Sabah okula gönderdiğim kızımı! çıkışta bulduğum durum

Çocukların küçük kadınlar gibi ojeli tırnaklara sahip olmasına karşıyım.3 haftalık tırnak meselesine girmiyorum bile.Tamamen ailesinin sorumsuzluğunun sonucu bu durum.Tartışma tabi ki olur çocuklar arasında ama dediğiniz gibi 3 haftalık ojeli tırnakta neyin nesi?! O tırnaklar benim çocuğumun alnındaysa tabi ki beni de ilgilendirir tepkinizde haklısınız.Ancak çocuğun psikolojisi açısından onun yanında fikirlerinizi beyan etmeyin bence

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Son düzenleme:
Çok geçmiş olsun canim Her zaman suna inanirim eğitim , edep , ahlak ve terbiye aile içinde Çocuğa öğretilir okulda da öğretilen bu değerler uygulanır ve pekiştirilirUzun ve ojeli bir tirnak 7 ysinda bir çocuk tirnaginin uzunluğunu önemsemeyen Bi anne fazla söz yok aslında ....Hepimiz calisiuoruz bu bi bahane dgl sorumlulukları otelemenin bahanesi calisiyorumYapamiyorum olmamali

evet ilk paragrafına tamamne katılıyorum
bizler bile 1 evladımızı her an gözününde tutup koruyamıyoruz
ama tebir alınması gerekiyordu
kimse sorumluk tan bu kadar kolay sıyrılmamalı

Okullarda disiplin kalmadı ne yazık ki.
Eğitim sistemi diye birşey kalmadı.
Tırnak uzatıp okula gelmesi annesinin sorumsuzluğu öğretmenin değil.
Eskidendi o tırnak kılık kıyafet kontrolü..Şimdi öğrencileri tanıyabilene aşk olsun.
Ki annenin cevabı ne ki evladını eğitim tarzı ne olsun!

Ayrıca teneffüste öğretmenin de bir dinlenme hakkı var.Nöbetçi öğretmenin gözünden kaçtıysa bilemem.Gerekli yerlere şikayet edersiniz ama abartmayın lütfen.
Sınıfı değiştircem şart oldu diyorsunuz?
Bunu kızınız mı istiyor ?
Sonuçta o da bir birey artık...
Kızınızı da etkilemeyin.Daha farklı psikolojiye itersiniz.

ya valla millet çocuk değil canavar yetiştiriyor,benim basıma da geldi olay böyle cırmalama değildi ama kızım daha küçük 3 yasında ve butun çocuklarla iyi grcinmeye calısır gecen merdivenlerden ınıyoruz onun yaşıtı bir kız ve annesi de yukarı çıktılar kızım direk abla diye sarıldı diğeri de kızıma 1 tokat yapıştırmasın mıbunda bile cok ama cok öfkelenmiştim..millet naıl yetiştiriyor yaa çocuklarını anlam veremiyorum. bence burada öğretmenin pek bi sucu yok teneffüste olmuş,iş ailelerde çocuk yetiştirmede...

çocukla çocuk olmuşssunuz resmen.bırakın kızınızı bahçeye o çocukla birlikte izleyin bakın yine birbirleriyle oynayacaktır.öğretmen tırnağını kontrol etmiyor mu falan diye sormuşssunuz ediyordur muhtemelen kes diyordur kesmiyorsa ne yapsın öldürsün mü?şikayet etmicem hiç bir yer kalmayacak demişssiniz istediğiniz kadar şikayet edin siz gülünç duruma düşersiniz.kimse 2 tırmıkla uğraşmaz.ha öğretmen tırmıklasaydı iş değişirdi o zaman.

çok geçmiş olsun minik kızınız adına çok üzüldüm.
ama anlamadığım nokta:
öğretmenlerin tırnak kontrolü yapmak gibi bir görevi yok.
teneffüste olandan öğretmeni sorumlu tutamazsınız. ders esnasında bile arkasını dönüp tahtaya bir şey yazarken olabilirdi bu olay.
anne ye dava açsanız bir şey çıkmaz. ikisi de çocuk çünkü yetişkin olsalar mücadelenizde sonuna kadar haklı olurdunuz.
öğretmeni beğenmemek gibi bir lüksünüz yok. öğretmen de sizi beğenmiyorsa ne olucak? annelikten men mi edicek?

