Özgüvensiz karakterim çocuklarıma mı geçti?

Ben de konuyu harekete geçmek için tavsiye alayım diye açtım. Kızım birinci sınıfa başlayacak. Bana daha çok ihtiyacı olacak.

Bence basit hedefler koyabilirsin kendine gün içinde.
  • Parka gittiğinde tanımadığın başka bi anneyle kısa sohbet
  • Markette kasiyerle kısa sohbey
  • Yeni bi kursa yazılmak
  • Mesela çocuklarına markette küçük ödüller karşılığında birşeyler sordurmak (mesela çalışana abla/abi çikolatalar nerde)
  • Dışarda yemekte kendilerinin sipariş vermeleri
  • Komşularla belki daha çok görüşmek yada aileyle
  • Çocukları oyun gruplarına yazdırmak
  • Onlara küçük görevler vermek

Bugüne kadar kötü gitmiş olabilir ama bugünden sonra ipleri elinize alın.

Böyle durumlarda susmak yerine küçücük olsada adımlar atmaya çalışın.

Kaç yaşındasın? Eşin nasıl biri?

Üzülüyor musunuz peki öyle gördüğünüzde çocuğunuzu

Baba çok sosyal ama benim kadar zaman geçiremiyor çocuklarla.

Abimin kızı da çok özgüven siz bir çocuktu. O kadar çekingendi ki kısık sesle konuşuyordu. Daha sonra abim çocuğu gittiği her yere kendiyle beraber götürmeye başladı. Yanlış bir hareket yapamadığı sürece özgür bıraktılar. Çocuk şuan 8 yaşında gayet iyi durumda.

Ya evet çok güzel fikir bunları uygulayabilirim, kendimi zorlarsam bunları yapmaya iyiye gider diye umuyorum çünkü çalışırken bu kadar kötü durumda değildim. Ücretsiz izinde iyice kötü oldum. Bu görevleri yazıp yapmaya çalışacağım teşekkür ederim.

Evet geç değil hala çocuklarım küçük, değişebilir her şey.

Kendimi zorlayscağım sosyal ortamlarda.

33 yaşındayım, eşim bana göre iyi biri ama kendimi yalnız hissediyorum bu konuda. Ben bir yıl önce sanırım anksiyete geçirdim. O an anlamıyor insan tabi ama içinden çıkıp geri bakınca çok sıkıntılk bir dönemmiş diyorum. Her gün bir litre sütten puding yapıp onla besleniyordum resmen. Bir gün eşime dedim ki keşke sigara olsa da biraz bahçede içsem. Eşim saçmalama demişti o gün bana. İnsan biraz eşinin halinden anlamaz mı... Saçma sapan besleniyor, içi bunalmış belki sigara içecek kadar ki hayatımda ağzıma ne içki ne de sigara sürmüş biriyim... O gün bana neyin var değil de saçmalama demişti mesela.
Ama diğer türlü iyidir yani bilmiyorum bana göre iyi diyorum ya. İyi bir eştir. Yardımcıdır her zaman, üzmez beni, kızmaz bağırmaz. Yemek de yapar temizliğe de yardım eder.

İş dışında hep birlikteyiz aslında ama şöyle ki köyde arsamız var bağlı bahçe derken iyice asosyal olduk heralde. Kendi içimize kapandık gibi mi oldu ne oldu ha.

İnsanın sınırlarını çizmesi , kendini müdafaa edebilmesi gerekir. Yoksa hem özel hem iş hayatında sömürüden kaçması imkansız olur. Henüz geç değil. Kendinizi değiştirin , çocuklarınızda değişsin.

Evet genelde karşı çıkamam, haksızlığa uğramamak için de sosyal ilişkilerim işte çok zayıf zaten. İnsanlarla mesafem çok fazla, sınırlı genelde. Kendimi korumaya alıyorjm böyle.
Benim de annem hiç hakkını korumazdı ve hala korumaz. Annem sosyal biri ama hep başkalarını haklı görüyo bence uğraşmak istemiyo kimseyle. Ben de çocukken kendimi koruyamazdım nedeni annem olabilir. Sizin konunuzdan sonra düşündüm ilk kez bu yönden…
Benim dönüm noktam üniversite yıllarımdı. Önce fiziksel olarak sonra da kendimi koruma konusunda aşırı bir özgüven yüklendi sanki. Kendime değer vermeye başladım. Hatta çocukluğumun dolmuşluğu mu ne gerektiğinde bağıra bağıra, her yolu deneyerek sonuna kadar arıyorum hakkımı. Çünkü kimsenin haddine değil bir başkasının alanını işgal etmek ve hakkını çiğnemek.

