küçük bi operasyon geçirdim. Oturmam, kalkmam zor olacağı için annem geldi hastaneye. İlk defa evimde kalıcaktı annem. Mutluydum. 2 gece hastanede yattıktan sonra eve çıktık. Kayınvalidem ilk eve çıktığımızda 5 dakikacık uğradı sadece bana.. Aramızda 10 basamak var.. Buarada eşim hastaneye beni ziyarete geldiğinde dilinin ucuyla anneme slm veriyodu, el öpmek yok, anne demek yok. Herneyse.. Eşim nöbet usulü çalışıyo, gündüz evde gece işteydi o hafta.. Eve geldiğimizde o işe gitti zaten akşam yoktu. Ertesi gün sabah eşimin geleceği saatte kalktık kahvaltı hazırlıyoruz mutfakta annemle. Eşim geldi işten, direkt duşa girdi. Biz kahvaltıyı hazırlayınca eşimi çağırmak için yatak odasına gittim baktım eşim yok.. Meğer aşağı annesinin yanına inmiş. Aradım dedim kahvaltı hazırlamıştık, seni bekliyoduk. E ben burda yapıyorum artık kahvaltımı dedi gelmedi. Öğleden sonra beni pansumana götürdü, götürürken tavırlıydı zaten. "Beni hiç merak etmiyosun, gecem nasıl geçti, açmıyım tokmuyum hiç sormuyosn"falan dedi.. Bende kahvaltıya bile gelmedin seni göremedimki konuşabileyim dedim, ayrıca ameliyatlı olan benim sen bana sordun mu ağrın sızın var mı diye dedim.
Ertesi gün yine aynısı. Kahvaltıya gelmediği gibi, annem kapıyı açıyo slm bile vermeden giriyo üstünü değiştiriyo gidiyorum demeden çıkıp gidiyo.. Artık dayanamadım daha fazla.. O işteyken gece msjlaştık, tartıştık. O böyle münasebetlerden hoşlanmıyomuş, alışkın değilmiş kalma durumlarına, işten yorgun geliyomuş her oda doluymuş.. (Yatak odasında ben yalnız yatıyodum buarada. Yatağına yatabilirdi yani.) Allahın selamını dahi esirgiyosun, ben saygı bekliyorum senden, sevmiyosan bile saygı göstermek zorundasın, evine gelen misafir sonuçta o insan, üstelik bana bakmak için burada dedim. Annene de çok kırgınım dedim sadece ilk geldiğimde 5 dk uğradı bi dahada gelmedi dedim.. Anlaşamıyolar bilmiyomusun fln dedi.. Dedim bana gelecekti, benim evime gelecekti. O ameliyat olduğunda ben "nasıl olsa kardeşi var, yeğeni var" deyip gitmemezlik yapmadım, 2 hafta boyunca her gün gittim nasılsın diye sordum dedim. Derken tartışma büyüdü. Ben mutlu değilim, uzatmayalım artık fln demeye başladı. Netten araştırmış anlaşmalı boşanma diye bi yazı göndermiş, en kolayı bu diğerleri süreci uzatıyomuş yazmış.. Bende istemiyosan gider verirsin mahkemeye dedim. Ertesi gün işten gelince ben uyuyodum, nasıl olsa kahvaltıya annesine iniyo diye kalkmadım. Sertçe sarstı beni "sen uyuyosun umrunda değil" gibi bişiler dedi.. Snra bende bişey diyince eşyalarını topla git dedi ardından aşağı annesinin yanına indi. Bende ağlayarak kalktım topladım eşyalarımı. Ailemin evine geldim.
Şuan tüm ailem benimle birlikte.. Teyzemler her gün yanımda. Üzülmeyeyim diye destekler bana çok şükür. Buraya geldikten snra kayınpederim ve eşim aradılar çok kere ama açmadım. Çnkü artık yoruldum. Çnkü biliyorumki özür dilemek için değil sitem etmek için arıyolar beni. Bunu ömrümün sonuna kadar nasıl götürürüm bilemiyorum. Huylu huyundan vazgeçer mi sizce? Aileler kendileri konuşsun çözsün çözebileceklerse istiyorum ama ümidim yok.
