Sabah okula gönderdiğim kızımı! çıkışta bulduğum durum

Çok geçmiş olsun öncelikle.
Aslında sorun tırnak değil bence o çocuk saldırgan ve bunun yanlış olduğunu anlatmamış ailesi.
Çünkü bilinçli olarak derin derin atılmış tırmıklar.
Bu çocuğun tırnağı olmasa bile Allah korusun kalemle falan saldırır :S

Ayrıca size öyle pişkin cevap veren bir veli öğretmene de o tarz bir cevap verir emin olabilirsiniz..
Tenefüs öğretmenin derste verimli olabilmesi için soluk aldığı zaman dilimidir.
Benzer durumlar maalesef ki yaşanır.
Evde sizin gözünüzün önünde de çocuğunuz yaralanabiliyor, iki kardeş birbirini yaralıyor ya da...

Bence aynı binada oturuyorlar,samimiler diye öğretmene güven duymuyorsunuz, kendinizce haklısınız.

Genel olarak memnuniyetsizliğiniz varsa sınıf değiştirmek hakkınız elbette.

Bu tarz konulara yazmak istemiyorum aslında.. biz öğretmenler ve veliler farklı pencerelerden vakıyoruz olaya.. bir kere hata devletin eğitim politikasında artık okullarda kurallar sizin zamanınuzdaki gibi değil serbest kıyafet uygulaması vs. Çocuğun öğretneninden çekinme gibi bir durum söz konusu değil.. öğretmen tenefüste kendi ihtiyaçkarıyla meşgül.. nöbetçi öğretmen deseniz her katta birer tane hangi sınıfı kontrol edecek, ayrıca o da dersten çıkan bir öğretmen dikkatini nasıl bütün öğrenciler üzerinde tutacak..
Öğretmene emanet ediyoruz diyorsunuz fakat öğretmen çocuğunuzu sürekli koruyup kollayamaz birinci önceliği eğitim öğretimdir..
Okullarda en önemli eksik güvenliktir şikayetçi olacaksanız neden okula güvenlik görevlileri tutulmuyor diye edin en azından yapıcı bir şikayet olur.. ve lğtfen veliler olarak okul aile birliğine katkıda bulunun bu ülkede herkes konuşur kimse elini taşın altına sokmaz..
Her veliden para toplansa güvenlik sorunu kalmaz devletin okula katlısı yok denecek kadar az..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Onu,bunu,şunu bilmemde bu olaydan sonra kızınızın sınıfını değişseniz iyi olacak. Öğretmen bu olaylardan sonra (şikayet) kızınıza tarafsız davranmayacaktır.

Oncelukle gecmis olsun arkadasum
olay aslinda tirnaktan ote cocugun siddee fazla yonelik olmasi
tirnak kontrilu demissuniz geneldr haftada bir olur ama 5 gun icerisindede uzayabilir
ben ogretmenin cok sucu oldugunu dusunmiyorum hele tenefuste olmus nasil okadr cocugu tek tek kontrol etsin ki

benim kizimda 1.sinif ogrencisi sukur kizimin basina birsey gelmedi fakat
sene basindan beri
parmagi kirilan kafa yarilan tirnakla et slklstirip eti kaldirmak neler duyduk adamcagiz pansuman mudahale yapmaktakbir hal oldu
Gecen tenefisten bir iceri girmis ki cocuk pet siseyo diger ogrencinnyuzune gozune kulagina nereye gelirse vuruyormus
nasil sinirlenmis ki anlatamam
dicegim su ki cocuklar nedense birbirlerine cok zarar verme modundalar
Ogretmen bunu her dakika kontril altina alamaz
birazda onlarun acusundan bakin derim
durum ole bir hal almis ki sanki ogretmen yapmis kadar sinirlenmissiniz

İyi niyetinizi yazım tarzınızdan sezdim tam olarak da bundan bahsediyorum. Bir öğrenci velisine kızınızı sahilden topluyoruz demek başka bir durum, öğretmen olarak güzelce kendi fikrinize göre nasihat etmeniz bambaşka. Öğrencilerinizin suistimal edilebileceğinden (yaşça büyük demenizden de bunu sezdim) korkmanız çok düşünceli bir davranış gerçekten, öğretmenlerin de bu noktada öğrencileriyle ilgili endişeleri olması gerek bence. Ailelerine altyapısı ''kızınız neler neler yapıyor'' olan mesajlar vermek yerine yaş olarak belli olgunluğa ulaşmadıkları ve dikkatli olmaları söylenebilir, tabi öğretmen olarak siz daha iyi biliyorsunuz, ben sadece o ifadeden rahatsızlığımı belirtmek istemiştim.

