Benim annem öğretmendi. Aşırı sosyaldir, 70lerinde ve her gün insanlarla birlikte, sosyal etkinliklerde.
Küçükken genelde bizim hakkimizi savunmadigini, hep başkalarının çocuklarını üstte tuttuğunu, salıncakta olsak başka çocuk gelince hemen bzii indirdiğini, tartışma olunca bizi yanına alıp karşı tarafa izin verdiğini falan hatirliyorum..
Ben de farkında olmadan çocuğuma böyle yapmak üzereydim ki, kavgacı olan eşim beni uyardı.
O günden sonra bu konuya özellikle dikkat ediyorum. Başka çocukları üstte tutmadan, normal haklar neyse onu yapıyorum özellikle parkta. Mesela bi çocuk gelince hemen benimkini indirirdim artık kızıma soruyorum, veya makul dakika sallıyorum. Ona örnek olmak için etrafındakilerle konuşup bol bol kendimi ifade etmeye çalışıyorum.
Evde drama yapıyoruz, mesela bı arkadaşın senin kalemini aldı, mesela birisi senin tokani bozdu vs.
2bucuk yaşından beri oyun grubu ve okula gidiyor
Kızım çok sosyal, ama hakkını savunamiyo, karşısındakini kırar diye cekiniyo. Benden dolayı öyle oldu
Annemden dolayı ben hep karşımdaki haklı sanırım, hep karşındakini anlamaya çalışıp onun da bı mantığı var derim, bişey olmaz ben kaldırırım çekerim bu çileyi derim .. kırmak istemem tartışmadan aşırı derecede kaçarım. Halbuki ben de oldukca sosyal biriyim fazla çevrem vardır..
Zor bu işler ogrenilmislikleri bozmak zor ama çocuklarımız çok önemli.
Bu sene savunma sporlarından birine yazdiracagim inşallah bu da çok etkili olur hatta ben de gitmeyi düşünüyorum
Kişisel gelişim kitapları da etkili oluyo, farkına varmayi sağlıyor
Kolaylıklar dilerim