Şimdi bu kdr küçük ameliyatta iki gün dayanamayıp annemin yanımda olmasını sorun ediyosa yarın bi bebeğim olduğunda doğumumda nasıl gelicek?
Herşey bir yana ömür boyu kına gecesinde ailen şunu yaptı, bunu yaptı diye suçlanıp durucak mıyım? 8 aydır düzelir belki yoluna girer diye alttan aldım, sabrettim, ki ciddi anlamda sabırlı bi insanım.. Senelerdir hep alttan alan, hep ılımlı yaklaşan benim. Ama aileler işin içine girince gerçekten değişiyomuş bişeyler.
Çok uzun oldu, kusura bakmayın hakkınızı helal edin lütfen. Çok dolduğum için sanırım herşeyi yazmak istedim.
Bende onu düşünüyorum. Sevgi anlayışlarımız çok farklı. Çok afedersiniz köpeğin hatrı yoksa sahibinin hatrı vardır diye bi laf varya. Beni gerçekten seven benim hatrım için saygı gösterirdi, benim hatrım için dayanırdı (ki dayanılacak bi durumda yok, ameliyattan dolayı gelmiş annem benim için, bana bakmaya)konu sahibi siz yerden göge kadar haklısınz ve örf adet bilmeyende onlar
daha insanlara büyüklere saygıyı ögrenmemiş denyo eşin kusura bakma ama
sizi seven ailenize saygı gösterir öncelikle
birde sunu belirtmeden gecmeyecegm
siz temiz bir ailenin kızısınz belli
sizi nerden buldu su allahın.....görgüsüzleri
hele esinize bir sinir oldum benim anneme öyle trip yapacak ben alnını karıslarım
kadın orda yazık kahvaltı hazırlıyor beyfendi inip anasına yemeye iniyor aptal adam
ulan orda esinin kocaman annesi var pislik
aynen herşeyi bahane ettiler. Kusur aradılar küsmek için. Gözünün üstünde kaşın var diyceklerdi kına muhabeti olmasaydı sanırım. Geçinmek isteyen insan bi yolunu bulur geçinirdi, geçinmek istemeyende bi bahane bulurdu. Bunun en güzel örneğiyim maalesef.Aileniz durumu düzeltmek için herşeyi yapmış ortada bi hata yokken ama kocanız ve ailesi bence yaşananı bahane etmişler. Ayrıca onlarda neticede kına sahibi asıl davet etmek ayıp bence ne o misafir gibi.. Ailenizin evine dönmeniz iyi olmuş. Bence ya artık eşiniz çeki düzen versin kendine yada siz kendinize yeni bi yol çizin...
Zaten bu tipler, üzerlerine düşen hic bi vazifeyi yapmayip, kendi ayaklarina paspas olunmasını bekler, ustune bi de memnun olmayupAh be kardeşim cok üzüldum sana
Nasıl insanların içine düşmüşün
Nasıl bir kinolmayıp tripten tribe girerler.. Allah kiymet bilen, vicdanli insanlarla karsilastirs8 ayda bitmemis
Kınada kimse kimseyi cagırmaz kina yakılacagı zaman millet toplanmaya başlar gelinin etrafına bi taraflarından adet uydurmasınlar terbiyesizler.
Saat 10 da gelip bide trip mi attılar madem bu kadar görgulüler o saatte gelinmiceginide bilselerdi bi zahmet.
