Kızımın okuldaki davranışları

Valla bir çizmeye başlıyorlar kendilerini kaybediyorlar. Uyarması bence iyi bir şey aileye söylüyor haber veriyor. Zira o an ders işlenirken bedenen sınıfta ruhen başka hayal alemlerinde :KK70: e herkesin yetiştirmesi gereken müfredat var sınıf mevcudu belli. Geriye dönüp sürekli de anlatamayacağına göre. Öğrencinin menfaati için uyarmıştır.Aşırı kopmalar geride kalmasına sebep olur.
Bir de bakkal defterinin bile daha iyi olduğu defterler oluyor sonradan da düzelmiyor baştan şu an alışkanlık kazandı kazandı sonra düzelmesi zor.
Bir de şu bir gerçek çok gerekli olmadıkça veliyi kolay kolay takıntılı biri değilse öğretmen aramaz.
Aramayabilir yazmayabilir ilgilenmeyebilirdi de. Önemsediği için arıyor. Tersi olsa vay vurdumduymaz insan bir haber verir denilirdi🤣
Ama sizce abartmiyor mu derste cizmemis defter kontrolü yaparken kapak kısımlarını görüp defterini kirletiyor diye mesaj attı kıyafet konusunda da çamur yapsa veya sürekli yemek dokse üstüne falan haklı derim

Olayın yıldızdan ibaret olduğunu sanmam :KK70: başka şeyler de vardır yoksa öğretmen durduk yere veli ile iki çizgi için etkileşime girmez.
e baska bir sey olsa yazmaz miydi konu sahibi?
sacma sapan insanlar öğretmen oluyor malesef. benim ex de köy ogretmeniydi birleştirilmiş sinif. ben arayınca rahat konusmak icin cocuklari beden dersine cikarttirirdi. kendi tanidiklarimdan da sacma sapan, sosyal becerisi sifir insanlarin ogretmen oldugu cok oldu. KKda da var takintili sacma sapan - kendi hayatini guzellestirmekten aciz öğretmenler. belki bu da onlardan biridir.
kiyafeti kirleniyorsa ne olacak ,annesi ertesi gun temiz gönderiyormus. sümüğünü kiyagete mi siliyor bir arkadasin dedigi gibi, ya da yaz gunu okulda camur mu buluyor debeleniyor? en fazla ne kadar dokebilir ki?
sahsen boyle ogretmenin cocuga yarar katacağını düşünmüyorum. ama sinifi degistirirse de cocuk arkadaslarindan ayrildi diye uzulebilir, dislanmis hissedebilir...bilemiyorum ya cok zor annelerin isi

Ama sizce abartmiyor mu derste cizmemis defter kontrolü yaparken kapak kısımlarını görüp defterini kirletiyor diye mesaj attı kıyafet konusunda da çamur yapsa veya sürekli yemek dokse üstüne falan haklı derim
Valla her şeyin aşırısı zarar, tertemiz de olamaz çocuk o kısımda haklısınız

e baska bir sey olsa yazmaz miydi konu sahibi?
sacma sapan insanlar öğretmen oluyor malesef. benim ex de köy ogretmeniydi birleştirilmiş sinif. ben arayınca rahat konusmak icin cocuklari beden dersine cikarttirirdi. kendi tanidiklarimdan da sacma sapan, sosyal becerisi sifir insanlarin ogretmen oldugu cok oldu. KKda da var takintili sacma sapan - kendi hayatini guzellestirmekten aciz öğretmenler. belki bu da onlardan biridir.
kiyafeti kirleniyorsa ne olacak ,annesi ertesi gun temiz gönderiyormus. sümüğünü kiyagete mi siliyor bir arkadasin dedigi gibi, ya da yaz gunu okulda camur mu buluyor debeleniyor? en fazla ne kadar dokebilir ki?
sahsen boyle ogretmenin cocuga yarar katacağını düşünmüyorum. ama sinifi degistirirse de cocuk arkadaslarindan ayrildi diye uzulebilir, dislanmis hissedebilir...bilemiyorum ya cok zor annelerin isi
Valla her meslekte olduğu gibi öğretmenlikte de hakkını veren olduğu gibi vermeyen de var haklısın

