• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sabah okula gönderdiğim kızımı! çıkışta bulduğum durum

Valla korkar oldum gerçekten, bende böyle bir anne olacağım diye? Böyle bir anne derken "kime ne benim çocuğumun ojesinden" diyen anneden bahsediyorum. Ya bu devrin anneleri mi bir tuhaf oldu, çocuklar mı bir tuhaf oldu? Resmen artık, çocuklar yönetiyor anneleri-babaları. 2 yaşında ki velet , istediği kıyafeti annesi giydirmedi diye ortalığı yıkıyor, annesi de "tamam annecim, senin dediğin olsun annecim" diyerek resmen çocuğunun bu kötü davranışını pekiştiriyor. Ya biz böyle değildik, çekinirdik ses etmeye, okul demek disiplin demekti, öğretmene saygı duyulurdu, değil öğrenci, öğrencinin velisi bile öğretmenin karşısında saygıyla eğilirdi. Şimdi ohooo, zaten öğretmenlere saygı bitti, ne veli ne de öğrenci takmıyor öğretmeni. Öğretmenin ufacık bir uyarısı veya bağırması olay oluyor. Yok valla ne annemize şımarıklık yaptık, ne öğretmenlerimize. Özgüvenli çocuk yetiştirmeye çalışan yeni nesil anne-babalar maalesef saygısız, her dediği olsun isteyen şımarık bir nesil yetiştiriyor. Anne adayı olarak böyle olmaktan korkuyorum!!!!

Konu sahibinin anlattıklarında tek dikkat çeken nokta, diğer velinin tavrı bence. Evet çocuklar kavga eder, çocuklar itişir kakışır falan,küserler barışırlar o ayrı da diğer veli gerçekten ilginçmiş.Söylenecek söz yok.

Ne bu ya, 6-7 yaşında bir kız çocuğunda şiddetin bu boyutu! :53: Neye sinirlenmiş o kadar da, resmen çocuğu cırmalamış!

Tırnak kontrolünden önce ailesi acil bir psikoloğa götürmeli diye düşünüyorum şahsen. Biz de çocuktuk, normal değil. :19:
.

ne olurs aolsun öğretmen disiplinli olmalı ,bu konuda müdürlere de iş düşüyor.
çünkü çocuğun annesinin kimse karışamaz demesine hiçbir müdür müsaade etmemeli .
çünkü veliler öğretmene kızdığında müdür öğretmenini savunmalı ki o veliler çocuklarını öyle ojeli göndermesin okula.
ne yani herkes oje sürsün ,birbirini tırmıklasın ,öğretmende teneffüste oldu mu desin .
biz çocuklarımızı nereye göndericez o zaman ,okullar dallas mı .
böyle çocuklarını savunan velilere de ayrıca sinir oluyorum ,ne demek sanane yaa.
benim çocuğum yapsa utancımdan yerin dibine geçer ,kadının gönlünü almak için uğraşırdım .
haa çocuktur tırmalar o ayrı ama veliler de böyle davranırsa o çocuklar birbirini hep öyle tırmalamaya devam eder.
aile eğitimi gerçekten çok önemli o kesin ama bu gibi durumlarda eğitimcilere ,özellikle müdürlere çok iş düşüyor .
çünkü öğretmenler de pasif kalabilir ,müdür kurallara uyulması konusunda çok titiz olmalı ve velilere de fırsat vermemeli.
çok geçmiş olsun ,ben olsam ben de şikayet ederdim ,kötü çizilmiş çünkü

teşekkür ederim
söylemediğim atladığım her noktayı belirtmişsin

Eki Görüntüle 1137350

dün
ilkokul 1. sınıfa giden kızımı okulundan bu şekilde alan babası durumu hemen bana bildirdi
inanın görüntü fotoğraftakinden çok daha kötü
resmen insan işimi yoksa bir sokak kedisi mi yapmış ayırt etmek zor
yapan da kızımın yaşıtı sınıf arkadaşı bir başka kız çocuğu
çocuktur evet birbirlerini itebilirler saçlarını çekebilrler kaza ile çarpıp düşrebilirler
benim asıl kızgınlığım bunu yapan çocuğa değil tabiki

