Sabah okula gönderdiğim kızımı! çıkışta bulduğum durum

ışık hızıyla hareket edip cocuğun elini tutmalıydı herhalde
öğretmen çekirdek çıtlatıp kavga seyretmez zaten orda olaya müdahale eder,tutanağını tutar idareye bildirir görevi budur.

Yani evet, acaba arkadas boyle mi olsun istiyor anlamadim ki. Bir tane nobetci ogretmen gorevli oldugu koridorda dolasir, siniflara goz atar filan benim bildigim. Kimbilir ayni anda kac cocuk biribiriyle cekisiyordur. Her birini isik hiziyla yakalayip kavga baslamadan engellemesi mi bekleniyor acaba?
Bu durumda ilgilenmek, eger cocugun yarasi varsa, ve o nobetci ogretmene bildirildiyse pasuman filan yapmak. Ilgilenmek bu olabilir. Baska ne yapsin bu insanlar? Onlar da insanoglu, olaganustu gucleri yok.
Cocugunu olasi herseyden korumak isteyen, gitsin okulda cocugunun basini beklesin. Ogretmenlere bosu bosuna yuklenmesin.

Ne diyor benim başıma gelse fırça atarım öğretmene diyor.yok ya hadi gel de at fırçanı.işte bu saygısızlık yüzünden ciddiye alınmıyorsunuz.sizin çocuklarınızın da böyle agresif olması çok mu anormal? Fırça atarmış pabucumun velisi...saygısız.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

O zaman o ogretmenin isi ne orda ?
Boyle bi olay oldugunda kimin basina patlar kim sorumludur ? nobetci ogretmen.
Ben mi anlatamiyorum sizmi anlamak istemiyosunuz ya

Siddet normal karsilanicak birseymi.ben hayatimda ne kardeslerimi ne arkadaslarimi tirmaladim..3 kizim var kimsenin sacini dahi cekmemislerdir..siddeti normal karsiladikca olcusude artar..ulkemizde o yuzden hergun insanlari kolayca oldurup katlediyorlar..

Siz anlatamiyorsunuz.
Ben size onu sordum. O nobetci ogretmenin isi ne? Ne yapmaliydi?
Ne istediginizi yazsaniz, anlayacagiz. Surekli o ogretmenin isi neydi, o ilgilenmeliydi yazip durmussunuz. Nasil ilgilenmeliydi diyoruz, cevap yok.

talım diğer yazdıklarını okumadım o yorumuna yazdım ben... Nöbetçi öğretmensin düşün, olay koridorun sonunda oluyor, zaten saniyelik şeyler bunlar.. hadi koşmaya başladın olayı görünce, olan olmuş biten bitmiş ne yapabilirsin. nöbetçi öğretmen ancak görebildiklerini engeller. olaya büyümeden müdahale edebilir. ki ben iki kattan sorumluyum nöbetçiyken... aynı anda her iki katın başında sonunda ortasında nasıl olucam. tek kattan sorumlu olsamda aynı şey geçerli... eee çocuk zaten yanından geçerken bişey yapmıyor diğerine, öğretmen uzaktaysa yapıyor... tabi sende haklısın, veli olarak kim olsa rahatsız olur hakkını arar ama suçu öğretmene atma o kadar kolay ki, işin içine girince insan anlar bir tek.

gerçekten artık veliler hadlerini aşıyorlar. Çok saygılılar da var , herkes üstüne alınmasın. Nöbetçi öğretmen robot mu kardeşim, kavga eden çocuk gördüğünde alır müdür yardımcısının odasına götürür, orada nasıl müdahale etsin, ya da tek kişi aynı anda bütün sınıflarda nasıl bulunsun? Hem ders anlat, hem nöbetin varken bütün gün dolaş, hem de iki yaramaz öğrenci velisinden çocukları dayak yedi diye azar işit olduuuuu... Zaten bu nöbetçi öğretmen olayına Milli Eğitimin bir çözüm bulması gerekiyor. Baksana millet öğretmenlerden süper kahramanlık bekliyor.