Ogretmen tirnak kontrolu yapmak zorunda degil ki zaman cok degisti.bi de su var o cocuk tirnagi uzun olmasa atiyorum kalemle gene yapar yapacagini olay tenefuste olmus nobetci ogretmen bu olaylari engelleyemez 1 katta 1 ogretmen ve birsuru ogrenci var. Ogretmeni robot falan zannediyorlar herhalde. Bence sizin muhattabiniz diger veli.

Öğretmeni genel olarak zaten beğenmediğinizi söylemişsiniz. Oldu olacak öğretmenin kızınızı tırmaladığını söyleyin bari.. Olayı bir de kızınızdan dinleyin derim ama sizin tek zorunuz sanırım kızınızın öğretmeni. Bu olay da size istediğiniz kozu vermiş anlaşılan.

yaralar için tavsiyem saf doğal kırmızı kantaron yağı komsumuzun kızı merdivenden düşerken kösesi anlını cizmis ablam o zaman kantaron yağı sürmüştü sürekli kızda iz mir hiç bir sey kalmadı tavsiye ederim görmüş biri olark

Son düzenleme:
Bu itiş kakış olayını geçmiş biraz, resmen zarar verme düşüncesi ile yapılmış birşey.
Çocuklar arasında yanlışıkla ya da ufak tefek sorunlar olabilir bu doğal
ama resmen yüzüne birkaç kez yanlış görmediysem cırmık atılmış heralde.
Ve bunun tek suçlusu aile malesef, öğretmen değil.
Öğretmene de hak vermek lazım, düşünün tenefüste böyle bir olay yaşanıyor,
öğretmen de devamlı başlarında bekleyemeyebilir, tabi olay sonrası verdiği tepki de önemli.
Benim başıma da şöyle bir olay geldi mesela.
Oğlum daha 3 yaşına yeni girmek üzere, top havuzuna gidiyoruz sık sık.
Bir tane oğlumdan daha büyük bir kız çocuğu, top havuzunun 2 katında kaydırak var, çocuklar oraya çıkıp
havuzun içine kayıyorlar, top havuzuna da ayakkabıyla girmiyorlar çocuklar.
Ama bu kız çocuğu ayakkabıyla girmiş , yukarı katta yatar vaziyette, oğlum ayaktayken ayaklarını oğlumun
sırtına dayayıp, var gücüyle aşağıya oğlumu atışı vardı, ben görünce koptum orada.
Normalde çocuktur olur ufak tefek şeyler, çocukla çocuk olacak biri değilim ama bu hareketi görünce
bir bağırmaya başladım ben, eşim bile şaşırdı halime, en sonunda kız ağlamaya başladı da ondan sonra,
annesiydi sanırım geldi, annesiydi sanırım diyorum çünkü kadınla konuşamadık bile.
Biz bir hışımla oğlumuzu aldık içeriden, yüzünü vurmuş, hafif izlerde vardı yüzünde ve bayağı ağlıyordu.
Kızın annesi de kızı aldı içeriden ve inanır mısınız tek kelime etmedi çocuğuna,
bizim yanımıza da gelip bir kusura bakmayın, çocuğunuza sıkıntı var mı diye sormadı bile.
5 dakika sonra o kız çocuğu yine ayağında ayakkabılarla gayet normal şekilde tekrar o havuza girdi.
Böyle bir tepkiyle, böyle bir anneyle bu çocuğun böyle yetişmesi normal olsa gerek.
İşin başı aile anlayacağınız.

Öğretmen tırnak kontrolu yapmak zorunda olmayabilir, yapmayabilir evet ama
çocuklar okula sadece okuma yazma öğrenmek için mi gidiyorlar.
Davranışlar da önemli değil mi, öğretmenler marangoz değiller ki,
insan yetiştiriyorlar. Elbette öğrencilerin başını saatlerce bekleyemezler,
bu tarz olaylar yaşanabilir ama sonrasında öğretmenin verdiği tepki de önemli öğrencisine.
Gerekiyorsa ceza sistemi de olmalı.
Yanlışlıkla olmuşsa sorun değil ama kimse kimsenin çocuğuna zarar veremez kusura bakılmasın.
Öğretmen eğer veli komşusu diye sesini çıkarmayacaksa, arayı bulmayacaksa,
o zaman öğretmen de hatalı ve ben çocuğumu böyle bir öğretmene nasıl emanet edeceğim
ve bu öğretmen benim çocuğuma ders dışında hayata dair ne katacak.
Anneyseniz, canınız yanar.
Aynı şey kadının kendi çocuğunun başına gelseydi ne olurdu acaba, kıyameti koparırdı büyük ihtimal.
Öğretmenlik günümüzde malesef okuma yazma öğreten, öğrencilerinden haberi olmayan kişiler
olarak mı görülmeye başladı, yazık ki ne yazık o zaman.