arkadaş sizlere soruyorum
ilkokul birinci sınıfta uzun tırnaklı ve ojeli öğrenci olurmu ???????????????????
:45:
evet ben dün kıyameti kopardım
öğretmenin bahanesi hazır
tenefüste yapmış
:50::50::50::50:
peki tırnak kontrolü yapılmıyormu ?
bizim zamanımızda mendillerimiz olurdu sıraya serer üzerine ellerimizi uzatır tırnak kulak temizliği kontrollerimiz yapardı öğretmenlerimiz
yok mu artık bu hassasiyet

peki bunu yapan çocuğun annesi ne ne demeli !!!!!
aynı şekilde konuştum
çocuklar arasında belki itiş kakış olur
ama bu kadar büyük bir hasarın oluşması sizin suçunuz
hiçmi dikkat etmiyorsunuz çocuğunuzun tırnağına
en az 3 haftalık ojeli tırnakla bu çocuğun okulda İşi ne

cevap ne oldu biliyormusunuz

benim çocuğumun ojesi kimseyi ilgilendirmez

kusura bakmayın bu cümleden sonra saydığım sözleri burda söylemek istemiyorum
ama evladının canı yanmış bir anne neler söylerse hepsini söyledim

açıklama devam ediyor
....

ben çalışan bir anneyim
her daim çocuğumun tırnakları ile ilgilenemiyebiliyorum (doktor raporu aldığımı ve öğretmen le birlikte ondan da şikayetçi olduğumu söyledikten sonra)

bakın dedim bende çalışan bir anneyim her gün değil ama hafta da bir kontrol ederim
sonuçta biz zaten evlatlarımız için çalışıp para kazanıyoruz
önceliğimizi unutmak evladımızı ihmal etmek ne demek

ve şuan size eklediğim fotoğrafı kendisine de mms olarak gönderdim
bunun üzerine özür dileyen bir msj attı zahmet edip

şimdi arkadaşlar

bu veli ile kızımın öğretmeni aynı binada oturuyor
ve bu kız da okula öğretmenle birlikte gidip geliyor
yani aralarında bir ahbaplık ilişkisi olduğu da kesin
yoksa böyle bir duruma hangi öğretmen göz yumar
sorarım size
ne demek uzun tırnak ne demek ojeli parmaklar
belki benim kızımın alnında iz kalıcak

eşim le birlikte bu gün çıkışta okula gidicez
müdür de dahil gerekli herkese şikayetimizi dile getireceğiz
ve kızımın sınıfınında değiştirilmesini istiyorum
sebep sadece bu değil
öğretmenini genel olarak beğenmiyorum

peki şimdi size soruyorum
okuldan evladınızı bu şekilde alsanız siz ne tepki verirsiniz
?
Yerinizde olsam sınıf öğretmeninden de karşı taraftan da hukuki haklarım neyse her birini kullanırdım. Ilkokul hayatımı dün gibi hatırlıyorum. Hoca ile samimi Veli çocuklarının sınıfta nasıl borularının öttüğünü cezadan bir kez bile nasiplerini almadıklarını çok iyi biliyorum. Siz çocuğunuzu hele ki daha ilkokul 1, bu tamamen sınıf öğretmeninin sorumluluğunda. Iki çocuk arasındaki huzursuzluğu ve çocuğun saldırgan hırçın yapıda olup olmadığı anlamamak için aptal ya da kör olmak gerek.

o iş öyle olmuyor
anne olmadığın aşikar
ayrıca gülünç duruma düşeceksemki
kesinlikle haklıyım davamda
varsın bu konu için çocuğum için düşeyim
benim takıldığım çocuk kavgası değil
ihmalkarlık zincirleri

