• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ve üvey kızım

Bende sondan geriye doğru okuyordum görmemişim çok şükür kendisini düşünmüş artık konu sahibi. Hakkında hayırlısı olsun🙏
Şükürler olsun ki biraz da olsa nefes almaya başladım artık. Resmen ruhumu emiyormuş o adamla evli olmak aynı evde yaşamak. Çocuk bile bana çok zarar veriyormuş. Ablamda kaldığımdan beri uyku uyuyorum stres yok karışan yok sorun yok mis gibi

Merhaba bayanlar ben 32 yaşında bi bayanım eşim 37 yaşında 3 yıl evvel evlendik. Eşimin ilk evliliğinden 1 kızı var halihazırda 12 yaşında ben evlenip ayrıldım fakat benim çocuğum yok. Evlendiğimiz ilk zaman çocuk babaannesi dedesi ile kalıyordu. (Tabi şuna açıklık getireyim.Çocuğun annesi çocuğa hiç bakmak istememiş çocuk bir kaç kere görme dışında annesini görmemiş ve annesi başkasıyla evli çocukları var eşimden olan çocuğu da istemiyor.) İlk zamanlar ben çok yanımıza almak istedim ama babaannesi ve özellikle dedesi vermek istemedi. Ara ara geldi yanımıza ilk 1,5 yıl da beni hiç istemedi ayrılmam gitmem için her yolu denedi. Ama ben ona karşı sabırlı olmayı denedim zaman verdim. Şu an bi süredir tamamen bizimle artık ve kendisi kalmak istiyor bizimle bende bunu mutlu şekilde karşıladım fakat çocuk yaşına göre aşırı kilolu şu an 80 küsür kiloda ve ona ye desem olmuyor deme desem küsüyor. Eşim de ona karşı kural koyduğum zaman surat asıyor. Çocuk bana anne diyor her gün ona türlü türlü yemekler yapan servise bindiren merak eden yine servisten alan benim birlikte namaz bile kılıyoruz. Ama terbiye etmeme müsade etmiyor eşim. Çocuğun yanında geçen gün göğüs çatalım gözüküyor diye(ki ben farkında bile değildim) bağırdı bana kapat hemen oranı diye. 3 sene oldu hala çocuğun yanında beni görmezden geliyor o bizim çocuğumuz diyorum tamam diyor yine aynı hareketleri yapıyor. Çocukta asla bizi yalnız bırakmıyor zaten akşamdan akşama görüyorum eşimi onda da biz uyumadan uyumuyor.Eşim gelmeden çocuğu uyutuyorum bu sefer eve gelip direkt çocuğun yanına girip uyandırıyor uyuyan çocuğa babacım uyudun mu diyor. Konuşuyorum kızım arada sırada artık akşamları yatmaya yakın odanda oyun oyna ders çalış baba ve anneler de arada baş başa kalmak isterler çünkü dedim. Eee zaten ben okuldan geliyordur babam ya da o zaman gelsin neyinize yetmiyor diyor. Hiçbir şekilde baş başa bi yemeğimiz bile yok dışarıda. Ama sorun eşimde. Arada kayınvalideme bırakabilir zaten hep beraber geziyoruz ayda bir de 1 kaç saat bırakıp baş başa kalabiliriz. Çok bunaldım çocuğu çok seviyorum ama insanın kendi doğurduğu bile olsa bunu ister sizce ne yapmalıyım? Şimdiden teşekkür ederim
Sorun çocuktan ziyade eşinizde ben bile kendi kızıma akşam 9.30 olunca uyusun diye gözünün içine bakıyorum eşimle baş başa kalayım diye bunu istemeniz de çok normal fakat ortada 12 yaşında Ergen bir kız çocuğu var babasını sizden kıskanması da gayet normal kurallara karşı gelmeye çalışabilir umarım zamanla düzelir fakat en büyük sorun eşinizde gibi görünüyor. Bu kuralları koyması gereken kişi arada üveylik olduğu için daha çok babası olmak zorunda babadan yüz buldukça sizinle 2'de de yatar 3'te de maalesef

Öz Annesi başkasıyla evlenip çocuk yapmış keyif çatıyordu bende bunlarla uğraşıyordum işte. Düşünün ki öz annesi şimdiki eşi 2 gün ona dondurma almadı diye oturup hüngür
Hüngür ağlıyormuş. Demek ki bu bğyümeyen bebek ruhlu şımarık halini ondan almış. Hepimiz bizi doğran anne babalarımıza benziyoruz zaten fasülye ekersen nohut çıkmaz ki…
Kesinlikle. Sen biran önce kurtar kendini. Vicdanında rahat olsun. Bu çocuğa bakmak senin görevin değil.

