Sabrımın sonuna geldim

Bizde şöyle oluyor. Kız tarafı kınayı çıkarmadan şalvar giyiyor kız tarafı oynayarak çıkılıyor daha sonra kız yani gelin bindallı sini giymeye gidiyor o sırada hediyelikler için bir köşede buluşuyor gencler o sırada ya aile büyüğü ya bu gençlerden bir kaç kişi erkek tarafındaki gençleri çağırır tutarlar ellerinden getirirler hep beraber çıkarlar kizin bir eline kizin yengesi diğer eline erkeğin yengesi kına yakar avucunu acmiyor derler kaynanadan altın isterler sanıyorum ki herkeste böyledir hakketten nasıl oldu da dahil etmediniz bu olaya onlara zaten senin suçun yok ancak senin aklında olmalıydı veya ailenin ne bileyim ilk düğün değildir bu sülalede. Herkes kınaya çağrılmaz demiş ama olması gereken bu olduğu için yazıyorum yoksa 8 aydır bununla kavga edilecek birşey yok

Su an o kadar dogru bir karar vermissiniz ki . Ama sizden affedicek gibi bir his aliyorum.
Evliliginizin ilk zamanlarini boyle sacma sapan sebeplerden mahveden, saygisiz ve annesine bagimli bir erkegin duzelicegini sanmam.
Affedicekseniz de ayri eve cikmadan donmeyin ne diyeyim...
Avukata danisirsaniz o size yardimci olur.

Ya Allah askina boyle adamlar evlenmesin ya. Madem anne anne deyip gezecekti ortalikta ne diye eş yapti seni kendine. Kusura bakma ama esin evrimini tamamlayamamis. Evliligi kaldiracak kafa yok onda. Annesi ne kadar dir dir etse de tamam anne haklisin ama oldu olan ne yapayim bosanayim mi ben karimi seviyorum diyebilirdi. Sen kendini ifade etmissin tamam olmus olan bu konuyu kapatalim demeliydi.
Benden sana tavsiye cocuk yok kac kurtar kendini. Mesleginde var kiymet bilen biri cikar elbet karsina. Bu insanlar kolay kolay degismez.
Ha kayinvalideden uzak oturmayi kabul ettirirsen son bir sans ver derim. Ama cocuk yapmadan tabi bir kac yil gozlemle. Cunku bu seferde esin kesin iste kendi annenlere her hafta gidiyorsun benim aileme ayda bir falan deyip yine kavga cikaracak ve sen hep yalniz gitmek zorunda kalacaksin. Cunku esin kendi ailesind gitmis olacak.
Bu arada iyi dayanmissin benim esim annemin yuzune bakmayaczk slm vermeyecek o dakika cingar cikarir o evi onunda anasininda basina yikar iste terbiye verdiginiz oglunuz gorun bakin benim aileme nasil davraniyor der annemi de alir al oglun senin olsun demeden o evi terketmezdim.

Her yerde farkli sanirim bizde de cagrilmaz. Tam tersi kiz ve erkek tarafi birlikte genc kizlari cagirir hadi kina yakilacak diye. Ki cok sacma o an telasla unutulmus olabilir bence. Bu kadar buyutulecek bir sey yok ortada.

En doğru kararı vermişsiniz. Umarım geri adım atmazsınız, zira hem eşiniz hem de ailesi anlaşması zor ve küçük şeylere dahi takılan insanlar belli ki. Bu şekilde ömür geçmez.

Bir avukatla görüşmenizi tavsiye ederim.

