Kızımın okuldaki davranışları

Ders esnasında deftere börtü böcek çiziyor hocayı dersi dinlemiyorsa uyarır. Düzenli defter tutmayı da öğrensin diye sağını solunu karalamasın diyordur. Eline karalama defteri verin çizimini ona yapsın. Yaptığı çizime odaklarnıyordur dersten kopuyordur. Kılık kıyafet kirletme seviyesine göre değişir. Yani bazen çocuklar sabunlukları baştan aşağı üzerilerine boca ediyor tuvalet rezalet hale geliyor, evde yapmaz okulda aksiyon bitmiyor. Yerlerde yuvarlanır mikrop kapmasın diye uyarıyordur pis sonuçta. Yemek yerken döküyor olabilir 🤷🏻‍♀️ detay eksik yani her şey olabilir sizin dediğinizden bir şey çıkmaz.
İstikrarlı şekilde çatışmadan kuralları esnetmeden yapmanız gerekiyor. Yapmak istedikleri kirletme karalama için sınır çizmeniz lazım. Örnek: karalama defterini tenefüste veya evde uygun zamanda görevlerin bittiğinde serbest zamanında kullanabilirsin. Ders esnasında ödev yaparken veya bir sorumluluğu tamamlarken kullanmıyoruz şeklinde olabilir
Yemek üstüne dökmüyor ama geldiğinde kıyafetleri toz oluyor bzn yıkayıp yine yolluyorum ben sürekli diyorum derste sadece dersini dinle etkinliklerini yap diye söylüyorum teneffüste arkadaşlarınla konuşursun veya resim yaparsın diye tamam diyor ama tabi ben okulda değilim beni dinliyor mu bilmiyorum

Ayol ne var bunda ? Toz kir leke diyormuş bir de. Hani çocuk kendini yerlere atsa yuvarlansa çimende çamurda tamam da biz koskoca insanlarız eve dönünce bizim de kıyafetler beyazdan hafif griye çalmaya başlıyor.
Evet katılıyorum kıyafet konusunda yazdığında uyarın dediğinde bende eve gelmesini bekledim kızımın acaba çok mu kirletti kendini diye ama kıyafetinde bir iki leke vardı birde kollarında ve külotlu çorabı da toz vardı sadece

Mrb benim kızım bu sene 2.sınıfa gidiyor öğretmeninden sürekli şikayet alıyorum bu aralar temizlik konusunda defter ve kitabının dış kısmını bazı yerlerini karaladığı ve yıldız falan çizdiği için ben uyarıyorum kızım duzgun kullan defterini falan diye ama çocuk işte bzn dinlemiyor yapıyor hatırlıyorum bizde küçükken arada yapardık öğretmen sürekli uyarın diye mesaj atıyor hergun uyarıp kızıyorum bu seferde ağlamaya basliyor okuldan nefret etmeye başlıyor kıyafetleri konusunda da şikayet alıyorum okulda kirletiyor diye ne yapacağımı şaşırdım artık sürekli uyarıyorum ama bazen dikkat ediyor bzn etmiyor sizce öğretmen çok mu abartıyor veya kızımın davranışlarını düzeltmek için ne yapmam gerekiyor
Kızınızda bır problem yok. Cocuk gıbı herseyı velıye şikayet eden ogretmn sorunlu

Çantasına fazladan bir defter ve şekilli cetveller var ondan bırakıp okulda istediği zaman bu deftere çizim yapabileceğini ama ders defterlerini bu şekilde kullanmamasını söyleyebilirsiniz. Hatta severse bebe kolanyasi birakirsaniz güzel de kokar.
Aynı şekilde çantaya mini kağıt sabunlardan ve ıslak mendil bırakıp üstünü silmeyi öğretebilirsiniz.
Belki öğretmeni fazla titizdir ama düzenli defter tutmak için yanlış bir yönlendirme yapmıyor aslinda

Çantasına fazladan bir defter ve şekilli cetveller var ondan bırakıp okulda istediği zaman bu deftere çizim yapabileceğini ama ders defterlerini bu şekilde kullanmamasını söyleyebilirsiniz. Hatta severse bebe kolanyasi birakirsaniz güzel de kokar.
Aynı şekilde çantaya mini kağıt sabunlardan ve ıslak mendil bırakıp üstünü silmeyi öğretebilirsiniz.
Belki öğretmeni fazla titizdir ama düzenli defter tutmak için yanlış bir yönlendirme yapmıyor aslinda
Islak mendili ve peçete falan koyuyorum önerileriniz için teşekkür ederim işe yarar bence dediklerinizi yapicam

Öğretmenle konuştunuz mu mesela defterini ders saatinde mi boyuyor? Onun dışında bir zararı var mi? Üstünü ne kadar kirlettiğini sizde görüyorsunuz gerçekten çok ileri derece de mi? Bunlar önemli detaylar bana hepsi olabilir geldi ama üstünü kirletmesi belli bir düzeyin üstündeyse sıkıntı oluşturur ya da defteri boyanmaktan karalama defteri gibiyse bunlar ne durumda

Oğlum birinci sınıf hergün üstü başı kirlenmiş olarak geliyor. İkinci sınıfta da değişeceğini sanmıyorum. Evde hemen kirlenir üstü, boya sürer, yemek yerken damlatır.
O yaş çocukları bunlar için çocuğu ağlatacak kadar uyarmaya gerek yok. Defteri de derste karalamıyorsa öğretmen neden mesaj atıp duruyor? Siz yüzyüze konuşun bu konuyu bence. Ona göre kızınızla onu da bunaltmadan konuşursunuz.