öfkelenmekte çok haklısınız. içinizin yanması da çok normal. ama bence saldırı biçiminiz doğru değil. inanın bir yere varamazsınız. o kadını da değiştiremezsiniz. zaten o kadın normal olsa öyle saldırgan bir kızı olmazdı. size tek tavsiyem kızınıza kendini savunmayı korumayı öğretmeniz.
biraz açık konuştum kusura bakmayın.

ahh ahh
gerçekten teşekkür ederim
o kadar haklısınız ki
sözün bittiği yerdeyim
benim kızım yapmış olsa
vicdan azabından perişan olur
özür dileyerek 2 büklüm olurdum
ama bu duyarsızlıktaki insanlardan
bu anlayışıda beklemiyorum
zaten
madem içlerinden gelmiyor
o halde
ceza ile tehdit edelim
belki bu işe yarar

çocuğum bu şekilde okuldan eve gelse onu bu halde görüpte bana haber vermeyen öğretmeni bir güzel kalaylardım en azından bir haber ver tamam ikiside çocuk ama sen ne diye onların başındasın senin işin sadece eğitip öğretmek değil onlara sahipte çıkacaksın lise öğrencisi değil ki bunlar kazık kadar herif diyip geçiştiresin. ve o çocuğun annesi de dediğiniz gibi suçlu çocuğuyla ilgilenmediği için birde pişkin pişkin kızımın ojeleri sizi ilgilendirmez demiş kızını okula mı başka bir yere mi yolladığını sorardım valla ağzımı aşırı derecede bozardım ben. bence gidin okul müdürü dahil diğer öğretmenle kesin konuşun başka sınıfa alsınlar. okullarda tanıdık ayrımı çok yapılır iyi bilirim anneleri okul aile birliğinde olan arkadaşlarım vardı resmen bizlerden ayrı muamele görürlerdi...

Çok geçmiş olsun,umarım izi kalmaz.
Şikayetinizden birşey çıkacağını sanmıyorum.
Daha geçen hafta komşumun kızı okulda dayak yemiş.
Çocuk 6. sınıfta ve yaşıtı kızlar çocuğun boğazını morartmış.
Çete kurmuşlar
İnanırmısınız döven çocuklara hiçbirşey olmadı.
Ortaokullarda hatta ilkokullarda çeteler,bıçak çekmeler,dövmeler o kadar yaygın ki artık,dehşetle dinliyorum.
Okullarda ne disiplin,ne kural kalmış.
Bu anlattıklarımdan dolayı bile ceza alan kimseyi görmedim.
Siz yine şikayetinizi yapın ama çocuğun sınıfını değiştirmeyin bence.
Çocuk onlar,bugün kavga eder,yarın barışırlar.

Birde işin şöyle bir boyutu var bu olay sadece itiş kakış, saç çekme gibi nitelendirilecek aman çocuktur şimdi kavga eder yarın barışırlar denilebilecek türden bir durum da değil yalnız.
dediğiniz gibi iz kalabilir bile.
Çocukların okul saatleri içindeki güvenliklerinden öğretmenleri ve okul idaresi sorumludur. Tenefüste olmuş bağanesi bağane olamazdı bana göre.
Allah korusun çocuktur bunlar anlamazlar ya ölümcül bir durum yaşansaydı.sorumlusu kim olacaktı tenefüste mi olmuş diyeceklerdi. Bi zahmet tenefüs saatlerinde de öğrencilerin yakınında olsunlar odalarına çekilmesinler. İhmal var bence.

o iş öyle olmuyor
anne olmadığın aşikar
ayrıca gülünç duruma düşeceksemki
kesinlikle haklıyım davamda
varsın bu konu için çocuğum için düşeyim
benim takıldığım çocuk kavgası değil
ihmalkarlık zincirleri

evet o öğretmen
tırnak kontrolü yapmaya mecbur
benim eşim de öğretmendir
evet burası resmi bir müeessese ve kılık kıyafet nizam kuralları var
ve uzun tırnak kesinlikle bu kuralların dışında
ve evet
benim kızım kuralları uygulamayan insanlar yüzünden
acı çekti
ben evladıma örnek olmalıyım ki
koyun bir nesil yetiştirmeyelim

haklısın
canım

öğretmenin açıklaması
veli nin açıklaması
beni daha da sinirlendirdi zaten
sanki diyecekler ki
o da alnını uzatmasaymış

neler olmuş bize bu kadar
hatayı kabul etmek özür dilemek sorumluluk almak olmamması için tedbirini almak gibi
erdemlerinii unutmuşuz milletçe
çok yazık

Valla bende böyle bir durumda sakin kalamazdım çok haklısınız.
Kızınıza yansıtmayın ama yinede ikisi de çocuk neticede :) diğerine de kıyamadım şu an :)
tabiki kimse kimsenin çocuğunu eleştiremez ama 6-7 yaşındaki bir çocuğun tırnak uzatması nedir. Bir defa çocuğun kendisi için çok sağlıklsız.
Büyük insanlar temizliklerine dikkat edemezken çocuk nasıl edebilir. Tv ihtiyacını karşılıyor yemek yiyiyor.
Ahh valla evlat yetiştirmek çok zor Allah yardımcınız olsun.