Konu sahibi benim annem çok cabbar bir kadındır. Babam ise daha sessizdir. Ben belli bir yaşa kadar hep sessiz kendi hakkını savunamayan tarafımı kullandım. Sonra lisede büyük bir depresyon geçirdim. Akran zorbalığı sayesinde. Sonra bir açıldım bir açıldım. Çok öfkeli bir insana dönüştüm. Sonra duruldum tabi. Bu sessizlik çocuklarınıza akran zorbalığı olarak dönebilir. Mutlaka dikkat etmek gerekiyor.

Böyle bisey okumustum travmalar cocuklara geçer diye. Çözüm olarak normal daveanin elestirmeyin o sekilde sevin kabul edin cocukların en çok da olduğu gibibsevilmeye ihtiyacı var. Zamanla düzelir gerisi. İşe de baslayin isterseniz daha da artmadan bu durum

İş dışında hep birlikteyiz aslında ama şöyle ki köyde arsamız var bağlı bahçe derken iyice asosyal olduk heralde. Kendi içimize kapandık gibi mi oldu ne oldu ha.

Aynen öyle olmuş. Çocukların sürekli sosyal ortamlara girmesi lazım. yoksa çocuk farlı farlı bir ortama girdiğinde nasıl davranacağını bilmadiği için özgüveni düşüyor.

Bana da öyle bir aydınlanma gelse keşke bir anda. Ben bir kere hastanede bir şey yaşadım kendimi savundum ama nasıl kötü oldum, o duyguyla araba kullanırken kaza yaptım. Bunları aşmam lazım. Belki annenizde aşamamıştı umursamazlığa verdi. Bana da öyle diyorlar ne kadar rahatsın umursamazsın diye ama her şeyi içime atıyormuşum meğer sessiz değil bastırılmışım.

Aynen öyle olmuş. Çocukların sürekli sosyal ortamlara girmesi lazım. yoksa çocuk farlı farlı bir ortama girdiğinde nasıl davranacağını bilmadiği için özgüveni düşüyor.
Zaten karar aldım bundan sonra çocuklarım ve ben, bizim isteklerimiz ihtiyaçlarımız ön planda olacak. Bağ bahçe umrumda değil artık.

Çocuklarınız yanınızdayken hakkınızı arayın, yedirmeyin. Çocuklar da zaten evebeynlerini taklit ediyorlar, onlar da kendilerini savunmayı öğrenirler bu sayede.
Haklısınız onlar yanımdayken örnek olup onlara da bu davranışları öğretmem lazım. En büyük örnek benim.

Zaten kızım da okulda yaşamış zorbalık. Ben de çok yaşadım hem utandırılma hem zorbalık. Bıyığımla kilomla gözlüpümle dişlerimle çok dalga geçildi. Atlattığımı düşündüm ama belki de atlatamadım her şey birikti.

Tabi ki eleştirmiyorum, babaları bir kaç kere kızdı sen de sana vurana vur diye. Doğru bulmuyorum bunu ben, gidip o arkadaşı ile konuştum kalemlerini atan. Siz iyi arkadaşsınız, birlikte güzelce geçinin dedim. Birbirinize sahip olun oyunlarda dedim aralarınk yaptım.

Şu hayata bir kere geliyoruz ve farketmesek de çok çabuk geçiyor yıllar. Ben de sizle aynı yaştayım ve bu yaşa geldiğime inanamıyorum hala:) Daha da geç kalmadan eşinize en azından bi bahsedebilirsiniz destek almak ve değişmek istediğinizden.

25 e kadar bende öyleydim ama 25 den sonra düzelmeye başladım biri önüme geçse mutlaka uyarıtım bi haksızlık yapılsa sesimi çıkarırım siz kaç yaşındasınız 30 civarı tam oturuyor benim büyük oğlum da çekingen babası da öyle ama küçüklen daha çekingendi şu an 7 olmak üzere kreşler kurslar okul falan derken aştık çok şükür

ah kuzum okadar kadın varki senin gibi düşünen.
Hani en azından yardımcıdır iyidir vs.
Ama seni anlamıyorsa, kötü

Ama iyi bir insan olması yetmezki. Bazen iyi dediğimiz eşler farkında olmadan piskolojik şiddet uygular bize. görmezden gelinmek, sürekli duygularının yok sayılması, abarttığını düşündürmek. Yani hayat arkadaşın senin bukadar kötü olduğunu görüp seni karşısına alıp neyin var diye sormazmı? Yada beraber çare aramazmı?
gerekirse gece gündüz uykusuz kalıp seninle ilgilenmesi gerekmezmi? Çırpındığını görüp böyle vurdum duymaz olması bence iyi birşey değil.
Gerçekten bir an önce işşe iş, hobiyse hobi. Birşeylere meşgul ol. Özgüven konusunda yardımcı kurslar varsa git, yada bi piskoloğa danış. Lütfen kendini ihmal etme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…