Kızımın okuldaki davranışları

Sıkılıyordur daha yaşı küçük odak süresi kısadır. Evde süreli etkinlikler yapın kademeli arttırarak. Böyle bir alışkanlığı olmayan yaşı küçük çocuktan 40 dakika tam odaklı ders dinlemesini beklemek haksızlık olur. Örneğin bir görevi dikkatini dağıtmadan 5 dakika odaklanarak yapması ile başlayın. Yavaş yavaş arttırın. Bu esnada tv tablet olmasın veya başka muhabbetlerle olayı kaynatmasına izin vermeyin. Diyelim ki evde 3. Dakikada dikkatini dağıttı muhabbet etti veya karaladı. Dinlendikten sonra çocuk tekrar başa alın süreyi yeniden verdiğiniz görevi bir daha yapmasını isteyin.
5 dakika, 8 dakika, 10 dakika derken artar dikkat süresi ama alışması lazım. Ha deyince olmaz.
Kirlenme olayı parka götürdüğünüzde atıyorum cumartesi günü veya salı günleri bugün senin aşırıya kaçmadan dilediğin gibi oynama günün olsun diyip, diğer günler üzerine dikkat etmesini isteyin. Dikkat etmediği günler salı ve cumartesi serbest hakkını vermeyeceğinizi belirtin. Sınırları kabullenirse alışır zamanla.
Üstüne başına dikkat etmeyi öğrensin diye söylüyordur öğretmen.
Önerileriniz için çok teşekkür ederim dikkate alıp dediğiniz gibi yapicam

Mrb benim kızım bu sene 2.sınıfa gidiyor öğretmeninden sürekli şikayet alıyorum bu aralar temizlik konusunda defter ve kitabının dış kısmını bazı yerlerini karaladığı ve yıldız falan çizdiği için ben uyarıyorum kızım duzgun kullan defterini falan diye ama çocuk işte bzn dinlemiyor yapıyor hatırlıyorum bizde küçükken arada yapardık öğretmen sürekli uyarın diye mesaj atıyor hergun uyarıp kızıyorum bu seferde ağlamaya basliyor okuldan nefret etmeye başlıyor kıyafetleri konusunda da şikayet alıyorum okulda kirletiyor diye ne yapacağımı şaşırdım artık sürekli uyarıyorum ama bazen dikkat ediyor bzn etmiyor sizce öğretmen çok mu abartıyor veya kızımın davranışlarını düzeltmek için ne yapmam gerekiyor
Sürekli uyarmak davranışı canlı tutar.
Yazdığı notlara zarar vermiyorsa yıldız çizmesi bir sorun değil bence. Defterini- kabını yırtması konusunda güzelce konuşulabilinir belki, zarar vermenin doğru olmadığı yönünde.
Ayrıca üzerini kirletiyorsa da öğretmene ne? temizleyen sizsiniz.
Bir kez daha söylüyorum fazla uyarı davranışı canlı tutar.

O zaman öğretmenin beklentisi fazla burda yazıldığı gibi takıntılı olabilir siz sert durun ki sınıf içerisinde çocuğunuzu rencide edip pasaklı damgası vuramasın. Böyle durumlar çocuklar için özgüven kaybına sebep oluyor ve hayat boyu kendini kişisel bakımı eksik pasaklı biri olarak tanımlamasına sebep olmayın
Doğru söylüyorsunuz mesajda yazdım çok üstüne gittikçe okula gitmek istemiyor ağlamaya başlıyor psikolojisi bozulur diye çok üstüne gitmek istemiyorum diye yazdım öğretmene inşallah artk şikayet etmez

Sürekli uyarmak davranışı canlı tutar.
Yazdığı notlara zarar vermiyorsa yıldız çizmesi bir sorun değil bence. Defterini- kabını yırtması konusunda güzelce konuşulabilinir belki, zarar vermenin doğru olmadığı yönünde.
Ayrıca üzerini kirletiyorsa da öğretmene ne? temizleyen sizsiniz.
Bir kez daha söylüyorum fazla uyarı davranışı canlı tutar.
Haklısınız uyarmak işe yaramıyor defterini yırtan zarar veren bir çocuk değil üzerine de bana göre çok fazla kirletmiyor toz bznde bir iki yerde kalem lekesi oluyor oda yıkayınca gidiyor ztn fazladan bir defter koyup onu karalamasını diğer defterlerini karalama çizme diye soyliyecegim inşallah düzelir herşey

Annem haftadan haftaya çamaşır yıkardı. Oğlum üzerine yemek döktüğü oluyor. Sürekli çamaşır yıkıyorum 🤦🏻‍♀️Yedek kıyafeti olmasına rağmen kirli kıyafetle geri geliyor. Uyarı yok. Defter karalaması yok.