Çok geçmiş olsun. Ne yazık ki okullarımızda disiplin kalmadı artık. Çocuklar öğretmen sözü dinlemiyorlar. Bizim zamanımızda eti senin kemiği benim hesabı, okula teslim edilirdik, "aman kızım öğretmeninin sözünden çıkma" denirdi. İkinci bir anne/baba olurdu öğretmen bizim için. Höt dediğinde susar, yapma dediğinde bırakırdık. Şimdi öyle mi? Öğretmen bir şey demeye kalksa maşallah veliler aslan kesiliyor sen benim çocuğuma nasıl böyle dersin, seni şikayet edeceğim diye. Çocuklarının yaramazlıklarını da kabul etmiyorlar. Baksanıza sizin veliye, "size ne" demiş hemen. Ee böyle veli desteğini arkasına alan, öğretmene saygısı olmayan çocuk ne yapmasın? Bu noktadan sonra, "ben kötü oluyorum" diye düşünerek öğretmenler de bir şeye karışmak istemiyor. Bunlar karşılıklı hep. Maalesef el birliği ile çocukların geleceğini mahvediyoruz.

Ohoo mudur veliye diyoki kizlarinizi sahilden topluyoruz annesinin cevabi size ne istedigini yapar artik ailelerin cocuklarinin isledigi suctan yuzu kizarmiyo kendi cocuguna kizmiyo aksine gidip karsi tarafla kavga ediyo cok tuhaf bi yer oldu dunya. Biz kavga etsek ailemiz bize kizardi simdi oyle mi

Son düzenleme:
canım orda kabahat eğer ki teneffüste olduysa bu durum nöbetçi öğretmendedir maalesef. teneffüste öğrencilerin yaptıklarından nöbetçi öğretmen mesuldür. bir arkadaş da yazmış ben de öğretmenim ve gençekten artık hiçbirşey yapamıyoruz öğrencilerin kıyafetleri olsun makyajı olsun tırnağı olsun. ancak samimi bulduğumuz velilere kesse daha iyi olur temizlik hijyen falan diyebiliyoruz o kadar. ben lisedeyim düşünün artık kızların eğilince popoları gözüküyor resmen ve sırada oturmaktan haberleri yok bitaraflarını yayıp oturuyorlar hadi biz bayanız ama erkek hocaların ister istemez gözü kayıyordur diye düşünüyorum ben. canım bir krem var cildiyeciler yazıyormuş iz kalmaması için istersen onu alın da kızın yüzünde iz kalmasın boşuna. bence müdüre şikayet et ve bir şekilde hakkını ara. öğretmeni beğenmiyorsan da hiç bekletme değiştir sınıfını yıl sonu da geldi nasılsa.

ne olurs aolsun öğretmen disiplinli olmalı ,bu konuda müdürlere de iş düşüyor.
çünkü çocuğun annesinin kimse karışamaz demesine hiçbir müdür müsaade etmemeli .
çünkü veliler öğretmene kızdığında müdür öğretmenini savunmalı ki o veliler çocuklarını öyle ojeli göndermesin okula.
ne yani herkes oje sürsün ,birbirini tırmıklasın ,öğretmende teneffüste oldu mu desin .
biz çocuklarımızı nereye göndericez o zaman ,okullar dallas mı .
böyle çocuklarını savunan velilere de ayrıca sinir oluyorum ,ne demek sanane yaa.
benim çocuğum yapsa utancımdan yerin dibine geçer ,kadının gönlünü almak için uğraşırdım .
haa çocuktur tırmalar o ayrı ama veliler de böyle davranırsa o çocuklar birbirini hep öyle tırmalamaya devam eder.
aile eğitimi gerçekten çok önemli o kesin ama bu gibi durumlarda eğitimcilere ,özellikle müdürlere çok iş düşüyor .
çünkü öğretmenler de pasif kalabilir ,müdür kurallara uyulması konusunda çok titiz olmalı ve velilere de fırsat vermemeli.
çok geçmiş olsun ,ben olsam ben de şikayet ederdim ,kötü çizilmiş çünkü

valla ben yorum yazanların soğukkanlılığına şaşırdım tamam öğretmen her an her şeyi kontrol edemez ama ya bu çocuğu bu halde görünce ne yaptı kimsenin aklına gelmiyor mu öğrenciler emanettir kimse başına gelmeden anlamaz kardeşimin de başına aynı şekilde bir olay gelmişti. arkadaşı iktirmiş kardeşim düşünce kafasını merdivene çarpmış gözüne çok yakın bir yeri yarılmıştı insanın içi o kadar yanıyor ki

Gecmis olsun. Ben de sikayetinizden birsey cikacagini sanmiyorum, hatta ciddiye bile alacaklari mechul.
Cunku siradan bir cocuk kavgasi bu. Yani cocuklar birbirlerini cirmalayabiliyor, bir tutam sac yolabiliyor, kiyafet yirtabiliyor, vs.
Ben ogretmende suc bulamadim. Kadin ders esnasinda bile arkasini donse olabilecek birsey bu, butun gun gozleri cocuklarin ustunde gezemez herhalde, o da tenefuse cikiyor sonucta.
Ben burda tek suclu diger cocugun annesini gordum, o da cocuguna okul disiplinini ogretmedigi ve zentinyagi gibi uste ciktigi icin. Diger herseyi olagan karsiladim. Biz de cocukken birbirimizi mahvediyorduk yani kavga ederken. Abartmaya gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…