Özgüvensiz karakterim çocuklarıma mı geçti?

Peki psikiyatriste mi gittiniz yoksa psikolog mu? Terapist nasıl seçtiniz acaba onu sorabilir miyim? Direkt özgüven problemi ile mi başvurdunuz? Bir de travmalarınız çocukluğunuzla mı ilgili acaba özel değilse biraz bahseder misiniz? Maruz kaldıkçs ben düzeliyorum aynen dediğiniz gibi. Yüzleşme iyileştiriyor. Fakat ben bebek filan derken çok fazla eve ve içime kapandım.

Ben ağır hastasın hastasıydım annem misafirlere sigara icmeyin diyemezdi.
Annemin tam tersi olacam dedim hep, büyüdüm taban tabana zıttıyım. Biseye tırnaklarımı gecirdim mi hakkımsa alırım
Ben de diyemiyorum aynen böyle bir şey cidden çekinirim çok. Neyse ki eşim o konularda hiç esirgemez. Demek ki anne neyse öocuk da öyle olacak diye bir kaide yok aslında.

Ben de diyemiyorum aynen böyle bir şey cidden çekinirim çok. Neyse ki eşim o konularda hiç esirgemez. Demek ki anne neyse öocuk da öyle olacak diye bir kaide yok aslında.
Ama ben genel olarak inatcı biriyim. Genelde cocuklar annelerinden gördügünü uygular. Yanlıs anlamayın ama eğer cocugunuzun yanında misaifirniz sigara iciyorsa siz misafire cocugunuzdan daha fazla değer veriyorsunuz demektir.

Misafire değer vermek değil aslında bu basit bir bakış açısı olur yalnızca onu söyleyecek güç yok bende. Kolay bir şey gibi geliyor normal bir insana belki birine bir şey söylemek, kendini ifade etmek vs bunlar aşırı stres yapıyor özgüvensiz birinde. Beynim duruyor gibi oluyor ama içten içe için gidiyor üzülüyorsun vs.

Sizin bu hayattaki hakkını gözeteceğiniz kendinizden sonra ilk kisi cocuklarınızdır.
Ben annemin o tavrında misafirlerine daha cok değer verdiğini düşünürdüm, cocuklar böyle düsünüyor.
Biz ailece bi karar aldık cocukların yanında sigara icmiyoruz demek icin cok bi efor sarf etmezsiniz bence

Çok güvendiğim nir arkadaşımın tavsiyesiyle başvurdum, psikolog kendisi. Tabi o süreçte doktor sitesinden falan da yorumlarına baktım. Klinik psikoloji üstüne de ingilterede master yapmış, donanımlı biri güveniyorum kendisine açıkçası.
Hayır farklı sorunlarım vardı en başta köksüzlük, bağ kuramama gibi… bunlara sonradan sıra gelir gibi oldu; uzun bir süreç işte. Bebeklik ve çocukluk hepsi var; ihmal edilmişim de ötle böyle değil yoksa böyle çok dramatik bir öyküm yok. Maruz bırakma sonraki aşama ama; önce o travmaları bir teknikle nötrlemeye çalışıyor sonrası davranış değişikliği daha rahat oluyor. Her yönüyle zahmetli bir süreç ama değer; kendimi baştan yapıyorum hocam haksızlık değil mi diyorıö bazen… sonuçta arkadaş edinmek, ilişki yürütmek.. gibi diğer insanların rahatlıkla yaptıpı şeyleri öğreniyorum. Evet sizi yeniden yapıyoruz diyebiliriz buna ama farkında ve şanslısınız, der o da bana. Öyle işte

Haklısınız çocukların gözünde yalnızca o an var.

Çocuklarla birlikte gidip istemeliydiniz

Sizle kavga edecek hali yok ya karşıdakinin

Siz ne yapar nasıl davranırsanız onlarda aynı şekilde davranır

Acaba ismini özelden atsanız olur mu hocanın? Ya da sorun yoksa buradan da yazabilirsiniz vermek isterseniz tabi. Ben de biraz okuduğum şeylerden yola çıkarak çocukluğumla ilgili olabileceğini düşündüm tabi ama o tarz şeyler için profesyonel destek lazım.

Sizden ne görüyorsa elbetteki onu yapiyor çocuklarınız psikolojik yardım almalısınız ve çocuklarınıza hakkını savunmanın kötü birset olmadığını öğretmeniz gerek

Sizden ne görüyorsa elbetteki onu yapiyor çocuklarınız psikolojik yardım almalısınız ve çocuklarınıza hakkını savunmanın kötü birset olmadığını öğretmeniz gerek
Sürekli açıklıyorum aslında, anlatıyorum vs ama çekiniyorlar. Gidip isteyerek örnek olmam gerekiyormuş.

Ben oldukca sosyal ve gerektiginde hakkimi sonuna kadar arayan bir insanim çirkefe baglamam gerekirse ağzımdan çıkanı kulağım duyacak şekilde bağlarım eşimde benim kadar olmasada keza öyle..

oğlum suan 6 yasinda biri adini sordugunda soylemez utaniyorum der halbuki evde arkadaslarinin yaninda zıpırın maskotun teki önce birkac dakika konusmasi lazim alismasi icin

İnanılır gibi değil ama ufakken bende öyleymişim utanıyormuşum bilemiyorum eğite eğite düzelicez inşallah

16 aylık kızım herkesten sosyal herkese gider güler konusur ama oğlum bebekken dahi kimseye gitmezdi en azindan gidip birlikte hadi isteyelim kovalarımızı hata ettiler vs deseniz cok iyi olurdu.. sizin durumunuzu anlamazlarsa size benzeyeceklerini sanmiyorum siz hep onlara dogrusunu ve olmasi gerekeni anlatarak konusun zamanla duzeleceklerdir

Bu utangaçlığı yenmek lazım çocuklardaki. Tiyatro, dövüş sanatları kursları önerdi yukarıda arkadaşlar okudunuz mu bilmiyorum ama siz de deneyin isterseniz oğlunuz için.
İnşallah dediğiniz gibi bana benzemezler, elimden geleni yapacağım bunun için.

Şu savunma sporu mantıklı geldi bana özgüven kazanır

İsteyerek olmuyor aslında dediğim gibi benim için basit bir telefon konuşması bile cesaret edip yapmam gereken bir şey. Kalbim bazen hızlıca atıyor o tarz şeyler yapmam gerekince. Önce ben kendimi eğitme liyim.
Bu eğitmekle ilgili değil. Bence sadece yardım almanizi öneririm bir uzmandan.
Umarım her şey güzel olur kendi başınıza altından kalkacgnz bir durum değil malesf öncelikle bunu fark edin.

Bu kadar korkak olmayın kimse sizi yemez ısırmaz hakkınızı savununca. Bunun için tedaviler var, ama işin %90ı cesaret, kendinizi düşünmüyorsanız çocuklarınızı düşünün onların bu kadar özgüvensiz olmalarına izin vermeyin

Ozguveñ ve cesaret konusunda çok iddialiyim. Çatır çatır kavga ederim . Cok kolay hayir derim. Mudurume bile haksizlik karsisinda atar yapmisligim vardir. Polise bile çevirmede kafa tutup bir macera yasadim. Keza kizimin babasi da oyle. Anane dayı desen daha ataklar. Ama kızım aşırı çekingen ve ürkek. Bizden gördü de böyle oldu desem değil. Biraz da karakter meselesi sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…