Evine gelen misafire heleki esinin annesine saygısizlık etmek bu adetlerin neresinde yer alıyo
Egerki konusma fırsatın olursa o kv ne bütün icindekileri dök
Eger söylemezsen içinde kalır
Şimdi oglunun yuvasını dagıttıgı icin her yerine kına yakıversin
Zaten bu tipler uzerlerine dusen hic bi vazifeyi/adeti/görenegi yerine getirmeyip, kendilerine karsi paspas olunmasini beklerler.. Ustune de memnun olmayi birak, tripten tribe girerler.. Allah kiymet bilen, vicdanlı insanlarla karsilastirsin.. Hem uzuldum hem gerildim şu konuya..Ah be kardeşim cok üzüldum sana
Nasıl bir kinmiş bu 8 ayda bitmemis
Kınada kimse kimseyi cagırmaz kina yakılacagı zaman millet toplanmaya başlar gelinin etrafına bi taraflarından adet uydurmasınlar terbiyesizler.
Saat 10 da gelip bide trip mi attılar madem bu kadar görgulüler o saatte gelinmiceginide bilselerdi bi zahmet.
Evine gelen misafire heleki esinin annesine saygısizlık etmek bu adetlerin neresinde yer alıyo
Gorgusuz ve nankorler cunku.. Ne yapsan da yaranamadigin tipler vardir ya, hah bunlar tam o cinsten iste.. Dedigin gibi, hic bi sorun olmasa da (ki bence zaten yokmus bi sorun) bi sey uyduracaklarmis.. Bazi insanlar huzursuzluktan, kavgadan beslenir, takintilidir ve hep kusur arar, bulamazsa uydurur.. Bi de bence en tehlikeli insan modeli; cahil ve iftiraci insanlar.. Mis gibi yuvalardan çıkıp yılan ciyanlarin arasina dusmek cok zor.. Rabbim tez zamanda bi ferahlik versin sana ve ailene..Bende onu düşünüyorum. Sevgi anlayışlarımız çok farklı. Çok afedersiniz köpeğin hatrı yoksa sahibinin hatrı vardır diye bi laf varya. Beni gerçekten seven benim hatrım için saygı gösterirdi, benim hatrım için dayanırdı (ki dayanılacak bi durumda yok, ameliyattan dolayı gelmiş annem benim için, bana bakmaya)
aynen herşeyi bahane ettiler. Kusur aradılar küsmek için. Gözünün üstünde kaşın var diyceklerdi kına muhabeti olmasaydı sanırım. Geçinmek isteyen insan bi yolunu bulur geçinirdi, geçinmek istemeyende bi bahane bulurdu. Bunun en güzel örneğiyim maalesef.
İnan herkese biz haklıyız pozları veriyoladır. Ben eve dönmeden önceki akşam arkadaşım geçmiş olsun ziyarete geldi bana. Kesinlikle kıskanmak anlamında değil rabbim muhabetlerini arttırsın inşallah. Annesi ve kayınvalidesiyle beraber gelmişler. Nasıl imrendim onlara. Kayınvaliden nasıl diye sordular, bilmiyorum dedim uğramadı yanımaAh be kardeşim cok üzüldum sana
Nasıl bir kinmiş bu 8 ayda bitmemis
Bende bunu yapmayı düşünüyorum, kendim konuşmuycam artık. Beni aştı bu konu. Ya efendi gibi gelirler özür dilerler anlaşmaya çalışırlar ailemle yada inceldiği yerden kopar. Çok ümitlide değilim açıkcası, gelip hatalarını anlayıp konuşacak olgunlukta insanlar değil hiç biri. Zaten o olgunluk olsaydı 8 aydır uzatıp durmazlardı.Çok geçmiş olsun. Kına gecesi gelinin gecesidir, damat bey ve ailesinin değil öncelikle bunu bi kabullenmeleri lazım. Oğullarına prenses gibi davranmaları onun gecesi olduğunu göstermez. Benzer şeyleri yaşadım çok iyi anlıyorum. Ayrıca ameliyat olmuş bi insana ilgi göstermeyip bi de ilgi beklemek nedir ya? Yazık annene ne kadar mahçup olmuştur sizin evinizde kocan gidince.