Kesinlikle. Sen biran önce kurtar kendini. Vicdanında rahat olsun. Bu çocuğa bakmak senin görevin değil.
Bıraktım artık ne yapıyorlarsa yapsınlar. Çocuk bile beni aramadı hiç herkesin istediği oldu çünkü. Baba kız tarafından kullanılmışım işte. Artık onlar hakkında iyi şeyler düşünmek istemiyorum. Çok zarar aldım çünkü

Bıraktım artık ne yapıyorlarsa yapsınlar. Çocuk bile beni aramadı hiç herkesin istediği oldu çünkü. Baba kız tarafından kullanılmışım işte. Artık onlar hakkında iyi şeyler düşünmek istemiyorum. Çok zarar aldım çünkü
Çocuk seni kıskandığı ve rakip olarak gördüğü için şuan halinden memnundur ama ortada kaldığını anlayınca görürüm ben onu.

Çocuk seni kıskandığı ve rakip olarak gördüğü için şuan halinden memnundur ama ortada kaldığını anlayınca görürüm ben onu.
Ailesi kızmış eşime bana videolarını atmıştı geçenlerde işte o senin karın ne biçim konuşuyorsun ona sen manyak msn kadın evinde istediği gibi giyinir sana mı kalmış hangi devirde yaşıyorsun sen? Karışma kıza ne isterse yapar o ne yapacağını çok iyi bilir. Ne yapacaksın böyle senin hiç yuvan olmayacak mı? Annesi diyor biz babanla ölüp gidicez sen ne yapacaksın çocuğunla ortada kalacaksın. Doğru dur bi yuvan olsun oğlum diyor eşime. Çünkü başlarına kalacaklar ben gidince.

Ailesi kızmış eşime bana videolarını atmıştı geçenlerde işte o senin karın ne biçim konuşuyorsun ona sen manyak msn kadın evinde istediği gibi giyinir sana mı kalmış hangi devirde yaşıyorsun sen? Karışma kıza ne isterse yapar o ne yapacağını çok iyi bilir. Ne yapacaksın böyle senin hiç yuvan olmayacak mı? Annesi diyor biz babanla ölüp gidicez sen ne yapacaksın çocuğunla ortada kalacaksın. Doğru dur bi yuvan olsun oğlum diyor eşime. Çünkü başlarına kalacaklar ben gidince.
Bu çocuk çok tehlikeli, Allah biliyor sizin nelerinizi taşıdı karşı tarafa da işler bu noktaya geldi.

Tamamen polemik için yazdı o kişi ve bana yasaklama aldırdı ki hiçbir şey demedim insanın doğruyu savunması da suç haline gelmiş. Elbette normal değil çocuğun öyle tavırlar sergilemesi. Ben evde tekken de duşa tuvalete girsem yastık yorgan atıyordu lavabonun kapısına ben müzik açıyordum duş alırken bilerek kapının altından bağırarak şarkı söylüyordu ki açtığım müziği bastırmak için her türlü derdini çekiyordum uyku apnem olmasına rağmen her sabah erkenden ona kahvaltı hazırlayıp okula gönderiyordum gece de bazen korkuyorum diyip beni uyandırıyordu ve uykum bölününce yatamıyordum evimde hiç uykumu aldığımı hatırlamıyorum bile. Tv kumandasını elime hiç vermiyordu. Akşamları uyku saati gelince alırdım elinden daha dizim bitmedi diye trip atardı bana hemen anne lafını unuturdu. Kaç kez ağladım bu olaylar yüzünden. O kadar zaman içinde bir kez babaannesinde bir gün kalmıştı o gün de kendisi isteyerek gitmişti çünkü kendisi istemeden ona asla bişey yaptıramazdın öyle bi çocuktu babası hemen soruyor neden gittin ne oldu bişey mi oldu ki? Gündüz sormuştu okuldan geldi mi diye bana eşim ? Bugün annenlere gidecek onları özlemiş demiştim. Yok olsun ben akşam getiririm onu demişti. Bi gün de baş başa kalmayalım yani demiştim hemen getir. Hem çocuğunu benden sakın hem de gözüme sok senden hiçbir şey anlamadım demiştim. Karşıda böyle bi eş varken insan çocuğa da çok emek vermek istemiyor çünkü versen de emeklerin boşa gittiğini görüyorsun zaten
Çocuk da babası gibi problemli. Belli ki babasının yeni evliliğini benimseyememiş. Çocuk için de zor bir durum ama öyle davranmaya hakkı yok tabii ki.

Sen sadece kocadan değil, çocuktan da kurtulmuş oluyorsun( çocuk diye tersini yazacak değilim, kimse kusura bakmasın).