Valla bir çizmeye başlıyorlar kendilerini kaybediyorlar. Uyarması bence iyi bir şey aileye söylüyor haber veriyor. Zira o an ders işlenirken bedenen sınıfta ruhen başka hayal alemlerinde :KK70: e herkesin yetiştirmesi gereken müfredat var sınıf mevcudu belli. Geriye dönüp sürekli de anlatamayacağına göre. Öğrencinin menfaati için uyarmıştır.Aşırı kopmalar geride kalmasına sebep olur.
Bir de bakkal defterinin bile daha iyi olduğu defterler oluyor sonradan da düzelmiyor baştan şu an alışkanlık kazandı kazandı sonra düzelmesi zor.
Bir de şu bir gerçek çok gerekli olmadıkça veliyi kolay kolay takıntılı biri değilse öğretmen aramaz.
Aramayabilir yazmayabilir ilgilenmeyebilirdi de. Önemsediği için arıyor. Tersi olsa vay vurdumduymaz insan bir haber verir denilirdi🤣

Evet eğer derse oğrenmesine yansıyor ise uyarılması tabi normal. Ama çok küçük bazen çok fazla uyarılması daha çok dürtebiliyor o yastakileri. Oğlum bu sene 5.sinifta ve yeni okulumuz . Ben oğlumu çok iyi tanıyan bir anneyim hareketli bir çocuk o yüzden zaten öğretmenden bir dönüş bekliyordum. Birgün oğlum eve cok moralsiz geldi . sınıf öğretmeni ceza verdi ,tenefüse cikartmadı, sıramı değiştirdi arkadaşlarim dalga geçti bende ağladım dedi. Ben öğretmeni aramadım zaten beni dahil etmesi gereken süreçte beni arar diye düşündüm 3 4 gün sonra öğretmenimiz beni çağırdı oğlunuz çok haraketli o nedenle ona ceza vermek zorunda kaldım ve en ön sıraya oturttum ki sürekli gözümün önünde olacaksın dedim. Bu onun için ceza gibi gözükebilir size ama akademik başarısı gerçekten çok çok iyi, bilsemi kazanmış, sınavlarda ve derse kendisini verirse başarısı daha da artar oyüzden şuan onunla bir savaşa girdik 4 yıl boyunca öğretmeni olucam, benim istediğim gibi bir öğrenci olacak bunu ona söyledim başka çaresi yok. Ya benim istediğim gibi bir öğrenci olacaksın ve ilerde iyi yerlere geleceksin yada serseri olacaksın demiş. lütfen siz sadece ona anne olun kalanı bende dedi. Bende Allah razı olsun dedim. Devlet okulunda böyle idealist bir öğretmen olması beni çok sevindirdi. Ne hali varsa görsün diyip sadece ceza verebilirdi.

36 yasindayim, doktora sahibiyim , iyi bir iste calisiyorum, calisirken cicek/yildiz cizerim. Ozellikle arastirma makalesi okurken, konsantreyken yani ellerim bos kalmasin diye cizerim. Ama cizmeyi is icin tuttugum not defterine asla yapmam, onun yerine daha ufak bir not defterim var ondan sayfa kopariri getiririm veya kullanilmis kagitlardaki bos yerlere yaparim. Bence konusun cocukla defterini kirletmesin, siz de cizmelik bir iki yaprak koyun defterinin arasina ona cizsin. Bu arada dersi dinleyerek de cizebilir, elin aliskin olunca ciziyorsun.