Ama benim vardı. Resim çizerdim. Hiç uyarı almadım. Birşeyler çizerken daha iyi odaklanıyorum ben🙃

Ben eğitimci değilim eğitimci arkadaşlar daha iyi yorum yapabilirler. Ama ben çok sorun görmedim daha çok küçük. Bende özellikle Türkçe defterimin her köşesine çiçek çizerdim. Eğer bunu derste yapıp kendi dikkatini toplayamiyor diye uyanıyorsa bilemem tabi. Ama bu yaş grubunu çokta sokmamak lazım okuldan soğumasın diye

Öğretmen de gereksiz seylere karisiyor. Kirletiyorsa kirletiyor ustunu siz temiz yolluyorsaniz kendisini ilgilendirmez ki cocuk bu.
Ayrica defteri de karalayabilir. Ha ders dinlemeyip cizim yapiyorsa dikkati daginik diye bilgi verir uyarabilir onun disinda cocugun kendi defteri yani

Ayn haklısınız bende anlayamadım nazik cvblar verip haklısınız uyaricam daha dikkatli davranır dedikçe hergun şikayet etmeye başladı
Ben hiç bir zaman bir öğretmene bunu söylemedim. Çocuğumla konuşup kendisinden de dinliycem dedim hep. Çocuğunuz size güvensizlik duyar. Annem beni korumuyor hep başkalarına inanıyor der. İki kızımda defter kitap kapağına istediğini çizer ve eve üstü başı kirli gelebilir. Kadında sanki takıntı var gibi. Siz temiz gönderiyorsunuz ama o kirletiyor toz yapıyor ne demek ya, çocuk bunlar tabi kirletecek. Niye kadına sormuyorsunuz, hocam defter kapağını karalayıp yıldız çizmesinin ne sakıncası var diye? Çocuğunuzu hırpalamalarına izin vermeyin. Ders esnasında yapıyorsa da demek ki bir huzursuzluğu var. Çocuğa yaklaşıp anlamaya çalışalım, sorunu derdi varsa incitmeden çözmeye çalışalım diyeceğine annesine şikayet ediyor. Kusura bakmayın pasif davranıyorsunuz. Kirletsin hocam, ben rahatsız değilim seve seve yıkıyorum deyin lütfen. Defter kapağını karalaması da sorun değil, onun defteri ne isterse çizer deyin.

Burda anlamanız gereken muhtemelen derste yapıyordur, dikkati dağınıktır bunları şikayet olarak algılamayın. Çocuğunuza da kızarak sorunu çözemezsiniz. Minik spiralli karalama yapması için not defteri alabilirsiniz. Derste değil de teneffüste veya öğretmeniniz bireysel zaman verdiğinde karalama yapabilirsin diye anlatın.
Yani tatlı dille hatırlatın olması gerekeni, sarılıp öpün yavrunuzu. Henüz küçükler bizim sabırla anlatmamız gerekiyor. Öğretmenler de davranış olarak doğrusunu yapsınlar, dersi iyi dinlesinler diye uyarıyor. Yani umursamasaydı aman bana ne der geçerdi. Burda öğretmeninize uyanacağım haber verdiğiniz için teşekkürler deyip geçin siz de. Takılı kalmayın olaylara.

Ögretmenle yüz göz olmayin kesin ve net konusun.Kizimin ögretmenleriyle hasta oldugunda haber vermek dısında hic konusmadim ortak whatsApp grubunda hep sessiz takildim gerek de yok bence fazla iletisime
Ayn bnde öyleyim aslında son zamanlarda kendisi sürekli msjlar attı uyarmak için bende herkese karşı nazik olduğumdan nazik cvblar verdim ama bundan sonra da üstüne kirletiyor falan diye mesaj atarsa tavrım değişir

Mrb benim kızım bu sene 2.sınıfa gidiyor öğretmeninden sürekli şikayet alıyorum bu aralar temizlik konusunda defter ve kitabının dış kısmını bazı yerlerini karaladığı ve yıldız falan çizdiği için ben uyarıyorum kızım duzgun kullan defterini falan diye ama çocuk işte bzn dinlemiyor yapıyor hatırlıyorum bizde küçükken arada yapardık öğretmen sürekli uyarın diye mesaj atıyor hergun uyarıp kızıyorum bu seferde ağlamaya basliyor okuldan nefret etmeye başlıyor kıyafetleri konusunda da şikayet alıyorum okulda kirletiyor diye ne yapacağımı şaşırdım artık sürekli uyarıyorum ama bazen dikkat ediyor bzn etmiyor sizce öğretmen çok mu abartıyor veya kızımın davranışlarını düzeltmek için ne yapmam gerekiyor
Dikkat eksikliği yoksa yaptığı şeyler her çocuğun yaptığı şeyler değil mi ? Üstünü kirletiyordan kasıt ne ? Burnunu üstüne mi siliyor yoksa koşup oynarken mi kirleniyor ?