İnşallah bir an önce şu berbat evlilikten kurtulursun. Ondan sonra kafan acayip rahatlar, yeniden doğmuş gibi olursun.

Çocuk da babası gibi problemli. Belli ki babasının yeni evliliğini benimseyememiş. Çocuk için de zor bir durum ama öyle davranmaya hakkı yok tabii ki.

Sen sadece kocadan değil, çocuktan da kurtulmuş oluyorsun( çocuk diye tersini yazacak değilim, kimse kusura bakmasın).

İnşallah bir an önce şu berbat evlilikten kurtulursun. Ondan sonra kafan acayip rahatlar, yeniden doğmuş gibi olursun.
Aslında çok pis benimsemiş de, bazı insanlar ben dilediğim gibi davranayım, dilediğimi yapayım ama herkes her şey istediğim yerde dursun isterler, bedel ödeme kısmını kabul etmezler, bu baba kız da bunlardan ikisi.

Bu çocuk çok tehlikeli, Allah biliyor sizin nelerinizi taşıdı karşı tarafa da işler bu noktaya geldi.
Yapmıştır önceden yapıyordu zaten bi de çocuk taşımasa bile eşim zaten arayıp anlatıyordu diğer konumu okuyun anlarsınız ne demek istediğimi. Babası bana saygılı olsaydı beni ondan dahil herkesten koruyup eşi gibi görseydi sevseydi zaten çocukta bana öyle şeyler yapamazdı

Maalesef doğru şu an bile rahatladım artık 2 gündür daha iyiyim

Bencil olan sensin canim ,hic bir anne baba çocuğa gece erken yat bizi yalniz bırak biz başbaşa vakit geçireceğiz demez .insan zaten evladina boyle bir sey soylemekten utanır .Cocuk ne yapacak yapayalniz odada .kendiniz evladin olsun bak bakalim yapabiliyor musun
Yooo bende bir anneyim hem de çok iyi bir anneyim buna inanıyorum bende diyorum oğluma oğlum bugün babanla film izleyeceğiz sen de odanda kitap oku film izle ne istersen onu yap diyorum yada saat geç olmuşsa hadi sen uyu diyorum ne var bunda ya sanki kapı dışarı ediyoruz zaten o yaşlarda ki bir çocuk biz istemesek te yalnız kalmak istiyor ergenlik zamanları

12 yaşında ben çay, kahve yapmasını biliyordum. Evi süpürüp silebiliyordum. Çünkü her istediğimi yapan bir üvey annem yoktu. Çalışan bir annem vardı ve ben annemin işini hafifletmeye çalışıyordum. 12 yaş demek anaokulu çocuğu demek değil. Konu sahibi çocuk konusunda aşırı haklı. O yaşta yenidoğan bebek gibi anneye yapışık yaşanmaz. Kaldı ki öz annesi de değil. Anne demek de doğru olmaz, zaten bir annesi var. Bir abla olarak görüp sınırlara saygı gösterecekti.
Konu sahibi sakın dönme. Senin olmayan bir çocuğu düşünmek gerçekten de sana kalmadı. Bırak anasıyla babası düşünsün.

Valla 5 yasindada 15 yasindada 25 yasindada olsan anne baba evin salonunda mutafaginda olur .cocuk yasi farketmez kucuk buyuk zaten kafasi esince odasina gider ara ara cikar evdekilerle sohbet eder .hatta tam tersine ergen cocuklara anne baba odana kapanma yavrum gel bizle otur sohbet edelim der. Oyle mesai gibi haftada 2 gun ,2 gece sartli surtlu sen bizi basbasa birak denmez cocuga .Anne baba olduktan sonra oyle yeni sevgili gibi basbasa vakit geciremezsiniz evin icinde ozeliniz mahreminiz azalir. daha cok aile olmak duygusu uzerine yasarsiniz .saglikli bir aile cocugun odevi hobisi vs yoksa o aksam ailecek muhabbet edilir .
Canım o kadar incesini de öz anası düşünsün 😀