Eşyalarını özenli kullanmayı öğrensin, derse olan ciddiyetini korusun anlamında söylediğini düşünüyorum ben öğretmenin.
Ben de öğretmenim evet çocuklar çocuk gibi yaşamalı üstü başı kirlenebilir normaldir ama artık yeni nesilde ne eşyaya ne üste başa özen kaldı. Tertemiz tutamasa da yerlere yatmamalı bir çocuk, o kadar çok şahit oldum kş tuvalette bile oyun oynayıp yere yatan öğrencilere… anne baba da habersiz olarak bu durumdan o saç başla yatağa giriyor çocuk. Biz her eşyamızı güzel kullanırdık nereye yatılır nerede oynanır bilirdik bence bu anlamda söylemiştir öğretmeni de. Kızmayın bu duruma annesi yanlış da anlamayın, güzelce anlatın zamanla öğrenir o da.

Kirli gözüküyormus karalayınca
Ogrencinin kendi defterinden ogretmene neymis? Bu ne 80ler mi? Neresi burasi komunist rusya mi? Cocuk dersini anliyor mu? Dersi dinliyor mu? Bu konular hakkinda bilgi veriyor mu size?
Ustunu basini kirletmesi derken de cok anlamadim. 2. sinifa gidiyor bu cocuk tenefuste oynayacak.
Kaldiki butun bunlarin disinda gunde 8 saat bu ogrenci ile vakit geciren ogretmen. O napiyormus eli armut mu topluyor. O uyarir siz evde onun uyarilarina destek olursunuz.

36 yasindayim, doktora sahibiyim , iyi bir iste calisiyorum, calisirken cicek/yildiz cizerim. Ozellikle arastirma makalesi okurken, konsantreyken yani ellerim bos kalmasin diye cizerim. Ama cizmeyi is icin tuttugum not defterine asla yapmam, onun yerine daha ufak bir not defterim var ondan sayfa kopariri getiririm veya kullanilmis kagitlardaki bos yerlere yaparim. Bence konusun cocukla defterini kirletmesin, siz de cizmelik bir iki yaprak koyun defterinin arasina ona cizsin. Bu arada dersi dinleyerek de cizebilir, elin aliskin olunca ciziyorsun.
Ay kendimi okuyorum zannettim bir an:KK70: Ben de ayni yaslarda doktora sahibiyim ve ben de defter karalarim toplantilarda falan. Lab defterlerim falan duzensizdir ama bir rapor oldugunda el yazim da cok guzel olur, tertemiz de tutarim o raporu.
Ben ilkokula falan giderken, annem de ogretmen oldugundan cok zorlamislardi beni. defterlerim temiz, kitaplarim temiz olsun. Hepsi kaplanir, etiketlenirdi. El yazisi kontrolu diye birsey vardi. Simdi donup baktigimda cok sinir oluyorum bunlara niye uyum sagladim diye.
Bir diger konuda, bundan 5-10 sene sonra defter diye birsey kalmayacak, zaten tabletler var bilgisayarlar var cocuk defteri bugun temiz tutsa ne olur tutmasa ne olur.

Benim kızımda 2.sınıfa gidiyor defterlerin halini görseniz çöpten alıp okula yolluyoruz sanırsiniz, e çocuk bunlar tenefuste kumlada oynuyor düsuyorlar vs kirleniyor haliyle bunun için daha hiç sikayet almadim ancak alırsam tavrım çocuğumu savunmaktan yana olur çünkü çocuk.
Kirletlnecekde, defterine yildizda cizecek kalpde cizecek süsde yapacak.
Saygisizlik yapmiyorsa kimseye, zorba değilse kendi halinde çizimler vs yapiyorsa sirf kirleniyor diye çocuguma kizmam okul diye nazi kampina gondermiyorum.
Baktim defter defterlikten cikmiş yenisi aliyorum, yanina boş ajanda yada resim defteri koyuyorum bunlari çiz istedigin gibi diyorum ama defterler yine karalaniyo bir şekilde bunun için kızmayın lütfen çocuğa