Ayrıca evden kovmak nedir ya? Terbiyesiz adam. Senin yerinde olsam daha onlarla muhattap olmam. Ne zaman anası babası kendisi gelir ailenle anlaşır ve sizinkileri ikna eder o zaman dönerdim. Çünkü bu cahiller sen dönünce sana zulme devam edecekler, besbelli.
Kına gecesi konusu da konuşulur onlar gelince. Kimsenin içinde bişey kalmaz herkes rahatlar.
Her beraber gelip almazlarsa seni katiyyen dönme. Asla dönme.
Gecmiş olsun diyeyim oncelikle, çünkü ailenin evine dönüp bulunduğun hastalıklı ortamdan kurtulmussun. Bir insan 7 sinde neyse 70inde de odur .değişim nadir görülen bir mucizedir .en güzel zamanlarini çöpe atan ,ailene saygısızlık eden bir adamı hayatında tutmamalisin. Kına gecesi hadisesini şoklar içinde okudumMerhaba hanımlar..
Nereden başlıycağımı bilmiyorum. 8 aylık evliyim. 6 senelik beraberliğin sonunda oturduk nikah masasına. Flört döneminde herşey gayet iyiydi.. Nişan döneminde ufak ufak başladı sıkıntılar. Düğün tarihi yaklaştıkça, eşya seçimi vb konulardan gerginlikler yaşadık. Kayınpederim çok paragöz bir adamdır. Odaya küçük gelen bir halının, bir büyük boyunu getirticeğimiz zaman fiyat farkı çıktı diye bir yığın laf söyleyen bir adam. Kayınvalidemse küçük şeyleri problem eden, uzatan, büyüten biri.. Eşimse maalesef annesinin ve babasının gazına gelen, haklıyı haksızlığı ayırt edicek olgunluğa ulaşmamış biri..
Çok fazla uzatmak istemiyorum. Sıkıntılı geçen düğün öncesi süreçten snra düğün günü geldi çattı. Eşimin ailesi il merkezinde, ailem ise merkeze 45 dk mesafede ilçede yaşıyor. Kına gecesinde erkek tarafı saat 21.45e geliyorken geldi. Haliyle geç kalındı ve herkes gerilmeye başladı. Onlar gelmeden bizde çıkamadık salona.. Neyse.. Ben zaten o gün sarhoş gibiydim, heyecandan stresten ne yaptığımı hatırlamıyorum bile, eğlenmeye baktım, hopladım, zıpladım her gelin gibi kına gecemin tadını çıkardım. Taki gecenin sonuna kadar.
Gece sonunda kayınvalidem fotoğraf çekilmek istemedi, "yarın çekiliriz" falan gibi geçiştirdi.. Bense "anne bu kına gecesi hatırası hadi çekilelim lütfen" diyerek ikna etmeye çalıştım onu.. Olanlardan haberim yok tabii..
Eve döndüğümde ve eşimde evine vardığında eşimden "akşamki rezalet için tşkler" gibi bi msj aldım.. Anlam veremedim önce, ertesi gün anlayabildim ancak.. Meğer kına yakılacağı vakit bizim taraftan kimse erkek tarafını kınaya çağırmamış. Kasıtlı yapılan hiç bir şey yok inanın. Herkes telaşlı zaten kimse erkek tarafını kınaya kaldırmayı düşünememiş. Gerçi çağırmaya, davet etmeye gerek bile yoktu çnkü kayınvalidemde düğün sahibi nihayetinde.. Onunda oğlunun kına gecesi, yalnızca benim değil..
Kına gecesinde yaşanan bu aksilik düğünede aksetti.. Düğünden snra yaşadığımız tüm kavgaların sebebi de bu aksilik oldu..