Huylu huyundan vazgecmiyo cnm ben esimi ilk cocuguma hamileyken kv yüzünden birakip gidiyorum, ama benim kv cocuklar basina kalicak diye korkar sonunda bıraktı yakamizi ama senin eşinde anlayissiz ve saygısız hic uzulme insan kendine yapilani unutur ama ailene yapilani unutma

Bunlar nasıl insanlar ya..Hayret ettim dogrusu..Benimde abim var bırak kınaya cagrilmamayi filan bize neler ettiler..Sırf huzursuzluk çıkmasın evlilikleri etkilenmesin diye o günlere fermuar çektik yeni sayfa actik.annesi her gelmeye bize sürat etsede hoşgörüyle karşıladık bı sure.hep alttan alan biz olduk uzun süre.Senin gibi ya yanlışlıkla oldu ozurdilerim diye bir gelinimiz olsa basimizda gezdirirdik.tamam derdik.cok fenalar coooook..Heleki hiç boşanır laf yuva dağılır kaygıları hiç yok

Normalde kız evi naz evi derler bunlar hangi tarafta olduklarını şaşırdılar herhalde! Adet farklıysa önceden söylenir tut ki.söylenmedi adetin canı cehenneme hem sen salona saatin 10unda gel hem kendi düğününde davet bekle. Başka bişey olsa Kasım Kasım kasilirlar aman da düğün yapıyoruz diye. Bunların niyeti üzüm yemek değil bağcıyı dövmek ayıptır. Allahım inşallah evlenince ailelerden fersah fersah uzakta otururum. İyi bile olsainsanlar bir yerden sonra maraz doğuyor Allah size sabır versin eşiniz bu kadar kolay ayrılmayı dile getiriyorsa sağlam gaz almış doldurulmuş demektir dile kolay o kadar birliktelik yaşamışsınevlendikten sonra bu yaptığı nedir evlenmeseymis o zaman onun kahrını çekmek için mi evlendiniz ayıp.. ailede de hata var kızı begenmiyosan alma öyle herşeye burun kıvırmak nedir. Bunlar muruvvet görmek için değil torun sahibi olmak.için sırf evlendiriyorlar oğullarını aman sevsinler bi siz anasınız bi siz insansınız bi siz çocuk evlwndirdiniz. Vallahi Rabbim sana yardım etsin sakın dönme o adamın yanına. Bak tüm ailen yaşnindaymis kimi aileler sırt çeviriyor senin teyzenler bile destek.maşallah. Allah vicdan versin bi dur bakalım zamanla ne olacak.böyle devam ederse sakın çocuk falan yapma bu adamdan omrune yazık. Huylu huyundan geçmez bir kere dolduruşa gelmiş kukla olmuş ailesi elinde. Sizi sevse değişmeye çalışırdı kaybetmekten korkardi özür dileyeceğine sitem telefonu nedir. Aman bırakın yaptıklarını başa kalan insan kadar iticisi yok. Allahım yardımcınız olsun üzülmeyin kapı gibi aileniz var arkanızda kimsenin sizi ezmesine izin vermeyin

Eşinede ailesinede yazıklar olsun.kalplerine kötülük dolmuş resmen.ayıptır günahtır ya resmen düşman olmaya yer aramışlar.nolmuş yani siz okadar geç gelince kendi kınanıza sorun yok ama özel davet almamışlar kıyamet koparıyolar.terbiyesizler.hadi o an sinirlendiniz geçti gitti senin ailene öyle davranmaları asla kabul edilir bişey değil Canm.yuvalar böyle kolay yıkılmamalı ama sizinki yuva olamamışki.hiçççç üzülme Canm sevin bile böyle karaktersiz insanlarla ömrünü çürütmeye değmez

Bir sabah uyansak ve şu sacma sapan adetlerin hepsi yok olup gitse ne mutlu olurum...

Bende eşimin değişeceğine pek inanmıyorum. Gerçekten değer verseydi bu raddeye gelmezdik zaten.