evet o öğretmen
tırnak kontrolü yapmaya mecbur
benim eşim de öğretmendir
evet burası resmi bir müeessese ve kılık kıyafet nizam kuralları var
ve uzun tırnak kesinlikle bu kuralların dışında
ve evet
benim kızım kuralları uygulamayan insanlar yüzünden
acı çekti
ben evladıma örnek olmalıyım ki
koyun bir nesil yetiştirmeyelim
canım seni çok iyi anlıyorum,daha dün aynı durumu ben yaşadım.Okula gittim ki oğlumun kolunda kocaman bir ısırık ve diş oğlumun etine işlemiş,bir de bugünlerde bir arkadaşı çok tırnaklıyor.Ama dünkü o ısırığı sorduğumda önce benim oğlum karışmış,tamam ben oğlumun yaptığını savunmuyorum ama şimdiye kadar kimseye bu derece zarar vermedi,kimse oğlumdan böyle bir hasar almadı.Bugün göndermedim okula kızgınlığımdan,p.tesi eşimle gidecez ama iki hafta kaldı okulun kapanmasına üstünde durmasak ta olmaz.Ne söylesek ne yapsak ben de kestiremiyorum.İzler kalmasından korkuyorum ve o anda aramadıkları için de ayrıca kızıyorum. :47: :47:

Son düzenleme:
Bu arada kendi kızınız yerine diğer kızın sınıfının değiştirilmesini talep edin.

Yerinizde olsam sınıf öğretmeninden de karşı taraftan da hukuki haklarım neyse her birini kullanırdım. Ilkokul hayatımı dün gibi hatırlıyorum. Hoca ile samimi Veli çocuklarının sınıfta nasıl borularının öttüğünü cezadan bir kez bile nasiplerini almadıklarını çok iyi biliyorum. Siz çocuğunuzu hele ki daha ilkokul 1, bu tamamen sınıf öğretmeninin sorumluluğunda. Iki çocuk arasındaki huzursuzluğu ve çocuğun saldırgan hırçın yapıda olup olmadığı anlamamak için aptal ya da kör olmak gerek.

evet bu boyututa ayrı zaten
öğretmenin aynı apartmanda oturduğu arkadaşı sonuçta
bu olaydaki veli
muhakkak ayrımcılık var
benim çocuğum bunu yapsaydı
o öğretmen beni arayıp eleştirir ve hatta
karşı taraftan özür dilememi isterdi
seneye erkek bir öğretmenin sınıfına yazdırmak istiyorum kızımı
bayanlar malesef böyle konularda objektifliklerini çok çabuk kaybediyorlar

tabiki sınıf değişikliğini düşünmemin tek nedeni bu değil
sosyal aktivite olarak da malesef bir çok şeyden mahrum kaldı kızım sınıfça
örneğin ata binmek
öğretmeni ben kaldırıp indiremem çocukları gibi bir bahane ile bu faaliyetten bizi haberdar dahi etmedi
23 nisan eğlenceleri
okulda sadece bizim sınıfımız da aktivite düzenlenmedi
sebep olarak da
emekliliğime az kaldı artık böyle çocuklarla koşturup hoplayıp zıplayamıyorum
hem kıyafet parası toplanırken itiraz eden çok veli oluyor
benim beynim almıyor artık bu sitresleri
gibi açıklamalar yaptı
genel olarak eğitim anlayışını da beğenmiyorum
uzun süredir aklımdaydı bu fikir
bu olay da tuz biber oldu

😯 uuuu nasil yapmis bunu sucu neymis ne siddet bu ya 😕 yazik su cocuga ve yazik kizini bu siddette yetistiren anneye 😑

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

evet bu boyututa ayrı zaten
öğretmenin aynı apartmanda oturduğu arkadaşı sonuçta
bu olaydaki veli
muhakkak ayrımcılık var
benim çocuğum bunu yapsaydı
o öğretmen beni arayıp eleştirir ve hatta
karşı taraftan özür dilememi isterdi
seneye erkek bir öğretmenin sınıfına yazdırmak istiyorum kızımı
bayanlar malesef böyle konularda objektifliklerini çok çabuk kaybediyorlar

tabiki sınıf değişikliğini düşünmemin tek nedeni bu değil
sosyal aktivite olarak da malesef bir çok şeyden mahrum kaldı kızım sınıfça
örneğin ata binmek
öğretmeni ben kaldırıp indiremem çocukları gibi bir bahane ile bu faaliyetten bizi haberdar dahi etmedi
23 nisan eğlenceleri
okulda sadece bizim sınıfımız da aktivite düzenlenmedi
sebep olarak da
emekliliğime az kaldı artık böyle çocuklarla koşturup hoplayıp zıplayamıyorum
hem kıyafet parası toplanırken itiraz eden çok veli oluyor
benim beynim almıyor artık bu sitresleri
gibi açıklamalar yaptı
genel olarak eğitim anlayışını da beğenmiyorum
uzun süredir aklımdaydı bu fikir
bu olay da tuz biber oldu
O zaman değiştirin tabi, kötü bir isabet olmuş. Ben diğer çocuk yüzünden çocuğunuz sınıfından düzeninden mahrum kalmasın diye demiştim. Gerçekten çok fazla tanık oldum öğretmen ayrımcılığına. Çok kötü bir şey.