12 yaşında ben çay, kahve yapmasını biliyordum. Evi süpürüp silebiliyordum. Çünkü her istediğimi yapan bir üvey annem yoktu. Çalışan bir annem vardı ve ben annemin işini hafifletmeye çalışıyordum. 12 yaş demek anaokulu çocuğu demek değil. Konu sahibi çocuk konusunda aşırı haklı. O yaşta yenidoğan bebek gibi anneye yapışık yaşanmaz. Kaldı ki öz annesi de değil. Anne demek de doğru olmaz, zaten bir annesi var. Bir abla olarak görüp sınırlara saygı gösterecekti.
Konu sahibi sakın dönme. Senin olmayan bir çocuğu düşünmek gerçekten de sana kalmadı. Bırak anasıyla babası düşünsün.
İnanın yatağını bile toplamıyordu bazen kafasına eserse yapıyordu ben bi iş buyurduğum zaman ( onlar da elbiselerini çıkarıp yerlere atma çoraplarını iç çamaşırlaırnı kirli olanları sepete at derdim) bu sefer ne bulursa ortadan kaldırmak için kirliye atardı her gün 2,3 makine çamaşır yıkıyordum yetiştiremiyordum her öğün üst değişiyordu. Normalde babası öyle olmasa ben ona çok güzel eğitim verebilirdim ona yüz veren bana karşı saygı göstermesine engel olan eşimdi. Çocuğun zorla kafasını kapatıyordu bunun için bu tarz şeyler için baskı kuruyordu ama evdeki mahremiyet için asla bi konuşma yapmıyordu. Çocuk babaannesine dedesine gitmek isteyince bile neden ne oldu ki diye soruyordu çocuğa kulaklarımla duymuştum. Yani beni şikayet etmesini bekledi herhalde çocuktan. Aynı gün akşam alıcam çocuğu getircem diyordu. İçi geçmişti adamın hazır çocuk yok bende evdeyim gel bi film açıp izleyelim dilediğimiz gibi giyinip dans edelim baş başa yemek yiyelim he ne dersin yok böyle şeyler. Kızmıştım tabi bi günde yalnız kalmayalım aman hemen git al demiştim. Ya ne var şimdi mesela eniştem gelince ablamla eniştem 1 kaç gün gidecekler bi yere ben yeğenlerime bakıcam ne var ki bunda. Onlar da mı üveyler şimdi ?

Senin yuvanı düşünüyor olsalar çoktan oğullarına çeki düzen verirlerdi. Onlar da görüyordur illaki senin ne kadar ezildigini. Şimdi paçaları tutuştuğu için böyle ılımlı yaklaşıyorlar.

Senin yuvanı düşünüyor olsalar çoktan oğullarına çeki düzen verirlerdi. Onlar da görüyordur illaki senin ne kadar ezildigini. Şimdi paçaları tutuştuğu için böyle ılımlı yaklaşıyorlar.
Biraz önce bi haber geldi eşim mesaj attı çocuk görümcemlerdeymiş dışarı çıkıp gelmiş okula da gitmemiş ( kimse benim gibi gitmek zorundasın demiyor çünkü ona) sonra arkadaşına mesaj atacakken yanlışlıkla eşime atmış “bi adam beni takip ediyor bana aşık herhalde falan gibi şeyler” arkadaşına şaka yapıyormuş eşim de görümceme gidip çocuğa saldırmış kapıyı falan kırmış. Sadece dediğim sakın o çocuğa vurma dedim sorun sizde dedim. Bende değilmişim bak benim hanımda böyle değildi dedim şimdi bana bunları anlatma ne haliniz varsa görün eğer bi öneri istiyorsan çok değerli kızını bi psikiyatriye götür. Ama pardon deli olan benim sütte leke var sizde yok o yüzden karışmıyorum bana anlatma dedim

Eşin önce sana nasıl davrancağını bir öğrensin.
Uyumlu bir çift olduğunuzu düşünmüyorum

Biraz önce bi haber geldi eşim mesaj attı çocuk görümcemlerdeymiş dışarı çıkıp gelmiş okula da gitmemiş ( kimse benim gibi gitmek zorundasın demiyor çünkü ona) sonra arkadaşına mesaj atacakken yanlışlıkla eşime atmış “bi adam beni takip ediyor bana aşık herhalde falan gibi şeyler” arkadaşına şaka yapıyormuş eşim de görümceme gidip çocuğa saldırmış kapıyı falan kırmış. Sadece dediğim sakın o çocuğa vurma dedim sorun sizde dedim. Bende değilmişim bak benim hanımda böyle değildi dedim şimdi bana bunları anlatma ne haliniz varsa görün eğer bi öneri istiyorsan çok değerli kızını bi psikiyatriye götür. Ama pardon deli olan benim sütte leke var sizde yok o yüzden karışmıyorum bana anlatma dedim
Daha ne konuşuyorsunuz ki? Boşanma aşamasında çiftler bu kadar iletişimde olmaz benim bildiğim. Ortak çocuğunuz olsa neyse ama kendi çocuğunu şikayet etmek için sizi arıyor, ne alaka?
Siz de dinliyorsunuz bir de anlattıklarını, bu da ne alaka?
Artık işiniz avukata kalmış yani gereksiz muhabbete ne gerek var?

Back