Nasıl yani ilkokulda oje de mi serbestmiş ?
Ben anlamadım artık tırnak kontrolü yapılmıyor muymuş ?
Çok geçmiş olsun bu arada sanırım ben de sizin gibi davranırdım.

Avrupada bu tur agresiv saldirgan cocuklari ki tabi bu tavirlar slk tekrarlaniyorsa normal olmayanlarin okuluna ozel egitime aliniyor..sonucta kimsenin cocuguda sokakta bulunmadi dimi ama.ya gozune
zarar verseydi nolacakti..

Cocuk bunlar ya ama tabi ihmaljar davranmislar ayri..ogrentmenler cocugu ogretmeni bakicisi degil abnrsi terbiye vermeli.ayrica tirnagi uzun olmasa.kafasinda bisey kirsa gene sorun...cunku annesiniz.ama cok abartiyorsunuz..

Zaten ilkokul 1 mis. Baska bir okula vermeyi dusunebilirsinz. Bu mumkun diilse baska bir sınıf daha iyi olacaktir. Ama sinifi siz secin ve hocasina gore seçin.

Ben biara yardimci abla olark gelir duzeyi dusuk okullarda gorev yaptim. Gercekte okullar berbatti ama iclerinden iyi olan (hocasi olsun sinif geneli olsun) 1 2 sinif mutlaka oluyodu..
Dava olayınida mudurede anlatın onunda gözü korkacaktir. Kolay gelsin.

Çok sinir bozucu bir olay üstelik kızınızın alnında tırnak lekesi kalıcak

Çok geçmiş olsun.bence tepkinizde çok haklısınız.bende olsam şikayet ederdim.benim kızımda 1.sınıfa gidiyor.dediğiniz gibi mendilimiz var ve her Pazartesi mendil serilir tırnak kontrolü yapılır.hem hijyen açısındanda kontrol edilmeli.

Okul idaresi neden boyle bir davadan korksun ki? Sanki onlar cirmalamis cocuklari.

Onlar su ana kadar kimbilir ne olaylara sahit oldular, okullarda ne kavgalar, ne kazalar oluyor.
iki tane 1. sinif kizlari kavga etmis, birbirini cirmalamis. Annesi dava etse kimi edecek? Gorunurde 7 yasindaki kizdan baska suclu yok ki. He he der gecerler, ciddiye bile almazlar, neyden korksunlar Allah askina... Cocugunu olasi her turlu kavgadan korumak isteyen ozel koruma tutsun. Ilkokulundan lisesine kadar daha kimbilir neler gorecek cocugunuz. herseferinde sinif degistirip dava mi acacaksiniz? Kime peki? Zira onlarca cocuga bakicilik edebilecek, her turlu kavgayi daha baslamadan yakalayabilecek kadar ogretmen yok. Nobetci ogretmen de sinif ogretmeni de sucsuz bu olayda. Dava da edilse, sikayet de edilse durum bu yani. Cok abartilmis.

Cocugunuza kendini savunmayi ogretin. Karsisindakini dovmeyi degil, kendini savunmayi. Daha gercekci olur.

Son düzenleme:

çok geçmiş olsun canım.. çok üzüldüm.. öpmeye kıyamadığımız evlatlarımızı bu şekilde görmek anne için çok zor olmalı..

haklısın çocuk sonuçta yapan ama ciddi bir çizik gibi duruyor.. çok küçük de değiller bu kadar arkadaşının canını yakacak ne yaşanmış ki aralarında..

ilkokul 1.sınıfta uzun ojeli tırnak çok çirkin bir durum.. gereksiz ve erken.. okul kurallarına da aykırı.. ama asıl sorun bu kızın bu kadar yüksek doz da şiddet uygulamadaki rahatlığı.. tırnakları kısa olsa demek gözüne parmağını falan sokacaktı..

sınıfını değiştirmek belki iyi olur ama çocuklar böyle değişimlere uğradıklarında "neden ben gidiyorum ben misuçluyum" şeklinde hissedebiliyorlar.. çok net anlatmak gerekir durumu.. neden bu değişiklik gerekli.. kendini kötü suçlu hissetmemeli.. arkadaşlarından ayrılacak.. neden o cezalandırılmış olsun.. ama öğretmenden de memnun değilseniz o farklı bir durum tabi..

tenefüslerde yine kızınıza şiddet uygulamayacağından da emin olmalısınız.. annesi ile halledilecek bir konu sanırım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…