ben anasınıfı öğretmeni olduğum halde izin vermiyorum ojeye.tırnaklarada bakarım genelde pislik yuvası zaten uzun tırnak.ama benim öğrenciler daha masum küçükler dediğimi dinliyorlar.büyük yaşta olsa bir şekilde o tırnakları kestirip ojeleri çıkartırdım

Ojeye neden izin vermiyorsunuz? O yaşta heveslerini almaları gerekmez mi

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Eki Görüntüle 1137350

dün
ilkokul 1. sınıfa giden kızımı okulundan bu şekilde alan babası durumu hemen bana bildirdi
inanın görüntü fotoğraftakinden çok daha kötü
resmen insan işimi yoksa bir sokak kedisi mi yapmış ayırt etmek zor
yapan da kızımın yaşıtı sınıf arkadaşı bir başka kız çocuğu
çocuktur evet birbirlerini itebilirler saçlarını çekebilrler kaza ile çarpıp düşrebilirler
benim asıl kızgınlığım bunu yapan çocuğa değil tabiki

arkadaş sizlere soruyorum
ilkokul birinci sınıfta uzun tırnaklı ve ojeli öğrenci olurmu ???????????????????
:45:
evet ben dün kıyameti kopardım
öğretmenin bahanesi hazır
tenefüste yapmış
:50::50::50::50:
peki tırnak kontrolü yapılmıyormu ?
bizim zamanımızda mendillerimiz olurdu sıraya serer üzerine ellerimizi uzatır tırnak kulak temizliği kontrollerimiz yapardı öğretmenlerimiz
yok mu artık bu hassasiyet

peki bunu yapan çocuğun annesi ne ne demeli !!!!!
aynı şekilde konuştum
çocuklar arasında belki itiş kakış olur
ama bu kadar büyük bir hasarın oluşması sizin suçunuz
hiçmi dikkat etmiyorsunuz çocuğunuzun tırnağına
en az 3 haftalık ojeli tırnakla bu çocuğun okulda İşi ne

cevap ne oldu biliyormusunuz

benim çocuğumun ojesi kimseyi ilgilendirmez

kusura bakmayın bu cümleden sonra saydığım sözleri burda söylemek istemiyorum
ama evladının canı yanmış bir anne neler söylerse hepsini söyledim

açıklama devam ediyor
....

ben çalışan bir anneyim
her daim çocuğumun tırnakları ile ilgilenemiyebiliyorum (doktor raporu aldığımı ve öğretmen le birlikte ondan da şikayetçi olduğumu söyledikten sonra)

bakın dedim bende çalışan bir anneyim her gün değil ama hafta da bir kontrol ederim
sonuçta biz zaten evlatlarımız için çalışıp para kazanıyoruz
önceliğimizi unutmak evladımızı ihmal etmek ne demek

ve şuan size eklediğim fotoğrafı kendisine de mms olarak gönderdim
bunun üzerine özür dileyen bir msj attı zahmet edip

şimdi arkadaşlar

bu veli ile kızımın öğretmeni aynı binada oturuyor
ve bu kız da okula öğretmenle birlikte gidip geliyor
yani aralarında bir ahbaplık ilişkisi olduğu da kesin
yoksa böyle bir duruma hangi öğretmen göz yumar
sorarım size
ne demek uzun tırnak ne demek ojeli parmaklar
belki benim kızımın alnında iz kalıcak

eşim le birlikte bu gün çıkışta okula gidicez
müdür de dahil gerekli herkese şikayetimizi dile getireceğiz
ve kızımın sınıfınında değiştirilmesini istiyorum
sebep sadece bu değil
öğretmenini genel olarak beğenmiyorum

peki şimdi size soruyorum
okuldan evladınızı bu şekilde alsanız siz ne tepki verirsiniz
?

