• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sabah okula gönderdiğim kızımı! çıkışta bulduğum durum

Eskiden ogretmenler bize esip gurlerdi etegin kisa sacin yandan acilmis adam gibi topla corabinin rengi farkli aman gomleginin ucu gozukuyor gel buraya kizim yakan utusuz utulemiyormusun herkesin icin de derdi kontrol kontrol ustune...universiteye gittim de ohh be ozgurluk dedim lise ve geride kalmis hocalarimdan sogumustum yolda gorsem selam vermiyorum bazi hocalarima ama universite hocalarimi hep arar sorarim...sunu demek istiyorum bizim donemde bizi bunaltirken simdiki gencleri cocuklari bu kadar da rahat birakmak neyin kafasi kardesim... ortasini bulsunlar bence kontrollerin .. Bu arada cook gecmis olsun zeytin yagi surun emin olun iyi gelecek.

Son düzenleme:
Benim 7 sulalem ogretmen. Ben boyle musammaha gosteren ogretmeni ilk defa gordum. Canim raporunu almissin. Milli egitim bakanligindan tut adliyeye hatta tazminat davasina kadar gotur bence. Hem ilgisiz ogretmeni hem ilgisiz ana babayi. Eger mudur de ilgisiz olursa muduru de. Ne demek canim ya, benim yavrumu ben sokakta mi buldum. Cocuksa cocuk. Oyle sey olur mu?
Ayrica karnede saglik temizlik diye bir alan var. Oraya puani vahiyle mi veriyor hasa tovbe tovbe.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Geçmiş olsun. Burada öğretmenin bir kabahati yok. Tırnak kontrolü yapmak gibi bir zorunluluğu ya da görevi de yok. Tenefus de çocukların başında durmak için değil, öğretmenin bi nebze dinlenmesi için. Burada muhatap olmanız gereken kişi çocuğun anne ve babası.

Son düzenleme:
''Kızlarınızı sahilden topluyoruz'' başlı başına saygısız bir cümle. İçinde kötü niyetli bir itham barındırıyor gibi. Çok kibar karşılık almış o müdür bence. Eğer devamsızlık hakkını sahilde kullanan bir gençlik varsa ortada, kimsenin yetki alanında bir durum veya suç mevcut değil.

Konu sahibine gelince, basit bir tartışma izi gibi gelmiyor tabi ilk bakışta ama sonuçta çocuk bunlar. Ojeye de pek karışılabileceğini düşünmesem de hijyen ve bu tarz tehlikeler için uzun tırnakla ilgili kesinlikle önlem alınmalı. Alınmamış sonrasında sorumluluğu alınmalı, teneffüsle olayın bağlantısını kuramadım sonuçta neden ayırmadınız dememişsiniz. Geçmiş olsun, umarım bir daha böyle bir olayla karşılaşmazsınız.

Eger o okulun formasiyla gidiyosa gayette ilgilendirir. Ustelik ilgilenmeseler hocalar ogrencilerle ilgilenmiyo vs dicekler.bana biri kizim icin ya da benim icin oyle bi cumle kursa yerin dibine girerim uste cikmaya calismam. Farkli taraflardan bakiyoruz tabi olaya ben sizin gibi dusunmuyorum

Son düzenleme:
ben de öğretmenim
tırnak kontrolü demişsiniz
devir artık eski devir değil
ne tırnağına karışabiliyorsun ne ojesine
hiç bir şey diyemiyorsun
bu sefer ojel kızın velisi şikayet eder öğretmeni
kızımı rencide etti diye
devir böyle bir devir
okul üniformasıyla gelmeyeni bile okula almak
zorundayız bırak ojeyi tırnağı
öğretmeni genel manada beğenmiyorsan
tabi ki sınıfını değiştirirsin
bu sizin en doğal hakkınız

Aynen öyle. Çocuğa o objelerin yarın çıkacak . Böyle olmaz dedim ertesi gün velisi okula geldi müdür e şikayet etmiş beni. Öğretmen benim çocuğuma karışıyor başörtülü ya ondan ojeye kızıyor diye. Zihniyete bakar mısın yaa. Ne hali varsa görsün dedim sonra

Çocuğun tırnak uzunluğuna bişey diyemem artık kontrol yok belki öğretmen görmemiştir ama ojeyi görmemesi mümkün değil. Hergün ayni sınıfa giriyor sınıf Öğretmeni yani. Bi de okula birlikte gidip geliyormuş görmemesi mümkün değil. Ojeyi görünce de uzun tırnak dikkatini çeker. Yalnız en büyük hata velide. Daha birinci sınıftayken çocuğu böyle şiddet yanlısı ise ilerde ne olur bilemem yani

Benim yeğenime bir çocuk boyle yapacak, annesi de bana cemkirecek.
Hey yavrum hey.