Aynisi benim cocugum basina gelseydi sonuna kadar sikayet ederdim.
Biz de cocuk olduk bizim de cocuklarimiz var .Boyle bir olay ne yasadim ne de sahit oldum.
Siddet den bahsediyoruz .bu cocuklar ne gorurlerse onu uygularlar.
belki izler yavrucagizin alnindan hic bir zaman gecmeyecek .

böyle bir olay nöbetçi öğretmen görevi başındaysa ona patlamaz zaten patlamak da ne demekse artık, tutanağını tutar idareye bildirir işi biter
kanunlar böyledir cocuk ölse bile böyle.kimse aynı anda bin yerde olamayacağından, siz mi anlamak istemiyorsunuz bende anlamadım açıkçası
düşününki öğretmen koridorda dolaşıyor sınıfta birisi diğer öğrencinin kafasına vurdu vefatına sebeb oldu diyelim bunu engelleyecek güç varmı???? bu öğretmen aynı anda kaç sınıfta bulunabilir?? mahkemenin falan soracağı tek şey öğretmen nöbet yerindemiydi evt okadar gerisinden sorumlu değildir

bır katta bır kac tane sınıf var ve bır sınıfta onlarca ogrencı var ve bır katta sadece bır pgretmen var
evet ben sızı anlamakta güçlük cekıyorum

Siz anlatamiyorsunuz.
Ben size onu sordum. O nobetci ogretmenin isi ne? Ne yapmaliydi?
Ne istediginizi yazsaniz, anlayacagiz. Surekli o ogretmenin isi neydi, o ilgilenmeliydi yazip durmussunuz. Nasil ilgilenmeliydi diyoruz, cevap yok.

Orada ilgilenmekten kastim o olay aninda ilgilenmek degil olay oldu bitti diyelim o durumda ilgilenmeliler, bu benim sorunum degil deyip isin icinden cikmamalilar diyorum
Oyle birsey oldugundada eger gormediysede yinede bundan nobetci ogretmen sorumlu tutulur. Ben cocugumu okula biraktiysam o andan itibaren sorumlusu ogretmenler mudur vs.dir
Ben o esnada nobetci ogretmen sucludur demiyorum ama sorumlusu odur diyorum
Ve hickimsede cocugunu okuldan o sekilde geri almak istemez
Kimsenin yaptigida yanina kalmaz kim sucluysada cezasini ceker .

Bir öğretmen olarak ben de aynini yapardim. Sikayetinizden vazgecmeyin. Tirnak kontrolu konusuna gelirsem ben kontrol ediyorum ama kesmeyen yine kesmiyor

öğretmenin zıttına değil suyuna gitmeye çalışın, kadının komşusuymuş sonuçta. ama aynı zamanda da çekinsin sizden, gözünü korkutun. mahkemeye verecekseniz bile her gün okulda olun, kek börek yapıp diğer öğretmenlere götürün, onlarla ahbap olun.
acaba nasıl böyle bir kavga çıkmış? diğer kızın psikolojisinin bozuk olduğu açık, annesi anne değil.
kızınızın sınıf arkadaşlarıyla arası nasıl normalde, diğerleriyle iyi anlaşıyor mu? bu saldırgan kız herkese mi saldırıyor acaba? belki anlatmıştır size tam olarak ne olduğunu...
öğretmenin olay sonrası hiç müdahale etmemesi, "kızım ne oldu?" diye sormaması iyice sinir bozucu. hadi gündüz aile telaşlanmasın diye aramadın, akşam olunca aileyi arayıp olanları anlatıp çözüm bulmaya çalışabilirdi. kimsenin bu çiziklerin hesabını sormayacağını mı düşünmüş acaba...