Balayı boyunca herşey süperken biz ne zaman eve döndük (kayınvalidemlerle altlı üstlü oturuyoruz) işte ozaman başladı tartışmalar. Eşim kına yakılırken onun tarafı çağırılmadı diye düşman kesildi aileme. Senin annen şunu yaptı, senin teyzen bunu yaptı falan diye tartıştık hep. "Kasıtlı yapılan bi durum yok, telaştan yaşanmış bişi keşke annen davet bekliyceğine misafirleri kaldırsaymış" diye anlatmaya çalışsamda anlamadı.. "Telafisi yok o gecenin, benim hayatımda 1 kere olacak bişeyi mahvettiler" deyip durdu. "Benim hayatımda da 1 kere yaşanacak bişey ve bugünlerimiz en güzel günlerimiz, evliliğimizin ilk günleri, bugünlerinde telafisi yok" desemde anlatamadım..
Normalde el öpmeye gidilir ya evlendikten snra anne babaya.. Biz gidemedikhep bi bahane, yüzlerini görmek istemiyorum gibi acımasız cümleler.. 20 gün sonra bayram dolayısıyla gittik ailemin evine.. Annem babam eşimle konuştu gittiğimizde "biz artık bi aile olduk oğlum, özür dileriz kırdıysak ama kasıtlı bişey yapmadık" diye.. Anlamadı, anlamadı, anlamadı.. Tamam deyip geçti eşim.. Annemin ve babamın tlflarını açmamaya başladı.. Ailem çağırdıkça hep bi bahane buldu.. 2 ay snra kayınvalidem ameliyat oldu annem hastaneye koştu geldi ziyaretine.. Snra eve çıkınca babamla ayrı geldiler geçmiş olsuna, anneannemle ayrı geldiler.. Tatsızlığı uzatmayalım, aramız düzelsin diye adım attılar hep..
Ablamla aynı şehirde yaşıyoruz, ablam bekar. Annem ne zaman bulunduğumuz şehre gelse hep ablamın evine geldi, benim evime gelemedi.. Bense ancak akşam oturmasına yada haftasonuysa kahvaltıya gidebildim.
Geçen hafta küçük bi operasyon geçirdim. Oturmam, kalkmam zor olacağı için annem geldi hastaneye. İlk defa evimde kalıcaktı annem. Mutluydum. 2 gece hastanede yattıktan sonra eve çıktık. Kayınvalidem ilk eve çıktığımızda 5 dakikacık uğradı sadece bana.. Aramızda 10 basamak var.. Buarada eşim hastaneye beni ziyarete geldiğinde dilinin ucuyla anneme slm veriyodu, el öpmek yok, anne demek yok. Herneyse.. Eşim nöbet usulü çalışıyo, gündüz evde gece işteydi o hafta.. Eve geldiğimizde o işe gitti zaten akşam yoktu. Ertesi gün sabah eşimin geleceği saatte kalktık kahvaltı hazırlıyoruz mutfakta annemle. Eşim geldi işten, direkt duşa girdi. Biz kahvaltıyı hazırlayınca eşimi çağırmak için yatak odasına gittim baktım eşim yok.. Meğer aşağı annesinin yanına inmiş. Aradım dedim kahvaltı hazırlamıştık, seni bekliyoduk. E ben burda yapıyorum artık kahvaltımı dedi gelmedi. Öğleden sonra beni pansumana götürdü, götürürken tavırlıydı zaten. "Beni hiç merak etmiyosun, gecem nasıl geçti, açmıyım tokmuyum hiç sormuyosn"falan dedi.. Bende kahvaltıya bile gelmedin seni göremedimki konuşabileyim dedim, ayrıca ameliyatlı olan benim sen bana sordun mu ağrın sızın var mı diye dedim.