2. sınıfa giden bir oğlum var. Geçen yıl arkadaşı eline kalem batırmıştı, kalemin ucu derinin altına girmişti, gidip velisi ile ve öğretmenle konuşmuştum, ya gözüne gelseydi diye fırçaladım kadını. Ama böyle dava açmaya sınıf değiştirmeye varacak kadar büyütmedik durumu. Neticede çocuk bunlar, siz okulların teneffüs aralarına gidip hiç gördünüz mü, birbirini iten mi birbirine çarpıp düşüren mi, dişi kırılan kafası yarılan mı dersiniz. Diyelim sınıf değiştirdiniz orada kızınızın başına bu tür bir durum gelmeyeceğini nereden biliyorsunuz. Hep sınıf değiştirip dava mı açacaksınız. Daha bunun ortaokulu lisesi var. Kızınıza kendini savunmayı öğretin...

Böyle şeyler olur, eskiden de olurdu, ama sınıf değiştirmeye dava açmayla kimse uğraşmazdı. Çocuk onlar bugün kavga eder yarın barışır gözüyle bakılırdı...

Ben de öğretmenim ve bu tip olaylar cok sık basimiza gelebiliyor,sizinki biraz fazla olmus bu bir gercek... ama burda olayin olusunda öğretmeni suclamaniz yanlis çünki bizlerde insaniz ve okadar çocuğun birden idaresi cok zor.. kaldiki teneffüs öğretmeninde ihtiyaclarini giderecegi bir zaman dilimi,o anda olmus birseyden sorumlu tutmaniz yanlis.. ne yazikki bu tarz olaylar cok ani hatta bazen tam yanibasimizda oluveriyor,bizde insaniz ozel guclerimiz yok.. ama olaydan sonra cocuklarla konusup,ozur dilettirip her iki cocugunda ailesine haber vermeliydi,bunu yapmadiysa yanlis davranmis.. tirnak olayina gelince cocugun o tirnakla okula gelmesi ogretmeni degil ailesini baglar..gercekten artik aileler cocuklari oyle yetiştiriyorlar ki bizi takmiyorlar,cunki ailemiz her hatamizda arkamizda nasil olsa deyip istediklerini yapiyorlar.. yurdum insaninin modern ebeveyn oa sevdasi yuzunden gelecegimizi ukala,kiymet bilmez,haddini bilmez,saygisiz bir nesilden ibaret, allah yardimcimiz olsun....

Benim zamanımda da tırnak kontrolü yapılırdı 1 ve 2. sınıfta ama daha sonrasında olmadı. Okul değişmiştim. Okuldan okula değişiyor ama yeni nesilin farkı da çok fazla. Hiçbir şey diyemiyorsun gerçekten. İnşallah bir daha yaşamazsınız böyle bir olay. Geçmiş olsun.

bunun tırnaklarla ne alakası var ki.. ojelı olmus uzun tırnaklı olmus.. yapacak olan kalemle cubukla bıseylede zarar verır yani.. annesının kontrol etmedıgı tırnakları ogretmen mı kontrol edicek.. yada anne ogretmen kontrol edıcek dıye mı kesılicek.. soyle annene kessin desede umursamaz belkide..

Diger taraftan bakınca ogretmenlerın hayatlara etkısı olduguna ınanıyorum tırnak ıcın degıl ama hal tavır davranıs acısından dersi anlatıp cıkmaktan ziyade tepkileriyle konusmasıylada etkısının buyuk oldugunu dusunuyorum
Boyle tavırdan sonra öğrencisi oldugunu unutup komsu kızının basına gelmıs gıbı davranıyorsa daha dogrusu ayırt edemıyorsa bencede sınıfını degıstırın yoksa tarafsız davranmayacaktır..

Bır arkadasta ornek vermıs kızlarınızı sahılden topluyoruz dıye bı konusma olmus sanırım bende aynı fıkırdeyım kımse benım cocugum yok ama olsa ıcın oyle cırkın ıfadeler kullanamaz herkes uslubunu bılecek hatalı olmadıgını gostermez bu ama herkes gencken nızami bir sekılde yasamıyordu benım cocuguma bunun doyen mudurun evladı nerden toplanıyor ben bılıyomuyum kendısıne soylense hosuna gıder mı? o tarzda duzeltıp konusucak ozaman...