Böyle bir olay olduğunda bizzat tırmıklayan öğrenci suçludur,
onu o tırnaklarla okula gönderen veli suçludur.
Ama en az 4 sınıfın ( 8 sınıflı katlarda nöbet tutmuşluğum var) olduğu katta tek başına
nöbet tutan öğretmen suçlu değildir.

Lafta sorumludur evet.
Bulunduğu katta, çıkan kavgalarda, olası yaralanmalarda nöbetçi öğretmen müdahale eder, ilgilenir.

Ama bu olay olurken sen ne yapıyordun, neredeydin gibi bir sorgulama yapılamaz.
Yapan kişi bir gün nöbet tutsun o katta pardon yarım saat nöbet tutsun yeter, nasıl bir saçma yargılamada
bulunduğunu farkeder aklı varsa..

Yakın bir zaman evvel çıkan bir haber..

1’inci sınıf öğrencisi Mehmet Ali Sırtlı, teneffüste, arkadaşıyla birlikte okul bahçesindeki Atatürk büstünün bulunduğu alanda oynamaya başladı. Büstün çevresindeki demirlere çıkarken, arkadaşının itmesi sonucu dengesini kaybeden çocuk, demir korkulukların üzerine düşüp yaralandı.

Bu durumda veli ihmal ver diyor nöbetçi öğretmeni sorumlu tutuyor.
Ama çok akıllı zatlar, benim çocuğumun koskoca bahçe dururken oynamak için o alanda ne işi vardı
diye düşünemiyor. ( O alanda oynamak yasaktır bunu da her çocuk bilir, defalarca uyarmamıza rağmen inatla çıkıyorlar
o demirlerin tepesine. Uyarı dışında bir öneriniz var mı acaba?)

Öğretmen bahçenin diğer ucundan o alana giderken olan olmuş, kazalar zaten göz açıp kapayıncaya dek gerçekleşir.
Anne, baba olarak kalben düşünürken azıcık mantığımızı da kullanalım.
Benim çocuğuma ait suç payı nedir çıkarabilelim..

Rica ediyorum

Son düzenleme:

katııyorum.. biz nöbetçi öğretmen olduğumuzda böyle olaylarda tutanak tutar geçeriz. daha ağır bişey varsa(incinme kırık çıkık kanama) aileyi arayıp, ambulans çağırıyoruz.
bu çizikler iz bırakmaz. biz 4 kardeşiz küçükken biririmzi çok çizdik, geçti hepsi

öğretmenin bi ceza alacağını sanmıyorum. o çocukta ceza alacak değildir. veli de tırnak kesmedi diye ceza almaz.
sınıf öğretmeni sizi arasaydı ne olacaktı. çizikler mi iyileşecekti. çizen çocuğa kızar özür diletir başka ne yapsın. öğretmen de çocuğu çizip dövecek değil..

sıınıf değiştirmek istiyorsanız değiştirin, içiniz rahat etsin.

bazı veliler okulda sadece kendi çocuğu var zannediyor. mesela bizim okulda aynı anda 2400 öğrenci oluyor aynı anda teneffüse çıkıyor.. ne kadar nöbet tutup göz kulak olmaya çalışsan da sen arkana döndüğün anda birbirlerine giriyor çocuklar, özellikle erkek öğrenciler..

çocukları şiddet içeren tv programlarından oyunlarından uzak tutmaları gerek, evde de şiddet uygulayan aileler oluyor maalesef.
her şey ailede bitiyor. okulda her tip aileden çocuk var.