hemen savcılığa gidip dilekçe verin ordan sizi doktora rapor almaya yönlendirirler müdürler öğretmenler sizi vazgeçirmeye çalışırlarsa vazgeçmeyin şikayet edin derim

Bir anne olarak o kadar üstüne titre sonrada böyle gör çocuğu:-( valla başkası nı bilmem ben kıyameti kopartırim..ne demek bu devirde tirnak kontrolu yok? 3 e gidiyor kızım öğretmen cumalari bakar genelde.oje den bahsedilmiste hevesini okulda değil evdeyken aliversin bende yaz tatilinde rahatça surerim kizima

Bizim de ilkokul ogretmenimiz cok yasliydi.Pek kontrol etmezdi tirnak filan.Ailem ilgiliydi. Ama sizin cocuklarin olayi normal bir kavga gibi tepkiniz abartili.Kimseyi savunmuyorum da durup dururken bu kadar cirmalanmaz karsiliklidir belki.Ayni seyleri biz de yasadik hatta cocukluk arkadasimla sac saca yolmustuk simdi gulup hatirliyoruz.Annem de dahil olmamisti.Haklisiniz ama hukuki mucadele filan ne bileyim olaylari daha buyutur gibi.

Ohoo mudur veliye diyoki kizlarinizi sahilden topluyoruz annesinin cevabi size ne istedigini yapar artik ailelerin cocuklarinin isledigi suctan yuzu kizarmiyo kendi cocuguna kizmiyo aksine gidip karsi tarafla kavga ediyo cok tuhaf bi yer oldu dunya. Biz kavga etsek ailemiz bize kizardi simdi oyle mi

''Kızlarınızı sahilden topluyoruz'' başlı başına saygısız bir cümle. İçinde kötü niyetli bir itham barındırıyor gibi. Çok kibar karşılık almış o müdür bence. Eğer devamsızlık hakkını sahilde kullanan bir gençlik varsa ortada, kimsenin yetki alanında bir durum veya suç mevcut değil.

Konu sahibine gelince, basit bir tartışma izi gibi gelmiyor tabi ilk bakışta ama sonuçta çocuk bunlar. Ojeye de pek karışılabileceğini düşünmesem de hijyen ve bu tarz tehlikeler için uzun tırnakla ilgili kesinlikle önlem alınmalı. Alınmamış sonrasında sorumluluğu alınmalı, teneffüsle olayın bağlantısını kuramadım sonuçta neden ayırmadınız dememişsiniz. Geçmiş olsun, umarım bir daha böyle bir olayla karşılaşmazsınız.

Bunlar daha cocuk ve ogretmen de her dakika her cocugu gozetleyemez, cocugunuz kacirilsa istismara ugrasa ya da bunu ogretmen yapsa anlarim da biraz abartiyorsunuz bence anne olmaniz hasebiyle, gecmis olsun ins iz kalmaz. Sizin tepkiniz diger veliye bence ama ogretmeni suclamaniz daha kolay oldugu icin oyle yapiyorsunuz. Zaten teneffuste olmus sinif ogretmeninin kapsama alaninin dısında bu olay, nobetci ogretmeni dava etmelisiniz, sinif ogretmeniyle bosuna ugrasmis olursunuz hukuki yollardan.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

o iş öyle olmuyor
anne olmadığın aşikar
ayrıca gülünç duruma düşeceksemki
kesinlikle haklıyım davamda
varsın bu konu için çocuğum için düşeyim
benim takıldığım çocuk kavgası değil
ihmalkarlık zincirleri

evet o öğretmen
tırnak kontrolü yapmaya mecbur
benim eşim de öğretmendir
evet burası resmi bir müeessese ve kılık kıyafet nizam kuralları var
ve uzun tırnak kesinlikle bu kuralların dışında
ve evet
benim kızım kuralları uygulamayan insanlar yüzünden
acı çekti
ben evladıma örnek olmalıyım ki
koyun bir nesil yetiştirmeyelim

bir çocuk annesi ayrıca öğretmenim .benim çocuğum da okula gidecek ufak tefek tırmıkları mesele edeceğimi sanmıyorum.ama velisiyle bir konuşurum..olan olmuş sonuçta yapacak birşey yok.bunun koyunlukla falan da alakası yok sonuçta.ihtilal olmuş da hak arıyor değiliz.bu kadar olmasa da birbirine vuran eden öğrencileri birbirinden özür dilettiriyorum hm hoşlarına gidiyor hem de olay kapanmış oluyor.bence siz de sakinleşin artık...