Son düzenleme:
bence şikayet edin, bir şey çıkmazsa da birşeyler olur eminim. bizim toplumumuz çok sever bu tarz olayları kapatmaya. o yüzden okulda ,ailede, işte taciz ve şiddet görenler hep konuyu kapatır. burda ki asıl problem o çocuğun annesi!!! 6 yaşında bir kız çocuğunun içinde ki nefret ve şiddet olayı bu derece olamaz, evde demek ki kendisi de böyle şeyler görüyor ve yaşıyor çocuk şiddeti öğrenmiş!! ve uyguluyor!! öğretmenin tek suçu veli ile olan samimiyetini sınıfa yansıtması o kız çocuğu bunu hissetmiştir ki bu şekilde öğretmenden korkusuz okulda hareketler sergileyebiliyor.

cocuklar cocuktur
evet ama karsi tarafin annesinin sözleri tavirlari normal degil
eger ayni durumu yasasaydim anneden cocuktan özür dilemek
affedilmek icin cok caba harcardim ki
anne kendini iyi hissetsin diye
akrsi tarafin annesinin tavri sizi dahada sinirlendiren bence

Bir öğretmen olarak zaman zaman sınıfımda aynı olaylar yaşanıyor.veliler nasıl iyi öğretmen arıyorlarsa biz de iyi veli arayışındayız.her olayda öğretmen suçlanıyor.evde bir çocuğa yeri geldiğinde dayanamayanlar 60 kişilik sınıflarda öğretmenin ilgisizliğinden yakınıyorlar.öğretmeni dadı olarak görmeyin lütfen.bizim elimizde sihirli değnek yok.veliler maalesef çocuklarına toz kondurmuyor.Çocuğumun psikolojisi bozulur diye çoğu doğru olmayan davranışları görmezden geliyor.veliler öğretmene çok fazla karışıyor.kimse öğretmen kadar o sınıfı ve öğrencileri tanıyamaz.biraz konudan ayrıldım ama içimiboşalttım.çocuğunuza yapılan hoş değil.ama bu öğretmenin suçu da değil.ben olsaydım diğer veli ile birlikte varsa rehber öğretmene giderdim.sorunun kaynağına inerdim.bende de vardı böyle bir öğrenci.meğerse babası hapisteyken amcalarında kalmışlar.amcası çok dövermiş.oda gördüğü şiddeti kendinden güçsüzlere yapardı.düzelttik sorunu.

siz hiç birşey yapmayın haksız olmuşsunuz çoktan kızınızın eline verin bi taş gitsin o çocuğun kırsın kafasını bakalım öğretmeni velisi ne yapacak malesef tek çözüm bu bu sistemle öğretmen ne yapsın lisede ortaokulda bişey yapamassın ama ilk okulda o çocuk sana emanet sahip çıkacaksın o çoccuğa sahip çık dediysekta altına bez bağla dediğimizi sanıyorlar yanında olacaksın gözün üzerinde olacak yaa çok mu zor yani kızım oğlum akıllı olun deyip kızar gibi yapmak zaten çocuk korkacaktır

Bari cildinde iz kalmasa ! Bazen tırmık izi kalıcı iz bırakıyor !.. Ne sürüyorsunuz? Umarım tamamen geçer.

Benim 7 sulalem ogretmen. Ben boyle musammaha gosteren ogretmeni ilk defa gordum. Canim raporunu almissin. Milli egitim bakanligindan tut adliyeye hatta tazminat davasina kadar gotur bence. Hem ilgisiz ogretmeni hem ilgisiz ana babayi. Eger mudur de ilgisiz olursa muduru de. Ne demek canim ya, benim yavrumu ben sokakta mi buldum. Cocuksa cocuk. Oyle sey olur mu?
Ayrica karnede saglik temizlik diye bir alan var. Oraya puani vahiyle mi veriyor hasa tovbe tovbe.

ALLAH AŞKINA NE TAZMİNATI.HİÇBİR HAKİM BÖYLE BİR OLAYA TAZMİNAT FALAN VERDİRMEZ.ZATEN NE OLUYORSA BU "SOKAKTA MI BULDUM" DÜŞÜNCESİNDEN OLUYOR.HERKESİN ÇOCUĞU PRENSES PAŞA MAŞALLAH.

Ojeye neden izin vermiyorsunuz? O yaşta heveslerini almaları gerekmez mi

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

hevesini evinde alsın arkadaşım okulda o tarz şeyleri uygun görmüyorum özel günler dışında .çocuklar okul kurallarına alışmalı.

veliler çocuklarını o kadar pohpohlayarak yetiştiriyor ki kendilerini bir prens, prenses sanıyor çocuklar. böyle her istediği yapılarak, paşam, prensesim diye büyütülen çocukların öğretmenin söylediklerini dinleyeceğini mi sanıyorsunuz. öğretmenlerin eli kolu bağlı, yapacakları birşey yok. veliler öğretmenlere saygı duymuyor ki, en ufak birşeyde gidip çemkirebilecekleri, sinirlerini çıkarabilecekleri hizmetkarlar olarak görüyorlar. bunu hisseden çocuklar öğretmeni dinler mi, saygı duyar mı?

Back