Benim kızımda 2.sınıfa gidiyor defterlerin halini görseniz çöpten alıp okula yolluyoruz sanırsiniz, e çocuk bunlar tenefuste kumlada oynuyor düsuyorlar vs kirleniyor haliyle bunun için daha hiç sikayet almadim ancak alırsam tavrım çocuğumu savunmaktan yana olur çünkü çocuk.
Kirletlnecekde, defterine yildizda cizecek kalpde cizecek süsde yapacak.
Saygisizlik yapmiyorsa kimseye, zorba değilse kendi halinde çizimler vs yapiyorsa sirf kirleniyor diye çocuguma kizmam okul diye nazi kampina gondermiyorum.
Baktim defter defterlikten cikmiş yenisi aliyorum, yanina boş ajanda yada resim defteri koyuyorum bunlari çiz istedigin gibi diyorum ama defterler yine karalaniyo bir şekilde bunun için kızmayın lütfen çocuğa
Çok haklısınız

Mrb benim kızım bu sene 2.sınıfa gidiyor öğretmeninden sürekli şikayet alıyorum bu aralar temizlik konusunda defter ve kitabının dış kısmını bazı yerlerini karaladığı ve yıldız falan çizdiği için ben uyarıyorum kızım duzgun kullan defterini falan diye ama çocuk işte bzn dinlemiyor yapıyor hatırlıyorum bizde küçükken arada yapardık öğretmen sürekli uyarın diye mesaj atıyor hergun uyarıp kızıyorum bu seferde ağlamaya basliyor okuldan nefret etmeye başlıyor kıyafetleri konusunda da şikayet alıyorum okulda kirletiyor diye ne yapacağımı şaşırdım artık sürekli uyarıyorum ama bazen dikkat ediyor bzn etmiyor sizce öğretmen çok mu abartıyor veya kızımın davranışlarını düzeltmek için ne yapmam gerekiyor
Öğretmene cocuğunuzun çocuk olduğunu hatırlatın deli mi ne

7 . Sınıfa giden kızımda yapıyor. matematik kitabında bir sayfayı full yıldız çizmiş minik minik. Neden yaptın dedim. Öğretmen soru çözdürüyordu kitaptan ben oraları onlardan çok önce yapmıştım. Çok yavaş sınıf dedi. Onları beklerken canım sıkılıyor dedi. Ve tüm derslerde hep aynı şey oluyor dedi. Ve başarılı okul hayatı Matematikde çok iyi. O karamalari hep yapar tam sayfaya ince ayrinti şekiller boyamalar yapar. Ben hiç uyarı almadım çok ilginç bir öğretmen. Kirlenme mevzusu tam komedi.

7 . Sınıfa giden kızımda yapıyor. matematik kitabında bir sayfayı full yıldız çizmiş minik minik. Neden yaptın dedim. Öğretmen soru çözdürüyordu kitaptan ben oraları onlardan çok önce yapmıştım. Çok yavaş sınıf dedi. Onları beklerken canım sıkılıyor dedi. Ve tüm derslerde hep aynı şey oluyor dedi. Ve başarılı okul hayatı Matematikde çok iyi. O karamalari hep yapar tam sayfaya ince ayrinti şekiller boyamalar yapar. Ben hiç uyarı almadım çok ilginç bir öğretmen. Kirlenme mevzusu tam komedi.
Hiç sormayın ozaman fotoğrafta görünce yazdım ztn hocam yıldız bulut falan çizmiş sadece onlar gözüküyor dedim yok dedi kirli gözüküyor akşam gelince defterlerine kitaplarına baktım sayfalarınıda mı çizmis diye ama oralar tertemizdi sadece kapak kısmında karalama ve yıldız bulut vardı bu sefer de yazarsa artk ağzının payını vermeyi düşünüyorum geçenlerde de okulda matematik etkinliği yapılırken yine fotoğraf çekip mesaj atmıştı kızınız bu etkinliği yanlış yaptı sildirdim evde tekrar yapsın diye kızım geldiğinde yaptığı rakamlar tam iyi silinmedigi için baktığımda sadece bir tane çıkarma işlemi tek ynls yapmıştı geriye kalanları doğru yapmıştı ona rağmen öğretmen hanım silmişti öğretmen diye Altan alıp nazik davranmak istedim ama sabırda bir yere kadar bu seferde yine mesaj atarsa sert tavır sergiyeleyecegim gerekirse okula şikayet ederim

X