Yemek üstüne dökmüyor ama geldiğinde kıyafetleri toz oluyor bzn yıkayıp yine yolluyorum ben sürekli diyorum derste sadece dersini dinle etkinliklerini yap diye söylüyorum teneffüste arkadaşlarınla konuşursun veya resim yaparsın diye tamam diyor ama tabi ben okulda değilim beni dinliyor mu bilmiyorum
Sıkılıyordur daha yaşı küçük odak süresi kısadır. Evde süreli etkinlikler yapın kademeli arttırarak. Böyle bir alışkanlığı olmayan yaşı küçük çocuktan 40 dakika tam odaklı ders dinlemesini beklemek haksızlık olur. Örneğin bir görevi dikkatini dağıtmadan 5 dakika odaklanarak yapması ile başlayın. Yavaş yavaş arttırın. Bu esnada tv tablet olmasın veya başka muhabbetlerle olayı kaynatmasına izin vermeyin. Diyelim ki evde 3. Dakikada dikkatini dağıttı muhabbet etti veya karaladı. Dinlendikten sonra çocuk tekrar başa alın süreyi yeniden verdiğiniz görevi bir daha yapmasını isteyin.
5 dakika, 8 dakika, 10 dakika derken artar dikkat süresi ama alışması lazım. Ha deyince olmaz.
Kirlenme olayı parka götürdüğünüzde atıyorum cumartesi günü veya salı günleri bugün senin aşırıya kaçmadan dilediğin gibi oynama günün olsun diyip, diğer günler üzerine dikkat etmesini isteyin. Dikkat etmediği günler salı ve cumartesi serbest hakkını vermeyeceğinizi belirtin. Sınırları kabullenirse alışır zamanla.
Üstüne başına dikkat etmeyi öğrensin diye söylüyordur öğretmen.

Evet katılıyorum kıyafet konusunda yazdığında uyarın dediğinde bende eve gelmesini bekledim kızımın acaba çok mu kirletti kendini diye ama kıyafetinde bir iki leke vardı birde kollarında ve külotlu çorabı da toz vardı sadece

Kızım üçüncü sınıfa gidiyor. Hareketli bir çocuk değil genel olarak.

Okul hayatı boyunca ilk kez külotlu çorap geçen hafta yıkadım. Lekesi çıkmayacak şekilde kirletiyor boz bulanık hale geliyor ya da düşüp yırtıyor. Resmen her çorap tek kullanımlık bizde.

Giydikleri tshirtlerin de kolları kirleniyor, kalem lekesi vs oluyor çok normal geliyor bana hala.

Yani siz kibar davrandıkça üstünüze geliyorsa yine nazikçe eeeh yeter ama demenin vakti gelmiş olabilir.

Defteri de derste karalamıyorsa öğretmen neden mesaj atıp duruyor?

Hatta derste karalıyorsa da uyaracak kişi veli midir ki?
Kızımın öğretmenini baz alıyorum. Bir söylüyormuş, iki söylüyormuş, üçüncüde kalemi alıp yere bırakıyormuş ve teneffüse kadar almalarına izin vermiyormuş. Çocuklar annelerine "öğretmen derste bize kalem fırlatıyor!!!" diye anlattığı için bilenip deşince öğrendik.

Öğretmenle konuştunuz mu mesela defterini ders saatinde mi boyuyor? Onun dışında bir zararı var mi? Üstünü ne kadar kirlettiğini sizde görüyorsunuz gerçekten çok ileri derece de mi? Bunlar önemli detaylar bana hepsi olabilir geldi ama üstünü kirletmesi belli bir düzeyin üstündeyse sıkıntı oluşturur ya da defteri boyanmaktan karalama defteri gibiyse bunlar ne durumda
Üstü bana normal geliyor sadece toz bir iki küçük leke heryerini kirletip çamur yapsaydı evet kesinlikle haklı derdim defterin her yerini cizmemis sadece kapak kısmının bazı yerlerini karalamis yıldız bulut falan çizmiş

Oğlum birinci sınıf hergün üstü başı kirlenmiş olarak geliyor. İkinci sınıfta da değişeceğini sanmıyorum. Evde hemen kirlenir üstü, boya sürer, yemek yerken damlatır.
O yaş çocukları bunlar için çocuğu ağlatacak kadar uyarmaya gerek yok. Defteri de derste karalamıyorsa öğretmen neden mesaj atıp duruyor? Siz yüzyüze konuşun bu konuyu bence. Ona göre kızınızla onu da bunaltmadan konuşursunuz.
Dediğiniz gibi yüz yüze konuşmak en iyisi defter kontrolü yapmış mesaj atmış dersteyken karalamamış

Üstü bana normal geliyor sadece toz bir iki küçük leke heryerini kirletip çamur yapsaydı evet kesinlikle haklı derdim defterin her yerini cizmemis sadece kapak kısmının bazı yerlerini karalamis yıldız bulut falan çizmiş
O zaman öğretmenin beklentisi fazla burda yazıldığı gibi takıntılı olabilir siz sert durun ki sınıf içerisinde çocuğunuzu rencide edip pasaklı damgası vuramasın. Böyle durumlar çocuklar için özgüven kaybına sebep oluyor ve hayat boyu kendini kişisel bakımı eksik pasaklı biri olarak tanımlamasına sebep olmayın

X