Estağfirullah, bende o anları bi kere daha yaşadım yazarken

inanın okuduklarım karşısında gerçekten çok üzüldüm ve şaşırdım... 8 ay boyunca resmen pisijkolojik şiddete maruz kalmışsınız hemde incir çekirdeğini doldurmayacak bir olay yüzünden .. bu olayı bahane ederek egolarını sizin ve ailenizin üzerinde tatmin etmişler ..
sizi ve ailenizi itibarsızlaştırmaya çalışmışlar ve sizin alttan almalarınız da , onların kendilerini haklı görmelerine ve olayların dozunu saygısızlık derecesinde artırarak devam ettirmelerine sebep olmuş..

hadi kayınvalideler zaten hep böyledir diyelim , peki annesinin eteğinin altından çıkmayan eşinize ne diyelim.. karakterli dik duruşlu bi erkek bu gibi durumlard taraf olmaz olmamalı , arada ortayı yatıştırıcı adımlar atarak sizle annesinin arasını yapması gerekirken annesinin tarafına geçerek tıpki bi düşman edasıyla içindeki kini de daha da büyüterek annenizin yüzüne dahi bakmıyor .... çoOOk ayıp çooOOk

kinci ,sevgisiz ,anlayışsız ,bencil ,yapıcı olmayan insanların düzelmeleri çok zordur. onların kalpleri bu duygularla kaplı olduğundan kendilerinden başka kimseler onlar için ucuz ve değersizdir..insanın kendine olan güvenini sevgisini bile tüketirler...

ne güzel devler memuruymuşsunuz maddi özgürlüğünüz yerinde çok şükür bu insanların sizi ve ailenizi daha fazla itibarsızlaştırmalarına , ezmelerine müsade etmeyin ..yazık !!!! annenize yapılanlara da ayrı üzüldüm ve siz ne aileniz bu yapılanları hiç haketmemiş .anneniz damadının bu davranışları yüzünden üzüntüden hasta bile olabilirdi ... görmezden gelmek gerçekten çok ağır psikolojik şiddet içerir . eşinizin ameliyatlıyken size yaptıkları ise vicdan yoksunu olduğunu ayrıca gösteriyor tabiii.

o kadar da özür dilenmiş konusulmuş ama tavırlar değişmemiş ben değişeceklerini de zannetmiyorum .. bu kadar küçük bi olayı bu kadar büyüten insanlar gerçekten bişi olsa ne yapmazlar ... düşünemiyorum..anneniz sizi , bu kinci sevgisiz içleri nefret dolu insanlar ezsin egolarını tatmin etsin diye mi doğurdu ...

özür bile dileseler samimiyetlerine inanmayın ve ana-oğula mutluluklar dileyin ........ kendilerine ezmek için başka bi köle bulsunlar ....

Son düzenleme:
Allah yardımcın olsun ne kötü bir adama denk gelmişsin. Bir şans verir barışırsan bile çocuk yapma bi süre. Boşanma konusunda da Hakkında hayırlısı olsun
Amiiin tşk ederim
Maalesef benim katkılarımla bu kadar tepemize çıktılar. Ben aman üzülmesin kimse, kırılmasın kimse deyip alttan aldıkça onlar suistimal ettiler. Yetmedi daha fazlasını istediler hep. Her daim onlar haklı biz haksız olduk.

Bakın biz zaten hata olduğunu kabul ettik, bayramda gittiğimizde annem açık açık kırdıysak özür dileriz oğlum vallahi bilerek yapmadık telaşla olmuş dedi. Mesele bu kadar uzatılması bu konunun.. Biz onların geç gelmelerini yüzlerine vurmadık, sizde hatalıydınız o saatte gelinir miydi demedik.

hayatının baharındasın. birilerinin kara bulut gibi üzerine çökmesine, baharını kışa çevirmesine izin verme. madem anlaşmalı boşanmak istiyor. yap anlaşmayı yol ver gitsin... en kötü gününde 8 aylık bir konu için sana destek çıkamayan adam zaten adam olamamış demektir.

kına gecesi zaten kız için yapılır, düğün erkeğindir.
senin geceni rezil eden onlar.

birkaç ay süründür onları. affetsen bile kv ye uzak ev tutmak ve sık görüşmeme şartı koy.

Bir kına yüzünden sana bunları yasatmis ailene yaptığı çok büyük saygısızlık zaten asla kabul edilemez. Eğer barisirsan da anne babandan özür diletmeden kesinlikle affetme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…