''Kızlarınızı sahilden topluyoruz'' başlı başına saygısız bir cümle. İçinde kötü niyetli bir itham barındırıyor gibi. Çok kibar karşılık almış o müdür bence. Eğer devamsızlık hakkını sahilde kullanan bir gençlik varsa ortada, kimsenin yetki alanında bir durum veya suç mevcut değil.

Konu sahibine gelince, basit bir tartışma izi gibi gelmiyor tabi ilk bakışta ama sonuçta çocuk bunlar. Ojeye de pek karışılabileceğini düşünmesem de hijyen ve bu tarz tehlikeler için uzun tırnakla ilgili kesinlikle önlem alınmalı. Alınmamış sonrasında sorumluluğu alınmalı, teneffüsle olayın bağlantısını kuramadım sonuçta neden ayırmadınız dememişsiniz. Geçmiş olsun, umarım bir daha böyle bir olayla karşılaşmazsınız.

canım ne yazık ki gerçekten sahilden topluyorlar artık öğrencileri.. ki genelde yanlarında kendilerinden yaşça büyük sevgilileri oluyor bu kızlarımızın.. bazen kendi aramızda öğrenciye nasihatle, bazende bir daha yapacağı şüphesi oluşuyorsa aileye haber vererek halletmeye çalışıyoruz okulda...yeni nesil ne yazık ki çok sıkıntılı...

şikayetçi olun kesinlikle
Şöyle düşünmeyin o da çocuk gibi
O aile ona terbiyesini vericek!
Bir de bilirim böylelerinin aileleri ağızlarını gevşete gevşete çooocukkkk yapmışş nolmuşşş derler
niye benim çocuğum gidip birini tırmalamıyo yada başka bi çocuk yapmıyoda o demekki evde de böyle hırçın bir çocuk uyarı, ikaz alamalı derhal..

Ben oğlum anasınıfındayken yaşadım böyle bişi
oğluma diğer çocuk kafa atmış:53:

Kafa atmak neyin nesi ?
gittim darp raporu aldım ayrıca öğretmen o an bana haber vermediği çocuğumun gözü mor bir şekilde evime yolladığı için de şikayetçi oldum ailedende şikayetçi oldum karakolda ifade verildi..
Kadın birde öğretmeni tehdit etmiş düşünebiliyomusunuz:53:

öğretmene siz benim annemi uyaramazsınız demiş(kadın çalışıyo anane çocuğa bakıyomuş)

Hiç çekinmem böyle konularda herkes haddini bilsin!

Öncelikle geçmiş olsun.
Olayın şikayet noktasına geleceksek.Tırnak kontrolu yapsaymısla alakası yok malesef.Tamamen olay ders esnasında mı oldu yoksa tenefüste miyle alakalı? Yani çocugunuzun bu hali için duruma göre sıınıf öğretmeni değil de o günün nöbetçi öğretmeni uyarı alabılır/soruşturma geçirebilir şikayetiniz üzerine.
Öğretmen tırnak kontrolu yapmalıydı diye suçlanamıyor malesef çünkü öğretmenin görevleri arasında tırnak kontrolu yapmak yok.Öğretmen ben uyarımı yaptım diyerek gayet kolaylıkla işin içinden cıkar.
Sınıf değişimi konusuunda ise cocugunuza da bir danışın derim.Seviyordur öğretmenini,sınıf arkadaşlarını..2.sınıfta alıştıgı ortamdan ayrılmak zor olabilir.
Bazı yazılanlara da katılıyorum.Öyle veliler var ki...Çocugun kafası bit,sirke kaynıyor ama söyleyince resmen üstümüze atlayacak gibi oluyorlar.Yok öyle bişey.Siz bnim cocuguma bitli mi demek istiyorsunuz diye milli eğitime kadar şikayet eden var...İki arada bir derede kalıyoruz bizde malesef...

Back