Ertesi gün yine aynısı. Kahvaltıya gelmediği gibi, annem kapıyı açıyo slm bile vermeden giriyo üstünü değiştiriyo gidiyorum demeden çıkıp gidiyo.. Artık dayanamadım daha fazla.. O işteyken gece msjlaştık, tartıştık. O böyle münasebetlerden hoşlanmıyomuş, alışkın değilmiş kalma durumlarına, işten yorgun geliyomuş her oda doluymuş.. (Yatak odasında ben yalnız yatıyodum buarada. Yatağına yatabilirdi yani.) Allahın selamını dahi esirgiyosun, ben saygı bekliyorum senden, sevmiyosan bile saygı göstermek zorundasın, evine gelen misafir sonuçta o insan, üstelik bana bakmak için burada dedim. Annene de çok kırgınım dedim sadece ilk geldiğimde 5 dk uğradı bi dahada gelmedi dedim.. Anlaşamıyolar bilmiyomusun fln dedi.. Dedim bana gelecekti, benim evime gelecekti. O ameliyat olduğunda ben "nasıl olsa kardeşi var, yeğeni var" deyip gitmemezlik yapmadım, 2 hafta boyunca her gün gittim nasılsın diye sordum dedim. Derken tartışma büyüdü. Ben mutlu değilim, uzatmayalım artık fln demeye başladı. Netten araştırmış anlaşmalı boşanma diye bi yazı göndermiş, en kolayı bu diğerleri süreci uzatıyomuş yazmış.. Bende istemiyosan gider verirsin mahkemeye dedim. Ertesi gün işten gelince ben uyuyodum, nasıl olsa kahvaltıya annesine iniyo diye kalkmadım. Sertçe sarstı beni "sen uyuyosun umrunda değil" gibi bişiler dedi.. Snra bende bişey diyince eşyalarını topla git dedi ardından aşağı annesinin yanına indi. Bende ağlayarak kalktım topladım eşyalarımı. Ailemin evine geldim.
Şuan tüm ailem benimle birlikte.. Teyzemler her gün yanımda. Üzülmeyeyim diye destekler bana çok şükür. Buraya geldikten snra kayınpederim ve eşim aradılar çok kere ama açmadım. Çnkü artık yoruldum. Çnkü biliyorumki özür dilemek için değil sitem etmek için arıyolar beni. Bunu ömrümün sonuna kadar nasıl götürürüm bilemiyorum. Huylu huyundan vazgeçer mi sizce? Aileler kendileri konuşsun çözsün çözebileceklerse istiyorum ama ümidim yok.
Şimdi bu kdr küçük ameliyatta iki gün dayanamayıp annemin yanımda olmasını sorun ediyosa yarın bi bebeğim olduğunda doğumumda nasıl gelicek?
Herşey bir yana ömür boyu kına gecesinde ailen şunu yaptı, bunu yaptı diye suçlanıp durucak mıyım? 8 aydır düzelir belki yoluna girer diye alttan aldım, sabrettim, ki ciddi anlamda sabırlı bi insanım.. Senelerdir hep alttan alan, hep ılımlı yaklaşan benim. Ama aileler işin içine girince gerçekten değişiyomuş bişeyler.
Çok uzun oldu, kusura bakmayın hakkınızı helal edin lütfen. Çok dolduğum için sanırım herşeyi yazmak istedim.
Amiin canım hepimize inşallah. Bunlar tamda tarif ettiğin türde insanlarmış maalesef.Gorgusuz ve nankorler cunku.. Ne yapsan da yaranamadigin tipler vardir ya, hah bunlar tam o cinsten iste.. Dedigin gibi, hic bi sorun olmasa da (ki bence zaten yokmus bi sorun) bi sey uyduracaklarmis.. Bazi insanlar huzursuzluktan, kavgadan beslenir, takintilidir ve hep kusur arar, bulamazsa uydurur.. Bi de bence en tehlikeli insan modeli; cahil ve iftiraci insanlar.. Mis gibi yuvalardan çıkıp yılan ciyanlarin arasina dusmek cok zor.. Rabbim tez zamanda bi ferahlik versin sana ve ailene..