Ben hiç bir zaman bir öğretmene bunu söylemedim. Çocuğumla konuşup kendisinden de dinliycem dedim hep. Çocuğunuz size güvensizlik duyar. Annem beni korumuyor hep başkalarına inanıyor der. İki kızımda defter kitap kapağına istediğini çizer ve eve üstü başı kirli gelebilir. Kadında sanki takıntı var gibi. Siz temiz gönderiyorsunuz ama o kirletiyor toz yapıyor ne demek ya, çocuk bunlar tabi kirletecek. Niye kadına sormuyorsunuz, hocam defter kapağını karalayıp yıldız çizmesinin ne sakıncası var diye? Çocuğunuzu hırpalamalarına izin vermeyin. Ders esnasında yapıyorsa da demek ki bir huzursuzluğu var. Çocuğa yaklaşıp anlamaya çalışalım, sorunu derdi varsa incitmeden çözmeye çalışalım diyeceğine annesine şikayet ediyor. Kusura bakmayın pasif davranıyorsunuz. Kirletsin hocam, ben rahatsız değilim seve seve yıkıyorum deyin lütfen. Defter kapağını karalaması da sorun değil, onun defteri ne isterse çizer deyin.
Çok haklısınız üstünü kirletigini söylediğinde bende heryerini kirletmis çamur yapmış diye düşünmüştüm öğretmen hakli sanmıştım ama kızım eve geldiğinde üstünü normal kirli görünce çok üstüne gitmedim duzenli elini yüzünü yıka dedim elimden geldiğince insanları kirmamaya calisiyorum ama haklısınız gittikçe ileri gitmeye başladı bencede bundan sonra yazarsa Ayn dediğiniz gibi tavır sergileyecegim böyle yapacağını bilsem daha ilk gunden öyle davranırdım

Ben eğitimci değilim eğitimci arkadaşlar daha iyi yorum yapabilirler. Ama ben çok sorun görmedim daha çok küçük. Bende özellikle Türkçe defterimin her köşesine çiçek çizerdim. Eğer bunu derste yapıp kendi dikkatini toplayamiyor diye uyanıyorsa bilemem tabi. Ama bu yaş grubunu çokta sokmamak lazım okuldan soğumasın diye
Valla bir çizmeye başlıyorlar kendilerini kaybediyorlar. Uyarması bence iyi bir şey aileye söylüyor haber veriyor. Zira o an ders işlenirken bedenen sınıfta ruhen başka hayal alemlerinde :KK70: e herkesin yetiştirmesi gereken müfredat var sınıf mevcudu belli. Geriye dönüp sürekli de anlatamayacağına göre. Öğrencinin menfaati için uyarmıştır.Aşırı kopmalar geride kalmasına sebep olur.
Bir de bakkal defterinin bile daha iyi olduğu defterler oluyor sonradan da düzelmiyor baştan şu an alışkanlık kazandı kazandı sonra düzelmesi zor.
Bir de şu bir gerçek çok gerekli olmadıkça veliyi kolay kolay takıntılı biri değilse öğretmen aramaz.
Aramayabilir yazmayabilir ilgilenmeyebilirdi de. Önemsediği için arıyor. Tersi olsa vay vurdumduymaz insan bir haber verir denilirdi🤣

yildiz cizsin ne var bunda ya.
bence kizina da sor öğretmen degistir. bu zihniyette birinin ogrencisi olmasin yazik
Olayın yıldızdan ibaret olduğunu sanmam :KK70: başka şeyler de vardır yoksa öğretmen durduk yere veli ile iki çizgi için etkileşime girmez.

Bundan öğretmene ne? Demediniz mi size ne kirlenirse ben akşam yıkarım diye?
Bende mesajı görünce çok kirletmis herhalde ondan yazmış diye düşünmüştüm kızımı görünce abartigini çokta kirli olmadığını anladım bundan sonra tavrım degisecek ben mi yanlış düşünüyorum diye buraya yazmak istedim ama herkes benimle aynı fikirdeymis cvblariniz için çok teşekkür ederim

X