Birincisi hadi farz edelim sizlerin dedigi gibi ojesine tırnagına karışamasın.Okula çocuklarımızı ne için gönderiyoruz? Egitim alsınlar dogruyu yanlışı ayırt etsinler diye degilmi?Ve ögretmen sıfatıyla orda olanların işi ne ? Çocukların birbirlerine uyguladıkları şiddete göz yummak mı ? Böyle bir durumda birincisi bunu yapan çocuk cezalandırılır.İkincisi velisine haber gönderilip konuşulur ve çocugunun yaptıgı yanlışı anlaması saglanır.Ne günahı var bu yavrunun yazık degilmi ya.Yemin ederim benim çocuguma bunu yapacaklar ve ögretmen sırf ahbabı diye bu kadar taviz verecek .Yok daha neler ya .Ögretmenlere saygım sonsuzdurki nitekim bende ögretmen kızıyım ama böyle boşvermişliklerede göz yuman herkesede haddini bildiririm.Gerekn her yere yapın şikayetinizi.Yarın birgün çocugun bir yerini kırsalar ögretmnde tık yok neymiş kimsenin çocuguna karışılamazmış.

konu taa nereye gitmiş bu çocuk ilkokul 1. sınıfa giden 6 7 yaşında çocuk sen bunu neden 18 yaşındaki koca adamla karşılaştırıyosun 18 yaşındaki çocuk gitsin arkadaşını öldürsün o senin sorumululuğunda olmaz koca adam dersin ne yapayım bilmiyormu dersin ama ilk okuldaki çocuk bilirmi ayırt edebilirmi tabi velileri başınızdan sağmak için çok akıllı çok zeki çok bilmem ne diyosunuz veli çocuğunu profosor olgunlaşmış insan sanıyor çocukla yetişkinin ayrımına varın önce öğretmenler sen ilk okuldaki çocuğun güvenliğinden sorumlusun bana göre böyle gerçi kafasına lavabo düşen çocuğun sorumluluğunu almayan sistemde neyin tartışmasını yapıyoruz o ayrı konuda neyse bakalım çocuktur olmuş deyip geçicek bu arkadaşımız7 yaşındaki kocaman hanımefendiler beyefendiler kendini bilecek olfun bireyler olduğunu hatırlayacaklar öğretmenlerine iş çıkarmıyacaklar

Ben bu tarz benim çocuğum çok kıymetli tribindeki velinin çocuğu için parmağımı oynatmam.

Evli misiniz, çocuğunuz var mı bilmiyorum ama evet benim çocuğum kıymetli mesela.
Ama hatalarını da görmemezlikten gelmem.
Çocuklar arasında sıkıntılar ve kavgalar olabilir, ama öğretmen ve aile gereken tepkiyi
hatta gereken cezayı vermezse, bu iş cırmıktan öteye de gidebilir.
Şahsen okula gönderdiğim çocuğumun bu halde eve gelmesini istemem, hiç bir anne de istemez.
Diğer taraf ne durumda buna da bakmak lazım tabi ama şiddetin çocuklar
arasında da olsa hiç bir nedeni olamaz, acaba hangi taraf suçluydu diye bakmaya bile gerek yok.
Ortada zarar gören bir çocuk varsa, ailesine göre mi parmağınızı oynatacaksınız, çocuğun suçu ne?
Ayrıca her çocuk ailesi için değerlidir.
Karşı tarafın durumunu bilmiyoruz ama konuşmalara bakılırsa bir zarar görmüş gibi durmuyor,
çünkü öyle olsaydı, sizin çocuğunuzda şöyle yapmış deyip ailesi üste çıkardı.
Peki eğer diğer ailenin çocuğuna böyle birşey yapılsaydı, sizce onun ailesi tepki vermez miydi.
Kimbilir belki öğretmen komşusu diye daha da ilgili olabilirdi, adamına göre yani.
Benim çocuğumu adam yerine koymayıp, korumayan, adaleti sağlayamayan, gereken tavrı
gösteremeyen, gerektiğinde ceza veremeyen, sadece okuma yazma öğreten, çocukların
sıkıntılarından bir haber olan kişi de nasıl öğretmen tartışılır o zaman.

Son düzenleme:

iste buuu yaa
Suana kadar en mantikli olan yorum budur bravo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…